Cine vrea sa fie 'sponsorul' meu?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Mihaela, eu am fumat 15 ani, iar in ultimul an ajunsesem la 1,5 pachete de marlboro rosu.Si din dorinta de a ma lasa, fumama tot mai mult.Pana intr-o zi cand un prieten, satul de lamentarile mele ca nu pot sa ma las de fumat, mi-a zis, "da-mi un telefon de cate ori vrei sa iti aprinzi o tigara".Nu l-am sunat niciodata, desi in prima zi de renuntat la tigari am fost la o petrecere, petrecre unde toata lumea fuma.Nu mi-a fost greu de loc, fiinda m-am gandit mereu (cum m-a invatat nenea Carr) ca sunt nefumatoare.DAr, multa vreme, mi se ducea mana singura dupa pachetul de tigari, atunci cand stateam la calculator.Pachetul era acolo, si a fost acolo multa vreme, pana prietenii veniti in vizita l-au golit, dar eu nu mi-am mai aprins niciodata o tigara.Nu am ocolit niciodata cercurile de nefumatori, la servici faceam aceleasi pauze de cafea si tigara cu colegii fumatori, nu m-am restrictionat de la nimic, astfel incat renuntatul la tigari sa nu fie o pedeapsa si nici nu am inlocuit tigara cu altceva, gen miscuiti, gumite, seminte, bombonele.Nu am dat o dependenta pe alta. Nu am mai fumat nu din lipsa de tigari, ci pt ca am decis ca sunt nefumatoare.Deci, Mihaela, iti las pe pm nr meu de telefon.Cand vrei sa-ti aprinzi o tigara, suna-ma.Gasim noi ce sa vorbim.

www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=609325" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

rinofug sau bixtonim tot un drac - nafazolina sunt, dependenta e aceeasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Ooof, mianna, deci esti si tu cu rinofugu'? Acum chiar ca nu mai pot dezvalui partea a 2 a a povestii...trebuie sa discut cu o persoana care ti-e apropiata, ca altfel n-am cum sa te ajut, decat prin intermediari

well, daca implica batutul la cap de la o oarecare distanta, am pe cine sa-ti ofer. daca insa implica sterpelitul rinofugului din poseta, eventual inlocuitul lui cu altceva, teama mi-e ca tre' sa dresam pisicile

cea mai misto faza a fost cand am dat GRE-ul. tanti aia de la centrul de examinare, spalata bine de tot pe creieras, imi explica intens ca nu e voie cu lichide in sala; i-am aratat flaconul de rinofug, si-a reusit sa spuna ca e voie cu medicamente, dar am voie sa iau doar separat doza necesara. cand m-am oprit din ras am intrebat-o in ce palma crede ca-i mai bine sa tin picaturile de rinofug

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Buna ziua, ma numesc Ileana si sint dependenta de:
- fumat
- Bixtonim
- DC :))

1. In principiu, stiu ca ar trebui sa ma las. Nu e o dorinta care sa vina din interior, (adevarul este ca mie-mi place sa fumez), tine mai mult de presiunea societatii: trend + scumpirea tigarilor.
Dat fiind ca la mine fumatul tine mult si de tabiet (nu prea am probleme in a nu fuma ore in sir cind nu se poate), ar trebui sa fac ceva schimbari in viata mea. Sotul fumeaza, lucrez in birou de fumatori, plus ca nu-mi imaginez cum mi-as practica profesia fara o tigara alaturi. Va trebui sa le schimb pe toate .
Acum ca am aflat de acea carte-minune, am s-o tin minte, pentru caz de stejar-extrema-urgenta. Nu am rasfoit-o, mi-e frica de ea. Daca nu ma las si doar imi strica cheful de a fuma, si continui sa fumez dar cu scirba?

2. E mai complicat.
Tine de detalii anatomice (un medic ORL mi-a explicat ca am cornetele nazale un pic prea mari si nici septul nu-i cel mai drept cu putinta, dar ca deficientele sint atit de mici incit nu se justifica o interventie chirurgicala, si, la urma urmei, de ce ma deranjeaza sa folosesc din cind in cind Bixtonim? ati ghicit, nimerisem peste un ORL-ist dependent de Bixtonim ). In plus, tine, desigur, si de rinita alergica. Ce sa fac, sa inlocuiesc Bixtonimul cu antialergicele?

3. Pe asta am s-o rezolv, am reusit sa fac progrese in ultima jumatate de an, cind imi vine sa-mi dau cu parerea la un topic ma duc sa beau un pahar cu apa si de obicei imi trece .

Acum fac o exceptie pentru ca vreau sa o incurajez pe Mihaelka () si sa-i spun ca-s cu ochii pe ea, poate-mi vin si mie idei.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Pai atunci daca ma pot baza numai pe pisici, voi continua epopeea rinofugului (corap are dreptate, daaa, acum mi-am amintit de "nafazolina", cum scria pe sticlutzele de Rinofug. Bixtonimul mi se parea prea tare, ma "ardea")
Buuun...deci ajunsesem tot mai dependenta. Amicii care ma vedeau cu sticlutza dupa mine ma luau peste picior, ca numa-n capu' meu e totul, ca dependentza e psihica doar, ca nu exista sa nu pot respira fara picaturi, ca am buba la cap...auzi la ei, de ce incercau ei sa ma convinga, bietii...Intr-o zi chiar mi-au facut figura, tampitzii, ca altfel nu le pot spune; cum stateam cu rinofugu' pe masa, in birt, printre sticlele de bere si paharele de votka:)))) au prins momentul cand m-am dus la taualeta si mi-au inlocuit Rinofugul cu apa, fara sa-mi spuna, desigur, nu stiam de ce rad ca prostii in timp ce io-mi turnam "rinofug" tot mai des si abia mai respiram, m-am speriat ca s-a produs obisnuintza si gata, o sa mor:))). Pe drumul spre casa am crezut ca-mi explodeaza capul, abia asteptam sa ajung sa desfac alta sticlutza, caci asta mi-o turnasem toata, fara efect...Acasa m-am linistit si am tras concluzia ca sticla anterioara avusese defect de fabricatie...pana mi-au zis natangii ce-au facut si erau mandri de ei, ca nu mi-am dat seama ca e altceva deci e "psihologica" treaba...va dati seama ca i-am facut cu ou si cu otzet pentru ce am patimit.
Booon, fiindca maica-mea era responsabila cu "shoppingul" la farmacie, ea ma aproviziona, imi lua cate un "bax" saptamanal sau chiar mai des (1o sticlute erau, daca bine-mi amintesc). Io mereu radeam ca oare ce-o zice farmacista (maica-mea mergea mereu la aceeasi farmacie), si-o fi inchipuid ca face trafic cu ele? Ca deja erau vreo 2 ani de cand se infiintza maica-mea saptamanal pentru baxu' de rinofug:)))
