Ce fel de mame (2) & altele
Raspunsuri - Pagina 47
blackpanterro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui robotzica cucului Noi ca noi, in mare masura "cum am fost, asa ramanem" Nu poti sa faci un pas fara sa te izbesti de ceva roz-bombon sau cu diamonds. Chiar si in librarii cartile cu printese ('jde mii de variante) sunt aproape primele care sar in ochi, si trebuie sa ghidonezi vanjos ca sa le ocolesti. Nu mai vorbesc de magazinele de jucarii. Poate nu e cazul in Romania, atunci dati-mi un ignore, dar aici ma strepezesc cand vad aceeasi tema everywhere. Pe mine ma preocupa foarte tare aceasta problema. Stiu ca si mie mi se citeau povesti cu printese cand eram mica, dar parca nu erau "daunatoare", erau doar un fel de exercitiu de imaginatie, fiindca lipsea agresiunea audio-vizuala. Cum facem sa crestem fetite echilibrate, care sa distinga realitatea de vis, si sa nu sufere ca cele doua nu se prea suprapun? |
Asta e o problema si pt mine...eu, deocamdata, tin toate jucariile lui Aidan, trenuri, masini, si alte chestii ca sa stie de la inceput ca nu trebuie sa se joace numai cu papusi si chestii pufoase roz.Dar nici nu as vrea sa trec in extrema ailalta si sa o imbrac in chestii baietesti si sa nu ii permit papusi si chestii roz deloc...greu...
Noi speram sa crestem o Rachel Maddow :))
Eu inca sustin ca sunt multe femei care duc feminismul la extrem...fac anumite lucruri si joburi numai ca sa dovedeasca barbatilor ca sunt la fel sau mai bune ca ei si aia nu mi se mai pare ca e feminism ci mai degraba amazonism tembel...sa iti pui viata in pericol ridicand un frigider, de ex, ca sa dovedesti ca poti e cel putin tembel...
Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
XIO spune:
| citat din mesajul lui XIO Nu te mira de neurochirurgie si forta fizica, mie mi s-a spus ca la chirurgie iti trebuie forta ca sa tii intestinele la o histerectomie ***Fur is for petting** www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/ |
Reiau mai incet: sa nu va mirati ca la neurochirurgie iti trebuie forta. La chirurgie (adica la chirurgia generala) mi s-a spus mie (de catre un chirurg) ca nu voi putea sa aleg aceasta ramura deoarece iti trebuie forta (exemplu dat de chirurg: sa tii intestinele in operatie).
Mianna, esti de acord ca pt. o femeie este mai greu decat pt. un barbat sa ajunga medic pe picioarele ei?Nu am spus ca este imposibil,ci ca nu este la fel de usor ca in cazul barbatior.
Totul incepe inca din facultate cand fetelor li se spune atunci cand sunt intrebate ce vor sa aleaga, sa nu faca vreo ramura chirurgicala pt. ca alea sunt "pt. barbati". sau daca vor ceva chirurgie, sa aleaga ceva pt. femei.
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
mianna spune:
| citat din mesajul lui XIO Mianna, esti de acord ca pt. o femeie este mai greu decat pt. un barbat sa ajunga medic pe picioarele ei? |
nu - si e ultima oara cand o spun, ca m-am plictisit sa repet.
XIO spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
nu - si e ultima oara cand o spun, ca m-am plictisit sa repet. Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Bine, fiecare cu parerea sa.
***Fur is for petting**
mianna spune:
exact - si eu asta incercam sa spun de la inceput, ca parerea ta nu reprezinta adevarul universal.
cum notiunea de "medic pe picioarele altuia" mie imi e straina, interpretez ultima ta intrebare drept "pentru o femeie e mai greu decat pentru un barbat sa ajunga medic" - si ma umfla rasul ![]()
XIO spune:
Mianna, si pe mine ma umfla rasul cand citesc parerea ta
(din cauza naivitatii, nu altceva).
Cred ca esti primul medic pe care il aud ca spune asa ceva.
