Copiii si cainii
Raspunsuri - Pagina 2
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Bine, acum stiu ca Lupu nu mi-ar fi facut niciun rau in acea ipostaza.Sau ma insel? Cred ca mai degraba astepta sa ma ridic sa ne jucam . Sau era curios, sau pur si simplu statea confortabil. -------------------------------------------- ´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´ |
eu, din experienta mea cu animale, caini si pisici, de cand eram de-o schioapa, cred ca nu ti-ar fi facut niciun rau.
Animalele "simt" copii si nu le fac rau.
Eu cred ca era curios, doar:)
Poate, daca ai fi facut niste miscari bruste, e posibil sa fie intrigat si sa-si arate niste colti, de control, dar...hmmm....putin probabil.
Si poate ca nici nu era atat de rau, poate era doar dornic de libertate.
A, sunt animale care au traume din cauza copiilor.
Acelea, pot sa latre sa maraie, sa sara la atac, dar mai rar.
Depinde, normal si de stapan.
Am niste prieteni ff buni, cre au 2 cockeri.
Fata, cockerita, cand era de cateva saptamani a fost chinuita de copii foarte mici ai fostului proprietar.
A ramans cu limba sfasiata, saraca.
Si acum ,dupa 10 ani, sau cat o avea, cand vede copii maraie si latra.
Nu le face nimic, nu sare sa muste, dar intra in panica.
Eu o las pe fii-mea pe langa ea, fara probleme, stiu ca nu-i face nimic, nici macar nu o mai maraie, pt ca a inteles ca ea (fii-mea) nu o va chinui.
La inceput o maraia rau si latra la ea, dar am stat mereu pe langa ele si i-am explicat cockeritei ca fii-mea nu-i va face nimic.
Au stat impreuna cateva zile la tara si s-au obisnuit una cu cealalta.
A nu se intelege gresit: copii nu se nasc chinuitori de animale.
Ei cred ca se joaca si daca dau de un puiut de caine de cateva saptamani, care nu poate riposta...
Nu stiu unde erau parintii si de ce n-au vazut ce-a patit bietul caine.
Eu o las pe fii-mea sa se joace libera cu cele 2 matze pe care le detin.
Amandoua sunt cu ea mult mai intelegatoare decat cu altcineva.
Una din ele, e un birmanez, e foarte agresiv cu ceilalti,musca si zgarue, dar cu fii-mea nu.
Cand vede ca sare calu si vrea sa-l traga de coada, atunci o atentioneaza si ridica o laba la ea, eventual scoate si o gheruta ;)
Tre' sa culc fata, dar revin:)
Eu intrasem de fapt sa spun ca eu consider benefic pt un copil sa creasca cu un animal de genul caine/pisica.
Nu ma bag la broaste, pesti si pasari
Edit: am avut si de-astea , dar ele nu implica un copil atat de mult, precum un caine/pisica.
Si in plus pot fi ranite mai usor de catre un copil mic.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
szivarvany spune:
Eu, la varsta de treijunu di ani, am primit-o pe Sela. Ma rog, fie`mea. A fost primul caine pe care am pus mana in viata mea
Eu m-am nascut cu o fobie infernala, mama mea s-a luptat ani de zile sa-mi explice ca niciun caine nu ma mananca, dar degeaba.
Bine, Sela avea 6 saptamani cand am primit-o si-mi era groaza de ea, pt ca VA avea dinti Aveam cosmaruri ca ne va manca fetzele
A fost cel mai frumos si bun lucru din viata noastra, sosirea acestei fiinte minunate.
Giulia invata foarte multe alaturi de catelusa. Si ei nu ii este frica de animale
Si am inceput si eu sa privesc altfel oamenii cu catei si cateii in general. Nu pot exprima in cuvinte cate m-a invatat catelusa noastra de 4 kg
Si da, cateii simt. Sela cand Giulik e bolnavioara nu se dezlipeste de langa capsorul ei, sta si o vegheaza, asa ceva nu as fi crezut niciodata
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=3" target="_blank">mam.jpg ***
ina.click spune:
Inca o poveste, din pacate nu cu happy end.
Am avut niste vecini care isi tot speriau copilul cu "te papa lupul"
La orice. Daca nu mananci, daca tipi, daca nu esti cuminte.
Cand avea fetita vreo 6 ani...si-a adus un alt vecin cainele. Inevitabil au dat nas in nas cand ieseau la plimbare.
Fetita a lesinat si episodul asta a declansat niste crize de tip spasmofilie care nu prea s-au mai vindecat pana in momentul in care am plecat eu din oras si n-am mai stiut de ei.
Rugaminte fierbinte pt parinti; daca insistati sa speriati copiii cu bau baul, macar nu asociati imaginea sa cu a unui animal pe care-l poate intalni in viata reala. Cu atat mai putin cainii, care sunt peste tot.
27 +
alex_andra spune:
Categoric, copii nu trebuie speriati ca-i musca cainele sau mai stiu eu ce, daca nu-s cuminti.
Dar nici nu cred ca e bine sa-i lasam prea libertini in comportamentul cu animale straine.
E ca si la oameni: nu vorbesti cu straini.Asa si cu cainii: nu mangai un caine strain, pana ce nu afla mami daca e ok sa-l mangai
Da, asa e si cainii si pisicile , daca te simt bolnav vin si stau langa tine sa te "vindece".
Sunt in stare si sa nu mananca si sa bea, doar sa stea langa tine.
La topicul asta discutam despre cat de benefic e un animal pt un copil, da?
Nu si alte aspecte
Nu de altceva, da-s satula de par peste tot prin casa si de urme de gherute pe canapele
ina.click spune:
Mai, eu sincer as vrea sa formulam si niste raspunsuri concrete care sa ajute copiii si parintii in relationarea lor cu animalele.
Cum ar fi:
1. Cum explicam unui copil de ce un animal poate sa muste (d ex de ce avem voie sa il luam in brate pe cutzu nostru, dar nu si pe cutzu strain)
2. De ce musca / zgarie pisica / cainele?
3. Cum ne jucam cu un catel? Ce e ok si ce nu?
4. Igiena - cum ne mentinem sanatosi. De ce ne spalam pe manute, de ce spalam cainele pe labute, etc
Am sa adaug si raspunsuri dar in "epizodul" urmator, momentan vad ca imi dau shut down. Pic pe tastatura de somn.
V-am pupat. Vorbim caine. Pardon, maine.
27 +
ladyJ spune:
Am revenit si vreau sa cer un sfat(chiar daca nu sunt copil ).
Eu in geenral nu am probleme cu animalele.Cainii imi plac si-i inteleg, adica nu incep sa-i mangai ducand mana deasupa capului lor,nu ma reped la ei si sunt atenta la semne(dat din coada sau nu, aratat colti sau nu, pozitia corpului, etc).Am avut contact de-a lungul timpului si cu caini ´´periculosi´´, bitbulli,rotweileri,amstafi. Niste draguti, pe bune. Nu mi-e frica deloc de ei:))
Deci sa zicem ca ma pricep cat de cat.
Dar cu toata stiinta mea, mi se mai intampla si mie sa ma sperie cate un patruped.
Mergeam in vizita la cineva,iau liftul si cand ajung la etajul 6 ,deschid usa si un patruped fioros statea pe pragul unui apartament aratandu-mi coltii.Mari.
Eu incep cu ´´cutzu cutzu´´, ii vorbesc calm, iar nebunul se repede la mine cu saliva curgandu-i printre dinti. OMG! Nu stiu cum am reusit sa intru in lift iar, am avut noroc ca usa nu era inchisa, n-apucasem s-o las.Si iata-ma pe mine stand in lift si vorbind cu cainele prin usa...
N-a fost chip sa-l impac, maraia in fata liftului.. Eu inteleg ca isi apara teritoriul, dar cum ar fi trebuit eu sa procedez, mai exact?
Daca nu apucam sa intru in lift ma musca sigur. Deja ma gandeam care e cel mai apropiat spital
Si daca tot suntem la capitolul sfaturi, profit sa mai cer unul, care poate ajuta multe mame care-si plimba copiii si care se planga ca sunt ´´atacate´´ de haite.
Ce facem cand se trezim inconjurate de 2-3-4 sau mai multi caini?
Varianta mea, intamplare persoanala:
-mergeam eu linistita pe trotuar cu punga plina cu mancare(sandwich uri si supa to go) La un moment dat, apar vreo 6 caini infometati, fac cerc in jurul meu cu atitudinea aia de ´´hai,lasa gluma ca nu mai isi vie dintre noi´´
Erau infometati. Am scos sanwichurile din punga cu miscari incete si l-am aruncat jos..3 au mers spre el, ceilalti erau langa punga mea mirosind supa. Am lasat punga jos si am trecut printre ei,calma si fara sa incep sa alerg.
Mi-e clar ca s-au strans pentru ca au mirosit mancarea, asta e, le-am lasat-o lor si mi-am vazut de drum.
Putem, in general, sa evitam eventualele probleme cu maindanezii daca avem la noi ceva de mancare, zic eu.Nu alergam, nu ne miscam brusc si nu ne uitam la ei.. Asta ar fi sfatul meu dar sunt curioasa sa aud si altele.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
alex_andra spune:
Pai, lady, ce sa zic....vorbesti calm cu el si cauti portita de scapare
Tu ai gasit liftul. De fapt, cred ca ai procedat foarte bine, tu.
Eu , dupa ce as fi scapat de el, as fi batut la usa la proprietar si i-as fi batut obrazul.
Si o reclamatie, eventual.
Pentru ca nu e normal, palierul blocului nu e teritoriul cainelui.
Cu mancarea, iar ai procedat bine. Lasa-o incolo de mancare, important e sa nu fii capsat
Of, cu copii e mai complicat.
Ce te faci, daca esti cu copilul de mana si sare haita pe tine??
Aici e aici.
DIn fericire, pana acum nu am patit decat sa fiu singura sau insotita de un adult.
Am vb calm, sotul i-a tras niste injuraturi, ma rog, am scapat...
Cu copilul, nu stiu....cred ca incep sa tip, poate sperii cainele si fuge
alex_andra spune:
Dimineata, merg chioara de somn la baie, iau si 1 bucata fata cu mine, eu pe WC, ea pe olita, eventual, tzop, vine si pisica. Si eva incepe: Mami, pipi- si arata spre wc, pidu(pisu) pipi - si arata spre cutia cu nisip, eba(eva) pipi - si arata la olita ei
Adevarul e ca ea dimineata stie ca trebuie sa hranim pisicii, stie ca pisicii trebuie pieptanati, stie ca unuia din ei trebuie sa-i stergem nasul, ca are si el muci....etc, au ajutat mult pisicii, eu asa zic.
Am pisici si acasa si la bunicii care stau cu ea, cat stam noi, parintii la servici.
La ceilalti bunici, avem un bichon, pe care eva il plimba cu mandrie, tine lesa aia, de zici ca e de aur
Animalele fac parte din familie, sunt membrii ai familiei noastre, asa cum suntem si noi si bunicii si copii.
Asa ca ii tratam ca atare
Ne jucam frumos, nu ne batem, nu ne tragem de coada
Edit: nu trage pisicii de coada, pt ca mami nu o lasa, nu pt ca nu ar vrea ea, ca asta e placerea nr 2. Placerea nr 1 e sa-i ia in brate si sa se plimbe cu ei prin casa. Prin "sa se plimbe", a se intelege "sa-i tarasca", pt ca pisicii sunt mai lungi decat ea, noroc ca-s foarte intelegatori si rabdatori....cred ca ei de-abia asteapta sa creasca si sa-i lase in pace
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alex_andra Of, cu copii e mai complicat. Ce te faci, daca esti cu copilul de mana si sare haita pe tine?? Aici e aici. |
Exact, chiar nu stiu ce as fi facut daca aveam copil cu mine .
Bine, poate as fi facut la fel(in cazul cu mancarea) adica sigur as fi facut la fel.
Un sfat concret insa, ar fi binevenit. Desi in cazul cainilor bolnavi, turbati, nu cred ca functioneaza nimic.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
ina.click spune:
DISCLAIMER:
*****Acestea sunt metodele mele, testate doar pe propria piele. Nu ma declar o somitate in materie de caini. Ma declar doar proprietara de caini de cand ma stiu. Rog folositi propriul discernamant in punerea in aplicare a celor de mai jos ***
Ne oprim, pe loc. Daca vin sa ne miroase intindem o mana, nu atingem, lasam pe ei sa ne atinga. Daca avem copil, luam copilul in brate, sus.
Rog din suflet pe toti cei care sunt interesati sa NU ALERGE daca sunt atacati de un caine sau mai rau de o haita de caini. Nu exista om care sa alerge mai rapid decat un caine cu propriile picioare.
Opreste-te, stai cu fata la el / ei. Tine in fata ta un obiect dar NU il agita frenetic. Tine geanta ca baraj d ex, dar nu falfai din ea, inrautatesti situatia dupa parerea mea.
tipetele ii intarata din cate am observat eu
Majoritatea victimelor atacurilor unor caini (cu sau fara stapani) sunt batranii si copiii. Din nefericire, ambele categorii au aceleasi vulnerabilitati. Poarta obiecte "amenintatoare" (trenulet, bete, bastoane, sacose, baloane, umbrele), agita maini / picioare necontrolat, au reactii fizice incete si imprecise...alearga greu si se impiedica des.
Imi vine foarte greu sa imi imaginez ce ar putea face un copil singur; ideea e sa-i spuneti sa nu alerge si sa incerce sa isi pastreze calmul in timp ce se retrage treptat catre un loc sigur cum ar fi un magazin sau o scara de bloc.
LadyJ, in cazul tau aveai de a face cu un caine prost educat, agresiv, cu stapan si periculos. E bine ca te-ai retras. Nu prea ai ce face sau ma rog, da, ai ce face dar fara experienta si fara timp la indemana e mai bine sa nu risti.
Presupunand ca am ajuns din nefericire la situatia in care chiar te-a apucat. De obicei te apuca de mana sau picior. Saritul "la gat" e ...improbabil, serios acum. Chiar daca sar acolo, reactia ta va fi sa iti pui antebratul pavaza. Deci tot la brate / maini ajungem.
Stiu ca suna a ticneala curata, dar daca esti apucata de mana, lupta contra instinctului de a iti trage mana din gura cainelui. Te vei rani singur / singura si vei stimula doar tendinta cainelui de a strange maxilarul. Impinge mana brusc si mult mai adanc.
Si iarasi, suna nebuneste dar merge. Daca poti, prinde-l de limba si strange puternic. Repet, asta numai si numai in cazul in care deja ai fost apucat si nu da drumul. Eu am mai patit-o, merge de fiecare data. Li se umfla limba, se sufoca, dau drumul.
Sper sa nu ajungem careva totusi in postura asta prea curand.
Eu am ajuns si am iesit cam asa din ea.
Referitor la cainii agresivi dar insotiti de stapan. Daca au lesa e simplu, ocolim cainele cu tot cu stapan.
Daca nu au e nasol, pentru ca uneori se simt incurajati de prezenta stapanului cu toate ca acesta nu face nimic in mod voluntar pentru a-i provoca. Incercati sa ignorati cainele si adresati-va direct stapanului pe un ton macar aparent calm. Nu tipati, nu faceti gesturi de amentintare catre stapan.
Pentru stapanii de caini: niciodata nu mangaiati cainele, nu il hraniti, etc, dupa ce se manifesta agresiv fata de o persoana. Poate va ganditi ca asa il "calmati" - am vazut greseala asta mai ales la babe sau la pseudo-proprietarii de comunitari din scara blocului. Cainele latra, cineva il cheama si apoi il lauda "Bravo Labus, ce bine ca te-ai intors, nu-i frumos sa latri la oameni"
De fapt ce intelege cainele e "Bravo Labus, ne-ai mai aparat inca o data, tine-o tot asa"
Daca aveti si voi asemenea binevoitori prin bloc, explicati-le ca fac rau cainilor si trecatorilor recompensand un comportament negativ.
27 +