Ce fel de mame (2) & altele
Raspunsuri - Pagina 12
blackpanterro spune:
"Atitudinea barbateasca imprumutata de unele femei in vederea ´´succesului´´ le va aduce acestora un munte de frustrari, dupa umila mea parere.Daca tot ne-am castigat drepturile de-a lungul timpului, trebuie sa fim capabile sa ni le exercitam ramanand FEMEI, deci atitudine feminina. Nu ne scarpinam la ...slitz pentru a impresiona, nu radem in hohote la glumele prostesti misogine,nu dam in cap oricarui nefericit de barbat care indrazneste sa ne abordeze.
Da, sunt femei care fac asta. Destul de multe.Si eu le consider absolut dezorientate. Ele cred ca nu pot face fata ca femei, asa ca se transforma in..ceva ce aduce a barbat.Cu alte cuvinte se saboteaza singure.
Nu mai zambesc, nu mai plang, ca sa nu cumva sa fie luate de ´´sentimentale sau slabe´´.Nu mai poarta fuste ca nu cumva sa fie luate de femei usoare(si de folosit sexual)Nu isi gatesc pentru ca ele n-au timp de prostii din astea.Nu mai zic o vorba buna cuiva ca nu care cumva sa li se descopere punctul slab. Se robotizeaza, pur si simplu."
Exact Lady! Asta am vrut sa zic dar tu ai explicat mult mai bine!
Adriana mami de Isabelle Marie - 3 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
anca74 spune:
Bun, sunt doar 2 ipoteze: ori nu stiu sa ma fac inteleasa si este cazul sa repet (dar nu de prea multe ori ca nu am rezerve prea mari de rabdare), ori se distorsioneaza voit ce vreau sa spun.
Nu ma iau de nimeni in particular, ci am sa discut la nivel general.
Hai sa incepem cu niste definitii:
FEMINITÁTE s.f. Ansamblu de trasaturi care constituie specificul caracterului feminin. – Din fr. féminité.
FEMINÍSM s.n. Micare sociala care sustine egalitatea în drepturi a femeii cu barbatul în toate sferele de activitate. – Din fr. féminisme, rus. feminizm
Discursul meu se vroia impotriva femeilor care au uitat ce inseamna feminitatea. Delicatete, gingasie, tact, chestii din astea care acum sunt puse la index de toti mitocanii & mitocancele care sunt vehiculati acum in prezent in toata mass-media. Unde au disparut naturaletea, firescul si feminitatea femeii secolului XXI? Unde au disparut femeile sfioase, care asteptau sa faca barbatul primul pas si care erau mai greu de cucerit decat o fortareata valaha de acum o jumatate de mileniu?
Dar daca vreti sa discutam despre feminism, hai sa-mi spun si eu parerea. Scurt si la obiect.
Cu multa vreme in urma, cam pana la inceputul secolului XX, femeile nu erau emancipate. Femeile erau doamne, iar barbatii isi scoteau palariile in fata lor, se aplecau si le sarutau mainile, le deschideau usile, le ajutau sa urce si sa coboare din mijloacele de transport. Le tratau ca pe fiinte fragile care trebuie protejate.
Barbatii munceau si aduceau banii necesari familiei, iar femeile se ocupau de casa si de copii. Se considera ca este destul de multa munca si responsabilitate in educatia celor mici si administrarea gospodariei.
Cele din clase mai bogate organizau actiuni de binefacere si cercuri literare, sustineau artistii, se implicau in sfera artelor.
Dar iata ca de la o vreme femeile nu au mai dorit sa fie doamne. Au vrut sa fie egale cu barbatii, sa lucreze pe macara si pe buldozer, sa fie soferi de camion si de taxi, sa lucreze in fabrici si uzine, cot la cot cu sotii lor.
Barbatii nu le-au impus aceasta schimbare, si deaceea ele au ajuns sa se ocupe acum si de casa, si de copii, si au si serviciu. Proasta afacere. 
Pentru mine, emanciparea nu inseamna sa smulgi vaslele din mainile barbatului, sa cari saci cu ciment sau sa-ti masori muschii cu un barbat. Hai sa incerc sa o spun mai altfel: mie personal nu-mi trebuie neaparat sa conduc vaporul, atata timp cat sunt la bratul capitanului de vas. Suna mai bine asa? ![]()
Am remarcat la femeile de aici ca multe din ele, din orgoliu, continua sa care sacii de ciment pentru ca se tem sa renunte sau sa arate ca sunt mai slabe, se tem sa recunoasca ca au nevoie de tandrete. Mare prostie. Feminismul sa fie de vina?...
Ca sa fiu bine inteleasa, si eu as putea fi clasata la gashca "corporatistelor". Lucrez in domeniul juridic si bancar, deci sunt, prin meseria pe care o am, expusa la acest antouraj.
Cu toate astea, vad ca feminismul suratelor de aici nu m-a "transformat" si pe mine intr-o tanti intepata, care abia isi pleaca privirea catre muritorii de rand pe langa care trece, intepata si plina de ea, a dracului pana in varful unghiutelor ei colorate in rosu flamboaiant.
Inca cateva remarci: in general, "doamnele" astea intepate nu au prea multa scoala, si nici prea mult creier. Majoritatea sunt secretare (aici li se spune executive assistants), sunt divortate, pe la 40-45 de ani, care nu au stiut sa-si organizeze viata in asemenea fel incat sa imbine si profesia, si familia. Rezultatul - dispretuiesc orice alta femeie care nu este ca ele si care are copii, nu are timp sa defileze pe tocuri cui prin birouri, nici sa mearga la coafor macar o data pe luna, ca sa nu mai mentionam manechiuri, masaje, etc.
Evident, unii aici vor spune ca sunt io o frustrata ca ma iau de sufletul tupeistelor astea fara minte.
Desigur ca nu pot concura cu o femeie care nu se are decat pe ea in grija. Sa fiu in locul lor, m-as deghiza si eu in Miss Universe in fiecare zi la serviciu... Dar nu e cazul.
Nu ma deranjeaza aspectul lor fizic - desi ma cam calca pe nervi clampanitul tocurilor lor prin fata biroului meu - in schimb ma infurie lipsa lor de mila, compasiune sau bunatate fata de colegii lor. Se comporta ca niste hiene gata de asalt: cum greseste cineva ceva la o procedura, la un fax de trimis, la un apel de preluat, la orice - tupeistele astea fara minte raporteaza totul la director. 
Acum o saptamana, un coleg al meu roman mi-a trimis un mail cu o gluma destul de reusita despre Bin Laden. In romana! Din greseala, a adaugat si adresa de email a unei "corporatiste" din astea din biroul directorului. Mare greseala! Nemernica, instantaneu a raportat chestia asta la serviciul de securitate al cladirii, iar colegul meu a primit la scurt timp un apel in care era avertizat ca a fost "luat la ochi" si ca data viitoare s-ar putea termina rau pentru el.
Asta ca exemplu cat de lipsite de intelegere si, mai ales, creier pot fi unele femei ajunse in posturi de raspundere. Voluntariaza niste actiuni din astea... de ramai masca. Nici macar nu incearca sa afle detalii, ce s-a intamplat, etc.
Personal, sunt norocoasa ca am un manager de sex masculin. Ne intelegem bine, nu ne calcam pe bataturi, este totul ok intre noi.
Insa am avut si sef de sex feminin... Sa ma fereasca Dumnezeu de acum incolo! Nu mai vreau asa ceva. Din experienta mea, femeia-sef este ceva criminal. Rare sunt exceptiile.
Atat momentan.
ladyJ spune:
Anca, dar cu ce te deranjeaza pe tine unghiile rosii si pantofii cu toc? Eu le gasesc tipic feminine, de ce ar trebui o femeie sa renunte la ele cand e la birou? Ca asta e ideea, sa nu te masculinizezi,nu?
No, hotaraste-te, ca le cam amesteci si bagi doamnele in ceata. ![]()
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
anca74 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ladyJ Anca, dar cu ce te deranjeaza pe tine unghiile rosii si pantofii cu toc? Eu le gasesc tipic feminine, de ce ar trebui o femeie sa renunte la ele cand e la birou? Ca asta e ideea, sa nu te masculinizezi,nu? No, hotaraste-te, ca le cam amesteci si bagi doamnele in ceata. |
Nu ma deranjeaza deloc, asta spuneam.
Sunt doar cateva indicii pentru a repera unele tanti din astea.
Am zis bine "unele".
ladyJ spune:
Anca, ziceai ca te cam calca pe nervi clampanitul tocurilor prin fata biroului tau, de aia te-am intrebat.
Oricum,greu te faci inteleasa.
(ca sa aleg din alea doua variante)
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
gabivalceanu spune:
Dragile mele, eu renunt. Simt oaresce chestii pe-aici si nu-mi face placere... Eu cind discut, discut, nu sar la git.
NU STIU (adica is nestiutoare, proasta, fie) asa multe femei pricepute, celebre. Vreo citeva (ma repet?), dar in proportie cu barbatii...
Cit priveste chinurile epilarii, siliconarii etc., etc.... hm, daca barbatii nu priveau femeile ca pe obiecte, nu vad de ce s-ar transforma singure si de buna voie in asa ceva... Abia naturalizarea (care, apropo, e tot un principiu FEMINIST declarat) imi pare o ideea sanatoasa... Evident, esti extremista daca in societatea noastra o aplici...
N-o sa ma reped cu poseta in capul bietului nefericit care-mi deschide o usa, sau imi da haina lui cind mi-e frig sau se ofera sa-mi plateasca la restaurant, pe principiul: ce, eu sunt mai slaba, mai neindeminatica, mai saraca?! Nu-ti dai seama ca ma jignesti, superiorule care te crezi!
Nu. Pentru ca asa sunt eu. Fiti cum va place, dar nu ne bagati pe toate in oala vostra.
Pup,
Gabi
a_alinta spune:
eu cred ca pe anca o enerveaza clampanitul tocurilor asa cum pe altii ii deranjeaza ce stiu eu ce alt zgomot ritmat, adica e vorba de zgomot , nu de femenitatea exterioara purtata de detinatoarele acestor tocuri.
anca, cred ca sunt valabile amandoua ipotezele, asa ca propunerea mea e sa mai repeti atunci cand vezi ca nu esti inteleasa.
XIO spune:
Anca, deci am nimerit-o cu frustrarea![]()
mai exact, din cauza unor femei de la tine de la lucru ai facut o generalizare larga si infinita ca Universul, prin care pui semnul egal intre feminism, toc,acreala,corporatista,divortata,nemaritata.
Ce treaba ai avut tu cu batranele (batrane, nu babe) din cazinouri nu inteleg, eu chiar ma bucur sa vad ca isi traiesc viata si se bucura de fiecare clipa.
Probabil problemele tale din relatia cu sefele-femei vin din comportamentul tau.
Tot nu inteleg care e problema ta si de ce te roade atat de tare cum altele incearca sa isi traiasca viata.
Gabivalceanu, nu discutam despre extreme aici, ce spui tu cu epilatul, poseta in capul altuia samd este feminism dus la extrem, fanatism chiar.
Si ca sa te plictisesc, iti dau un exemplu tot de la spital: anul acesta merg intr-o garda, era un rezident de an mic pt care nu il stiam. Era primul an de rezidentiat. Eu faceam garzi acolo de 2 ani.
Trebuia sa reduca o fractura si spune "e liber asistentul, sa vina sa ma ajute?". Ii spun ca il ajut eu, zambeste dragut si spune nu, mersi, ca nu ai putere sa tragi. I-am spus ca nu e prima oara.
Long story short, reduceam intr-o garda 5 fracturi de-astea fara probleme si impecabil de 2 ani de zile, mai multe decat a redus el vreodata. Dar pt. ca eram fata am avut doar oportunitatea de a privi barbatii in timpul operatiunii-minune.
Deci da, este enervant sa-ti spuna cineva ca nu poti si sa iti ridice si paharul cu apa, dar asta nu inseamna ca atunci cand sunt lasata sa intru prima sau cand mi se deschide usa incep sa am o criza de nervi si sa urlu ca pot si eu.
Cred ca se confunda drepturile cu respectul.
daca pot sa car un sac de ciment nu trebuie sa mi se rapeasca "privilegiul" de a mi se deschide usa, astea nu se anuleaza unul pe altul decat in capul celor care nu sunt de acord cu egalitatea.
Cred ca nu ai vazut femeie de cariera, Anca, de ai impresia ca toate sunt ca cele din viata ta. Am cunoscut destule, una mi-a ramas pe retina ca un model, 40 de ai, impecabila incepand de la cum arata, cum se imbraca, cum vorbeste, cum se poarta, sexy, dubla specializare in medicina si cadru universitar, cu cabinet privat deschis si aplaude primite din toate partile, cu 2 copii crescuti foarte bine si frumos.
Egalitate nu inseamna scarpinat la slit, vorbit cu "organu'" sau dat poseta in cap la amabilitati, inseamna sa ai OPTIUNEA de a face ceva.
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
DarkBendis spune:
Gabi, uite, pe mine m-a intrigat ce ai spus apropos de "depasit conditia". Pai acum cateva sute de ani a deschide gura in fata "stapanului casei" insemna depasirea conditiei de femeie. Acum 100 si ceva de ani a avea orice servici/ocupatie in afara de rolul de mama/sotie insemna depasirea conditiei de femeie. Surorile Bronte (hai ca pe ele sigur le stii) si-au publicat primele carti cu pseudonime masculine....a scrie si publica o carte insemna in general a-si depasi conditia. Povestea bunica-mea, nevasta de ofiter, ca in mediul lor, daca un ofiter avea nevasta "angajata" insemna ca "nu-si permite sa o tina acasa". Nu ca avea nevasta desteapta, poate cu facultate, care ar dori poate sa faca altceva... nu... insemna ca omul e un incapabil si biata femeie trebuie sa lucreze. Si asta se intampla inainte de razboi, deci cu nici 70 de ani in urma.
La asta cu femeile-pictor celebre, sau femeile chirurg celebre etc... ma gandesc ca pe langa cele cateva celebre care or fi, exista multe femei chirurg, sau pictor, compozitor, inginer etc ... care nu sunt celebre, dar isi executa cu brio, succes si pasiune profesia. Ce facem? Le negam realizarile si abilitatile doar pentru ca nu sunt celebre? Tu cand iti alegi o profesie o faci pentru ca vrei sa devi o celebritate in domeniu sau pentru ca vrei sa profesezi ceva in ce esti bun si care te pasioneaza?

PS Nici mie nu-mi plac persoanele care iau amabilitatea sincera a cuiva drept jignire (ca in exemplul dat de tine cu deschisul usii), sau femeile care uita ca sunt femei ... dar nu despre asta e vorba aici.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
ruxij spune:
Anca,deci tu ai niste probleme cu anumite secretare cu pantofi cu toc. De aici si pana la generalizarile grosiere pe care le faci e cale cam lunga. Si pana la urma ce aveti voi cu "unele femei"? Fiecare e asa cum e si cred ca e loc pe pamant pentru toata lumea? Sau voi credeti ca sunteti perfecte si va place toata lumea?