Copiii si cainii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Ina, te-ai trezit?
E bebe vioi?

Foarte bune sfaturile tale, o sa le tin minte, dar sper sa nu fie nevoie sa le pun in aplicare.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

ina, draga mea, eu am vazut pe un alt forum imagini cu copii muscati de caini si spitalizati. Nu stiu daca acei copii vor mai avea vreodata fatza intreaga/corpul intreg.

Nu pot baga mana in foc pentru niciun maidanez. Si la Braila sunt cu zecile, cu sutele, oriunde ma duc, in jurul blocului, plin, in piete, plin (mi se pare anormal sa trebuiasca sa sar peste cainii intinsi pe jos pentru a ajunge la taraba care ma intereseaza), in parcuri.

Nu bag mana in foc nici pentru cainii cu stapan.

Ma feresc de rasele stiute agresive - pitbull, rottweiler, doberman.

Spui de limba. Din cate stiu, si lovitul in nas este f. eficient.

Despre pisici, maine, daca mai gasesc subiectul.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Al doilea blog al meu - felicitari realizate manual!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

draga ina interesante sfaturile despre caini, eu am o catelusa care are2 ani jumate o iubesc enorm, dar de caini maidanezi si chiar ai vecinilor(stau la tara) sunt vai de mine, de frica. bine in antecedente am fost muscata de 2 ori de caini maidanezi,unu chiar crestea la mine pe pres cand eram copil la bloc, si intr-o zi am vrut sa intru in casa, l-am mangaioat pe cap ca de obicei" atosica ce faci" si el hat mana mea, celalt eram in fata blocului mergeam spre piata si ma inhatat de picior.
dar decand o am p e paty nu mai am asa frica de caini,dar tresar cand aud un latrat mai strident, si fetita mea de 11 luni jumate se joaca si se 'pupa' prin geamul de la camera, pati sare pe geam ary se ridica si da cu palma in geam,caraghioase amandoua.
si legat de comportamentul cainilor apropo de copii este ff ciudat: eu cand am adus catelusa era asa blanda, nici nu ziceam ca stie sa latre, am ramas insarcinata si odata cu mine 9 luni schimbari si la ea. adica din catelul bland si care nu stia sa latre, cand am venit cu fata acasa a dat sa o muste pe nasa cu care inainte se juca, apoi in primele 6 luni nu putea sa intre nimeni in curte ca musca, doar copii scapau ca se gudura pe langa ei sa se joace, daca era ary in carut afara ea statea tolanita langa el si nu se apropia nimeni decat eu si sotu.
acum vad ca sa m-ai domesticit nu mai este asa artagoasa cu adultii.
de treaba asta ce zicetii ca eu am cautat explicatii si nu am gasit decat una singura este ff protectoare cu copilu
poop noapte buna

ariciu a crescut in curand face un anisor,intre timp asteptam sa si cel mai important
ary poze si ary povestea unui aricy

am produse la bazar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

de cand ma stiu am catel si pisica si cu toate astea imi invat copilul sa se fereasca de cei mari..unul mic sare pana la genunchi dar unul mare poate face mult rau. Eu, ca si adult ma pot apara, el care-i mic nu are sanse.
In schimb, il invat ca niciodata sa nu bata in porti sa-i enerveze, sa nu strige "mars" de dragul strigatului, sa-i hranim si pe cei mari, sa-i ajutam (noi suntem Salvatorii si pana acuma ne-au trecut prin casa vreo 20 de animalute amarate)...

am fost acuma cativa ani la o stana si acolo erau niste dulai ca niste vitei...ne-au inconjurat si am crezut ca ne mananca cu tot cu catelul teckel care era la mine in brate. Ciobanul, ne-a spus ca indiferent de zona sa stigam ferm -nu subtire- catre catei, NIE ( exact asa) si sa batem tare dintr-un pcior uitandu-ne in ochii lor. Eu asa am facut si efectiv au plecat:-) Poate am avut noroc, poate erau cainii aia mai destepti:-)
In orice caz, un caine mare are forta uriasa, daca cumva va musa copilul si nu puteti desclesta gura, apelati la ochi/urechi/fund - sunt zonele lor cele mai sensibile si inclusiv cainii de lupta asa sunt despartiti.
Sper sa nu aveti probleme ci doar multe bucurii din partea acestor suflete minunate, mie doar bucurii si zambete mi-au adus in viata.

aici imi puteti vedea o mica parte a colectiei de animalute:-)))http://www.de-azi.ro/prieteni-de-suflet/

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Cand mergeti pe strada si latra cateii cel mai bine este sa le vorbiti frumos si in functie de cum il percepeti sau va puneti pup si intindeti mana vorbindu-le in continuare (bine, asta fac eu ca sa ii mangai), sau va indepartati normal, fara micari bruste, vorbindu-le in continuare.

Cu pisicile si copiii mici, ca a intrebat Ina: am un vecin care cred ca are 2 ani si tot vine la mine. Am 3 pisici: Lucky, de rasa deci mofturoasa, nu suporta copiii, pe toti ii fasaie; Linda si Felix, ambii adoptati de pe strada, Linda sta sa-i faci orice si cand prinde ocazia se ascunde, iar Felix indura pana la un punct.
Vecinul micut de cand a venit si a vazut psicile a invatat ca trebuie sa le faca "draga-draga". Statea cu mine sau cu bunica-mea langa pisica si o data faceam noi draga-draga, dupa aceea facea el.
La Lucky a invatat ca nu trebuie sa o mangaie, oricum cand il fasaie se intristeaza el si nu intelege de ce mama lui i-a explicat ca "Achi" nu trebuie sa primeasca "na-na", ca il fasaie pt. ca nu il cunoaste.
La LInda ii tot face draga-draga, dar o data am vazut ca ii facea cam apasat, cum fac copiii. M-am dus si i-am explicat ca trebuiesa i faca ai incet, i-am aratat cum, ca altfel nu ii place si pleaca. Si pt ca era f. entuziast si tipa de bucurie cand le mangaia, i-am spus ca se sperie Linda, am mangaiat-o impreuna si gata.
cand l-a fasait si paletat Felix (i-a dat cu labuta peste mana, fara gheare), a plecat plangand a mama lui care era ina lta camera si ea i-a spus ca lui Felix nu ii place sa il tragi de codita si l-a atentionat asa.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca16 spune:

Si eu iubesc canii, noi (parintii mei si cu mine) avem 2 femele, una de labrador(8ani) si una de rottweiler(4 ani) - care e un caine foarte bun, atat timp cat stii sa il cresti. Stau cu parintii mei, iar noi cu bebe stam la bloc. Cand a aparut Razvan am inceput sa trimit scutece, hainute de-ale lui pentru ca fetele (asa le zic eu ca pentru ai mei sunt ca si copii lor ) sa cunoasca mirosul lui, sa-l bage acolo la ele in baza de data. Cand am mers prima data la ai mei, avea Razvan vreo 3 luni, au fost foarte curioase, le-am lasat sa miroasa mai din departare landoul, s-au tot uitat ele ce e acolo. Insa, in momentul cand Razvan a inceput sa planga si l-am luat eu in brate, fetita de rottweiler a inceput sa latre rau - nu marait, nu colti - si pana nu l-a luat sotul pe bebe nu s-a pototlit. Eu intial am crezut ca are ceva cu bebe, dar ea nu s-a dus dupa sotul meu, a tacut si a venit la mine si m-a prins cu labele din fata de picioare, ca si cum m-ar strange in brate. Noi doua avem o relatie mai speciala si as zice ca a crezut ca mi se intampla mie ceva, nu cunostea sunetul si nu stia ce e, daca trebuie sa intervina sau nu. De atunci s-au obisnuit, nu am probleme, nu l-am lasat pe Razvan sa puna mana pe ele cu toate ca el ar vrea, la fel nici pe ele sa se apropie foarte mult - chit ca sunt vaccinate, deparazitate s.a.m.d. Cand stau cu el in camera, fetita de rottweiler sta in pragul usii si ne pazeste. Cand labradorul a avut pui, rottweilerul se baga in tarcul lor, se culca cu burta in sus iar puii o escaladau si o cautau pe la "butoane" dupa lapte. Cu toate astea, voi fi cu ochii in patru cand va creste Razvan, copii sunt imprevizibili, la fel si cainii. Clar trebuie invatati copii ca nu e voie sa chinuie animalul ( ma refer si la trasul de coada, de urechi), sa nu faca gesturi burste sau sa urle.
La final am o intrebare, pentru fetele cu experienta: fata de 12 ani a unor vecini a fost muscata rau de tot de cainele ciobanesc al unchiului ei, caine cu care practic a crescut, avand si el vreo 10 ani. Nu e genul de copil care sa chinuie animalele, au si ei un catel. Nu-mi explic ce s-a putut intampla, chiar daca ar fi fost deranjat de ea, aceasta reactie extrema e greu de inteles pt mine. Se cunosteau, se jucau impreuna de atatia ani, putea sa o avertizeze altfel...voi ce ziceti?

Mamica de Razvan (24.05.2010)
www.sos-animale.ro" target="_blank">adopta un catelus
poti ajuta si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Sfaturile innei sunt aor curat daca sunteti atacat, trebuie sa-ti pastrezi sangele rece, e usor de spus asta dar probabil e mai greu de pus in practica, eu nu stiu, nu am fost atacata de caini, am fost muscata doar de primul meu caine, un pekinez cu personalitate turbulenta. Deci la faze cu atacuri ale haitelor chiar nu ma bag cu sfaturi, eu am avantajul unui oras de provincie unde maidanezii-s de-aia cu clips de la primarie, blanzi, dragalasi, n-avem treaba cu ei.
Referitor la cele spuse de LadyJ: in mod normal, un caine normal, socializat de mic, crescut corect de proprietari, NU musca un copil. Cei care o fac pot fi incadrati in mai multe categorii: caini speriosi, cu un prag de reactie scazut, care musca daca acel copil i-a speriat cu ceva, sau caini cu probleme de comportament sau chiar tare psihice. Cala oameni, un om normal nu poate sa faca rau unui copil, dar exista si psihopati.
Cel care a latrat la LadyJ cand a iesit din lift era clar un caine cu stapani nesimtiti, ce naiba cauta singur pe scara si daca a latrat de ce nu a aparut instantaneu proprietarul? Cu ala trebuia de vorbit, clar!
Eu o voi contrazice putin pe Sellene Bunny: nu exista rase stiute ca agresive. Exista un standard al fiecarei rase si nici unul nu pune agresivitatea ca trasatura de personalitate, ar fi absurd, nu se incurajeaza agresivitatea la caini, un crescator adevarat nu va face asta niciodata, va exclude de la reproductie exemplarele agresive fiindca sunt descalificate in competitii. Ce exista e asa:
- rase agresive fatza de alte animale, in special caini: aici sheful e pit-bullul, n-i ce-i face, e scris in codul lui genetic sa-si urasca semenii. Dar si masculii dominanti din alte rase, indiferent de talie, vor fi agresivi cu alti caini (imbecilul de pekinez ataca dobermanni, in timp ce Dogul de Bordeaux se lasa clantzanit de alti caini fiindca ii ceream eu sa nu riposteze);
- rase foarte teritoriale, cu un instinct al teritoriului accentuat, care nu vor avea mila de intrusii de pe proprietatea lui (cel mai cel e Ciobanescul Caucazian, dar in general cainii utilitari sunt foarte "pusi pe treaba" cand vine vorba de a-si apara teritoriul. Copiii trebuie sa stie de aceasta trasatura a cainilor, sa stie ca acei caini de dupa gard latra fiindca "isi fac meseria", ca asta e rostul lor si ca nu trebuie sa se sperie cata vreme ei sunt dincolo de gard si nu se apropie prea tare de gard.
De ce totusi e incidentza atat de ridicata in randul unor rase? Va zic eu: moda. Moda face ravagii in interiorul raselor de caini.
Inainte de '89, in copilaria mea, erau "la moda" rase gen: brac german, boxer, teckel- isi aminteste cineva? Astea erau cele mai solicitate rase, dar atunci nu exista inca "industria" exploatatoare de caini.
Ei, candva prin anii '90 a aparut moda rotweiller. Atunci incepea lumea sa-i cunoasca, erau impresionanti si toata lumea (mai ales adolescentii) isi doreau rotweiller. Atunci persoane fara scrupule, auto-intitulate crescatori, au inceput sa scoata pe banda rulanda rotweilleri, prin imperecheri necontrolate, consangvinizari nedirijate, fara nicio selectie de bun simt, doar sa iasa cat mai multi pui de rotweiller, fara acte de origine sau cu acte de origine false si asa au ajuns pe piatza exemplare tarate, dezechilibrate, care pur si simplu nu aveau mare lucru in comun cu standardul rasei. Asa a fost si cu ciobanescul german (cand toti copiii isi doreau "caine-lup"): au aparut pe piatza tot felul de corcituri trecuti drept "caini lup", niste exemplare vai de mama lor, cu mari tulburari de comportament, de aceea cred ca aceasta rasa detine recordul la atacuri asupra oamenilor.
Exista o diferentza ca de la cer la pamant intre un rotweiller conform standardului, provenit din selectii atente si un rotweiller de-asta facut "pe comanda". Nu prea putem sa distingem pe strada care carei categorii apartine (de aceea e normal ca lumea tinde sa se fereasca de toti) dar putem evita sa ne procopsim cu un asemenea exemplar in familie astfel:
- cautati pui doar de la un crescator avizat, cunoscut, cu reusite in expozitii;
- cainele de rasa sa aiba pedigre, nu "pentru fitze" ci fiindca asta creste sansele sa corespunda standardului si sa fie ceea ce-ti doresti de la rasa respectiva;
- vedeti intotdeauna parintii puiului ca sa va faceti o idee despre temperamentul lor;
- un NU hotarat achizitionarii cainilor din pet-shopuri.
Deci daca ai vostri copii isi doresc un caine de o anumita rasa si doriti sa le faceti pe plac, intai cititi tot ce se poate despre rasa respectiva, incepand de la standard, vedeti daca e potrivit familiior cu copii sau nu, ce probleme de sanatate pot ridica etc si apoi purcedeti sa-l achizitionati cum am descris mai sus. Atentie mai ales la rasele "la moda"!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ilinca, pai aia e, ca eu nu am de unde sa stiu ce temperament are cainele ala, asa ca prefer sa ma feresc de toti.

Exemplu: eu cu tati si Daria, in statia de maxi-taxi. Vin 4 cocalari, cu un pitbull pe lant, dar fara botnita. Instinctiv ne-am ferit si am tras copilul.

Eu stiam ca pitbullul si rottweilerul au fost folositi ca si caini de lupta si dresati sa sara la gat. Dobermanul, ca paza, dresat si el sa atace.

Eu nu intind mana, cum zice XIO, ca poate raman fara ea.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Al doilea blog al meu - felicitari realizate manual!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Nu ma apuc sa dezbat pe tema anumitor rase mai ales ca detin fix un presupus atacator de gatlejuri :P; ideea de a fi prudent cu majoritatea cainilor necunoscuti e de altfel foarte sanatoasa si nu am de gand sa o combat nicicum.

Vroiam sa scriu doar cateva randuri despre introdusul cainelui in viata de familie.
In primul rand, consider ca achizitionarea unui animal de companie nu trebuie sa fie acceptarea dorintei unui singur membru. D ex: "Ii iau caine copilului ca m-a innebunit, dar numai el sa aiba grija, pe mine nu ma priveste"

Ba ne priveste pe toti. Daca exista un singur membru al familiei care e reticent, amanati achizitionarea catelului. Discutati, ajungeti la un consens.

Apoi: ne permitem acest caine?
Trebuie sa avem timp, bani si o anumita dispozitie pentru acomodarea sa.
Ce cheltuim cu un caine?
1. Hrana
2. Vizitele de rutina de la veterinar: deparazitat, vaccinuri obligatorii, rapelul acestora, golit glande perianale, pilit unghii, curatat urechi.
3. Obiectele cainelui: lesa, botnita (if required...), un culcus al lui, indiferent daca il cumparati sau improvizati
4. Eventuale cheltuieli de transport special sau cazare; vor veni momente in care nu veti putea transporta cainele cu propriile mijloace (d ex: avion!) si nu il veti putea lua cu voi in anumite locuri.

Cat timp solicita un caine?
Cat mai mult posibil, daca ar fi dupa el - si noi :)
Cainii sunt animale sociabile, de haita. Se pot juca si singuri uneori, pot iesi si singuri afara in anumite conditii (d ex curte proprie) dar vor fi teribil de nefericiti daca se vor simti izolati de familie.
Reducand totusi conditiile ideale la cele reale, ale vietii de bloc:
Un caine adult trebuie scos de minim 2 ori pe zi.
Plimbarea trebuie facuta intr-un pas cat de cat vioi; ei se adapteaza noua, sa incercam sa ne adaptam un pic si noi lor.
Scopul plimbarii NU e plimbatul copilului sau al nostru; ci al cainelui.
Ce intelegem noi prin plimbare (agale pe trotuar, uitat in vitrine) nu echivaleaza cu ce intelege un caine prin plimbare (mirosit boscheti, fuga prin iarba, scotocit mormane frunze, etc)

La fel nici legatul cainelui de scaun si trancanitul 4 ore cu berea / biberonul nu prea echivaleaza cu "am scos cainele"

Chiar vrem un caine?
Tineti cont de urmatoarele (printre mii altele I suppose)
- un caine latra. E normal sa latre, asa cum e normal ca tu sa tipi sau sa vorbesti tare cand te sperii / entuziasmezi
- ORICE caine poate musca. Asa cum ORICE om poate lovi. Depinde doar de tine sa nu o faca, odata ce l-ai adoptat.
- un caine are o durata de viata intre 8 si 16 ani. Nu-l lua ca pe un moft trecator.
- un caine miroase a caine; ca de aia e caine. Unii miros aproape insesizabil, altii teoretic deloc (d ex Viszla), altii din belsug. La unii tine strict de rasa, la altii de igiena. Daca nu suporti deloc mirosul, mai bine ia alt animalut.
- un caine isi va linge labele, unghiile, nasul, fundul si daca nu l-ati opri probabil si pe ale voastre. E felul sau de a se toaleta. Un caine sanatos acorda atentie si el igienei proprii. Nu-l certati inutil. Dar ganditi-va totusi si la aspectul asta.
- un caine NU are acelasi set de valori cu un om. Nu te pacali cu gandul ca iei un al doilea copil dar cu blana.

27 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Hehe. Foarte buna interventia innei! Am o mica rectificare la un punct: exista si caini care nu latra. Rar, dar exista. Asta a fost cainele meu, Manole, asa e temperamentul dogului de Bordeaux si al cainelui meu in mod special. Cred ca a latrat la usa de 2 ori, ambele dati noaptea, cand niste betivi au dat din greseala in usa. Oricum avea un latrat...cutremurator, nu ar fi fost prea bine pentru rezistentza cladirii sa latre mai des
Deci in final cred ca exista cate o rasa de caine potrivita oricarui om care-si doreste un caine, dar in comun au aceasta: nevoia de a fi in preajma omului cat mai mult timp (desi din nou, unele rase suporta mai bine singuratatea decat altele), de a fi scos afara (iar depinde de rasa, dar macar de 2 ori pe zi cate minimum 15 minute trebuie sa iasa orice caine) si desigur de a fi hranit si ingrijit din punct de vedere medical.
Niciun caine nu va fi un al doilea copil pentru mine, dar Manole a fost, cu sigurantza, primul copil, frate, prieten...
Mai cred ca daca ai deja un caine pana sa apara copilul, e foarte bine; dar daca s-a nascut copilul ar trebui asteptat minimum 2 ani pana sa iei un caine, ca sa poti sa te ocupi bine si de noul venit si sa inteleaga si copilul cat de cat ce este un caine si cum se procedeaza cu el.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput