Floricele de liliac Mai_Iun !Vin Sarbatorile(43)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

fetelor din Bucuresti, de pe unde mai cumparati voi hainute pentru copilasi? ca pe net nu gasesc cine stie ce, poate mai aveti voi site-uri de incredere cu lucruri ok. pana acum am mai luat de pe hopababy si am fost multumita de ele.
Dar prin oras, pe unde sa ma uit? ca sunt cam rupta de realitate, de lume...printr-un mall nu am mai calcat de......nu-mi aduc aminte cand. ca i-as mai lua fetii costumase, ca tot creste si nu mai incape in cele vechi, iar trebuie sa sortez hainele, iar fac pachete...

rocsy?nu ne-ai gasit pe facebook?florile de liliac? sau chiar, mai bine spune-ne numele cu care te-ai logat si te gasim repede.

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy_Clt spune:

Salutare si de la noi!

Venim dupa un week-end in forta cu pregatiri pt sarbatori.
Noi le-am dat deja fetelor cadourile...tati se face vinovat.ca era curois cum se joaca fetele lui cu mingiile muzicale, alea de la Vtech.Le-am luat si rochitele de craciunite de la Mothercare, si le-am inaugurat ieri, cand tati ne-a scos la mall.......mami s-a dat cu patinile (ce bine a fost.psihic mi-a priit un pic de relaxare), iar tati s-a plimbat cu fetele.

De kg mele ce sa va zic....in sarcina am pus 21-22 kg...si ajuunsesem la 75de kg....la ultima cantarire acul a indicat 51 kg.

Sa nu credti ca am tinut vreo dieta, deopotriva, mananc dulciuri cat n-am mancat toata sarcina. La mine s-au dus repede si din cauza oboselii, mai ales in perioada cand le alaptam. Ma solicita mult, iar Mara daca ar avea putere m-ar tine legata de ea.
Plus ca nu reusesc sa mananc cum trebuie...totul se face pe fuga.

Ah, eu Marei cand era mucoasa ii inclinam salteaua de la patut sa poata dormi noaptea fara sa se inece cu mucisori.

Azi a fost o zi in care atat Mara cat si Maia si-au papat fructele si supita fara scandal.

Maine ma gandeam sa le bag broccoli si cartof dulce.... sa vedem cum reactioneaza.

Va pupacim.

binecuvantata cu gemanutele Mara&Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

salutare

mi-am homeopatizat piciul dupa greva de somn de saptamana trecuta, de care ma tot plangeam...Doamne ajuta, nu-mi vine sa cred ce schimbare . chiar din seara respectiva (parca acum 3 seri) a dormit mai bine noaptea si apoi ziua cate 4 ore legate . shhh, sper sa il tina naravul cel nou .

Sorana, Bia, felicitari pentru rezultatele bune cu dieta, tineti-o tot asa .
eu n-am mai tinut niciun regim, mananc tare prost si putin/mult, total dezorganizat - o zi mai deloc, o alta bag in mine ca disperata...cred ca de la oboseala mi se trage apetitul asta capricios. sper ca dupa ce trec sarbatorile sa pot sa ma apuc si eu de curatenia interioara.

in rest, sanatate multa, ca e cea mai buna .

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

BUN GASIT DE LA NOI!
Va doresc o saptamina minunata, iar in weekend sa va bucurati de un mod darnic si bun!
Eu nu stau prea bine din punct de vedere ... emotional in perioada asta. Orice as face, ma apuca depresia. Am o serie de neimpliniri care ma macina si nu ma lasa macar acum... Si-ncerc din rasputeri sa-mi bucur puisorul cum pot si sa imi bucur existenta... O sa ies si eu din butoiul asta cu melancolii amare. Poate mi se trage de la colinde...?! In folderul cu colinde aveam si ceva cintece patriotice.. care m-au facut sa-mi reamintesc de ceea ce inseamna "a fi roman"... uf!

Ia sa schimb "tonul", ca nu va face bine nici voua!
Si sa va mai spun ca azi am avut ajutor de nadejde la facut bradutul: Mateo:)! Voi "dovedi" pe facebook de ce e in stare un mos mic:) - si tot azi, am organizat si cadourile pentru cei apropiati, numai vreo 15 pungutze.

Da Mira, chiar te rog, daca poti sa faci asta pentru mine, iti dau si un "tzuc". Vom avea, numai bine, pentru anul ce vine, formite:).
Ieri m-a "palit" harnicia, si am facut aluatul pentru casuta de turta dulce, la recomandarea ta, Laura, numai ca din lipsa de exercitiu a "culinariei" am pus in loc de 1 pachet si 30g, 2 pacchete de unt, plus cele 30 g. Cu nici un chip nu mi se intarea aluatul, dupa adaugarea celor 670 g de faina... distractie maxima;)). Eu am considerat ca pachetul de unt are 100 G. Oi vedea azi cum reusesc sa lucrez materialul:) - numai sa aiba cine sta cu Mateo putinel. Sper sa ma pot lauda cu o minune de "creatie" azi;).

Bia, felicitari pentru cele -14! Ai o vointa de fier, nu am ce zice. Care e starea ta acum?? Din cite am citit pe siteul indicat de tine, despre aceasta dieta, am concluzionat ca e destul de greu de tinut, mai ales pentru faptul in prima etapa, constipatia este principala problema. Tu cum esti, la capitolul asta?
felicitari si pentru iepuras! Si noi avem 2 dintisori, de ieri;)!

Rocsy, e destul sa gasesti una, doua din fete, ca apoi ne ai la pachet pe celelalte;).

Ioana1234 - nici eu nu am reusit sa scap de kile in mod natural, precum Rocsy, si tot alaptatul ma tine pe loc...
Imi pare rau pt pb de sanatate!

La multi ani Dorei si lui Timotei@

Pupici de la noi, spor la bucatarit si tineti pumnii la casutza mea, dublu de grasa, in privinta untului.

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Citat:
citat din mesajul lui mommy_to_be

Citat:
citat din mesajul lui mamanati

Mira, multumesc pentru raspuns. Nu sunt total impotriva acestui sistem, ca acum am cautat filmuletul de care am scris (deocamdata nu-l gasesc) dar am gasit fimulete cu fetitele Carlei acum.. Sunt asa de scumpe cum papa ele din fruct si legume. Vad ca si ele papa bucati mici, dupa cum spui si tu. Mi-as dori sa mearga si la noi asa struna. Mai am o intrebare, daca ii dau acum cu lingurita si apoi mai tarziu ii dau felii/bucati e posibil? Sau no sa mai vrea sa manance singura odata obisnuita hranita cu lingurita.
Imi da-ti va rog si mie un link din care as putea sa ma documentez mai bine despre blw.
Mai e ceva: din cate vad in filmuletul cu fetitele Carlei ele iau alimentele destul de incet sau calm/linistit, nu stiu cum sa zic. Bety, in schimb a insfacat bucata de mar copt si o baga in gura cu o repeziciune de parca n-o hranisem cu zilele.

Nati, in primul rand uite aici un link foarte util: http://pepitzel.blogspot.com/search/label/Baby%20Led%20Weaning%20%28Teoria%29. Informatiile sunt traduse din cartea lui Gill Rapley despre BLW. Daca poti cumva sa faci rost de carte, ar fi si mai bine, caci acolo gasesti exact exemple, testimoniale ale mamicilor care au abordat aceasta metoda, intrebari si raspunsuri.
Intrebai daca poti sa incepi BLW dupa ce ai inceput diversificarea cu piureuri. In carte scrie ca se poate incepe la orice varsta, insa cu cat mai repede (dar nu mai devreme de 6 luni), cu atat copilul tau va fi mai pregatit la 1 an (cand nu se mai bazeaza doar pe lapte in alimentatie si incepe sa aiba devoie cu adevarat si de vitaminele si mineralele oferite de solide) sa manance singur si corect absolut tot ce are nevoie.
Cat despre avantul spre mancare... of, initial asta era si problema noastra... Imi era tare frica tocmai pentru ca Maia se avanta la banana, de exemplu, si musca din ea atat cat ii intra in gura. Cu timpul insa, a inceput sa manuiasca foarte bine mancarea, sa muste cate putin, si sa mestece.

Sper ca ti-am raspuns la intrebari cat mai bine.