In fine, sa trecem la ziua Z. Imi amintesc si acum: eram la cheful de 8 Martie la scoala unde eram profa (si unde elevii se distrau bine pe seama mea, ca "ma droghez" la ore), cu sticluta de acasa in posheta...si nu mai avea niciun efect cand imi puneam. Simteam ca innebunesc, nu puteam respira, parca mi se tot umfla capul, ma rog, oribile senzatiile. M-am gandit ca pana aci mi-a fost, ca nu-si mai face efectul, ca am incurcat-o. Am fugit pana la o farmacie si mi-am luat alta sticlutza, asta functiona, deci am tras concluzia ca cealalta a fost "defecta". Dupa o zi, iar nu-si mai facea Rinofugul efectul (luasem din baxul de acasa), imi turnam cate o sticlutza intr-o ora si nimic Din disperare de cauza mi-am pus picaturi de lamaie in nas...ooooo, ce senzatii! Am reluat iar Rinofugul si degeaba...Maica-mea era distrusa vazand cat sufar si avea o idee fixa:"sa ma duc sa-ti cumpar altele?"- nu stiam ce o apuca, doar aveam vreo 10 sticle-n casa. Io disperata, urlam:"nuuu, ce rost are, e clar, gata, nu-si mai fac efectul, is distrusa pa vecie!!"
In fine, am suferit groaznic doua zile...a treia zi mi-am dat seama cu maxima uluire ca mi s-a desfundat o nara!!1 Tot greu respiram, dar era mai suportabil...cam in 5 zile mi s-a desfundat tot nasocul, ma nascusem a doua oara...eram in extaz...
Dupa vreo luna numai, cand a vazut ca nu recidivez, a avut curaj maica-mea sa-mi dea explicatia: farmacista, intrigata deja la culme, a intrebat-o care-i faza totusi...si auzind a zis ca nu e bine asa ceva, sa facem ceva pentru fata asta...si maica-mea a acceptat propunerea: farmacista a inlocuit tot rinofugul din bax cu ser fiziologic. Deci io-mi tot turnam in disperare ser fiziologic si nu stiam care-i baiul, ca de stiam, si azi eram dependenta, as fi fugit sa-mi iau alt bax. De-aia avea maica-mea remuscari si tot insista ca merge sa-mi cumpere altele, noroc ca de disperare nu vroiam sa mai incerc nimic, ma resemnasem ca s-a adaptat organismul la rinofug si nu mai are efect.
Deci cam asta fu secretul...vreo 5 zile fara Rinofug si organismul s-a reparat incetisor...dar de buna-voie nu experimentam eu nicio zi fara Rinofug, norocul a fost ca mi s-a copt fara sa stiu!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Nu pot sa cred, rinofugu' (ma rog, bixtonimu') au adus-o pe iiiiiiiileaanaaaaaaaaaa! (iileana, tu te speria, sunt un fan din umbra; si am suferit foarte tare ca n-am mai dat de tine pe forum deci mor de ciuda ca dintre toate dependentzele tocmai pe asta cu DC ai reusit s-o tratezi!! Uite ca io-ti tin pumnii sa NU scapi de ea, uite-asa, sa scapi de tigari, de bixtonim, dar nu de DC!!)
Si eu am fost cam dupa 1 an de dependentza la ORL-ist, era un nenea doftor la vreo 80 de ani care mi-a bagat un ciocanel in nas, a zis ca am deviatie de sept si trebuie sa ma operez. Da, vezi sa nu...
Dupa inca vreun an am mers la alergologie in Cluj, ca in BM nu exista niciun doctor pe specialitatea asta. Acolo m-au intzepat cu tot ce e posibil si-au zis:"un piiic de alergie la polen...un piiic de alergie la praf"- pe dracu', ca nu am avut nu stiu ce reactii, poate alea doua intepaturi erau putin mai rosii decat celelalte, dar nu mare branza. Mi-au prescris Claritine si nu stiu ce, am luat cateva zile, dar aveau un pretz de-mi puteam lua 5 baxuri de Rinofug pe ele, le-am dat naibii.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Mihaelka, scuze ca ma bag peste subiectul tau, dar am nevoie si eu un sfat, tot "in domeniu" .

Barbata-meu e fumator de vreo 20 de ani. Nu a incercat niciodata la modul serios sa se lase; cu multi ani in urma, din cauza unei raceli, vreo 4-5 zile a fumat doar 1-2 tigari pe zi, asta fiind cea mai mare realizare in domeniu!
Si uite ca anul asta, de craciun, il loveste o gripa urata si nu mai poate sa fumeze. Se incapataneaza, trage din tigare 2-3 fumuri, tuseste la greu, o stinge, o aprinde din nou cateva ore mai tarziu, si tot asa, vreo 2 zile. Si-i vine ideea sa se lase de fumat, daca tot nu poate momentan sa fumeze, zice el ca ar fi un moment bun! Bine, zic eu, hai s-o facem si pe-asta, si ca sa nu se simta descurajat, renunt si eu la tigari.

toate bune si frumoase, a trecut mai bine de-o saptamana de cand am facut pasul asta, doar ca lui i-a trecut raceala si i-a revenit cheful de tigare, si-l vad cum sufera dupa ea de multe ori, si nu stiu cum sa-l incurajez si sa-l tin departe de ea. Mie momentan nu-mi trebuie tigare, in primul rand pentru ca am luat gripa de la el, si la tusea care-o am, tigarea imi lipseste (desi daca as incerca, sigur as putea-o fuma ), si in al doilea rand pentru ca desi am fost fumator inrait in majoritatea timpului, am mai reusit sa ma las si cu alte ocazii, pe perioade mai lungi sau mai scurte de timp, si stiu ca e chestie doar de vointa. Iar vointa am berechet, cel putin deocamdata.

Insa nu stiu cum pot sa-l tin pe el departe de tigare in continuare. Vreau sa o faca pentru ca vrea, nu pentru ca-l oblig, santajez, sau mai stiu eu ce altceva. A fost decizia lui sa se lase, eu l-am sustinut atat cat am putut, si mi-e ciuda se se apuce din nou, mai ales ca a trecut de prima saptamana (care eu o consider cea mai grea). Cum sa-l sprijin mai departe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai atunci intreaba-l daca vrea. Da nu e nevoie sa-ti spuna tie, sa fie sincer cu el insusi. Daca nu vrea o sa stai si-n cap si n-o sa se lase de fumat. Dar crede-ma ca si daca el se reapuca iar tu reusesti sa te lasi, chiar in ciuda faptului ca nu te mai insoteste in incercarea asta, tot iesi in castig

Daca vrea atunci poti sa-l motivezi calculand cat cheltuiati pe tigari intr-o luna apoi intr-un an apoi in 10 si in final "vreo 20" Cred ca iese de o masina doua. Sau ganditi-va ce bine va fi pentru fetitele voastre dac nu mai fumati, atat dpdv al fumatului pasiv cat si pentru ca daca nu fumati o sa fiti mai sanatosi o sa traiti mai mult etc. You know...
Iar pe moment da-i sa bea apa sau sa rontaie un mar ceva.

Bafta!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Pai eu nu-mi propusesem niciun moment sa ma las de fumat acum, am facut-o doar in semn de solidaritate, a fost un impuls de moment (desi el n-a avut niciodata asemenea gesturi de solidaritate cand am mai avut eu tentative sa ma las).
Pe termen scurt (cateva saptamani) nu e nicio problema sa renunt la tigari, pe termen lung/definitiv....nu mi-am propus inca s-o fac. Desi daca el a renunta definitiv, as face-o si eu.
Cu banii dati pe tigari, mai mult il frustrez decat il motivez.

Trebuie ca el sa vrea, dar ce ma fac daca el n-o sa mai vrea? Accept pur si simplu decizia lui, si merg mai departe, sau e ceva care pot sa-l fac inainte sa ia acea decizie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ma gandeam ca vei spune ca l-ai frustra cu calculul banilor arsi pe tigari dar o poti face in gluma, nu cu ton de repros, poate pur si simplu nici nu isi da seama cat inseamna, daca n-ai calculat inca nici tu nu-ti dai seama. Fa-o, asa sa te distrezi!

Asta cu fumatul e printre putinele lucruri in viata la care merge varianta ori e laie ori balaie: ori vrea sa se lase de fumat si atunci poti sa-l sprijini doar fiind prezenta si aducandu-i din cand in cand aminte ca si-a pus in cap sa lase tigarile, ori nu vrea si atunci nu prea ai ce sa faci nici inainte de a-si da el seama ca nu vrea, si cu atat mai putin dupa.

Parerea mea e ca daca il conditionezi chiar si subtil de faptul ca tu te-ai solidarizat cu el poate ajunge sa fumeze pe ascuns. Pana la urma trebuie sa intelegeti amandoi ca lasatul de fumat paote fi ceva foarte relaxat. Nu va incrancenati pe nimic, nu va sta nimeni cu pistolul la tampla la propriu nu trebuie sa fie un izvor de frustrari si discutii in casa, ci poate fi o experienta noua si relaxata. Cu conditia sa vreti asta.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput