Ce fel de mame (2) & altele
Raspunsuri - Pagina 2
bird70 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui valentinag Ma indoiesc ca in Canada,State, Australia, Belgia,etc, etc. au case cumparate fara credit pe 20 de ani,asa cum sugereaza Edip ca trebuie sa facem.Sau poate asa e in alte parti, toti isi iau casa cu banu jos,cash! |
Edip nu a zis sa-si cumpere lumea casa cu cash, din contra a zis ca si el si-a luat cu credit de la CEC. Era vorba de alte cumparaturi facute pe credit fara sa se gandeasca omul. Si eu am casa cumparata pe credit ca nu am avut cum altfel, DAR am luat-o in momentul in care terminasem facultatea aici, avem amandoi joburi foarte sigure si cu salarii bune iar copilul cel mic era de gradinita. Nu am cumparat casa cat eu nu lucram sau lucram part-time si stateam acasa cu copilul. Nu am alte credite. Din cauza ca am gandit cu atentie cand m-am bagat la casa imi permit sa economisesc cam jumatate din salariul meu si traim lejer (casa, mancare, scoala privata la copii, pensii private, etc). Pe vremea cand eu inca eram studenta, mai ales in ultimul an cand deja lucram full-time am fost foarte tentati sa ne luam casa pentru ca am primit aprobare de la banca. Am preferat sa asteptam momentul in care am avut un job sigur si a fost mai bine asa. Credite e cel mai usor sa faci dar le tragi dupa tine multa vreme daca nu le faci cu cap.
Cum am mai zis, eu nu sunt neaparat impotriva concediului de 2 ani dar cred ca o politica care 'da' face oamenii neputinciosi si dependenti si asta nu e bine. Cred ca un sistem in care familia primeste ajutor 2 ani in functie de venituri ar fi mult mai buna. In felul asta si mama ar putea castiga ceva bani, ar putea avea un job part-time chiar si 1-2 zile pe saptamana cat e tatal acasa. Intoarcerea la lucru dupa 2 ani ar fi mult mai usoara daca a tinut contact cu jobul. Mamele ar fi mai empowered, nu ar mai fi asa terminate doar pentru ca au grija de un copil, tatal ar fi mai implicat, ar fi mai multi bani in familie, toata lumea ar avea de castigat.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Selene_Bunny spune:
bird, citeam (cu ochii in gura de somn) mesajele tale. Am retinut faza cu doi adulti si un copil cu 1.000 de lei - care este imposibila indiferent de varsta copilului - ar veni 333, 33 (nu?) lei/persoana/luna - si faza cu neputinta mamelor romance in legatura cu copilul si treburile casnice. Daria face vineri 2 ani si eu recunosc ca, pentru a-mi face treburile casnice in liniste, sunt nevoita sa o duc la buni, care sta in ap. de langa noi. Pentru ca eu adun si ea imprastie si nu iese nicio treaba. Nu e neputinta, un copil activ si treburi casnice, nu merg impreuna, simultan. Ori sunt cu ochii pe oala care fierbe, ori pe Daria, care scormoneste.
Eu sunt in Braila si nu am auzit de niciun play group sau ceva de genul. Personal, nu pot organiza, fiindca nu ma tine psihicul.
N-avem niciun credit.
De o luna m-am apucat de facut felicitari, pentru extra venit, este frumos si relaxant, dar si time-consuming, pentru ca ma culc numai in jur de 3-4 noaptea.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Al doilea blog al meu - felicitari realizate manual!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
a_alinta spune:
problema e ca legea e gresita, atat din punct de vedere al pensiilor, cat si din punct de vedere al indemnizatiilor.
puteti intelege ca nu se exista plata asta de care tot credeti? nimeni nu plateste pentru a sta acasa. platesc altii in locul lor.
( taxele care se trag exista pentru toata lumea la fel, indiferent daca e femeie, barbat, are sau nu un copil.)
cine gandeste atfel inseamna ca si-a facut planuri, iar cateodata planurile mai se si strica.
XIO spune:
Bird, in Romania ca sa iti faci un credit trebuie sa ai un venit (de multe ori substantial), deci si aici oamenii care muncesc se duc la banca sa ia bani. Doar ca nimeni nu iti garanteaza ca vei munci 4 ever si din cauza asta + criza sunt atatia oameni care efectiv nu mai au bani, pt. ca au fost dati afara.
Tu ce ai face daca te-ar da afara pe tine , pe sotul tau sau pe amandoi? Ca asta a fost marea problema a pers care au credite.
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
danutz spune:
| citat din mesajul lui valentinag Am ajuns de la mere la petrol canadian. In Romania doar anumite persoane cu succesuri au casa, masina si bani inainte de 29 de ani,fara ajutor de la parinti! Evident ca nu faci un copil sa ti-l creasca statul, dar daca ai dreptul sa primesti bani sa stai acasa o perioada oarecare, ca asa e legea, care e problema? Noi avem o problema mare, nu vedem padurea de copaci!Nu mai sunt bani, bun, taiem de peste tot!Verificam frumusel pensionatii pe caz de boala, din sate intregi de prin Maramures, 99% plecati la munca in Anglia si Italia.Companiile nationale(vezi CFR,Lignitul)cu datorii la contributiile sociale, sa nu mai dea prime de paste,craciun,de muraturi , sa nu mai platesca statul camere de hotel la Marriot pentru parlamentri, sa inchirieze ap, cu 2 camere,sa stea cate 2, sau sa le la un hotel mai ieftin, si cate altele... |
Ba pardon, sa nu generalizam!