Mira, mamica implinita si fericita cu perfect, Maia-Alexandra (11 mai 2010)

http://community.webshots.com/user/maia_alexandra?action=publicAlbums

Mira, iata filmuletul de care ziceam.
http://www.youtube.com/watch?v=zzPMAJCPhmA&feature=related

Merci pentru link, imi fac timp sa ma documentez. Daca ai ceva la indemana in engl/spaniola despre BLW poti sa-mi trimiti si mie , please. Mai pui niste pozici fresh cu Maia. Cami le privea pe cele vechi si zice: Mami, ce bebelusa frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

ola,
ma mai primiti si pe mine?
nu am mai intrat de multisor asa k ma tine donsoara in priza toata ziua
noaptea a inceput sa se trez si din ora in ora( nu in fiecare noapte)
iar ziua doarme in reprize de cate 20-15 min
e maraita toata ziua
m am uitat la dintosi si parca jos este umflata gingia
Vivela, ti am dat si eu un PM
noi suntem bine
de cateva zile se ridica in picioare tinuta de mainile mele si incepe sa paseasca de parca o alearga cineva
de mancat mananca tot ce ii dau eu , nu face figuri la papica(multumesc lui dzeu)
il asteptam maine seara si pe papi acasica sa facem bradul ca l am asteptat pe el
Sanatate multa puiutilor bolnaviori sa se faca repede bine si sa le aduca mosul numai bucurii
voi va vaitati de kg in plus iar eu ma pot inscrie la categoria "umbra"
mananc toata ziua am luat si niste vitamine dar tot nu se pune
nu mai stiu ce vroiam sa spun....
revin daca imi amintesc
pup

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

buna seara dragi mamici.

de sambata avem si noi un iepuras in familie cu un dintisor,am dat de el intamplator ca am vazut-o pe emma ca-si rodea manuta cu foc si-am zis hai sa-i dau cu un pic de gel,cand colo m-a intepat la deget...langa el e gingia ff umflata semn ca iese si al doilea in curand

cristina am citit ca dupa solide tu ii dai si laptic...pai emma nu mai are decat 3 mese de lapte la ora 6.30dim,la 6 seara si 10 seara....in rest e masa de fructe de la 10dim si cea de legume de la 14 si apa intre mese......trebuie sa-i dam laptic dupa masa de solide?

nana cata banana avem voie sa-i dam la bebe?si de cate ori pe saptamana?astazi de ex i-am dat o banana,mai mica ce-i drept cu 2 prune si iaurt...ma gandesc ca i-am dat cam multa banana?nu stiu,intreb si eu

Sorana,Bia felicitari pentru ambitia voastra...eu am ramas cu vreo 5kg in plus fata de cat aveam inainte de sarcina si nu sunt in stare sa le dau jos....asta pentru ca mananc dulciuri mai ales seara

noi n-am luat nici un cadou,mi-e groaza cand ma gandesc ce aglomerat o sa fie sapt viitoare in magazine dar ca in fiecare an o lasam pe ultima suta de metri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenabum spune:

roksy imi pare rau cauta floricele liliac

fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA
09.06.2010
http://family.webshots.com/album/578091226pChrLJ?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Mary sa stii ca am fost astazi la Ikea si am intrebat formele pe care le doreai tu (cele de metal cu tematica de Craciun, presupun - ren, sosetuta etc.) si nu se mai gasesc momentan. Aveau doar unele din plastic, care nu au tematica de Craciun (un racusor si nu mai stiu ce), asa ca nu ti-am luat. Imi pare rau. Dar sa stii ca am vazut saptamana trecuta la Cora niste forme dragutele. Poate aveti Cora in oras, nu stiu sigur.

Ioana1234 da-mi si mie PM cu site-ul famouskids ca eu nu gasesc decat cu .com. Cu . ro gasesc unul http://famouskids.shopmania. biz , dar nu are jucarii, doar niste hainute.

Cris_09 sanatate multa lui Sebi!!!

Virgi eu am mai luat hainute de la Kiabi. Au preturi mai OK decat alte magazine si mie mi se par bune si d.p.d.v. calitativ. Chiar as fi vrut as ajung si eu zilele astea. Poti sa te uiti pe site-ul lor sa vezi produsele si unde au magazine. In rest sunt o multime de magazine de unde poti lua hainute (dar preturile sunt cam maricele)- mothercare, miniblu, zara, gap, crocodiloo, z, okidi (sau cum ii spune) etc.
De pe net nu prea am cumparat, asa ca nu pot da referinte.
Hainute la preturi mai bune mai gasesti si pe la Carrefour (body-uri, pijamalute) si pe la Cora (aici sunt si unele mai dragutele - rochite, fustite, vestute etc.).

Mary Taty_ana felicitari lui Tudor si Emmei pt. dintisori!

Taty_ana eu stiu ca nu ar mai trebui sa ii mai dai lapte dupa masa atunci cand ea se satura cu mancare solida. Ideea ar fi la diversificare sa ii transformi, pe rand, treptat, 3 mese de lapte in mese de mancare. Astfel incat sa ramana numai 2 mese de lapte pe zi - dimineata si seara. Normal ca, daca ea nu vrea sa manance suficienta mancare solida, ii mai dai completare cu lapte. Eu, de exemplu ii dau in continuare lapte Evei dupa fiecare masa pentru hidratare, pt. ca bea foarte putina apa sau deloc. Dar uneori refuza laptele pt. ca este satula.
Ref. banana: a mancat atata mancare la o masa???

Mamanati mamaaaa, wooow ce mai infuleca mititelul ala la 6 luni. Pai Eva se sclifoseste si cum gaseste o bucatica cat o boaba de piper prin pasat o scuipa si tuseste. Daca ii dau bucati sa muste ea din ele, tot asa inghite numai bucatelele micute, cele mai maricele le scuipa instantaneu.
Hai ca m-am mai uitat pe Youtube la niste filmulete cu BLW si am vazut ca o mamica ii daduse unui copil micut (in prima sapt de diversificare) banana cu tot cu coaja. Ce o fi zis, ca o curata singur?!
Felicitari fetelor care au slabit!!! Eu nu am reusit pana acum, dar am inceput de ieri un soi de dieta mai lejera (nu pot sa tin una drastica pt. ca inca alaptez) si sper sa slabesc macar putin pana la anul nou. Dupa care o sa continui in ianuarie si cu sport (acum nu imi mai fac abonament, pt. ca o sa intre salile de sport in vacanta de sarbatori si nu are sens).

Noi am fost astazi pe la magazine sa luam diverse cadouri si alte lucruri de sarbatori - globuri etc. Am batait toata ziua si seara tati ne-a scos si la un restaurant japonez sa mancam sushi . Doar ca Eva era cam rupta si s-a cam smiorcait de am reusit sa deranjam cativa scortosi de prin restaurant. Asa ca am mancat pe fuga si am venit acasa, unde Eva a mai mancat putin laptic si am bagat-o la nani fara baita, fara masaj si fara gimnastica... mama denaturata.

Fug sa imi iau cumparaturile din masina ca le-am lasat si am venit repede sa culc copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

Buna mamici
Matei doarme, sotul s-a dus sa cumpere pizza si eu bantui pe net...e mare plictiseala cand doarme M, caci nu sunt f activa ca sa nu-l trezesc
imi pare rau ca nu pot fi atat de prezenta insa Matei de cateva zile cum ma vede intinde mainile si incearca sa ajunga la mine
e un copil atat de dulce...nu o sa ii pot multumii lui Dumnezeu toata viata pentru asa dar scump, e absolut minunat

imi place enorm sa dorm langa el sa-i simt fundutul rotund si mirosul de laptic
imi place sa-i pap gatutul si el sa tipe de fericire...vai toate stiti cat de minunati sunt
asa ca mary uita toate supararile caci ai un copil sanatos si sincer nu exista lucru mai important in viata noastra
15 pungute sunt f multe, noi nu prea facem cadouri, poate si din considerente financiare, pe noi ne trage rata in jos rau de tot, insa eu incerc sa fac cat de des cate un gest frumos
alebine ai revenit chiar imi puneam intrebari pe unde ai disparut
teo, t_ioana, bubu voi pe unde umblati ?
sa aveti o noapte frumoasa

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010
bebe

Mergi la inceput