Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010 (16)
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
andr33aaa spune:
fetelor cu copilasi mai mari...
cat ar trebui sa ofer unei bone pentru 8 ore / zi - ingrijire copil + spalat + calcat + mancare + plimbare - toate astea doar pentru copil?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sabu_dk spune:
Buna ziua si de la noi
Noi am tras chiulu'. Saptamana trecuta am avut musafiri pe nana lu' Nicklas din Anglia, care i-a adus un costumas de Santa asa de frumos, are si caciulita si manusele. Asa ca acum Nicklas are 3 costume de Mos: unul de 56 cm - care nu ii mai vine deloc, unul de 62 - care e mulat, si cel din Anglia de 68 de cm - care ii vine. Luni am fost si noi la vaccinul de 3 luni (ca aici se fac la 3 si 5 luni) si mi-a facut puiu' febra de 39.7. Insa nu i-am dat nici un medicament, doar i-am pus comprese pe frunte, si a stat toata seara in pampersi doar. Aici, dupa cum spunea si Mai3, e alta conceptie: a facut febra tocmai pentru ca i s-a introdus in corp un virus pt ca el, mititelu', sa-si creeze anticorpii necesari. Daca ii dam pastile, sau supozitoare si ajutam sa scada febra cu medicamente, atunci vaccinul nu se considera 100% un succes. De-abia daca se ajunge la 41 de grade Celsius, rectal, si copilul nu mai are contact bun cu tine, si nu mananca, etc, atunci se ajunge la alte pastile.
Asa, am vazut multe subiecte interesante ca ati dezbatut pe aici.
Unu' dintre ele era despre cum ii imbracam pe puiuti afara si in casa. Well, tin sa va povestesc ca eu il scot pe Nicklas afara la -10, -15 grade intr-un costum mai grosut, dar nu din fas. Pe dedesubt nu are decat un body subtire si sosetele. In cap ii pun doar un fes mai subtirel, care de multe ori cum se misca el, nu ii sta pe urechiuse. Si nu are nimic!!! Iar in casa, noi avem cam 20-22 grade, iar Nicklas sta de cele mai multe ori in body si atat (plus sosete). Nu am incercat si nici nu o sa incerc sa il imbrac mai gros de atat, nu vreau sa ajunga un friguros ca ma-sa. Dupa baie, desi are perisor destul de mult in cap, nu ii dau cu foehnul, nici nu ii pun caciulita. Il sterg cat pot de bine, iar restul pletei i se usuca la temperatura camerei. Stiu ca multi o sa-mi zica "mama inconstienta", insa uite ca Nicklas al meu e bine, mersi, si nu plange cand e mai frigulet.
Vream sa ii zic Buburuzei ca girafa Sophie e Ok, se vinde si aici in Dk, si toata lumea e happy. Si credeti-ma cand va spun ca in Dk sunt niste reguli privind igiena si sanatatea de te doare bila. Sunt ffffff arhi-stricti in ce priveste sanatatea, si cu atat mai mult sanatatea bebelusilor. Asa ca daca e permisa girafa Sophie aici (si covorasul ala din spuma in gen puzzle de care mai zicea Bubu) atunci eu sunt sigura ca e Ok.
Ziceati de baie si plansete. Lui Nicklas eu ii fac baita cam o data la 2-3 zile, ii place la nebunie in apa, dar si dupa la masaj. Insa am avut cred 2-3 episoade cand a inceput sa urle ca din gura de sarpe cand l-am scos din apa... O data stiu ca a facut asa de foame, insa celelalte 2 dati, habar nu am de ce. Asa ca acum nu il mai pun jos pe masa de schimbat dupa baie, ci toate operatiunile se fac stand pe pieptul si burta mea (sau a lui tati). Se pare ca asa ii place, mai ales ca avem niste poze cu Daffy Duck, Yosemite Sam si Tazmanian Devil (si altii) pe perete, si rade si vb cu ei, timp in care eu il masez, il uleiesc, etc. Insa cred ca o sa incerc si eu metoda Kitti cu incalzitul prosopelului...
Despre nastere & urmatorul bb: no natural births for me, thank you! Si eu ma gandesc deja la o surioara pentru Nicklas, chiar daca nasterea a fost groaznica. Insa cred ca e mai mult din cauza ca Nicklas s-a dovedit a fi ffff cuminte. De cand s-a nascut nu a plans niciodata fara motiv intemeiat: foame, trebuia schimbat. Si nici nu a avut colici. Plus, de cand a implinit 1 luna (ca sa fiu mai precisa de la 5 saptamani) a inceput sa doarma de la 22-23:00 pana la 6-7 (mai nou 7-8) dimineata. Cum pot sa ma plang de asa program?