Eu am avut casa si masina si bani inainte de 29 ani, fara nici un fel de ajutor de la parinti sau din alta parte si fara sa fac politica.
Totul pe munca mea cinstita, munca in draci, de la 6 dimineata pana la 11 noaptea, uneori si mai mult.
Si da, salariul meu a fost intotdeauna legal, pe hartie si cu contributii mari platite la stat.
Si nu mi-am permis sa stau acasa dupa nastere mai mult de 3 luni jumatate pe de o parte fiindca primeam doar 800 ron- total insuficienti pt a trai- si pe de alta parte fiindca la munca nu ma astepta nimeni cu covorul rosu dupa 2 ani de stat acasa.
In cazul meu, eu sunt cea care plateste statului contributii si impozite mari si nu beneficiez de aproape nimic...merg la clinica privata cand am nevoie, imi platesc pensia privata fiindca ma gandesc ca nu o sa pot munci toata viata la fel,copilul merge la gradi privata fiindca nici una de stat nu e deschisa cat am eu nevoie si cand am nevoie, etc
Si nu am rate fiindca M-AM GANDIT bine daca se merita sa fac credite sau nu si am ajuns la concluzia (deocamdata cel putin) ca riscurile sunt prea mari sau fiindca e aberant sa platesti intre E 1000-1800 mp construit in conditiile in care se construieste cu E500/mp.
Si nu m-am plans nimanui nici ca nu am cu cine sa-mi las copilul, nici ca muncesc prea mult, nici ca statul ar trebui sa-mi dea in masura in care eu contribui si am contribuit.
Pana la urma, exact asa cum zice o vorba veche romaneasca, fiecare din noi dormim asa cum ne asternem!
cat despre faptul ca statul ia de la saraci si da la bogati (parlamentari, politicieni, etc) e de datoria noastra a tuturor, sa demascam lucrurile astea, sa luam atitudine, sa participam activ si sa ne implicam in viata in comunitate incepand cu implicarea in problemele asociatiei de locatari/proprietari pana la actiuni de voluntariat sau in folosul comunitatii, ceea ce, sa recunoasteam, in Romania, cati fac?
monicabo spune:
Cam asta vroiam si eu sa intreb, cam ce a zis XIO relativ la joburi sigure... Oricat de sigur pare un job, din pacate nu ti-l poate garata nimeni pe viata, sau pe urmatorii 20-30 de ani cat dureaza ratele pt un credit la o casa.
Ca-i vorba de un job, de indemnizatie, tot Doamne fereste se poate intampla ceva la un moment dat, deci sigur 100% nu poti si niciodata. Chiar nici pt viata ta, Doamne fereste iti cade o caramida in cap sau te calca vreo masina pe trotuar sau cine stie ce alta nenorocire. Normal, exista sanse mai mari sau mai mici sa se intample ceva, asta sunt de acord si cheltuielile trebuie facute cu cap, dar uite ca uneori esti si la mana altor factori.
Si tot bird, tu pui problema la cum stau treburile in Australia, gen joburi part time, play-group-uri unde sa lasi copilul cateva ore... Chestii de genul asta pur si simplu inca nu exista la noi. Am o colega la odiseea celei mici, in Belgia, poti daca ai treburi cateva ore, sa apelezi la o agentie si sa ceri un babysitter - la noi nu exista asa ceva. Joburi part time, n-am prea auzit, poate acum cu noul cod al muncii, unde cica mai vor sa flexibilizeze. Altminteri, da, mai exista joburi din astea gen distribuitor Avon, Oriflame, habar nu am daca mai au cautare acum.
Cu treburile casnica vs copii, depinde ff mult de temperamentul copiilor, exista copii mai linistiti, carora se dai cateva jucarii si stau si se joaca juma de ora cu ele, sunt copii mai activi mai dornici de a explora, de a umba peste tot, si ca atare nu prea poti sta linistit la treburi, ci sa stai cu ochii pe ei. Depinde si tatal ce program are, sunt unii, bine intentionati, dar care vin f tarziu de la munca. In fine, sunt multe aspecte
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
valentinag spune:
Danutz, sper ca nu-ti permiti sa ma iei tu pe mine la rost ca nu fac voluntariat, ca nu ma implic in campanii umanitare!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Marina spune:
monicabo, daca chiar esti in buc ma scuzi dar exista si playgrouduri, existe si bone cu ora
si eu am avut casa inainte de 29 de ani si fara sa ma ajute mama sau tata, fara politica si alte influente. Unul din cele mai banoase joburi ale mele a fost de chelner
. Acum ma specializez in zugravit ca m-a enervat un nesimtit de zugrav care a zis ca fara 30 mil nu zugraveste un apartament. Zugraveala alba simpla, fara reparatii fara nimic. Sa vezi ce fain imi iese, asa ca daca aveti nevoie apelati la mine![]()
valentinag spune:
Marina, daca ai nevoie de mana a 2-a, ma ofer.Am si experienta![]()
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Marina spune:
valentina, nu cred ca discutam de cineva anume, sincer mie una mi se pare ca comunitatea DC e cu un pas inainte la voluntariat
fata de toata societatea romaneasca.
| citat din mesajul lui valentinag Danutz, sper ca nu-ti permiti sa ma iei tu pe mine la rost ca nu fac voluntariat, ca nu ma implic in campanii umanitare! "La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania De mancare Dulciuri Din gradina mea |

, sa nu mai platesca statul camere de hotel la Marriot pentru parlamentri, sa inchirieze ap, cu 2 camere,sa stea cate 2, sau sa le la un hotel mai ieftin, si cate altele...