Ce fel de mame (2) & altele
Raspunsuri - Pagina 30
iulia_b spune:
Daca-ti pui in cap ca nu poti, atunci chiar nu poti. Adica e mai grea o lopata de zapada decat un copil de 5-10-20 kg pe care-l cari in brate, calare, etc?
Am intalnit pe cineva care nici carutul in supermarket nu-l putea impinge ca era greu
, dar pusa in situatia in care n-a avut ce face, l-a impins, si chiar cu un copil in portbebe.![]()
blackpanterro spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Ceva nu face sens in rationamentul asta - cum ca tatal tau a fost 13 ani un monstru si urmatorii 17 un Lord si asta nu din vina lui ci a femeilor din viata lui ... |
Nu am spus ca a fost un Lord - nici pe departe - am spus ca nu a batut-o pe tanti cu care este acum, niciodata. Venea la noi daca avea chef de batut pe cineva...mama accepta mizeriile lui si eu eram prea mica sa ma pot apara...
Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
Mediajust spune:
Tare trist, Adriana...
Cunosc si eu un barbat care cu prima nevasta s-a purtat mizerabil - n-o lovea, dar ii omora nervii, fiecare gest era doar inca o umilinta, intr-un dispret pe care nu l-am mai vazut asa manifestat niciodata, la nimeni, totul pe zambet si nici macar cu cuvinte vulgare - un cosmar!
Vreo 10 ani a durat nebunia asta, apoi sotia s-a imbolnavit si au luat-o parintii de langa el, in final au divortat.
Acum este o minune de sot si de tata - este drept ca si cea de-a doua lui sotie este de cu totul alt soi si educatie decat sarmana prima, dar nimic nu justifica ce i-a facut.
viviana spune:
Este ciudata chestia asta cu bataia. Si sa va spun de ce spun asta.
Prietena mea cea mai buna a divortat dupa 6 luni pentru ca o batea.
Anul trecut s-a intalnit cu sora lui. Nici vorba sa-si bata actuala sotie.
Tot prietena asta a mea s-a casatorit ulterior. O casatorie buna si solida. Dupa 14 ani divorteaza. Ea nu a putut face copii si el s-a casatorit cu una mult mai tanara care i-a facut si copil. Ei bine o bate. A venit plangand si la mine si la prietena mea.
Se imbata si o bate. El, care nu a baut in viata lui.
El care a fost intotdeauna un Lord.
Am niste amici pe care i-am cunoscut in anumite cercuri de prieteni. Nu pot spune ca am fost apropiati. El este un barbat gingas, cu suflet de artist - e poet.
Acum 2 ani m-am intalnit cu ea la o onomastica. Nu am recunoscut-o.
Poetul asta gingas o batea. Ultima oara i-a tras una atat de tare incat i-a spart timpanul. Nu numai ca are probleme cu auzul dar a ramas si cu pierderi de echilibru.
Cazurile astea ma duc cu gandul ca poate nu neaparat femeia este cluul ci insasi relatia celor doi.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
gmmm spune:
Eu stiu, buflea? Intrebarea care ma framinta pe mine este daca femeia acum este mai fericita decit era inainte.
In aparenta intrebarea mea este stupida, cum sa fie femaia mai fericita inainte, cind risca sa moara la fiecare nastere, cind o snopea barbatul in batie, cind lesina de foame, cind se spetea pe cimp ca ploua ca nige, cind nu avea o toala sa-si puna pe spinare...
Caci, vezi tu, dificultatea este sa afli cum era cu adevarat inainte.
De acum citeva secole au ramas doar frinturi de texte, cit e exagerare a moralistiilor, cit e realitate?
Am recitit « Montaillou, village occitan » de Emmnuel le Roy Ladurie, carte in care incearca sa descifreze cotidianul omului de rind din jurul anului 1300. Ei bine, viata era mai frugala, insa in nici un caz nu e infernul propavaduit de cei care incearca sa-ti spuna ca doar epoca moderna a permis fericirea.
