Ce fel de mame (2) & altele
Raspunsuri - Pagina 24
bird70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca74 Daca inteleg bine, in viziunea ta, nu poti fi feminina, gingasa, sensibila, etc. si, in acelasi timp, iubita de barbat, protejata, ajutata, respectata? |
In viziunea mea femeia trebuie sa fie independenta, capabila sa aibe grija de ea (sa-si castige painea), rationala, dedicata familiei dar nu dependenta 100% de barbat. Cred ca exista pe lumea asta extrem de putini barbati care pot iubi si trata ca pe un egal o femeie dependenta si irationala
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
mianna spune:
| citat din mesajul lui gabivalceanu ...fa cumva sa scurtezi cei 60 de metri. Sunt delicioase, pentru ca imi confirma ca aici se vorbeste din imaginatie, carti, povesti, filme, din placerea de a te auzi/citi si de a te certa . |
daaa, imi trebuie muuulta imaginatie si, fireste, lecturi suplimentare ca sa ajung la concluzia ca pot muta masina mai aproape de poarta, sa-i deszapezesc doar 2 metri, nu toata aleea
n-am ce face, n-ai pus planul casei si al acareturilor aferente (automate si alea), interpretez si eu ceea ce ai scris.
tot placerea de a te citi reprezinta pentru mine si "cerinta" de a ma pune in locul tau sau al altei femei, desi eu de felul meu nu ma pun de buna-voie in situatii frustrante si fac tot ce pot pentru a le ocoli, deci nu vad relevanta mesajului prin care nu te-ai putut abtine sa-mi raspunzi. sunt situatii diferite, alegeri diferite, mentalitati diferite. poate e tot beletristica daca zic ca am reusit sa ma mut singura, fara sa fac hernie.
mda, pe tine te deranjeaza sa te trezesti mai devreme, dar ti s-ar parea normal ca pe el sa nu-l deranjeze sa se trezeasca mai devreme.
ai folosit figurile de stil gen "apoi descoperi c-a nins" pentru maximizarea efectului, si te mira c-a avut si alte efecte. ma amuzam si eu, nu presupuneam la propriu ca ai geamuri mate. cat despre faptul ca deszapezesti tu vecinii, chiar regret ca n-am fost destul de perspicace s-o citesc printre randurile primului post (apropos, intre care raduri trebuia s-o caut? poate-mi foloseste trucul asta pe viitor), fiindca intr-adevar n-as mai fi postat... cum spuneam, fiecare cu propriile alegeri.
monicabo spune:
gabitza2005, bine punctat!
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
iulia_b spune:
Am inteles acum de ce stau unii cu zapada pan'la umar, pe la case, pe la blocuri..primaria nu vine sa deszapezeasca pana la usa, barbatu e la servici si femeia e prea gingasa. La fel cred ca si cu gunoaiele de pe strazi, rahatii propriilor caini..(acum realizez ce pretentii aveam eu de la o gingasa si suava doamna sa-si stranga rahatul cainelui
).
anca74 spune:
Mai, XIO, nu te mai strofoca atat sa te bag in seama ca, pe cuvant, ca nu o fac.
Nu-mi place atitudinea ta de Xena furioasa si oribita de draci.
Daca (si cand) vei fi mai potolita si vei putea discuta orice subiect fara sa am senzatia ca mi-am infipt direct manuta delicata de femeiusca in chica ta, atunci poate o sa fiu mai inclinata sa-ti acord un minim de atentie.
Pana atunci, insa, nu faci decat sa-mi amintesti de trucurile pe care le incearca pitica mea
sa fie bagata-n seama cand eu si tatal ei incercam sa avem o discutie "de adulti", iar ei nu-i cerem parerea: tipa, vorbeste tare, ia o lingura si trosneste cu ea intr-o farfurie... you name it.
Relax, baby. Take it easy.
bird70, viziunea mea in in privinta femeii este foarte asemanatoare cu a ta, dar oarecum imbunatatita.
Pentru ca, dupa mine, o femeie poate fi "independenta, capabila sa aibe grija de ea (sa-si castige painea), rationala, dedicata familiei dar nu dependenta 100% de barbat" si, in acelasi timp, "feminina, gingasa, sensibila, iubita de barbat, protejata, ajutata, respectata". Cu alte cuvinte, ce ai enumerat tu nu exclude ce am enumerat eu, ci completeaza.
Intre noi fie vorba, din cat se subinteleg aici pe forum, nici una din femeile care au luat parte la discutie nu par incapabile sa-si castige painea singure, toate sunt dedicate familiei, iar cat priveste dependenta 100% de barbat... oho, tare ma tem ca nu se pune problema.
