Cine vrea sa fie 'sponsorul' meu?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a
Eu implinesc astazi o luna.

Wow, grozav!, felicitari!!!!!
si si toate alea.

Da' zi si tu ceva detalii, cum fu, ce si cind a fost usor, ce si cind a fost greu, pronosticuri, etc.
(zise ea aprinzindu-si o tigara in timp ce scria mesajul )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Iileana, multumesc!

Pai am fumat 1 pachet pe zi timp de 15 ani fara intrerupere, (nici macar pe caz de boala :)))) m-am lasat apoi 2 ani cu sarcina si alea alea iar de vreo 2 ani tooot ma las si iar ma apuc. Deci foarte, foarte greu nu mi-a fost de data asta, ca vorba aceea, aveam deja antrenament.

Chiar citeam zilele trecute ca, statistic vorbind, e nevoie in medie de 5 ani si 7 tentative pentru ca un fumator sa se lase definitiv de fumat. Asa ca mai am la dispozitie inca 3 ani :))))

Ce m-a ajutat. Cartea lui Alain Carr, de altfel, am mai spus eu pe aici ca m-a facut sa-i privesc altfel pe fumatori. Apoi a contat si faptul ca au renuntat la fumat persoane pe care eu le admiram.

A cantarit mult si baietelul meu, era pacat sa pierd din timpul nostru cu fumatul, plus exemplul negativ, deloc de neglijat.

Am incercat sa folosesc orice informatie in avantajul meu (nu se mai fumeaza in institutii publice, in tarile nordice fumeaza doar 10% din populatie, fumul de tigara imbatraneste tenul, e un obicei urat samd). Pozele de pe pachet nu prea m-au motivat, oricum erau prea urate ca sa ma pot uita la ele. Intorceam pachetul cu partea aceea in jos si gata, disconfortul disparea. :))))

Ei bine, dupa atatea incercari si taraganari (pentru ca niciodata nu era momentul potrivit) sper ca de data asta a fost pentru ultima oara. Ii multumesc Mihaelei ca m-a ajutat sa ma hotarasc. Primesc inca felicitari si privesc toata povestea asta ca pe o mare realizare. Si mi-e bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Anca_a, felicitari!!!
Ma bucur tare-tare!
La mine tot incomplete success. Dar zici ca mai am niste incercari de trecut prin:)

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mihaela, ai ramas la acelasi numar de tigari, zilnic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Anca Felicitari!!

Mihaelka cum mai stai cu moralul? Care mai e relatia ta cu tigarile? Ce ai reusit sa aplici si ce nu? Si ce planuri mai ai? ...oops...te-am napadit cu intrebari

Mergi la inceput

Ah, va rog sa ma iertati ca raspund abia acum. Am avut atatea de facut

Relatia mea cu tigarile e, in continuare, foarte proasta. Adica ma chinui sa nu depasesc numarul, nu-mi iese intotdeauna, ma enervez, nu pot scapa de ideea ca tigarile ma 'ajuta' sa depasesc momentul de criza (am ceva important de scris si bineinteles ca mi se pare ca fara tigari nu ma pot 'concentra').

Eh, cam asta-i.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mihaela, atunci nu vrei tu sa pacalim putin dracusorul ala?

Scrii la pc, da? Ia tigarile si scrumiera si muta-le in bucatarie.Poti fuma ORICAND vrei, n-ai interdictie. In orice moment te poti ridica de la masa si poti merge in bucatarie la tigara.
O vei face, des. In primele zile. Apoi o vei face ´´dupa ce termin fraza asta´´,´´dupa ce termin ideea´´, adica vei amana momentul tigarii.
O sa ti se para ciudat ca vei uita, la un moment dat, ca ti-ai propus sa mergi in bucatarie. Vei fuma mult mai putin, iti spun sigur, cunosc cel putin 5 oameni care au aplicat metoda ´´tigarile departe de pc´´

La pc fumezi din obisnuita de a fuma, gestul e automat cand scoti tigara din pachet, nici nu constientizezi ce faci, te trezesti fumand.