Nu mai stiu ce vream sa mai spun... Asa ca va pupam dulce pe toate si mai ales pe bebeii nostri frumosi
si ne "vedem" mai tarziu.
Aaa, Nicklas la 3 luni si 5 zile are 66 cm si 7 kg. Numa' din laptic de mami. Tre' sa recunosc ca sunt oleaca asa pride de mine.
sabu_dk spune:
Aaaa, sa va spun ce a facut Nicklas azi, pe neasteptate.
Era el frumos pe burtica pe paturica lui cu activitati, si vb de zor cu un pinguin, iar eu ma uitam la el, si ma minunam cat de repede a crescut, si cat de mic si inocent inca e... (Da, ma apuca si pe mine lacrimogenele cateodata) Si cum ma uitam eu la el asa, deodata incepe sa dea din picioare si prinde a good grip si isi ridica fundul, si dupa aia intinde manutele si se ridica in patru labute. Bineinteles, cred ca a fost mai mult involuntara miscarea, ca dupa cateva secunde a picat in nasuc . Hehehe...
But I felt like a trully proud mama.
tanamera spune:
Ne-am intors de la medic,Albert are 5550 g si 59 cm,fontanela s-a micsorat destul de bine.M-am cam contrazis cu doamna doctor,mi-a zis ca il pot scoate afara pana la -10 grade,dar sa aiba fular pe nas si gura
si sa ii dau inainte de vaccin cu 5,10 minute jumatate de supozitor de paracetamol
.
Arianna,Office multumim de urari.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tutz/tutz.jpg)
tutz spune:
SAlutare!
Si eu si eu vreau sa ma inscriu la aspirante!!!! DAr poate nu acum acum, ci in 2012 :) Si vor sta in aceeasi camera, sa invete de mici ca lucrurile se impart intre frati. Oricum avem doua camere in apartament, deci nu au decat sa-si doreasca camera numai al lor cand vom creste mari si vom face casa.
Fulguta, te invidiez cu somnicul de 10 ore. Nu mai stiu daca alaptezi, dar oricum poate sunt alte mamici care alapteaza si bebei dorm toata noaptea - nu va dor sanii?? A mea papa pe la 3-4 dar doar dintr-un singur san, celalat treb sa-l mulg, ca altfel ma doare! Cum faceti de nu va deranjeaza pana dimi????
Sabu - chiar vroiam sa te dau disparuta, dar vad ca ai aparut :)
Tanamera - eu nu inteleg de ce se mai face vaccinul, daca nu lasa corpul sa reactioneze??? Mie dr mi-a interzis sa-i dau paracetamol timp de 5 ore dupa vaccin, indiferent de temperatura facuta.
Tünde, mami de Julia (13.10.10)
http://picasaweb.google.com/lantostunde
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nicopic/nicopic.jpg)
nicopic spune:
tutz, poti sa mai postezi o data reteta pt turta dulce, pls? ca este atat de laudata de fete, incat...
mercic,
Nico, mami Larisa 15/09/10
tanamera spune:
Tunde eu nu o sa ii dau paracetamol.Te rog sa trimiti pe mail-ul comun reteta pentru turta dulce.
Gagici saptamana trecuta cand nu imi functiona forumul am vrut sa iau un numar de tel din lista din docs,insa nu am gasit-o.Nu verificati si voi?
sabu_dk spune:
Am mai pus si noi cateva poze noi in album.
Am vazut si niste minunatii de copii, deliciosi de-a dreptul!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bebecris26/bebecris26.jpg)
bebecris26 spune:
Buna seara si de la noi. Azi am facut vaccinul de 2 luni, l-am amanat puitin din cauza febrei pe care a avut-o acum o saptamana si ceva. Am facut infarixul la sanador. Bebe a plans putin cand a bagat acul dar s-a calmat repede, mai rau m-am simtit eu. Are 5.880 si 60 cm. A luat foarte putin in greutate in 11 zile, 280g din cauza febrei,sanatos sa fie ca recupereaza el. Dr zice ca a luat foarte bine pana acum in masura in care s-a nascut la 3 kg si 50 cm. Speram sa nu faca febra si sa trecem cu bine peste noaptea asta.
Cristina, mami de bebita David