Cine vrea sa fie 'sponsorul' meu?
Raspunsuri - Pagina 16
bubulina1 spune:
Am fumat aproape 20 de ani. Nu am fost de categorie grea, dar dependenta era atat de puternica incat faceam adevarate crize cand nu aveam o tigara (vezi expresia: iti arde buza dupa o tigara). Anii au trecut, ma apropiam cu pasi repezi de 35 de ani si nu reuseam sa am un bb. Intr-o zi am zis, pur si simplu: de azi nu mai fumez. Ciudat, datorita faptului ca totul vine de la creier, la mine a functionat! De atunci au trecut aproape 3 ani, eu am ramas gravida dupa 1 luna si jumatate de cand m-am lasat de fumat.
Am fost dependenta si de picaturi nazale, am diagnosticul de rinita cronica, aceeasi recomandare de largire mecanica a cornetelor - un fel de operatie din cate mi s-a explicat. M-am ambitionat si am zis ca nu vreau operatie. Mi-am cumparat niste picaturi de la plafar Nazomer cu propolis si asa am scapat de Olinth :) In facultate un an de zile am folosit Bixtonim tot din aceleasi motive. Si revenind la ce spuneam mai devreme ca totul vine de la cap, cand ma culcam seara mi se infunda nasul brusc :)
As vrea sa te incurajez, dar cred ca trebuie sa-ti gasesti tu propriile motivatii in a te lasa de fumat sau de orice alt viciu, altfel nici Nicorette nu te va ajuta caci, de fapt, nu exista un medicament minune ci la fel ca la efectul placebo, trebuie sa crezi ca acel ceva te va ajuta si vei reusi. Mult succes!
Mamica fericita de Raducu (11.04.2009)
Poze cu noi
beshter spune:
malinas, am primit PM. Multumesc!
iileana, ma bucur mult sa te vad (si ca m-ai pupat:). Mie imi pare rau ca bei asa multa apa:) Imi place mult sa te citesc. Oare o merge aia cu 'faci broaste-n burta?':))
ilinca, bine c-ai scapat. Imi pare bine c-am aflat asa o poveste tare dar imi pare si rau ca acu' n-o sa mai tina faza cu mianna. Va trebui sa-i coacem altceva:))
Mickyyy, nu-ti face griji, nu-i subiectul meu, e subiect de dependenti de tot felul si de fosti dependenti nefanatizati:)
In primul rand, felicitari ca te-ai lasat de fumat! E o mare chestie!
In al doilea rand, habar n-am cum l-ai putea ajuta pe sotul tau. Zic si eu ce mi s-a zis si mie (desi a rezultat un incomplete success, vorba lu' Jimmy Carter). Adu-i aminte cand il vezi mai abatut ca mai are foarte putin pana scapa de tot de adictie, pana cand va fi liber, adu-i aminte sa priveasca fumatorii cu mila, nu cu invidie, adu-i aminte ca-i doar o victima (multam, doruletz, ca mi-ai amintit), adu-i aminte ca acum e nefumator. Si, prin urmare, e cel mai tare din parcare!
Daca el pur si simplu n-o sa mai vrea, aia e. Accepta-i decizia. Cred ca ideea de a renunta complet, definitiv si iremediabil nu-i va parasi curand fiinta, chiar daca va continua sa fumeze. Nu stiu ce-ai putea sa faci ca sa-l impiedici.
bubulina, motivatia e deja prezenta. Stiu ca o reusesc (la un moment dat), mai ales daca ma pune denizel sa dau tigarile pe maasdamer:). Multumesc pentru incurajari!
Edit ca uitai s-o pup si eu pe iileana
Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz
mianna spune:
mey, pe mianna trebuie doar s-o supportati (cu doi "pe", nu-i typo) sa treaca iar pe apa cu sare - ca doar am zis c-am mai facut figura (nu ma complic eu cu seru' fiziologic, practic e acelasi lucru).
e suficient sa ma mai intrebati din cand in cand "de ce mai cumperi rinofug???"
imi cer scuze, da' mai on topic de-atat nu pot sa fiu, singura data cand m-am lasat de fumat a fost in anul II. simpku, fara carti, pilule, prafuri sau inlocuitori dulci sau agricoli. m-a tinut doua saptamani, am regretat ca m-am apucat (si inca cu marlboro rosu, ori eu niciodata n-am fost fumatoare de marlboro - ba mint, am fumat un timp marlboro mentolat, pan-a aparut salemul).
candva ziceam ca m-as lasa de fumat doar pentru doua motive: daca fac un copil sau daca nu mai am bursa. nu s-a intamplat nici una, nici alta. adica na, nu-s studenta eterna, acum nu traiesc din bursa
Rufus spune:
Se pare ca punctul culminant este dupa 24 de ore, apoi se potoleste pana intr-a 7-a zi. Pofta nu trece...revine periodic cam 8 saptamani, dupa care te mai lasa...nu de tot, caci, in episoade mai rare, poftim 9 ani.
E chestie serioasa, lasatul asta de tutun...
Apoi, ne apucam de mancat.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
Androix spune:
Am vrut sa-i scriu ieri lui Mickyy ca poate sa schimbe o dependenta pe alta dar sa-si aleaga una mai sanatoasa decat mancatul.
In cazul meu e valabil si ca te apuci de mancat si ca metabolismul nu te mai ajuta ca in zilele bune. Sad but true.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Am vrut sa-i scriu ieri lui Mickyy ca poate sa schimbe o dependenta pe alta dar sa-si aleaga una mai sanatoasa decat mancatul. |
Ohh...Name one, please!
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
Androix spune:
Am vrut sa spun sexul dar largesc aria si spun sportul.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Am vrut sa spun sexul dar largesc aria si spun sportul. |
Dependenta de sport? Nu fii copil...
Androix spune:
Asa mai in gluma mai in serios, la modul cand imi vine sa fumez o tigara mai bine ma sui pe bicicleta din sufragerie si pedalez 10 minute. Sau luata mai in serios treaba chiar inceputa o activitate sportiva regulata gen sala sau alergat ajuta mult organismul cand vrei sa te lasi de fumat. Desigur pentru cineva sedentar ca mine nu face decat sa adauge un stres in plus dar asta nu inseamna ca nu e posibil sa functioneze la fix pentru altii
Dependenta pe bune de sport nu am crezut ca o sa-mi fie dat sa aud dar chiar exista cel putin o persoana dependenta de sport. O tipa cre cand a fost intrebata cat alearga zilnic a zis 10 km. De 4-5 ori pe zi Eu m-am intrebat cand dreq avea aia timp sa dea 4-5 ture de parc zilnic, da cik lucreaza de noapte asa ca N-ati inteles nik, asa-i? Pe bune, e dj nu mai tin minte cum o cheama.