Am privit lung, lung, coperta ultimului numar din « Historia ». « Iarna », scoala lui Jan Bruegel. Multe personage, cupluri care par pasnice, femei carind ulcioare pe cap, insa si barbati carind lemne in spinare. Femei stind in dretul usii; un cuplu cu doi porci (se taiau porcii de Craciun, ca la noi). O fi propaganda, o fi realitate?
Amintirile parintilor mei sint despre sate in care oamenii cert munceau, dar nu erau deloc nefericiti, exista o unitate sociala indispensabila fiintelor umane; si cert mult mai putin stress. Dar poate ca e doar nostalgia dupa copilaria lor...
ruxij spune:
Pai daca nu stiau altceva, nu erau nefericiti. Omul are mecanisme de adaptare la orice situatie. Dar durata de viata din trecut spune multe, iar conditiile erau incontestabil proaste,atat pentru femei, cat si pentru barbati. Doar ca oamenilor li se parea normal, inclusiv femeilor. Asta stiau, nu puteau cere si tanji dupa ce nu stiau.
In ce priveste puterea barbatilor asupra femeilor in trecut era mult mai mare. Se zice ca puterea corupe absolut. Acum la noroc, care avea noroc de un om bun, "traia bine", cum ziceau bunicile noastre, care nu, "traia rau". Problema era alea care "traiau rau", nu puteau iesi de acolo. Azi se poate iesi. Sigur ca nu toate ies, din motive materiale (in continuare motivele materiale sunt importante) si psihologice. Dar au posibilitatea sa iasa. De unde si rata mare a divorturilor ,cele mai multe intentate de femei, de cele mai multe ori din cauze de violenta sau infidelitate.
In ceea ce priveste batutul primei neveste si nu a celei de a doua (sau viceversa), un om bun nu isi bate nevasta si nu o abuzeaza psihologic, indiferent dc e "feminina" (i.e. supusa) sau "feminista" (i.e. a dracu'). Batausii de femei sunt niste lasi si dc. una e mai "a dracu'", n-au curaj sa o bata, doar dc. vad pe cineva mai slab, atunci lovesc. Altadata, dupa ce isi pierd prima familie in urma comportamentului lor abuziv, evita sa faca aceeasi gresala in a doua relatie. Asta nu inseamna ca "e vina" victimei vreodata. E vina lasului care loveste pe cineva mai slab. Iar treaba asta arata ca cu cat esti mai slaba, cu atat esti in mai mare pericol sa fii calcata in picioare. Asta dc. n-ai noroc "sa traiesti bine" cu un om bun. Asa ca tot mai bine "feminista". Si deasemenea e bine pt tine ca persoana (femeie sau barbat) sa fii in siguranta materiala cat de cat. In general nu e bine ca unul dintre parteneri sa stie ca celalalt nu poate pleca pt. ca n-are unde se duce si cu ce se intretine. Ajungem la "puterea corupe absolut". Dc. nu e un om bun ca painea calda, mie mi se pare, in general, periculos.:)
Am mai citit aici ca ar fi presate femeile in alegerea lor de a sta acasa din cauza alegerii celorlalte de a munci, alegere majoritara. Nu mi se pare ca e o presiune asa de mare. Procentul este mai mic cred eu, mult mai putin din cauza presiunii si mult mai mult din cauza greutatii de a intretine o familie dintr-un singur venit. La mine in cartier majoritatea sunt mame care stau acasa. Colegii mei de la servici, majoritatea, cu vreo 2-3 exceptii, au sotii casnice. In general, in mediul nostru, barbatii au sotii casnice si de cele mai multe ori sub nivelul lor de educatie. Femeile din mediul meu au soti care au cel putin acelas nivel de educatie si mai care mult mai rar stau acasa. Desi e o tentinta in crestere asta cu stay at home dad.
buflea spune:
Da, categoric femeia secolului 21 este mai fericita ca cea din trecut ... pentru ca societatea a evoluat si i-a oferit OPTIUNI in a-si trai viata la un nivel confortabil. De altfel si barbatul sec 21 este mai fericit din exact aceleasi motive - sa nu uitam ca desi era mai puternic si fizic si material, odata insurat, barbatul ramanea cu nevasta aia atarnata de gat si cu responsabilitatea intretinerii ei .