Chiar si prietenii medici care nu sunt misogini mi-au spus ca pot alege ce vreau si pot sa fac ce vreau dar da, e adevarat ca voi intampina mai multe greutati decat un barbat, si asta din cauza ca sunt multi cu gandiri inapoiate care inca cred ca medicina se face prin forta bruta.
Si, repet, atatea defavorizari am vazut, ca mi-au ajuns.
Din moment ce iti spun cum la indrumarea in cariera ni s-a servit aceeasi placa despre femei si chirurgie nu stiu de ce imi tot repeti ca e experienta mea personala, ca si cum mi s-a spus doar mie. Li s-a spus tuturor studentilor care studiau la UMFT, cu alte cuvinte s-a facut o discriminare sexuala.
daca asta nu ti se pare destul, nu stiu ce e.![]()
Si ca un exemplu din experienta personala: dupa ce m-am imprietenit cu medicii de pe o sectie mi-au spus ca absolut toti au crezut ca mergeam in garzi pt. ca imi placea un dr. si vroiam sa fiu cu el. in schimb colegul meu meu care a mers de 2 ori si atunci se juca pe telefon si gresea o reducere de fractura era asteptat pe sectie ca si viitor coleg dornic sa invete.
El mergea la spital ca sa invete, eu ca sa ma culc cu unul sau cu altul.![]()
Pana si la ginecologie eram trimise acasa de asistente si am aflat recent ca sunt amanta unui medic de acolo cu care mergeam in garzi.
baietii ins chimb era primiti cu bratele deschise.
***Fur is for petting**
Mediajust spune:
Xio, da' nu-i asa ca, dintre fete, numai tu ai avut parte de tratamentul asta
?
(E retoric, nu sari sa-mi spui ca tot anu' feminin).
XIO spune:
Care tratament?
***Fur is for petting**
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui XIO Care tratament? ***Fur is for petting** www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/ |
Ala plin de suspiciune.
mianna spune:
Xio puiule, eu nici macar nu am trecut prin ceva numit "indrumare in cariera". probabil am fost considerati mai pe picioarele noastre, ca tot iti place expresia, incat sa putem gandi singuri, dupa 6 ani, ce vrem si ne simtim in stare sa sa facem in viitor.
cu medicina Tm n-am avut aproape nicio tangenta (adica am acum, colaborez cu medici de acolo, daca am timp o sa-i intreb daca au trecut si ei prin aceasta spalare pe creier). insa am avut o intima tangenta cu alte doua centre universitare, Cluj si Bucuresti, in care perle de-astea n-am intalnit - si chiar daca le-am fi intalnit, nu le-am fi luat in serios, intrucat aveam o oarecare idee de pasii pe care urma sa-i facem, prin urmare stiam prea bine ca grilele de rezidetiat sunt cu numele ascuns, si nici nu ne lipeste nimeni vreo floricica roz pe ele, prin urmare punctajul nu-l obtinem in functie de sex. iar in rezidentiat stiam ca nu merge cu milogeala de "lasa-ma si pe mine-n operatie sau in garda", ci ca in principiu sunt incluse in practica rezidetiatului si avem dreptul la ele, si ca probabil n-am fi inghitit excluderea - dar n-a fost cazul, asa ca nu stiu cat de repede s-ar rezolva cand intr-adevar vrei.
de asemenea, cum am mai spus, in specializari chirurgicale si nechirurgicale, dac-ai ales sa stai cuminte pe un scaunel cei 4-5 ani, zau ca nu te deranjeaza nimeni. ce-au avut de gand sa faca statuile astea in viitor nu stiu si nu ma intereseaza, dar cei care-au vrut, au facut exact ce-au vrut.
ca in medicina, ca si in viata, exista exceptii - sunt de acord, dar in niciun caz nu constituie o regula. o asemenea exceptie stiu si eu - un fost coleg de facultate care a fost nevoit sa-si schimbe specializarea in cursul primului an de rezidentiat, datorita felului in care era tratat de indrumatorul lui. amandoi barbati, amandoi hetero. n-am ajuns insa sa cred ca e mai greu pentru barbati in medicina ![]()