Ce fel de mame (2) & altele

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

gabitza, cum sa va explic :) si babysitterele alea minune le primesti total pnv, adica suni la agentie si iti trimite o fata acasa. daca cunosti una si e disponibila bine, daca nu, poate fi cineva la prima vedere.

cresele, in sistem familial sau nu, se aleg in general pe recomandari de la prieteni si cunostinte. noi am mers la una unde mergeau mai multi colegi de servici.

eu nu vreau sa conving pe nimeni ca asta e cea mai buna solutie, am vrut doar sa va spun ca sunt solutii aplicate la scara larga in alte parti si exista raspunsuri la intrebarea "eu ce fac cu un copil asa mic cand incep serviciul". ca nu toate solutiile plac oricui, na, asta e viata :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

anca74, daca aveai baiat? atunci nu avea voie sa-l schimbe decat domnul?
In rest, cu pupatul pe gura, aveai dreptate.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

In rest, cu pupatul pe gura, aveai dreptate.

Si daca totusi nu avea dreptate si gradinita oamenilor s-a inchis asa de florile marului? Ce societate e aia in care iti pierzi jobul ca nu poti ajunge o zi/o saptamana la munca si ti se inchide gradinita ca i s-a parut lu una ca esti pedofil. Pai apropos de un alt subiect de pe prima pagina...pe langa astea...groaza bananelor 'ascunse' in ziar trebuie sa fie nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Si aici exista childminder, adica femei care au copil propriu si mai au grija de inca 3 pe langa al lor. Eu nu am ales asta ci am ales o gradinita pe principiul ca in gradi sunt mai multe persoane responsabile cu hranit, schimbat, activitati, si e mai greu sa se fofileze, pe cand childminderul e una singura si iti poate indruga orice, ca a hranit copilul, s-a jucat bla bla si poate ea a stat cu ochii la tv toata ziua.

Concediu platit e 9 luni, suma fixa indiferent de venit. O suma mica compartiv cu salariul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ah, si mai vroiam sa-i zic Ancai ca aici au descoperit abuz sexual asupra copiilor intr-o gradinita, executat de o femeie. Mama de fete femeia pe ai ei nu-i abuza.

Iar in gradi aici pot lucra si barbati, e adevarat, nu la grupele de bebelusi, n-am vazut, ci la pre-school au avut la gradi la fie-mea un tip super, avea super metoda didactica, toti copiii il iubeau, din pacate a plecat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Si eu am avut copilul la o cresa familiala, era o tanti care avea grija de 5 copilashi. Am mers la ea de la 8 luni la 2 ani jumate. Am fost multumita, am ajuns sa ma imprietenesc cu ea si voi apela cu incredere ori de cate ori voi avea nevoie sa imi las copilul cu cineva (aici nu avem rude si bunici iar prietenii cam au toti servicii).

La faza cu pupatul cred ca as fi reactionat si eu, poate fara denuntz etc. Tanti a noastra nu avea asa atitudini, din doua motive: ca nu e ok oricum + incerca sa se protejeze pe ea insasi, caci daca se apropie prea mult de copii risca sa sufere mult la plecare. Traise deja experienta asta si a avut in perioada respectiva nevoie de consiliere sa treaca peste miomentul despartirii de copil.

Ceea ce constat eu insa este ca in Romania nu cred ca va merge treaba asta pentru ca nu vad in jurul meu multe mame dispuse sa isi lase copilul "la familii necunoscute". De multe ori motivele sunt inventate, reactiile exagerate, dar nu asta e important, ci efectiv mentalitatea generala. Eu nu cred ca multe din colegele mele de odisee si-ar fi lasat copilul ca mine, sa stea de la 8 la 5 in apartamentul doamnei, nu avea curte, deci nu ieseau des, nu aveau jucarii multe si noi, nu faceau activitati, nu invatau poezii, etc, chestii care se fac la crese cu copiii mai mari. Este efectiv un loc unde copilul este ingrijit, se obisnuieste un pic cu colectivitatea, cu joaca cu alti copii, se obisnuieste cu ideea ca mai sunt si alte persoane ce au grija de el in afara de parinti, se obisnuieste cu un program, mananca diversificat (sunt reguli si controale), ia contact cu primii virusi etc. Din ce am vazut eu in tara fetele cauta crese sau gradinite aratoase, unde sa fie camere de supraveghere, unde sa se faca tot felul de chestii, unde doamnele sa fie nu stiu cum etc.

Aici nu ai ce sa alegi, peste tot e la fel, chiar daca sunt mai multe medii de primire. Daca vrei sa iti pastrezi jobul, dai copilul la cresa/daycare, nu se discuta. Si nu e adevarat ca gasesti peste tot ceea ce iti doresti cu adevarat (eu as fi vrut cresa aerisita, cu curte, cu jucarii noi, cu 2 doamne la 5 copii etc :D). Crese comunale sunt putine si stiu gravide in 8 saptamani care nu gasesc loc sub nici o forma. Eu insami am cautat cresa privata aproape de mine si nu am gasit (eram gravida in luna a opta cand am inceput). Am avut noroc sa gasesc un loc la tanti cand copilul a facut 8 luni, si inca tanti statea departe de casa, in fiecare zi traversam orasul cu autobuzul, pe orice vreme, cu carutz si sarsanale si copil - a trebuit sa o chem pe mama sa stea cu el pana am reusit sa ii gasesc un loc. Sa va zic cat am platit pentru asa ceva ? :) Bine, nu m-am ruinat din cauza asta, doar ca a fost o cheltuiala serioasa in bugetul familiei.