Repeta-ti: ´´pot fuma cand vreau, daca vreau, acum imi aprind tigara, in momentul asta´´ si nu : ´´nu mai fumez, nu mai fumez, ma abtin´´

Mergi la inceput

Ah, ladyJ, ce-as mai vrea sa-l pacalesc!
Oricum nu fumez decat in bucatarie sau in afara casei (caselor, cladirilor, institutiilor de orice fel).
E enervant bazaitul ala discret at the back of your mind, care spune, tocmai cand ti-ai ros a mia unghie :D incercand sa incepi/inchei o derivare: 'hai ca ai muncit destul, du-te si 'relaxeaza-te' acu''

Dar asa o sa fac. O sa reci mantra asta cu 'pot sa ma duc oricand sa fumez', poate daca am voie, nu mi se mai pare interesant:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Anca_a, pai chiar asa si este. O mare realizare!

Mihaelka, mie una mi se pare o reusita grozava faptul ca te mai tii de acel numar fix de tigari (+/- ceva insignifiant).
Si o spun in cunostinta de cauza, ca am incercat si eu fitza, insa am esuat de fiecare data, la mai putin timp decit ai tu acum. In plus, de indata ce ma dadeam batuta, scapam... cum sa zic...ca vaca in lucerna. Le puneam, practic, la loc.
Asa ca jos palaria, esti pe drumul cel bun .

In seara asta, la serviciu, admirind cu jale scrumiera plina de urmele viciului de peste zi, am hotarit, impreuna cu cel mai apropiat coleg al meu (apropiat in sens fizic, avem birourile bot-in-bot, ne putem tine sub control daca ne uitam pe linga monitor :)) ca de miine incepind sa fumam, la job, maxim 5 tigari .
Fiecare, desigur :)).
Eu voi pastra pachetul lui si ii voi da peste zi doar 5 buc., el la fel cu al meu.
Partea interesanta este ca, chiar daca nu reusesc sa ma tin de numar, chiar daca el va fi de neinduplecat, voi fuma desigur din pachetul lui, numa' ca mai putine, pentru ca ale lui nu-mi plac .

Si colegul de-acasa :)) m-a anuntat saptamina asta ca urmeaza sa ne lasam de fumat .
Mi se pare cam unfair, el fumeaza de mult mai multa vreme decit mine, cinstit ar fi sa se lase el intii. Si de abia dupa 15 ani, eu.

Oricum, max 5 la serviciu + max 5 acasa deja ar fi un pas inainte, pentru mine .

Despre viciul nr. 2 - situatia este neschimbata.
As preciza ca eu folosesc 10 mg de Bixtonim pe saptamina. In medie. Cind am pusee alergice sau sint racita, mai mult, cind nu, nu.
Sint zile in care nu-mi trebuie, insa-i musai sa-l am in preajma, pentru ca, daca constientizez ca l-am uitat pe undeva sau mi s-a terminat, in secunda 2 nu mai pot respira :/...

Despre viciul nr. 3 - imi amintesc de o intelepciune pe care o avea un user DC la semnatura: "In fiecare zi trebuie sa ne hidratam cu apa".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Vaaai, abia acuma am redescoperit subektu'!!! :D

Deci, Anca, ce sa mai, esti o eroina!! Brava, brava si iar brava!!!!! +

Mihaelka, si tu esti o eroina in felul tau, as zice :)).
Dat fiind faptul ca aspectul medical al fumatului pare sa nu te intereseze , e de foarte apreciat ca ai ramas la aprox. acelasi numar de tigari .

Tu, Ileana, tie ce sa-ti zic?! Noroc ca ai colegi la serviciu si sot pe-acasa, ca altfel, nu stiu zau ce s-ar fi ales de tine .

Mai, serios acuma, e excelenta decizia pe care ai luat-o, felicitari!!
Da' nu pot sa nu ma intreb cate tigari fumai tu la serviciu, de 5 tigari ti se pare asa un efort?1?

La faza cu viciul nr. 3, uite-asa a fost .

Va pupa tovarasa diriginta . Am recitit mesajul inainte de a-l trimite si-s de parere ca fix ca o diriginta am cuvantat .

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput