Ce fel de mame (2) & altele

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Conform DEX, feminism = miscare sociala care sustine egalitatea in drepturi a femeii cu barbatul in toate sferele de activitate.
Buuun. Inegalitate. De ce au vrut femeile sa ajunga mereu pe picior de egalitate cu barbatii?
Nu o sa inteleg niciodata care e motivul pentru care femeile vor sa se simta protejate, dar in acelasi timp vor egalitate.
Daca doi oameni sunt egali, atunci cine pe cine mai protejeaza?
Femeile pot plange fara sa devina vulnerabile in ochii barbatilor, ba mai mult, sunt considerate “sensibile”.
In acelasi timp vor egalitate.
Femeile pot ocupa ultimul loc liber in tramvai, barbatul neavand ce cauta in ecuatie fiindca ar deveni cel mai “nesimtit” dintre “nesimtiti”.
In acelasi timp, femeile vor egalitate.

Lista poate continua la nesfarsit. Ca femei, ne cerem drepturile de egalitate, dar in acelasi timp nu vrem egalitate!
Egalitate, egalitate, egalitate. Urla EGALITATEA in femei.
Intelege careva ceva?…

Nu, iti confirm ca nu se intelege nimic din ce spui, ai facut o varza nu un ghiveci:) Daca tot te-ai uitat in DEX trebuia sa citesti cu atentie toate cuvintele din definitie ca sa poti intelege sensul corect. Eventual sa te uiti si la defintia expresiei "egalitate in drepturi".
Egalitatea in drepturi si egalitatea de sanse sunt principii democratice si nu inseamna nicidecum "uniformizare" asa cum pari tu sa intelegi. Vezi ca ti-a explicat XIO de cateva ori care e diferenta.
Tu ai facut o varza intre principii democratice si termeni juridici pe de-o parte si sentimente, caractere fizice, estetice, profesii, norme de politete (sa lase locul in tramvai), spalatu vaselor etc pe de alta parte, adica un ghiveci de chestii care nu au nici o legatura una cu alta.

Pe de alta parte daca nu esti de acord cu egalitatea in drepturi dintre femei si barbati si consideri ca fetita ta nu are nevoie de aceleasi sanse in viata ca si colegii ei baietei, nu e nici o problema, e dreptul tau, numai ca din fericire e cam greu de realizat intr-o tara democratica. Vestea "buna" e ca sunt destule tari pe glob unde vei gasi inegalitatea pe care o cauti (Iran, Afganistan, India, Arabia Saudita etc), e loc pentru toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
Acum, parerea mea, ca sa-mi continui ideea de mai sus, zic ca romancele au cam lasat deoparte "farmecele" pe care bunicile si mamele lor le utilizau in mod constant sa-si "manipuleze" barbatii iar, in schimb, au adoptat modul barbatesc de a cere ceva si a se impune.
In loc sa le spuna jumatatilor lor: "Iubitule/dragostea mea/bucatica mea de rai, rogu-te, insfaca lopata pe umerii tai musculosi si epilati proaspat, si meri de fa carare in fata casei sa pot descinde si io in condurii mei cu toc de 10 cm fara sa ma intind cat sunt de lunga cu fata in zapada, cand plec la biroul meu de mica corporatista in devenire", romancele spun acu': "Meri, ma ghioaga, de da zapada aia cat casa, ca ma fac bucati cand tropai afar' sa duc gunoiu'! Da, io duc si gunoiu', fir-ai la naibii sa fii, tu si tot neamul tau cel neadormit! Si nu mai sta sa te scobesti prin toate orificiile si sa te holbezi la mine ca vitelu' la poarta noua! Hai, mars, boule/ vita / magarule (poti adauga aici orice alt exemplar din clasa vertebratelor, trebuie doar sa-ti folosesti imaginatia!)
Rezultatele sunt extrem de diferite intre cele 2 optiuni. Nu stiu daca e cazul sa intru in detalii.

Exista si o a treia optiune, nelegata de nationalitate (vezi "romancele" de mai sus): cind "el" se duce sa dea zapada la o parte (ori orice fel de alta treaba) din proprie initiativa, fara sa fie rugat. Nu presupune decit parteneriat bazat pe iubire si respect. Ideea de a-ti manipula barbatul mi se pare degradanta, atit pt sot/manipulat cit si pt sotie/manipulator. A lua decizii fara a-ti consulta ori fara a time seama de parerile si dorintele partenerului e iarasi o lipsa de respect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Deci am inteles in sfarsit!
O feminista este, clar, o femeie cu muschi, cu mustata neepilata si marlanca. In plus, forteaza si pe restul femeilor sa fie la fel! Intr-adevar, in ce hal am ajus!!

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:

Tocmai de-aia evit sa ies la 5:00 dimineata si -14 C in pijama si cu tzucalu' lu' barbatu-meu pe cap sa dau zapada inghetata de pe treptele de la intrare.

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

Toate ca toate dar eu nu inteleg urmatoarele:
- de ce trebuie sa-si puna anka74 oala de noapte a sotzului ei in cap ca sa dea zapada?!
- de ce are sotzul ankai oala de noapte, n-au wc in casa?!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:

Tocmai de-aia evit sa ies la 5:00 dimineata si -14 C in pijama si cu tzucalu' lu' barbatu-meu pe cap sa dau zapada inghetata de pe treptele de la intrare.

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!

Toate ca toate dar eu nu inteleg urmatoarele:
- de ce trebuie sa-si puna anka74 oala de noapte a sotzului ei in cap ca sa dea zapada?!
- de ce are sotzul ankai oala de noapte, n-au wc in casa?!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Foarte corecta observatia!

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Deci am inteles in sfarsit!
O feminista este, clar, o femeie cu muschi, cu mustata neepilata si marlanca. In plus, forteaza si pe restul femeilor sa fie la fel! Intr-adevar, in ce hal am ajus!!

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Nope...te inseli (daca nu esti atenta)...feministe sint si musculoasele, politistele, femeile care poarta tocuri si unghii rosii, cele din birouri, femeile din armata (navy, air force, etc), inginerele, femeile chirurg, corporatiste, femeile piloti si lista continua la nesfirsit.

Te incadrezi la "normale" doar daca te buseste plinsul la vederea unui fluturas frumos, ai rochite din voal cu fundite roz si stii sa taci cind trebuie (mai tot timpul) in fata unui barbat...ovcorz, gatesti, speli, calci, cresti copii in asa fel incit sa nu fii vazuta/auzita decit atunci cind sotul are chef de tine (sau trebuie sa il lauzi).

Priceput?

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

M
Tu cum ai proceda in locul meu? In caz ca te-ar urmari in orice discutie ca o umbra.

My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Uite ca am mai vazut ceva/l in care "orice discutie" te urmaresc?
daca te referi la intrebarile pe care ti le tot pun aici, o fac pt. ca nu ai raspuns decat la prima, cand ai facut o generalizare bagandu-ma in "romanii crora le pute sub nas", care au facut o varza din traditii, care adopta tot din occident samd.

Referitor la exemplul tau cu barbatul, ai spus la inceput ca esti cam "limitata" in gandire (tu ai spus-o), ma gandec eu ca o fi cazul si in sceneta asta, din moment ce exista totusi mult mai multe posibilitati:
Cele 2 spuse de tine, una cu femeia-manipulatoare si smechera care bate din gene si pune barbatul la munca, una cu femeia agresiva care ii da si o palma barbatului in drumul spre lopata, cea spusa de Ocebine parca(scuze, nu mai retin exact cine), optiunea in care ii spui frumos partenerului "iubi, nu cureti tu zapada de afara pana fac eu X lucru?". Cam asta e abordarea pe care o au majoritatea romancelor pe care le stiu, sau cea cu munca in echipa.
Eu personal daca e prea greu de curatat stau afara cu prietenul si ii mai povestesc una-alta pana termina, timp in care incerc de 2-3 ori sa curat si eu, devine totul ceva amuzant, nicidecum o batalie.

Zilele trecute cand am venit cu mama-mea de la cumparaturi era afara o vecina de-a mea, femeie in varsta, ca si bunic mea, obisnuita cu imparteala asta, femeia face treaba ei, barbatul treaba lui.
Curata zapada din fata blocului. S-a dus si mama-mea sa o ajute, m-am uitat dupa aia pe trotuar, n-am vazut sa isi fi pierdut feminitatea pe acolo. Spre seara a venit un vecin tanar care s-a pus si a spart bucatile de gheata care erau, curatand tot ce a ramas. Deci team work, chestia aia care nu aparea la tine in variante.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:

Mai, XIO, nu te mai strofoca atat sa te bag in seama ca, pe cuvant, ca nu o fac. Nu-mi place atitudinea ta de Xena furioasa si oribita de draci.
Daca (si cand) vei fi mai potolita si vei putea discuta orice subiect fara sa am senzatia ca mi-am infipt direct manuta delicata de femeiusca in chica ta, atunci poate o sa fiu mai inclinata sa-ti acord un minim de atentie.
Pana atunci, insa, nu faci decat sa-mi amintesti de trucurile pe care le incearca pitica mea sa fie bagata-n seama cand eu si tatal ei incercam sa avem o discutie "de adulti", iar ei nu-i cerem parerea: tipa, vorbeste tare, ia o lingura si trosneste cu ea intr-o farfurie... you name it.
Relax, baby. Take it easy.

My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Sa-ti intre deci bine in cap Xio, sau de nu, iti da anca74 o palmuta binemeritata peste niste numiti asa-zisi sa le spunem asa, iata ce denumire, spune sau you name it pampersi.
Ca sa nu mai umbli cu trucuri de-astea furate de la niste copii care ( ingrozitor! !! sariti oameni buni ca e frig afara si becul arde!) ca si zinuta mica bat cu lingura in farfurie cind e discutie de adulti intre mama si tatal piticei si pitica se simte pe ignore+mute.
Ai inteles da? XIO?
Deci, cind vei spune ce ai de spus, sau cind vei bate cu lingura in farfurie cind vorbeste anca_74 cu diversi adulti sau poate cu ea insasi, tu vei primi, ca si fiica ei, ignore.

Vrajitoare, vrajitoare, vrajitoare.

Relax baby anca_74, vinatoare de vrajitoare. Si ma intristeaza maxim.

p.s. shape up your own mind ( brain?) Anca! (vorbitorii de limba engleza sa ma ajute sa scriu corect asta)

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Ma intreb daca nu ma incadrez in categoria feministelor Ma incapatanez sa mai car si eu bidoane de 20 de litri de apa pe scari si topuri de hartie de imprimanta (desi baietii de la serviciu nu protesteaza cand ii rog sa le care). Dar nu mi se pare corect sa-si rupa doar ei spatele, daca greutatea si constitutia imi permit sa duc si eu cate ceva.

Recunosc ca nu prea imi plac mimozele care-si flutura genele si asteapta sa le deschida cineva usa si in general nu am nevoie sa ma simt protejata; I'm a big girl. Pe de alta parte, cuvantul "feminista" imi sugereaza o militanta cu pleata-n vant si flinta-n mâna Cred emancipata e cuvantul potrivit pentru femeia zilelor noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Eu am inteles din primele mesaje ale Ancai (si ale lui ladyJ, cred ca si lucialu a scris ceva in sensul acesta) ca problema e atunci cind femeile se forteaza sa se comporte intr-un anume fel. Cind cara betoane doar ca sa dovedeasca ceva, si nu fiindca asa le face lor placere.

Si, XIO, eu inteleg ce spui tu, si anume ca epoca moderna ar fi permis fiecarei femei sa faca ce vrea.
Decit ca nu e chiar asa, faptul ca femeile muncesc in marea lor majoritate face ca alegerea femeilor care doresc sa stea acasa sa fie mai dificila. Mi-e teama ca multi barbati ar considera tocmai acum, cind femeile muncesc (in afara casei) in majoritate, ca daca sotia vrea sa stea acasa insemna ca sta in spinarea lui.
Tocmai pentru ca e o exceptie. Cind asa era norma sociala, nimeni nu-si punea problema. Am auzit-o des pe bunica mea spunind de x sau de y ca « o tine pe aia a lu' z » (adica traieste cu fata lui z). Si nu era nimic pejorativ.

Si inca ceva. Desi exemple ca ale lui gabi2005 sint reale, cred ca tot atit de reale sint si exemplele inverse, de femei iubite si respectate de dinainte de feminism. Imaginea asta cu femeia vinata de bataie timp de milenii, tremurind ca o frunza in vint de cum auzea vocea barbatului, o consider propaganda pina la proba contrarie.
Ar fi interesant de auzit experientele celor care au trait in tarile arabe, nu a celor care au doar imaginile vehiculate de presa occidentala. Pot barbatii sa fie fericiti daca sint inconjurati doar de femei profund nefericite?

Mergi la inceput