Intr-un efort urias de a nu generaliza
, spun sincer ca femeile romance sunt taaaaaaaaare bune de gura, multe poarta pantalonii in relatiile lor, fara consimtamantul lor nu se face nimic in casa sau pe langa casa, daca li se pune pata sa-si dea copii la o/un anumit(a) gradinita / scoala / liceu, apai sotul poa' sa comenteze in front pana i se duce gura la ceafa, tot cum vrea femeia se face, la fel si cu iesirile la iarba verde, concediile, mersul la bunici/ socri de sarbatori, etc. Stii ce vreau sa spun; femeia hotaraste in multe (ca sa nu generalizez
) familii de pe la noi.
Asa ca discutia noastra despre emanciparea femeii romance este mai mult una gen "hai sa stam la o shueta ca sa nu ne plictisim", and that's just fine with me.
mianna, sa stii ca si eu, de felul, meu nu ma pun de buna-voie in situatii frustrante si fac tot ce pot pentru a le ocoli. Uite cum ne-am nimerit!
Tocmai de-aia evit sa ies la 5:00 dimineata si -14 C in pijama si cu tzucalu' lu' barbatu-meu pe cap sa dau zapada inghetata de pe treptele de la intrare.
Pe cuvant daca ma jenez sa procedez asa!
O fi dreptul meu de a invarti lopata precum facaletul la placinte, drept castigat de cine stie ce feministe vajnice, dar uite ca atata timp cat am sotul langa mine si e sanatos, in putere, inalt ca bradul si voinic, prefer sa-l trimit pe el la munca asta "de jos" (presimt ca iar se va lua XIO de mine
), nu inainte de a-i promite ca-l pup si-l dragalesc in cel mai feminin stil posibil daca face luna si driveway-ul cu aceeasi ocazie! .. Na, esti multumita?
Daca ai nevoie de "tactici" din astea de cucerire a "inamicului" cu vorbe frumoase si ochisori dati peste cap, iti stau la dispozitie.
iulia_b, ai zis-o! Esti nostima! 
Acum, parerea mea, ca sa-mi continui ideea de mai sus, zic ca romancele au cam lasat deoparte "farmecele" pe care bunicile si mamele lor le utilizau in mod constant sa-si "manipuleze" barbatii iar, in schimb, au adoptat modul barbatesc de a cere ceva si a se impune.
In loc sa le spuna jumatatilor lor: "Iubitule/dragostea mea/bucatica mea de rai, rogu-te, insfaca lopata pe umerii tai musculosi si epilati proaspat, si meri de fa carare in fata casei sa pot descinde si io in condurii mei cu toc de 10 cm fara sa ma intind cat sunt de lunga cu fata in zapada, cand plec la biroul meu de mica corporatista in devenire", romancele spun acu': "Meri, ma ghioaga, de da zapada aia cat casa, ca ma fac bucati cand tropai afar' sa duc gunoiu'! Da, io duc si gunoiu', fir-ai la naibii sa fii, tu si tot neamul tau cel neadormit! Si nu mai sta sa te scobesti prin toate orificiile si sa te holbezi la mine ca vitelu' la poarta noua! Hai, mars, boule/ vita / magarule (poti adauga aici orice alt exemplar din clasa vertebratelor, trebuie doar sa-ti folosesti imaginatia!
)
Rezultatele sunt extrem de diferite intre cele 2 optiuni. Nu stiu daca e cazul sa intru in detalii. 
Laura25 spune:
| citat din mesajul lui anca74 Mai, XIO, nu te mai strofoca atat sa te bag in seama ca, pe cuvant, ca nu o fac. Daca (si cand) vei fi mai potolita si vei putea discuta orice subiect fara sa am senzatia ca mi-am infipt direct manuta delicata de femeiusca in chica ta, atunci poate o sa fiu mai inclinata sa-ti acord un minim de atentie. Pana atunci, insa, nu faci decat sa-mi amintesti de trucurile pe care le incearca pitica mea sa fie bagata-n seama cand eu si tatal ei incercam sa avem o discutie "de adulti", iar ei nu-i cerem parerea: tipa, vorbeste tare, ia o lingura si trosneste cu ea intr-o farfurie... you name it. Relax, baby. Take it easy. My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's. ![]() Mamica de Zanuta mica, Anna Laura ![]() www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca! Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller. |
anca dovedesti o lipsa crasa de respect fata de interlocutori. Si nu e prima data si nu e XIO prima persoana pe care o tratezi asa. Nu ii esti cu nimic superioara lui XIO. Vi s-a pus la multe pata ca XIO e tianara si neexperimetnate si voi de la cei 4-5 ani in plus o patronati de parca ar fi un copilas care nu stie ce=i cu el. Ei bine, gresiti! XIO e o femeie perfect matura si inteligenta, careia ar fi bine sa ii acordati macar 1 minut in plus de atentie.
Imi pare rau sa ti-o spun, dai ai facut tot felul de remarci de 2 lei. Inteleg ca astea sunt ideile tale, dar mie personal nu imi plac deloc. Desigur ca nu are de ce sa te doara pe tine in cot de parerile mele...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
anca74 spune:
Mai, Laura, nu am nimic cu XIO atat timp cat incearca sa fie cat de cat calma intr-o discutie. Dupa cum vezi, nu conteneste cu remarci artagoase si care ma "invita" sa ne paruim virtual.
Evident, chestia asta este nepotrivita aici, pe forum, asa ca alta modalitate nu am gasit (inca) decat sa o ignor sau, uneori, sa o iau peste picior.
Tu cum ai proceda in locul meu? In caz ca te-ar urmari in orice discutie ca o umbra.
Sunt deschisa la alternative.
Laura25 spune:
Anca, mie personal remarcile lui XIO nu mi se par deloc artagoase, ci doar in opozitie de idei cu ale tale. Daca nu zice "vai, anca ai dreptate!" nu inseamna ca e 'plina de draci' si te hartuieste. Sunt doar alte conceptii. Asta nu o face cu nimic mai rea sau mai buna decat tine. Nu-ti place si nu vrei sa discuti cu ea, perfect, ignora-i mesajele, nu le citi, nu raspunde. Dar atitudinea "imi infig mana in chica pt ca te porti ca fii'mea de 3 ani" nu e deloc ok intr-un dialog intre adulti.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
XIO spune:
| citat din mesajul lui anca74 Mai, Laura, nu am nimic cu XIO atat timp cat incearca sa fie cat de cat calma intr-o discutie. Dupa cum vezi, nu conteneste cu remarci artagoase si care ma "invita" sa ne paruim virtual. Evident, chestia asta este nepotrivita aici, pe forum, asa ca alta modalitate nu am gasit (inca) decat sa o ignor sau, uneori, sa o iau peste picior. Tu cum ai proceda in locul meu? In caz ca te-ar urmari in orice discutie ca o umbra. Sunt deschisa la alternative. My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's. ![]() Mamica de Zanuta mica, Anna Laura ![]() www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca! Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller. |
Anca, eu nu te invit sa ne paruim virtual ci te invit la o discutie in contradictoriu pe care imi este foarte clar ca nu o poti sustine.
E chiar culmea ironiei ca tu te simti lezata de intrebarile pe care ti le pun, dar nu te intereseaza cum tu lezezi cu afirmatiile tale belicoase generatii intregi de femei, lezezi toate femeile-politist din lumea asta care isi pun viata in pericol pt. altii.
Ia uite ce ai scris tu :
| citat din mesajul lui anca74 Sincer, eu sunt tare suparata ca pe mine nu m-au intrebat feministele astea nebune de legat daca vreau sa torn beton in fundatii pe santiere, sa manevrez delicat o macara, sa–i dogesc capul unui amarat pe care-l prind ca fura intr-un magazin (eu fiind femeia-politist)sau sa marsaluiesc ca dementa pe un teren minat in Afganistan, cu nu stiu cate sarsanale de echipament dupa mine, si cu pusca in banduliera, sarind din mers dintr-un camion plin cu soldati. In ce hal au ajuns femeile de azi, e de nedescris… ![]() My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's. ![]() Mamica de Zanuta mica, Anna Laura ![]() www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca! Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller. |
Din citatul asta inteleg ca tu de fapt nu ai inteles ceva: feministele astea nu TE OBLIGA PE TINE sa te faci politista, sa mergi in razboi sau sa torni beton, pur si simplu LE OFERA CELOR CARE VOR aceasta sansa, sansa pe care inainte nu o aveau din cauza mentalitatii ca femeia e la cratita-barbatul la munca.
De fapt ceea ce ai facut tu cu acel barbat-nanny se numeste DISCRIMINARE SEXUALA. Lasand la o parte gestul lui deplasat, tu ai scris intr-un mesaj ca nu ti se pare normal ca un barbat sa aiba girja de copil si sa schimbe scutece.
Asta e discriminare.
In fine, vreau doar sa o felicit pe fiica ta pt. perspicacitatea ei, daca la 2 ani te intreaba toate lucrurile astea e ceva.
Si tot nu ai raspuns la mesajul meu, poate iti gasesti timp acum ca te-am lamurit ca nu vreau nici o paruiala, am trecut de varsta asta. Vreau doar niste explicatii logice la niste afirmatii care pt. mine sunt ilogice. Cu alte cuvinte, vreau sa inteleg si punctul tau de vedere.
Deci, mesajul:
| Citat: | ||||||||||||||
citat din mesajul lui XIO
Interesant...tu nu simti ca iti protejezi sotul? Ca eu imi protejez prietenul, familia, familia lui, prietenii.
Spre deosebire de femeia clasica, care dupa standardele tale vad ca e sensibila, nehotarata, irationala. ![]()
Pai daca trebuie sa detina controlul, puterea ca sa fie egala inseamna ca deocamdata nu are nici control, si nici putere. Scuza femeile care vor altceva decat vrei tu. ;)
Neglijarea este obligatorie? E mai bine daca te axezi pe sentimental si neglijezi profesionalul?Te simti mai implinita? Crezi ca este atat de groaznic si inimaginabil ca unele femei se simt implinite si fericite cu modul de viata pe care tu nu il intelegi? De ce trebuie sa faci pe cineva mincinos sau sa ii plangi de mila doar pt. ca nu ii impartasesti ideile? Eu continui sa ma mir de modul in care tu alegi sa abordezi aceste discutii.
Asta ai inteles tu din emancipare si femeie de cariera. definitia e alta.
Ala dus la extrem,nu.
No shit! Da un exemplu de caracteristici ale unei femei "feminine". Ca sa edem cate suntem si cate nu-femei. ***Fur is for petting** www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/ |
P.S: eu am coama, nu chica
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
ocebine spune:
| citat din mesajul lui anca74 Acum, parerea mea, ca sa-mi continui ideea de mai sus, zic ca romancele au cam lasat deoparte "farmecele" pe care bunicile si mamele lor le utilizau in mod constant sa-si "manipuleze" barbatii iar, in schimb, au adoptat modul barbatesc de a cere ceva si a se impune. In loc sa le spuna jumatatilor lor: "Iubitule/dragostea mea/bucatica mea de rai, rogu-te, insfaca lopata pe umerii tai musculosi si epilati proaspat, si meri de fa carare in fata casei sa pot descinde si io in condurii mei cu toc de 10 cm fara sa ma intind cat sunt de lunga cu fata in zapada, cand plec la biroul meu de mica corporatista in devenire", romancele spun acu': "Meri, ma ghioaga, de da zapada aia cat casa, ca ma fac bucati cand tropai afar' sa duc gunoiu'! Da, io duc si gunoiu', fir-ai la naibii sa fii, tu si tot neamul tau cel neadormit! Si nu mai sta sa te scobesti prin toate orificiile si sa te holbezi la mine ca vitelu' la poarta noua! Hai, mars, boule/ vita / magarule (poti adauga aici orice alt exemplar din clasa vertebratelor, trebuie doar sa-ti folosesti imaginatia! Rezultatele sunt extrem de diferite intre cele 2 optiuni. Nu stiu daca e cazul sa intru in detalii. ![]() My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's. ![]() Mamica de Zanuta mica, Anna Laura ![]() www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca! Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller. |
Trebuie sa dau quote ca sa stii la ce ma refer in mesajul tau. Intre a te milogi de sot si a-l goni cu matura exista o multitudine de optiuni pe care cu indirjire le omiti. Optiuni care implica dragoste si respect reciproc intre soti.
Sotul meu si cu mine ne-am mutat recent in alta casa...am cumparat casa in "suburbs" (printre altele pentru ca a fost dorinta lui de mult). Casa pe care am cumparat-o era vraiste. A fost nevoie de multa munca sa poata fi pusa pe linia de plutire sa ne putem muta in ea cu copiii. Timp putin, bani putini..ca sa fac? Sa stau ca o floricica pe margine, sa suspin gingas, sa dau din gene si din virful unghiilor sa trimit bezele sotului? Sau sa il ajut in tot ce imi sta in putere sa fac? Cum il iubesc si il respect pe cel care mi-e alaturi de 17 ani?
Probabil ca nu trebuia sa ma urc pe scara de 24ft sa vopsesc trimul de la casa, nu trebuia sa vopsesc camerele sau sa merg la Home Depot sa il ajut la incarcat sheet-rock, etc? (Btw, lucrez in constructii...dar la birou cu costumas si Louboutini...unghii rosii n-am ca mi le-am facut praf cu mutarea).
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."