Ce fel de mame (2) & altele
Raspunsuri - Pagina 14
ladyJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Fomalhauti Cam asta nu pricep eu: de ce trebuie sa fim critici unii fata de altii cu aspecte care chiar nu ne afecteaza? |
Pentru ca traim intr-o societate, nu singuri in varf de munte.
Chiar crezi ca e Ok sa acceptam tot ce nu ne afecteaza direct?Sa renuntam la a critica sau lauda ceea ce nu are tangenta directa cu noi?
In alta ordine de idei, unui om nu-i ´´place´´ neaparat ceea ce face, ceea ce traieste.Exista multe mecanisme psihice care conduc la un anume gen de viata, la anumite alegeri, anumita conduita.
Sigur ca nu e datoria noastra sa le descoperim si analizam, dar hai sa nu aruncam totul pe seama: ´´fiecare e liber sa faca ce vrea´´.Poti fi surprinsa sa afli ca libertatea asta e defapt captivitate.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
alra spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Pentru ca traim intr-o societate, nu singuri in varf de munte |
Vanatoare de vrajitoare ...
ladyJ spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui alra
Vanatoare de vrajitoare ... Vacanta cu Laura in Romania |
Nu, nu-i asta. E doar faptul ca omul judeca, critica, lauda,se opune, e de acord, etc, de la natura asa.
Edit: atitudine sanatoasa, pana la urma. Pentru ca daca inchidem ochii la orice nu ne afecteaza direct, insamna ca ramanem pasivi si atunci cand un copil este abuzat, un om este lovit, unei persoane i se face o nedreptate, etc. Asta asa, sa vedem si cealalta fata a monedei.
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
J G spune:
Da insa stereotipurile sunt nocive, zic eu. Mai ales cand ai un copil care nu se incadreaza in ceea ce crezi tu ca trebuie sa fie o fata (sau un baiat).
Eu am fost respinsa constant de familie pentru ca nu eram "feminina" si vorba aia sunt hetero, m-am maritat, am copil. Doar ca n-am fost dulce, moale, plangacioasa, pasiva, tacuta cum ar fi trebuit sa fiu. Adica, dupa cum se vede, poti fi asa din nastere, nu te transformi tu din spirit de fronda si ca sa iriti traditionalistii.
Iar comparatia cu atitudinea fata de "atunci cand un copil este abuzat, un om este lovit, unei persoane i se face o nedreptate" este fortata.
PS: Cat despre idealizarea epocii in care femeile erau niste flori delicate, asa o naivitate mai rar. De citit "Al doilea sex" de Simone de Beauvior.
J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden
alra spune:
Femeile din paturile superioare erau "flori delicate". Celelalte (adica marea majoritate) munceau de le sareau capacele cu copiii si pe camp si ... Si...
Si nu aveau luxul cu care suntem obisnuite azi.
Oricum ai intoarce-o cineva trebuie sa munceasca si asta in directa proportie cu standardul de viata si nivelul de comfort al familiei.
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui J G Da insa stereotipurile sunt nocive, zic eu. Mai ales cand ai un copil care nu se incadreaza in ceea ce crezi tu ca trebuie sa fie o fata (sau un baiat). Eu am fost respinsa constant de familie pentru ca nu eram "feminina" si vorba aia sunt hetero, m-am maritat, am copil. Doar ca n-am fost dulce, moale, plangacioasa, pasiva, tacuta cum ar fi trebuit sa fiu. Adica, dupa cum se vede, poti fi asa din nastere, nu te transformi tu din spirit de fronda si ca sa iriti traditionalistii. Iar comparatia cu atitudinea fata de "atunci cand un copil este abuzat, un om este lovit, unei persoane i se face o nedreptate" este fortata. PS: Cat despre idealizarea epocii in care femeile erau niste flori delicate, asa o naivitate mai rar. De citit "Al doilea sex" de Simone de Beauvior. J si Carla (05.02.2006) in the rear garden |
Comparatia nu e fortata, ne referim strict la afirmatii:´´de ce sa ne intereseze ce nu ne afecteaza?´´. Da, e bine sa ne intereseze si ce NU ne afecteaza direct, iaca exemplul.
In rest, nu trebuie sa fii femeie pentru a fi bland, emotiv,tacut. Astea sunt trasaturi care pot exista si in personalitatea unui barbat.
Problema apare atunci cand vrei sa fii ceea ce defapt nu esti sau atunci cand esti ceea ce defapt nu vrei sa fii.
Cand modurile tale de a fi, de a gandi, iti creaza greutati si-s prost adaptate realitatii, se cheama ca exista o problema. O nevroza care se cere vindecata.
Asta spun, ideea conform careia oamenii fac exact lucrurile care-i fericesc, este gresita. Sunt tare putini cei impacati cu ei insisi, care se accepta si-s multumiti in general.
Iar ideea noi trebuie sa stam pe margine si sa plaudam indiferent de spectacolul la care suntem supusi este si ea gresita, in sine.
ari spune:
Pai aici, Lady, din cate am inteles, se contesta cu foarte mare delicatete feminina tocmai alegerea de a face ceea ce doresti (simplist spus). Aici era vorba despre inegalitatea *justificata* dintre femei/barbati, despre tupeul femeilor care indraznesc sa lucreze in meserii are ar trebui rezervate barbatilor si s-a ajuns chiar la afirmatia ca oricum, femeile nu sunt prea inteligente de felul lor.
Sa fie si asta corect? ...
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui ari Pai aici, Lady, din cate am inteles, se contesta cu foarte mare delicatete feminina tocmai alegerea de a face ceea ce doresti (simplist spus). Aici era vorba despre inegalitatea *justificata* dintre femei/barbati, despre tupeul femeilor care indraznesc sa lucreze in meserii are ar trebui rezervate barbatilor si s-a ajuns chiar la afirmatia ca oricum, femeile nu sunt prea inteligente de felul lor. |
Da, e un talmes balmes, aici in cateva postari se trece dintr-o extrema in alta.
Cele care sustin ca femeia trebuie sa stea mai ales la cratita sau in job uri usurele asa, le fac pe celelalte lipsite de inteligenta si babe cloante care musca rau.
Cele care nu vor la cratita si zic ca e ok sa lucreze fiecare unde vrea, le fac pe cele de la cratita proaste, inapoiate.
In aceste conditii am riscat o cale de mijloc.
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui ari Pai da...Dealtfel te banuiesc de profesarea unei meserii care n-ar prea fi feminina... |

Adevaru-i ca stiu si sa lovesc,sotul meu m-a invatat niste tehnici de autoaparare.
Bine ca mi-am amintit, le voi exersa pe tocuri sa vedem...