Ce fel de mame (2) & altele

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Nu, mai ruxij, am o problema cu acest curent de masculinizare a femeilor pe motiv ca ne-am emancipat cu toate-n turma, lasand la o parte candoarea si delicatetea care ne defineau inainte vreme.

Daca tu nu ai o problema cu asta, e problema ta.
Eu mi-am exercitat dreptul la a da din gura aici, pe forum. Ca tot m-au emancipat altele cu forta si pe mine. Fara sa ma intrebe de vreau sau nu.

Care-i problema ta daca-mi zic pasul? Trebuie sa te intreb daca am voie mai intai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

ideea cred ca era ca unele secretarele cu toc sunt feminine numai pe dinafara, inaulantrul lor nu exista nimic "feminin", ( si nu ma refer la organe ).
degeaba esti frumoasa, aranjata, foarte feminina la exterior daca ti-ai pierdut caldura, bunatatea , gingasia, iertarea , toate acele calitati care ar trebui sa caracterizeze o femeie.
eu una asta am inteles din ce a vrut sa spuna anca, in stilul ei, fara a face nici o generalizare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

degeaba esti frumoasa, aranjata, foarte feminina la exterior daca ti-ai pierdut caldura, bunatatea , gingasia, iertarea , toate acele calitati care ar trebui sa caracterizeze o femeie.

eh, jingas nu, ca mi-e ca le lezez o anumita parte a orgoliului, da' cald, bun si iertator un poate fi un barbat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Anca, cateodata stii tu cum e cu tacerea. Poti sa iti expui cate opinii vrei tu, iar audienta poate sa iti spuna ca bati campii. Tu ai niste frustrari la servici, legate de niste persoane care te_au calcat pe coada, si prin urmare vii si te apuci sa iti exprimi niste opinii despre categorii intregi de oameni, si opinii care nu au nici un sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_mar spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Bun, sunt doar 2 ipoteze: ori nu stiu sa ma fac inteleasa si este cazul sa repet (dar nu de prea multe ori ca nu am rezerve prea mari de rabdare), ori se distorsioneaza voit ce vreau sa spun.

si exista si a treia ipoteza: toti au inteles perfect ce vrei sa spui si sunt (majoritatea) in dezacord cu tine (asta ar trebui sa iti dea putin de gandit). eu lucrez intr-un mediu predominant masculin, ce sa fac, mi-au placut matematica si fizica la scoala. probabil ca sunt doar o patachina in lumea ta.
editez, am uitat un detaliu important - am trecut de 40 (asta ca sa fie clar pt toata lumea cat de jos pot fi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

eu am ajuns la o concluzie: trebuia sa ma faca mama baiat...pai daca imi plac masinile,motociletele. Ce sa mai zic ca am facut si eu o faculatate(si nu acum cand faca si bunicu') ci acum vreo 10ani +,facultate frate,de baieti,TCMul mai exact,sa iti traduc??? Facultatea de Constructii de MASINI,sectia Tehnologia Constructiilor de Masini(masini unelete mai exact). Pai ce sa fac daca asta mi-a placut???
Anca,fara superare,daca ii sa ii placa fetei tale ceva,lasa-o sa isi urmeze dorinta,[parerea mea

Mama de Ana si 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

eu una asta am inteles din ce a vrut sa spuna anca, in stilul ei, fara a face nici o generalizare.

alina

Deci ai sarit peste femeile politist, corporatistele, femeile mecanic, cele care cara saci si altele daca nu le-ai vazut pe astea alaturi de "in ce hal au ajuns, saracele" , da, poti spune ca nu a facut generalizari

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Anca, e ca si cum le-as plange de mila femeilor cu parul scurt si as spune ca se masculinizeaza si uite la ele, saracele, cum au ajuns. Intrebarea ar fi : care e problema ta cu freza altora si pe ce temei logic faci generalizarea?

Acum intelegi de ce se mira unii de ce si cum scrii?

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Ce frumos ar fi daca lumea, toata lumea, ar fi mai toleranta...Adica, nimeni nu ar judeca pe altcineva atat timp cat nu ar fi afectat direct de comportamentul persoanei respective. Cat despre aspect - nu vad cum ar putea fi cineva afectat de aspectul altcuiva...

Fiecare femeie ar trebui sa fie asa cum vrea ea sa fie, cum se simte bine. Daca vrea sa fie femeia-barbat, e in regula, daca vrea sa fie femeia-la-cratita, tot e in regula. Si orice alt model....

Eram la mama si cautam ceva interesant la televizor (nu e usor de gasit). Pana la urma am gasit un documentar. Urat, ce-i drept, dar interesant. Era un documentar despre un "penitenciar de maxima securitate" din USA. Acolo - intoleranta dusa la extrem: daca nu te incadrai in unul din grupurile de batausi, erai ca si mort. O lume oribila...Dar nu asta am vrut sa povestesc. La un moment dat, vorbind despre gardieni, au spus ceva despre "Sue". M-am uitat la imagini, toti gardienii erau imbracati la fel, aveau cam aceeasi constructie corporala. Asa ca am presupus ca "Sue" poate fi nume masculin (asa cum si Andreea si Maria pot fi nume masculine si Charlie poate fi nume feminin). Dar apoi, vorbind despre Sue, au folosit pronumele "she". Sue era femeie. Am identificat-o doar asa, fiindca despre ea discutau si ea era in imagine, in rest nu era nimic diferit de ceilalti gardieni, nimic din care ai fi putut banui ca Sue era femeie. Ei, bine, daca Sue dorea sa fie gardian intr-un penitenciar pentru cei mai rai dintre delincventi, nu vad de ce ar fi trebuit sa fie impiedicata sa o faca. Daca ea se descurca, putea face fata, nu vad de ce ar fi fost discriminata. Eu una, nici daca as fi fost barbat nu m-as fi angajat in ruptul capului acolo, as fi preferat sa fac orice, sa matur strazi, sa spal toalete publice, orice, dar nu acolo. Dar asta e optiunea mea si nu are nimic de-a face cu optiunea lui Sue. Nu vad de ce as judeca-o eu pe Sue, de ce as considera-o inferioara...

Tot asa, daca o femeie doreste sa stea "la cratita" nu e nimic rau in asta. Este optiunea ei.

Am mai citit in National Geographic (acum aproximativ un an) o poveste despre mormonii "clasici", cei care au mai multe sotii. Erau acolo femei carora li se parea normal sa-si imparta sotul cu mai multe femei. Era o femeie care povestea ca sotul ei este un om atat de bun incat ea a facut in asa fel ca el sa se casatoreasca si cu sora ei, fiindca dorea sa-i fie bine si sorei ei, asa cum ii este ei. Ar trebui sa judecam aceasta femeie? (Bine, e drept ca era vorba si despre femei care ar fi dorit sa plece din societatea respectiva si nu aveau posibilitatea - vreau sa spun ca nu admir acea societate deloc, este abuziva. Am dat doar un exemplu extrem - o optiune neobisnuita, dar pe care nu vad de ce nu am accepta-o din moment ce nu ne afecteaza).

Exista femei carora le place sa-si expuna corpul cat mai mult sau considera ca aceasta expunere le-ar aduce un avantaj. Cu ce ma supara asta pe mine?

Exista alte femei care considera ca nu merita sa-si piarda timpul "cosmeticindu-se", facandu-si o pieptanatura speciala. Exista femei care se simt bine in haine largi ("lalai" din alte puncte de vedere"), exista femei carora le plac anumite culori si nu-si schimba preferintele cu varsta. Cu ce ar putea supara pe cineva o "baba" imbracata in roz sau portocaliu? De ce este "nepotrivit", daca femeii asta ii place?

Cam asta nu pricep eu: de ce trebuie sa fim critici unii fata de altii cu aspecte care chiar nu ne afecteaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Revenind (oarecum) la subiectul initial, ar fi tare bine pentru toata lumea daca o societate ar putea sa ofere fiecarui individ posibilitatea de a-si organiza viata asa cum isi doreste (repet, fara a-i afecta pe ceilalti). In cazul de fata ar fi perfect daca societatea ar putea permite mamelor care doresc sa stea cu copiii lor sa o faca si celor care doresc sa se intoarca la servici sa le ofere o varianta perfect acceptabila pentru ingrijirea copilului.

Nu stiu daca undeva in lume este asa. Sigur nu este asa in acest moment in Romania. In actuala situatie economica Romania nu prea isi permite sa tina acasa mamicile care doresc sa stea cu copilul lor. Singura lor solutie este sa-si permita ele sa o faca. Unele o fac, renuntand la anumite avantaje materiale, altele nu o pot face. Nici mamicile care vor sa se intoarca la servici nu sunt tocmai fericite, daca nu exista o bunica (sau daca bunicile nu sunt "acceptabile" ceea ce chiar se poate intampla), situatia e complicata, alegerea unei bone a devenit deja o loterie, la cresa nu prea exista conditii si mai ales personal suficient pentru ingrijirea copiilor mici-mici.

Are cineva o solutie?

Mergi la inceput