Cat despre viata din trecut care era mai simpla dar mai putin stresanta deci poate mai "fericita" - eu cred ca viata se defineste la fel in orice perioada de timp si are avantaje si dezavantaje. Mi se pare simplist sa spunem ca stramosii nostri erau mai fericiti pentru ca traiau mai simplu ... cu siguranta insa traiau dupa cu totul alte norme (sociale, economice) ...
Exista un echilibru in universul asta care se manifesta pe toate planurile si care este atemporal. De aceea progresul, care categoric ne-a imbunatatit calitatea si durata vietii a venit cu pericole pe care stramosii nostrii nici nu si le puteau imagina.
buflea spune:
In discutia cu 'monstrul' si 'lordul' - nu doresc sa o luati personal, dar eu nu cred in schimbari din astea miraculoase de comportament ... personalitatea umana este complicata, tine mult de genetica si cu siguranta nu se schimba. Se maturizeaza, se educa si se controleaza ca sa ramana in limite decente - dar de schimbat nu se schimba.
Un barbat impulsiv care si-a batut prima nevasta 15 ani, cu siguranta are scapari si fata de nevasta nr 2 ... accept ca poate isi gestioneaza frustrarile mai matur si se controleaza mai bine - dar asta nu inseamna ca a devenit din 'monstru', 'lord'. Nu stim noi ce e in interiorul fiecarul cuplu.
Si vorba lui RuxiJ, oricare ar fi explicatia "domesticirii" monstrului, victima nu poarta nici o vina ... nici prima nevasta nu este vinovata si nici a doua nu este mai desteapta decat prima.
XIO spune:
Greu de crezut ca un barbat obisnuit sa-si verse frustrarile si nervii 15 ani pe sotie devine un om normal dupa casatoria cu alta sotie.
ma gandesc la mai multe posibilitati printre care aceea ca este un cuplu, bataia este considerata o rusine, nu ai de unde sa stii sigur ce se intampla acolo...
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
blackpanterro spune:
Mai fetelor, voi nu trebuie sa credeti ca eu nu incerc sa conving pe nimeni. Asa este in familia mea si atat, mai mult de atat nu am ce sa mai zic.
Ce e curios e ca primul barbat al mamei mastioane o batea, era si el un betivan ce a murit de ciroza.Asa ca i-a spus lui taica-miu de la inceput, ca stia de la altii ca e bataus, ca ea nu o sa accepte asa ceva ca a avut asa si nu ii mai trebuie, si asta a fost. Asa ca taica-miu se imbata in continuare dar nu face scandal, e acelasi om minus bataia...
Eu zic ca e in natura umana sa domini pe altii mai slabi, sa profiti daca vezi ca iti merge, cred ca fiecare a facut asta la un moment dat...nu vb neaparat de dominare fizica.
Mama mea e din pacate o femeie destul de slaba, profita toti de ea incepand cu sora-mea care traieste cu ea.Mama e musafir in casa ei, nu are voie sa faca nimic in casa...apoi cei din bloc se poarta cu ea ca si cu ultimul om ca e administratoare si de cate ori se intampla ceva in bloc in capul ei se sparg toate si cum in blocul nostru sunt ff multi tarani, vb cu ea ca si cu ultimul om...
De asta zic ca e foarte importanta atitudinea, daca te impui de la inceput, nu isi bate nimeni joc de tine dar daca esti slab cu putin respect de sine te va lua lumea mereu in vizor...ca si la scoala, victimele bully-ilor.
Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier