Copiii si cainii
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ina.click spune:
Raspuns pt intrebarile legate de modificarea comportamentului cainelui la aparitia copilului sau in prezenta unei femei insarcinate.
Un caine percepe lumea in primul rand prin miros.
Din mirosurile pe care le culege poate afla o multime de informatii. D ex daca adulmeca un boschet, poate afla daca celalalt caine care a marcat acolo:
- era femela sau mascul
- era in perioada de rut sau nu
- era sanatos sau bolnav
- adult sau pui
- castrat sau intact
- a trecut de curand pe acolo sau nu
etc
Tot din miros poate afla si despre noi daca sunteem insarcinate sau nu, daca suntem ...pe stop sau nu (oarecum jenanta perioada aia daca dai peste un caine, recepteaza fix invers...). Depinde insa numai de caine la modul individual cum va decide sa foloseasca informatia.
Unii devin protectori, altii raman indiferenti.
Cainele meu propriu nu face mare lucru de cand sunt insarcinata dar sincer ma bucur ca nu l-a apucat vreun sindrom hiperprotector.
Incearca sa imi incalzeasca burta dormind cu capul pe ea.
Imi strange cu mare grija orice haina pe care am uitat-o prin casa si doarme fix pe ele....
In general incearca sa fie cat mai aproape de mine ceea ce recunosc uneori devine foarte incomod, dar a ramas maleabil si submisiv ...most of the cases.
Cat despre atacatul brusc al unei persoane cu care s-a inteles aparent bine.
Pot fi cauze nenumarate.
problema e ca de multe ori ignoram sau nu stim sa interpretam semnalele clare de avertisment ale cainelui.
D ex.
Caine fericit, non agresiv: Gura larg cascata, limba scoasa de obicei, colturile gurii relaxate. Seamana de fapt foarte foarte mult cu un zambet uman.
Postura corpului: relaxata, muschii relaxati, coada agitata. NU intre picioare totusi.
Limbaj corporal: face "plecaciuni" (se intinde pe labele din fata, ridica fundul in aer, se rostogoleste, invita la joaca, atinge cu nasul, sare, etc samd
Zgomote specifice: Cainii rad. Nu "hahahahaha" ci un ras al lor, specific. E un fel de gafaiala tacuta si e felul lor de a rade.
Pot si sa latre de obicei ascutit sau pe un ton mai subtirel decat vocea lor normala. Si noi facem fix la fel, ne pitzigaim involuntar vocea cand suntem fericiti si tinde, sa o coboram cand suntem suparati sau amenintatori.
Caine ingrijorat, cu potential de atac sau fuga:
Corpul incordat, mers teapan. Botul inchis, fatza "incruntata" sau ingrijorata. Cainele arunca priviri rapide obiectului sau fiintei care il ingrijoreaza. Coada poate fi intre picioare, ca semn de teama sau ridicata peste linia spatelui, teapana.
Poate sa maraie sau sa latre, ca avertisment. Tot ca avertisment, isi va arata coltii. Daca va speriati e bine, asta era si ideea lui: sa va faca sa plecati sau sa il lasati in pace.
Nu orice ranjit sau marait precede o muscatura; de multe ori cainii se vor ameninta intre ei asa fara sa se muste, asa cum pot avertiza si copiii sau proprii catei in acelasi mod, fara sa ii atace.
Si cu toate astea....Acum e un moment oportun sa lasati balta ce faceati si sa va retrageti, daca asta nu e cainele vostru 27 +
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DarkBendis/DarkBendis.jpg)
DarkBendis spune:
Noi avem 3 pisici. Toate "au venit" inaintea lui Mister, si zau ca nu ne-au creat probleme. Si nici ele lui. Mai degraba... vice-versa. De cand s-a lamurit ca sunt animalute in casa, Mister s-a dovedit tare interesat de ele, iar de cand a inceput sa se deplaseze, unul dintre scopurile lui din viata e sa le urmareasca si sa puna mana pe ele. Madamele mele nu prea sunt de acord, de cele mai multe ori se refugiaza fie sub pat, fie dupa canapele. Una dintre ele, cea mai afectuoasa, il accepta, celelalte nope. Dar madamele mele (toate pisici adoptate de la adapostul de pisici) niciodata nu au fost prietenoase cu copiii mici (cu exceptia lui Sheeba, care face orice pentru mangaieri si afectiune. inclusiv suporta - pana la un punct - elanul unui pici de aproape 2 ani).
Soacra-mea are si ea 3 pisici (3 motani). 2 sunt anti-social ca madamele mele, al treilea e un afectuos si jucaus. De cate ori mergem la bunici cel mic "scarmane" pisoiul, care saracul e ultra rabdator. In cel mai rau caz, daca e "motrosit" prea tare, scapa din mainile lui Mister, se muta la 2 metri si se intoarce din nou cu burta in sus, pentru inca o tura de joaca
De Craciun mergem in Italia, la cumnata-mea, care are 4 pisici (si 3 copii). Neam de cat-lovers Pisicile astea fiind foarte child friendly. Chiar sunt curioasa cum se va juca al meu cu gasca pisico-italiana!
Cat a fost Mister mic, am avut cateva reguli clare: niciodata lasat pisicile sa se suie la bebe in patut (dupa cateva tentative ale Sheebei de investigat cosuletul, nici nu le-a interesat), invatat de mic copilul sa nu traga pisica de urechi, coada, bagat degete in ochi, gura etc. Vorba aia, noi facem "draga-draga" la kitty-miau! De vaccinat si deparazitat nu vorbim, astea oricum le faceam. Ale mele sunt toate house cats, nu ies afara, deci ne e un pic mai usor. Niciodata nu s-a intamplat sa fie copilul zgariat, daca devine prea "dur" cu jucatul, pisica se retrage.
Cheltuieli legate de pisici, pentru amatori:
-mancare (ale mele consuma hrana "umeda" gen pliculete de carnita dimineata + graunte in timpul zilei), tavite + "nisip" schimbat regulat ("nisipul" nostru e pe baza de rumegus)
-stalp de sisal pentru gherute, cateva jucarele (desi capacele de sticle de lapte, bucatele de hartie, "orice cazut pe jos" sunt jucarii tare bune)
-eventual patut de dormit (noi am cumparat unul pe care in final l-am donat, madamele dormeau oriunde in afara lui)
-neaparat cusca pentru transportat pisicile
-"fonduri" pentru vizita anuala la veterinar pentru control+ vaccinari si pentru deparazitarile bianuale
-"fonduri" pentru asigurare, daca exista asa ceva in Romania - eu platesc lunar cam 25 de lire pentru toate 3 madamele iar in caz ca vreuna se va imbolnavi, oricat ar costa tratamentul+spitalizarea, eu voi plati doar 50 de lire (imaginati-va ca o zi la spitalul de animalute costa cam 170-200 de lire, o operatie pentru picior rupt 1500 de lire etc, asta fara medicamente, controale etc)
-neaparat pusi bani deoparte pentru "pensiunea de pisici" in perioadele de vacanta. Pisicile pot sta singure in casa 2-3-4 zile, atata timp cand vine cineva zilnic sa le hraneasca, sa le schimbe apa, curete nisipul, sa se joace un pic cu ele, dar pentru perioade mai lungi musai pensiune. Noi avem niste prieteni care le iau "in spatiu", altfel ne-ar fi costat destul de mult.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Ilinca, cainele de la etajul 6 nu a latrat, a marait fioros si si-a aratat coltii.Eu cred ca nu era tocmai sanatos, s-a repezit in nici 5 secunde sa muste.
Daca ma gandesc bine, e mai periculos daca maraie suparat decat daca latra,nu?
Iar stapanei,atunci, i-am facut circul cuvenit atat eu cat si cea la care mergeam.
Ina, super sfaturile tale.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ina.click spune:
Eu aveam deja cainele - de aproape un deceniu chiar - iar copilul va veni prin martie.
Iata ce vom face noi. Nu zic sa faceti fix asa, zic doar ca atat ne-a dus pe noi capul.
1. Cu aprox 1 luna inainte de venirea copilului acasa, vom muta culcusul cainelui pe hol din camera comuna.
Motiv: Nu dorim sa asocieze "izgonitul" din dormitorul comun cu venirea celui mic. Desi ce-i drept fix asta se intampla. Dar preferabil ar fi sa nu ajunga singur la rationamentul "din cauza pachetului asta mic de rahat eu nu mai pot sa dorm langa ai mei"
2. Deparazitarea va fi indesita cu 50%. Daca inainte il deparazitam 1 / 6 luni, acum vom deparazita 1 / 3 luni
3. Acomodat treptat cu obiectele noi.
Am lasat landoul prin casa, o sa lasam si patutul. Ideea e sa se obisnuiasca si sa le ignore.
4. Lucrat iarasi la obedienta.
Se pare ca am cam ruginit la capitolul dresaj asa ca vom relua cateva exercitii sa le pastram vii in memorie. Nu stiu sotul ce are de gand, eu am "must-do" 'urile mele: Sezi, Stai, asteapta, lasa (obiectul), iesi afara, vino aici, da-te jos. Cred ca pe astea o sa le si folosesc in continuu
5. Vizitat iarasi medic
Tot in cursul ultimei luni, dl Caine va vizita medicul din nou, sa ne (re)asiguram ca e perfect sanatos. Cu ocazia asta ne vom ocupa si de unghii, urechi, glande perianale.
6. Tratat cu (cat de cat) aceeasi atentie.
Cainele nostru NU isi dorea un copil cu noi.
Viata sa era mai mult sau mai putin perfecta in mica noastra celula familiala; Poate tot ce si-o fi dorit ar fi fost plimbari mai dese si gustari la care are interzis intre mese. In nici un caz nu si-ar fi dorit sa apara o mogaldeata care sa-l detroneze brusc din postura de rasfatat al familiei si sa-l si dea afara din camera.
Acum ca apare copilul, probabil tendinta va fi sa il tot alngam de colo colo. Vom incerca sa ii acordam in continuare atentie si sa il acomodam cat mai fara jale posibil cu noul membru.
7. Igiena sporita
Aspirat mult mai des prin casa
Sters pe labute de fiecare data dupa plimbare
Ce faceam deja si inainte:
Spalat zilnic castroanele cu apa fierbinte si detergent. Clatit cu mare atentie. Inclusiv cel de apa!
Spalat de cate ori e necesar patul sau
Spalat cainele....de cate ori e necesar, iarasi. Eu ma ghidez dupa propriul nas.
Nu folositi sampoane umane. Cel mult, puteti folosi sampon pt bebelusi.
Nu recomand nici folosirea de sampon anti-purici daca bietul caine de fapt nu are purici. E ca si cum ne-am spala noi mereu cu sampon anti-paduchi, chit ca avem chit ca nu avem.
Cam atat. 27 +
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Deus spune:
cand am nascut aveam 3 catei,de atunci 2 au murit de batranete...efectiv nu l-au bagat in seama:-)))
poate au fost nitel neglijati, ca nu am mai avut timp sa ma joc si sa-i plimb la fel de des, dar in rest toate au fost bune.
SI azi, baitelul meu, ii spune catelului "Fratelo"
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bebe Beca/Bebe Beca.jpg)
Bebe Beca spune:
Nici noi nu am avut parte de neplaceri de la sosirea copiilor pe lume. Avem un caniche de 13 ani, nu foarte sociabila atunci cand vine vorba de copii, insa nici agresiva. Nu-i baga in seama daca este lasata in pace. Acum, ca fetele au mai crescut, au ajuns sa se joace impreuna. Daca fetele o necajeau mai mult decat era cazul, intervenea si ea cu un clantanit de dinti (nu musca, nu stiu cum sa explic... ), asta pe langa interventia noastra. Nu am lasat niciodata fetele sa ii faca rau, sa o loveasca.
Ioana, Rebeca (16.05.2004),
Sara (17.04.2009) si
28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Bebe Beca/Bebe Beca.jpg)
Bebe Beca spune:
Aaa si nu am restrictionat accesul cainelui, s-a plimbat in voie prin toata casa.
Ioana, Rebeca (16.05.2004),
Sara (17.04.2009) si
28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)