condens geamuri iarna!

condens geamuri iarna! | Autor: mocofleana

Link direct la acest mesaj

Buna,
As dori sa deschid un nou subiect...o problema prin care trec acum si cred ca nu sunt singura. Am observat ca in timpul iernii, mai ales de cand a dat si gerul a inceput sa se faca condens pe geamuri(pe tot geamul care este termopan). Ce pot face?
Am tot citit despre asta, eu aerisesc tot timpul, pana acum am avut in camera 20-21 de grade, unii zic ca ar trebui sa o cresc, altii ca e ok..in fine..voi ce parere aveti? Ma tem ca in viitor sa nu am mucegai..m-am mutat numai dde 4 luni in aparatament.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Buna,
si eu stiu ca in primul rand sa aerisesti, eu zic ca temperatura e ok. Eu nu am avut pana acum probleme, desi se mai facea si la mine condens. Stau de 4 ani in apartament

de printisor Alessandro - 15.04.2010
privim si il asteptam pe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

este normal sa ai un pic de condens pe termopane, pana la o anumita limita, explicata de unii producatori de termopane (eu am primit un pliant, atunci cand mi-au montat tamplaria la sufragerie). exista o "zona moarta", la baza geamului, unde se poate forma un mic strat de condens, din cauza faptului ca circulatia aerului cald este deviata de pervaz

pentru problemele tale pot fi mai multe explicatii:

termopane de proasta calitate (fara bariera termica, de ex) sau montate defectuos (nu se inchid etans sau nu au fost tencuite cum trebuie pe langa rama, la perete)

ca sa verifici etanseitatea, intr-o zi in care bate un pic vantul, plimba pe langa rama geamului o bricheta aprinsa sau un betisor parfumat aprins; vei observa cum se misca flacara brichetei sau fumul de la betisor, in zonele unde aerul de afara patrunde pe langa garniturile de cauciuc

din fericire exista remedii:
se mai pot regla geamurile cu ajutorul unei chei inbus de 6, sau din balamale, ar trebui sa ai un sot sau o ruda priceputa la mesterit sau poti chema pe cineva de la o firma de termopane sa te ajute.
a doua varianta este sa cumperi cheder autocolant, pe care sa-l lipesti pe rama geamului, pe tot conturul unde geamul (rama de fapt, adica partea mobila, cea care se deschide) se lipeste de toc.

surse de umezeala in casa : gatit, dus/baie si neaerisirea baii, uscat rufe in casa (pe calorifer sau uscator), un numar excesiv de plante in casa.

poti cumpara dezumidificatorul de la ceresit sau ceva similar, si-l pui in camera/camerele unde vezi ca se formeaza condens pe geamuri

eu personal cred ca e cam frig la tine in casa, dar mie oricum nu-mi place frigul si nici sa stau imbracata prea gros in casa. la mine termostatul centralei (montat in dormitor) e setat pe 25 de grade, insa in sufragerie, camera unde petrecem cel mai mult timp, iar fetita se joaca foarte mult pe jos, nu se fac chiar 25 de grade, sunt cam 23-24. insa noi stam imbracati in casa, in timpul iernii, cu pantaloni scurti si tricou cu maneca scurta, deci foarte lejer, si de aceea am setat o temperatura mai mare la termostat.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Corina, faine explicatiile tale.
Ai dreptate, eu nu m-am mai gandit si la aspectele astea.

...cu temperatura eu sunt mai asa...ca nu imi place asa cald in casa...si vara imi place sa fie un maxim de 25, in casa

de printisor Alessandro - 15.04.2010
privim si il asteptam pe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Eu nu cred ca temperatura e de vina.Aici stam la 20 de grade si nu avem deloc condens .Cred ca -ori nu sunt montatate bine/nu- s de calitate termopanele,nu -s izolati corespunzator peretii ,umiditatea din casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocofleana spune:

da ma gandeam si eu ca problema este de la termopane, cum spuneam abia m-am mutat si incep sa vad problemele.
mersi de raspunsuri
surse de umezeala nu sunt, nu usuc hainele in casa, aerisesc non-stop si inca ceva..azi am observat intr-un colt al peretelui picaturi de apa.
foloseste cineva dezumidificator?stiti ceva firme bune, dupa ce sa ma ghidez cand le cumpar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

atunci e clar : ai probleme (si)cu izolatia peretilor, pasul urmator va fi aparitia mucegaiului/igrasiei, de aceea ar trebui sa iei foarte in serios varianta izolarii pe interior sau pe exterior. insa acum, iarna, nu cred ca se mai pot efectua aceste lucrari, pentru ca nu se usuca tencuiala.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Noi am pus termopanele in septembrie si nu se aburesc nici macar la baza. Blocul e din 1985, fara izolatie termica. Acum in casa avem cam 23 de grade, umezeala facem destula din rufele puse pe calorifer, gatitul la aburi, etc.E posibil ca termopanele sa fie montate cu geamul Low E spre exterior si nu spre interior (au la firmele de termopane un instrument cu care se verifica acest montaj si daca sunt puse invers se remediaza usor).DianaD & Alexandru 12 04 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Cand stateam in chirie (apartament renovat de proprietar la repezeala ieftin) aveam tot timpul condens si mucegai pe pereti.
Cand ne-am mutat si am pus termopane de calitate, montate corect, nu mai am nici pic de apa.
In ambele cazuri e vorba de bloc comunist nereabilitat. Deci explicatia nu poate veni decat de la calitatea termopanului si/sau a montajului.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Exclusive spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianad

[...]E posibil ca termopanele sa fie montate cu geamul Low E spre exterior si nu spre interior (au la firmele de termopane un instrument cu care se verifica acest montaj si daca sunt puse invers se remediaza usor).

DianaD & Alexandru 12 04 2006

Buna DianaD,

Poti te rog sa mai dezvolti pe tema asta (Low E interior/ exterior)?? Oare e valabil ptr. toate termopanele, chiar si cele din Canada?? Ne confruntam si noi cu problema condensului in una din camere, temp 23C si umiditatea e perfecta la indexul 32 (nu usuc rufe, nu fac baie/dus in baia en-suite din dormitor, nu am plante). Cladirea e noua - anul trecut, dupa "ultimele standarde" americane. Fiind inca in garantie, am chemat deja tehnicianul care a insurubat/desurubat nu-stiu-ce la rama fara nici o ameliorare. Ba mi se pare ca si se aude zgomotul mai tare ... Intre timp am pus noi silicon transparent pe interiorul ramelor pe la margini dar nu stim ce altceva ce sa facem. Tehnicianul ne-a spus ca "e OK" asa cum este si ca trebuie sa deschidem noi perdelele mai larg, ca cica nu circula aerul - am facut si asta - tot fara succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Exclusive, cum ai reusit sa ai in casa o umiditate de numai 32%?

Umiditatea normala in casa este in jurul valorii de 50%. Condensul este un fenomen normal atunci cand umiditatea din casa este mare.

La noi in dormitor am un ceas care masoara si umiditatea. Desi aerisesc de mai multe ori peste zi, seara ajung la o umiditate de aprox 50 - 60% (depinde cum e si afara, ca daca ploua, e normal sa fie umiditatea mai mare chiar daca aerisesc), dar pana dimineata creste pana la aprox 75%, numai din cauza respiratiei( dormim si cu prazlea cel voinic in camera, deci 3 persoane).

Mergi la inceput