Cine vrea sa fie 'sponsorul' meu?
Raspunsuri - Pagina 19
beshter spune:
Tovarasa diriginta, io-mi fac autocritica si-mi torn cenusa-n cap.
Nu-s eroina, sunt unul dintre penibilii lui Carr:))
Vreau sa stiu ce face Ileana!
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
iileana spune:
Ileana face fix un spanac :/.
Ieri, pina am ajuns io la serviciu, colegu' deja isi consumase portia :)), tocmai fuma a 5-a tigara.
Asa ca ne-am zis ca mai bine incepem de luni. De luni, de luni, de luni.
L-am amenintat ca, daca nici luni nu incepem, o implic in toata povestea pe secretara firmei, sa ne tie ea pachetele. Cu ea n-ar fi de glumit, ca e din categoria fumatorilor care s-au lasat, ori, se stie, astia-s cei mai rai si neintelegatori.
Acasa, nu s-a mai zis nimic.
Cu alte cuvinte, Ileana isi consolideaza pozitia de "pol negativ" in economia acestui topic :/.
Asta-i de fapt rostul meu aici, sa marchez "-" -ul axei pe care o parcurge Mihaelka, in conditiile in care "+" -ul e deja atit de consistent definit prin atitia useri care si-au povestit reusita.
E util si un punct de reper negativ intr-un asemenea demers, altfel ai putea fi tentata sa nu apreciezi cum se cuvine fiecare mica gradatie pe care ai depasit-o, si sa o consideri o un pas mic. Cind in realitate nu e mic deloc.
beshter spune:
Ileana, cum a fost ieri?
Cum sa fii tu pol negativ cand uite ce bine m-ai facut sa ma simt:)?
incognito spune:
Nu am citit tot si tocmai de aceea indraznesc sa va intreb-In cele din urma ati reusit sau nu?
Tare mult as vrea sa ma vindec si eu de boala asta.Dar ma indoiesc ca voi reusi vreodata.Ar fi extraordinar sa nu mai fumez.
Sint dependenta,cu adevarat dependenta.Nu mai am nici o urma de indoiala.Si atita vreme cit tigarile vor continua sa-mi fie prietenul care nu m-a tradat niciodata sint putine sanse sa-mi iasa.
Cit fumez?Nici nu am mai tinut socoteala-ba un pachet,ba vreo 10,ba vreo doua,ba iar un pachet...Cu cit sint mai anxioasa cu atit fumez mai mult desi sint constienta ca nu ma ajuta sa rezolv problemele,din contra,imi fac rau si sanatatii,si financiar.Cu fiecare tigara fumata e clar ca-mi refuz dreptul de a mai trai o zi.
Chiar nu stiu cum sa fac.Am incercat si brusc,si reducindu-le numarul ,am citit carti,am cautat sa ma inteleg dar am esuat complet si parca mai cu furie am fumat dupa aceea.
As apela la ajutor specializat insa nu stiu unde sa ma adresez si cui.
Toata lumea spune-Vointa!Multa vointa!-si cind vad ca nu rezolv nimic mai rau imi este-ma simt vinovata si tare prost.
Incognito
mami de Ioan si Ioana-01.06.2003
rrox3 spune:
Incognito nu e doar o problema de vointa. Vointa se opreste la dorinta clara de a renunta la fumat, dupa aceea e nevoie sa vezi exact ce beneficii ai din fumat si sa le adresezi altfel. Nu poti doar sa renunti la fumat, nu e atat de simplu.
Vorbesti despre controlul anxietatii, asta e cel mai des intalnit beneficiu psihologic al fumatului. Ocupa-te altfel de anxietate si vei reusi sa te lasi de fumat.
Cel mai simplu ar fi sa ceri ajutorul unui psihoterapeut si sa vezi de unde vine anxietatea cu pricina si cum poti sa o domolesti. Ai castiga mult mai mult decat libertatea de a te lasa de fumat.
alsa spune:
ma bag si eu in gasca
nu mai fumez de sambata!!
Fumatoare adevarata, un pachet pe zi...uneori si mai mult....de 20 de ani.
Imi este greu, teribil de greu. Mi s-a promis insa ca va fi mai bine. Deci astept acel bine.
Am avut insa o revelatie si ma bucur enorm pentru asta. Reusesc sa-mi stapanesc emotiile, nu mai tremur. Nici nu-mi vine sa cred ca tremuram de la tigara. D-abia acum realizez ce minunat este sa nu mai tremuri. Si eu sunt anxioasa si nicotina ma facea si mai si.
Sper sa rezist pe mai departe. Va tin la curent.
mari_paun spune:
hai si eu la gasca
m-am lasat de fumat de mai bine de fumat pt ca apucasem sa merg la sala si dupa cateva minute de "cardio" simtem ca-mi ies ficatii, asa ca mi-am zis sa nu mai fumez ca sa rezist mai mult, si asa a fost...nu am mai putut sa fumez si tot aveam stari ciudate...eh, ramasesm insarcinata intre timp, asa ca nu m-a mai tentat tigara, acum alaptez deci nu e motiv de fumat si sper sa nu ma mai reapuc pt ca nu-mi mai place si il alung si pe sot cand vine pe langa mine sa mapupe...miroaseeee
inaioana spune:
Eu va recomand din tot sufletul tigara electronica, eventual intai cu ceva nicotina si apoi fara.Mie mi se pare inventia secolului pentru un fumator. (Aveti grija sa alegeti un model original, ca-s multe "pseudo-clone"). Cred ca au mai fost subiecte despre asta pe aici, mie personal mi se pare o inventie geniala pentru ca fumatorii "incurabili" sa se poata lasa de fumat definitiv trecand fara niciun efort de la "analogice" la "digitala" intr-o clipa.(Nu exagerez, pe cuvant de onoare.)
anuscha2009 spune:
Ma bag si eu in aceasta hora.
Nu mai fumez de sambata - am luat aceasta decizie din motibe strict financiare, o duc super rau cu banii si de multe ori ajung sa pun in balanta lapte pentru copil sau tigari? Eu iubesc sa fumez, imi place mult, nu ma sperie nicio boala - fumez cam un pachet pe zi. Singurul lucru care ma sperie acum este ca nu pot sa-i asigur fetei mele un minim de confort.
Este a doua oara cand incerc sa ma las de fumat - am mai incecat in vara cu niste pastile, in timpul pastileor nu am fumat, dupa ce le*am termionat am inceput din nou, la fel de in forta - un pachet pe zi.
De cand am zis ca nu mai cumpar tigari sunt momente cand uit si totul e ok si momemte cand imi vine o pofta nebuna si niste nervi de tre sa iau distonocalm. Si mai e o chestie, cand imi vine sa fumez ca sa nu o fac incep sa mananc. Oare ce sa fac? sa mai continui?
Cine mi se alatura?
beshter spune:
Anna, continua! Au trecut deja multe ore de cand te-ai oprit, nu renunta la ele. De cate ori iti vine sa-ti aprinzi o tigara, intra aici si scrie. Orice.
Iti doresc sa reusesti. Tin pumnii!