Ce fel de mame (2) & altele
Raspunsuri - Pagina 29
ioanadara spune:
Exact cu femeile din vremea respectiva de pe restul teritoriul locuit de vorbitorii de limba greaca am comparat-o .
Uite cum am spus:
"...In plus fata de sclavia data de societatea pagana din toata zona Greciei antice , Sparta...."
Este OK daca tu esti o admiratoare a societatii respective, asa cum si eu pot admira orice imi doresc dar nu poate fi data exemplu din acest punct de vedere-al femeii spartane in general si a libertatii ei de decizie fata de alte femei din Athena de exemplu. Atat am spus pentru ca m-a "zgariat" pe ochi .![]()
lorelaim spune:
Lasand la o parte seriozitatea cu, care se discuta istoria Spartei, cerandu-mi scuze pt ignoranta mea ref la acest subiect, va ofer niste art care sper sa va re-aduca zambetul pe buze
:
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1340956/Of-course-women--just-dont-want-says-leading-female-academic.html#ixzz18vOJuO2K
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1340393/Why-Christmas-reduces-capable-women-like-gibbering-wrecks-clue-utterly-useless-men.html#ixzz18vNJhX1N
http://www.dailymail.co.uk/health/article-1340966/Christmas-day-nagging-partners-increase-risk-angina.html#ixzz18vOw9MGB
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1340986/Want-hold-husband-Give-break.html#ixzz18vMlu2jq
BTW - problema cu, care se confrunta Anca la servici, nu are (dupa umila mea parere) absolut nimic de-a face cu feminismul sau feminitatea... ci cu altceva care ne este comun tuturor (intr-o masura mai mica sau mai mare)... rautatea...
In cartea "Little girls can be mean" autoarele scriu un lucru f adevarat:
"We have all heard the phrase before: girls are mean - at least they can be. These words are said as a statement of fact and rarely questioned.[...] Cliques happen. Girls will be girls." Iar eu parafrazeze: "Women will be women." (cu rautati gratuite, interpretari si rasintrepretari ale unor cuvinte/propozitii pt a le gasi o semnificatie complet diferita de cea pe care a dorit-o interlocutorul, "backstabbing", bisericute, etc)
Nu cred ca trebuie statul sa ne "incurajeze" sa facem muuuuuuuuuuuuuuulti copii (cum sugera cineva aici)... Cred ca statul ar trebui sa sprijine/sustina construirea de familii stabile, cu parteneri seriosi si dedicati cresterii copiilor... Poate n-ar fii rau sa se ofere consultanta de specialitate gratuita celor care simt ca li se destrama casniciile (cu precadere acolo unde sunt copii) si sa fie ajutati... sa nu priveasca responsabilitatea de a fii sot/sotie ca pe o corvoada insuportabila, adolescentilor care fac copii fara sa stie bine ce-i asteapta ("copii cu copii"), parintilor care au tendinta de-a-si lovi copii ar trebui sa fie re-educati ca sa poata constientiza ce rau fac... nu sa li se ia copiii si sa fie aruncati in inchisoare (http://www.thelocal.se/30466/20101127/)... Ar fii extraordinar daca am pretui, respecta si iubi ce avem: familiile noastre - parinti, soti, copii... cat si pamantul pe care-l "calcam in picioare"... Nu ne trebuie muuuuuuuuuuulti copii... in orfelinate... pe strazi... infometati, batuti, exploatati... Cat de fericiti sunt copiii din Niger... sau Uganda... sau Mali? https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2054rank.html
Acesta lume are nevoie de parinti responsabili! Aici ar trebui "statul" sa LUCREZE serios (in toate tarile... "civilizate" sau... nu)!
-------------------------------------------------------------------
Intrebare - voi ce credeti: Mother Teresa a fost... feminista... sau feminina?
Asa-i ca nu-i usor sa punem "etichete"? Nici nu ar trebui vreodata sa "punem etichete" oamenilor...
Craciun fericit va doresc - cu pace in suflet, dragoste si sanatate!
blackpanterro spune:
Eu zic ca maica Tereza a fost anti-feminism pt simplul fapt ca se opunea oricarei metode contraceptive.Cam greu sa ai job cand ai 8 copii ca nu ai avut voie sa folosesti prezervativ...si mai sunt convinsa ca nu ii pasa ei nici de feminism nici de feminitate :)
Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gabivalceanu Mianna, am zis ”din nestiinta”... (pe „de cauza” l-am pus de politete...d-aia era un edit... m-am gindit ca totusi sesizezi tu ceva nuante, ca esti fata desteapta. Data viitoare nu voi mai fi asa de subtila...) Nu stiu ce te tot cramponezi pe vecinii mei, nu deszapezesc decit pentru mine, nici in rinduri, nici printre rinduri n-am zis c-as face-o pentru altii… Dar m-am invatat cu stilul tau … Dragile mele, si eu va zic Craciun fericit si multe bucurii acasa. Pup, Gabi |
deci acu' chiar vreau planul cartierului rezidential, ala cu poarta electrica. am prea multe de facut ca sa am timp sa rasfoiesc in urma, da' parca primul crampei de imagine a zonei suna ceva gen "dac-as lasa-o mai aproape de poarta i-as bloca pe ceilalti"; de unde pentru mine reiese ca ceilalti = vecinii, iar 60 m = distanta de la tine pan' la poarta. de aici mi-a dat ca deszapezesti prima toata calea de iesire de la voi pan' la portita, deci cei care stau intre voi si poarta o gasesc gata curatata.
eventual anunta-ma peste vreo 10 posturi, in caz ca ajungi la varianta finala pe care eu trebuia s-o deduc din primul post.
eu repet - nu stiu ce inseamna pentru tine stiinta sau nestiinta, pentru mine inseamna altceva si n-au legatura cu forumul. aici raspund doar la ce se scrie, nu trebuie sa cunosc arborele genealogic al userului ca sa dau un raspuns. si intamplator in viata reala exista multe situatii in care o distanta de 60 de metri se poate reduce, doar sa stii sa le cauti.
lorelaim spune:
Panteruto - iti spun eu o metoda contraceptiva la care in mod cert Maica Teresa NU se opunea... se numeste abstinenta ![]()
ladyJ spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Barbatii care isi bat nevestele fac asta pentru ca li se permite. Ei nu lovesc persoane pe strada sau orice femeie care ii frustreaza. Motivul pentru care nu lovesc vecina sau sefa este ca exista repercursiuni de care se tem, pe cand atunci cand isi lovesc sotia stiu ca ea nu va face nimic si pasiv va accepta sa fie tratata asa. O femeie cu stima de sine si independenta nu va sta intr-o relatie in care este tratata urat si o va parasi inainte sa se ajunga la violenta fizica, tind sa spun ca o astfel de femeie nu va intra intr-o relatie cu un barbat de calitate atat de proasta. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation |
Subscriu.
Nu mai stiu cine a scris ca feminismul a salvat femeia de sub pumnii sotului. Asta este eronat, drept dovada ca si azi, in lumea noastra , cand femeile sunt in functii publice importante,au multi barbati in subordine, inca mai exista victime ale abuzului in familie.Si nu, nu doar alea de la tara care nu stiu carte.
Pentru a accepta un abuz nu trebuie sa fii analfabet.
Am reusit sa citesc din urma, si am ajuns la partea cu caratul
Barbatii sunt fizic mai puternici decat femeile. Astea sunt lucruri pe care nu le putem schimba si nu vad de ce ar trebui schimbate.
Ca tot ati vorbit de conditia femeii acum foarte multi ani, va amintesc la una din activitati era sa care pana se incovoia de spate. Cot la cot cu barbatu. Atunci se cara din obligatie, azi din.....ce?
Eu vad asta la noi in casa, un bax cu apa minerala mi se pare foarte greu, sotul meu il ia fluierand. Acum ce sa fac, sa-mi fie mila ca el cara si eu nu, desi bem amandoi apa? El nu simte asa tare ca si mine greutatea aia,si poate cara mai usor, asa cum eu de exemplu ma organizez mai bine la cumparaturi, aleg mai bine noile draperii si nu lesin cand vad sange.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
RA spune:
Tocmai am primit chestia asta pe mail si m-am gandit la voi
Cu toate urarile de bine si prosperitate in 2011.
Pretul creierului
In spital se afla un pacient grav bolnav. Rudele se adunasera in sala de asteptare, iar, in final, intra un medic obosit si abatut.. "Imi pare rau ca trebuie sa va dau o veste proasta," spuse privind fetele ingrijorate "singura speranta pt. ruda d-voastra este transplantul de creier. Este inca experimental, riscant si din punct de vedere economic intru totul pe seama d-voastra." Rudele ramasesera asezate, ascultand vestile proaste. In sfarsit, unul intreba: "Ca sa stim, cat costa un transplant de creier?" "Depinde," raspunse medicul " 5.000 euro e creierul de barbat, 200 euro cel de femeie." Se lasa o lunga perioada de liniste, timp in care barbatii din sala incercau sa nu rada si evitau privirile femeilor, chiar daca unii zambeau. In final, curiozitatea il impinse pe unul sa intrebe: "Dle. doctor, dar totusi, de ce aceasta diferenta mare de pret?" Medicul zambi la aceasta intrebare atat de inocenta si raspunse: "Cele femeiesti costa mai putin pt. ca sunt creiere folosite, celelalte sunt ca noi."