Si alta chestie: nu cred ca acest mediu (cresa familiala) este potrivit pentru un copil mai mare de un an jumate - la stadiul de bebe e ok, e mai bine ingrijit ca intr-o cresa (unde este o doamna la 7.5 copii si la aia mici se fac lucrurile pe banda rulanta). Cu tanti am fost sigura ca ii dadea medicamente daca era racit, ii putea da mai multa atentie. Insa dupa un an jumate copilul are nevoie de mai mult spatiu, de mai multa stimulare, in plsu Robert al meu ajunsese sa fie un urias printre pitici Era cel mai mare si va dati seama plictiseala pe capul lui - noroc ca tanti are un baiat de varsta lui si erau cei mai buni amici.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Zic si eu fuga: in Franta, fetitza sora-mii ( 3 ani) facea felatie constant baiatului bonei (vreo 14...). Evident, bona super OK, sistemul minunat... miere, lapte, ciini cu covrigi in coada... baliverne de-astea pentru prosti. A aflat intimplator, cind fii-sa facea gesturi prin casa... La inceput, cir-mir, pina la urma, baiatul a recunoscut tot. Da, generalizez, dar sunt satula de unele povesti cu ce bine e prin alte locuri... cind noi (si mai ales cei care striga hat departe) stim exact cit de rau e.
N-am locuit in alta tara decit Romania si n-as face-o niciodata. Cu toate astea, pot sa am pretentii de la stat. Doar pentru ca-n nu stiu ce tara stau 3 luni acasa, sa tac si eu? Pai te-am pus eu sa te duci acolo? Vino dar inapoi si cere in tara ta ce doresti (daca te aude, e drept, cineva).

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Aici e un mare scandal-un ingrijitor de la o cresa a fost arestat pt ca ar fi abuzat timp de 3 ani copii de la cresa la care lucra.Mai mult avea si autorizatie de baby sitter,lucra si privat .A fost descoperit de americani,punea pe net poze cu copilasii si ei au sesizat autoritatile de aici.Va dati seama,vorbim de copii intre 3 luni si 4 ani!Cel mai grav e ca au fost sezizari la director dar nu s- a facut nimic ca nu erau dovezi.Si nimeni nu vrea camere...ma refer la factorii de decizie,am tot urmarit cazul la tv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Bird, in Romania ca sa iti faci un credit trebuie sa ai un venit (de multe ori substantial), deci si aici oamenii care muncesc se duc la banca sa ia bani. Doar ca nimeni nu iti garanteaza ca vei munci 4 ever si din cauza asta + criza sunt atatia oameni care efectiv nu mai au bani, pt. ca au fost dati afara.
Tu ce ai face daca te-ar da afara pe tine , pe sotul tau sau pe amandoi? Ca asta a fost marea problema a pers care au credite.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

XIO, aici ai punctat f. bine o chestie. Cand faci credit te gandesti exact la ceea ce zici tu aici. Intotdeauna trebuie sa ai cel putin 6 luni bani pusi deoparte ca sa poti supravietui si sa iti platesti creditul. In 6 luni ar trebui sa gasesti ceva de lucru. Cand iti iei credit, iar te bazazi pe un salariu nu pe doua... sunt multe reguli care se aplicau si in vest acum cativa ani cand oamenii erau calculati... ca acum nu mai sunt nici pe aici e altceva.. dar uite la USA cum isi lasa cheile la banca. Bancile exista sa faca profit asa ca nu te bazezi pe faptul ca banca te aproba pentru nu stiu ce credit. Creditul trebuie sa il stabilesti tu ca marime.

Si asa cum mai zicea cineva intr-un mesaj.. Multi s-au aruncat la credite sa isi cumpere apartamente la niste preturi colosale in speranta ca si salariile vor creste si vor ajunge ca in Europa.. nimeni nu se gandea cum ar putea sa ajunga acolo... Deci motivatia cu avem credite e zero si nu ar trebui sa aibe legatura cu copii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

anca74, daca aveai baiat? atunci nu avea voie sa-l schimbe decat domnul?

Mai, eu recunosc ca-s mai batuta-n cap la unele lucruri si nu mi-e rusine sa zic ca nu mi se pare normal ca un barbat strain sa-i schimbe pampersii copilei mele. Da-o incolo de treaba, eu nu am semnat contractul atunci cu respectivul nemernic, ci cu nevasta-sa.
Daca vrea sa munceasca, sa se duca sa faca un job de barbat, nu unul de femeie.

Scuze ca-s mai "limitata" in gandire la capitolul asta, dar asa gandesc. Ce naiba, am ajuns sa traiesc intr-o lume in care femeile muncesc in mine de carbuni cu tarnacopu' sau dau in tine ca la fasole cand faci vreo prostie si nimeresti peste o femeie-politist, iar barbatii sterg copiii mici la popou si ii shushuie sa adoarma... E cam prea de tot asta!

Mergi la inceput