Ce fel de mame (2) & altele
Raspunsuri - Pagina 48
ioanadara spune:
La multi ani !
Am citit si eu acum ce a-ti scris in ultimele zile. Deci, Xio, imi pare sincer rau de ceea ce patesti, dar esti absolut sigura ca nu ti se pare doar?
Nu de alta dar eu personal am o meserie considerata de catre cei numiti misogini a fi barbateasca, presupun. Nu stiu asa cred, pentru ca eu misogini pana acum nu am intalnit fata in fata.Deci, eu sunt inginera si pe post de inginera am si lucrat. In afara de faptul ca li s-a parut tuturor la inceput (si femeilor si barbatilor din colectiv) ca sunt cam tinerica nu am avut parte de nici o alta prejudecata.Dupa aproximativ un an cand au vazut ca desi sunt cea mai mica dintre ei, nu am capul gol pe dinauntru a trecut si asta.
Este adevarat ca erau mai multi barbati decat femei in colectiv dar asta pentru ca toate femeile de acolo refuzam delegatiile. Deci, ei erau o jumatate (ca numar) pe teren si restul in birou.Luna urmatoare mergeau ceilalti 4 si cei ce au fost ramaneau in Bucuresti. Era efectiv necesar ca cineva sa mearga la montare si eu cu copil nascut inca din facultate si care era la gradi ziua chiar nu aveam chef de plimbari prin Valea Jiului iar cele mai "cu vechime" unele chiar aveau probleme altele doar "ii exploatau"
de fapt pentru ca efectiv nu aveau nici un motiv real mai puternic deacat al altor colegi pentru a nu merge..
Deci, era clar de fapt de ce sunt angajati mai multi barbati si nu avea legatura cu nici un misoginism.Asa functionam ca si colectiv.Ei insa intelegeau lucrul asta. Ar fi fost o nesimtire din punctul meu de vedere ca ei sa spuna: "Suntem egali, cucoana.Ia lasa-ti tu pruncul acasa cu barbatul si mergi in frig pe conducte pe la cota "n" prin centrale ".
Slava Domnului ca nu stiau de teoriile feministe .![]()
Mai sunt si alte femei aici cu profesii grele si vad ca se descurca , nu stiu cum se face ca unele sufera asa de tare chiar daca sunt cele mai bune in meseria lor.
Daca nu sunt printre cei mai buni, atunci e bine sa -si asume esecul fara a cauta tapi ispasitori pentru a le fi bine lor personal in primul rand, pe termen lung .
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mianna o asemenea exceptie stiu si eu - un fost coleg de facultate care a fost nevoit sa-si schimbe specializarea in cursul primului an de rezidentiat, datorita felului in care era tratat de indrumatorul lui. amandoi barbati, amandoi hetero. n-am ajuns insa sa cred ca e mai greu pentru barbati in medicina Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Io cred ca ala era nesuferit ori facea pe desteptu'
XIO spune:
Mianna, mi se pare deplasata afirmatia ta cu ce ati fost sau nu considerati.![]()
In prezent se fac astfel de intalniri in care fiecare specialitate desemneaza un reprezentant care face o mica expunere in fata studentilor a ce inseamna domeniul x.
Nu pt. ca am fi mai prosti decat generatiile anterioare ci pt. ca evoluam.![]()
Eu personal m-am imprietenit cu doctorii de la care am invatat, asa ca am avut parte de discutii personale incepand cu cariera si terminand cu inselatul, femeile, barbatii bla bla bla.
Si am auzit extrem de multe... partea cu discriminarea nu am patit-o doar eu.
Si, repet, nu am spus ca este imposibil pt. femei, ci ca le este mai greu decat barbatilor.
Stiti ca salariile femeilor sunt cu 18% mai mici decat ale barbatilor desi ocupa aceeasi functie? In Japonia si China(din cate imi amintesc) sunt cu 30% mai mici.
Mediajust, nu doar eu am avut parte ci si celelalte 2 colege care faceau garzi. In rest nu au fost probleme pt. ca altii nu au facut voluntariat.
la chirurgie cand eram in timpul stagiilor (stagiile constau in garzi, deci veneam cand vroiam), asistentele au inceput de la
"dar de ce nu le lasati pe studente acasa, poate au si ele alta treaba", pana la "vai, cate studente, pt. care domn doctor ati venit?". Si au trecut si prin "eu nu mai stau noaptea in garda, stateam cand era tanara ca ele, acum nu mai e acelasi lucru" zambind cu subinteles.
Si din cauza ca am facut multe garzi m-a anuntat un rezident ca oricum toti de pe sectie cred ca sunt amanta lui. Asta pt. ca eram singura studenta care mergea.
Ioanadara, nu mi se pare mie
Toate lucrurile alea s-au intamplat si se intampla.
Cand spuneam ca imi place chirurgia prima intrebare era "cate femei chirurgi sunt? chirurgia nu e pt. femei, trebuie sa ai familie, copil".
Sau, asistentul meu de la chirurgie care spunea ca nu ar lasa o femeie sa ii scoata nici macar un nev.
Sau profesorul meu din anul 2 care la banchet, cand i-am spus ca ma gandesc la chirurgie oncologica mi-a spus sa fiu serioasa, ca sunt femeie, femeile nu fac, cariera in ramuri chirurgicale.
Exemple sunt destul. :)
Drumul e mai greu pt. o femeie pt. ca sunt prejudecati la mijloc.
Ba chiar o prietenade familie care e pe ATI in Grecia mi-a spus sa nu aleg ortopedie pt. ca va trebui sa ma lupt toata viata cu misoginii si pt. ca pana si in Grecia femeile din orto sunt privite cu alti ochi decat colegii lor barbati, marginalizate.
Si Mianna, nu era vroba despre examenul de rezidentiat, este la mintea cocosului (de ce nu a gainii?) ca daca ai nota iti poti lua orice, este vorba despre ce faci in timpul rezidentiatului si mai ales dupa.
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
XIO spune:
E ca un frate mai mare, dar sunt obisnuita, am fost cuplata cu o sectie si jumatate de ortopedie, una de chirurgie, diabet, urgente... sa fiu fidela unui singur "amant" e ceva nou pt. mine, ca pana acum ma imparteam pe la mai multi, dar cum acesta e si coleg de munca, cred ca vom avea o relatie frumoasa, cel putin pana plec in alt stagiu si incep acolo.
***Fur is for petting**
narcisam102 spune:
:) Asta imi aduce aminte de mine cand am intrat in politie :)
Toti se intrebau a cui sunt (fata, amanta etc) cand au descoperit (de unde habar nu am) ca a nimanuiau inceput sa se dea la mine...mai cu o cafea, mai cu o cina etc.
bineinteles ca eu tot refuzam asa ca au inceput (mari barfitori barbatii astia) ca e curva...apoi ca e proasta...apoi au decis ei ca sunt lesbi ![]()
totul a culminat cu un tampit, stilul macho a venit la mine si m-a intrebat daca o punem si noi de un viol...i-am spus usor la ureche... ca daca se mai apropie un pas numai f... 2 ani.
Si asa s-au potolit ....
Stiti in ce an au inceput femeile sa aibe acces in politie in Romania?! Nu la resurse umane, contabilitate, ev pop. etc...ci pe strada la munca grea.
In marele an 2007 cand au fost obligati de UE. ![]()
Mediajust spune:
Off topic (dar ma incadrez la "altele"):
Narcisa, se mai da examen la gramatica la intrarea in politie?
narcisam102 spune:
nop
se vede?
unde nu sa inteles ca promit sa scriu gramatical.
E ...mai scriu si eu intre mancare pt bb, sotul care mai vrea prajitura, bb trb schimbat. etc etc
XIO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mediajust Xio, macar te-ai ales c-o certitudine: ca ai potential "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Eh, oricine pateste la fel atata timp cat e de sex feminin.
***Fur is for petting**