buflea spune:
| citat din mesajul lui blackpanterro Asta cu bataia tine de atitudinea femeii, daca se face ea carpa, atunci barbatii si ceilalti o vor trata ca atare. Cel mai bun exemplu e taica-miu...pe mama a batut-o de i-a sarit apa in cap toata casnicia(13 ani)ca nu a stiut sa isi ceara respectul cuvenit dar pe noua lui sotie nu a atins-o nici macar cu un pai, niciodata, in cei 17 ani de cand sunt impreuna. El e acelasi om dar femei complet diferite. |
Ceva nu face sens in rationamentul asta - cum ca tatal tau a fost 13 ani un monstru si urmatorii 17 un Lord si asta nu din vina lui ci a femeilor din viata lui ...
buflea spune:
| citat din mesajul lui J G Deci am inteles in sfarsit! O feminista este, clar, o femeie cu muschi, cu mustata neepilata si marlanca. In plus, forteaza si pe restul femeilor sa fie la fel! Intr-adevar, in ce hal am ajus!! |
Hahahahaha ! ! !
- asta e cea mai tare replica de la subiectul asta ...Paradoxul este ca ca feminismul este promovat in general de femei care nu se incadreaza in normele sociale traditionale - in general nu au o famile traditionala si aceasta situatie impreuna cu ideile pe care le promoveaza contureaza imaginea "femeii cu mustata". Explicatia este ca "feminismul" este un curent extrem de controversat care a daramat / darama norme sociale foarte vechi promovate mai ales de biserica. Societatea insa a evoluat mult, in multe directii si aparitia feminismului este dupa mine o consecinta foarte naturala care echilibreaza diferentele intre sexe - diferente foarte bine conturate in secolele trecute.
Asa cum barbatul nu se mai duce la vanatoare cu arcul ci se duce la supermarket sa cumpere carne asa si femeia nu mai pleaca la rau sa spele rufe cu soda ci le spala in casa la masina de spalat.
Marele aport al feminismului este faptul ca a favorizat independenta economica si sociala a femeii. Desi diferentele dintre sexe nu se pot elimina, practica a demonstrat ca si femeile si barbatii pot trai foarte bine fara sa depinda unii de altii ...de aici si alte consecinte - cuplurile se formeaza pe cu totul alte principii decat acum cateva secole si da, se si destrama mult mai usor. Asta nu este neaparat ceva negativ ci pur si simplu este ceva diferit - normele sociale se schimba. Se schimba, pentru ca normele reprezinta niste reguli inventate de oameni si gandirea si atitudinea omului secolului 21 este total schimbata fata de cea din sec 18.
Personal admir feminismul pentru ca a dat femeii optiunea sa aleaga. Poate alege sa aiba "mustata" si "muschi", poate alege sa iubeasca o alta femeie, poate alege sa plece din cuplu daca asta o face nefericita, poate alege sa se educe intr-o profesie, poate alege sa isi urmeze o cariera sau un hobby, poate alege sa stea acasa si sa creasca copiii, POATE ALEGE !
Ah ! Si inca ceva - feminitatea nu sta in "supunere" si "obedienta" ci este o trasatura care "straluceste" din interiorul fiecareia dintre noi, mai ales atunci cand suntem multumite si impacate cu ceea ce suntem.
Na, ca mi-am scris si eu eseul despre feminism ...
XIO spune:
| citat din mesajul lui buflea Personal admir feminismul pentru ca a dat femeii optiunea sa aleaga. Poate alege sa aiba "mustata" si "muschi", poate alege sa iubeasca o alta femeie, poate alege sa plece din cuplu daca asta o face nefericita, poate alege sa se educe intr-o profesie, poate alege sa isi urmeze o cariera sau un hobby, poate alege sa stea acasa si sa creasca copiii, POATE ALEGE ! |
Asta era [artea cel mai greu de inteles: POATE alege, nu e OBLIGATA .
| citat din mesajul lui buflea Ah ! Si inca ceva - feminitatea nu sta in "supunere" si "obedienta" ci este o trasatura care "straluceste" din interiorul fiecareia dintre noi, mai ales atunci cand suntem multumite si impacate cu ceea ce suntem. Na, ca mi-am scris si eu eseul despre feminism ... |

Scurt si la obiect. :))***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/