Nov-dec2010.Felicitari Syl. Ana_vio, pissi!!(169)
Raspunsuri - Pagina 22
amelia_ilie spune:
Buna dimineata si de la noi
!
Tot 2in1, ca asa ne sta bine, o ascultam pe tanti doctora inca. Abia astept sa vina bebeitza, ca nu mai pot. Voi vorbiti de iesit afara, de mers la cumparaturi, de cadouri de Craciun, iar eu stau ca pe ghimpi ca nu stiu ce are mandra de gand. Am fost cam defazata toata sarcina asta bag sama.
Mai suntem cateva fara bebei inca, poate raman aici ultima...
Beatrice, refacere rapida!
Ana_o, bine ai revenit!
39+ 
mirunam spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simona-maris ( Apropos, al meu face verde de cand se stie, cu seminte de mustar galbene ) |
Super descriere. Eu ii spuneam sotului ca face kk ca branzica de casaAl meu copil dupa programul sock a dormit de la 20.00 - 2.30. Desi am prins doar 4 ore de somn a fost super
!Referitor la sfaturile benevole, eu nu am soacre aproape sau pe mama dar am rudele "adoptive", a cincea sotie a tatalui meu si soacra venita la pachet. Cel mai tare sfat a fost sa ii dau ceai ca e prea gras si pare sa sufere de obezitate
sau sa ii dau ceai noaptea ca sa il dezvat de mancatul nocturn... macar rezolvam doua probleme deodata, dormea noaptea si slabea
. Eu una am facut alergie la sfaturi motiv pentru care prefer sa nu mai invit pe nimeni pe la noi pentru ca pur si simplu nu se pot abtine.
Ah si sa va impartasesc un alt sfat benevol al unei prietene: sa ii pun laptic (de la san nu Milupa

crisuletzul spune:
miruna, mama il stropea pe tata(era sudor) in ochii de cate ori il prindea sudura si avea efect!!! dar pt conjuctivita la copii nu am auzit!!!
mama ne mai spala pe noi pe fata cu lapte .....
oricum tare faza cu ceaiul!!

Kitty,
de pisicutza Eva!!! 
ana_o spune:
Buna dimineata!
Beatrice, sa te faci bine cat mai repede! Draga de tine!

Simona, ma bucur ca bebe Stefan s-a linistit!
Miruna, imi imaginez cate sfaturi ai primit de la 5 mame vitrege
, pe ala cu lapte de mama impotriva conjunctivitei il stiu si eu, circula de ceva vreme prin gurile cunoscutilor mei. Si mama a zis ca ar vrea o "spalare" de ochi cu lapticul meu, ca stie ea din batrani ca e miraculos.![]()
Si crede-ma, mama nu e genul babismelor, dar ca sa vezi influenta "gurilor".
Amelia, mai e putin si inchideti odiseea. Cred ca Eva naste azi, maine... Maritza, Bebelu si tu ati ramas. Sa vdm ordinea. Oricum, mult a fost, putin mai e. Nici nu-mi vine sa cred ca unii bebei deja fac 2 luni.
Crisuletz, ma bucur ca-ti place sa fii mama si esti atat de implicata in tot ceea ce tine de Eva micuta! Varsta la care devii mama nu conteaza, instinctul matern e acolo si ne ajuta(pe majoritatea, ca mai sunt si "nascatoarele" de care nu vreau sa comentez acum, vorba Ioanei_Mami, i-as lua pe toti acasa) sa fim mamele bune care suntem.
Dana, trebuie sa luam legtura cu Lore si cu Joy. Sper ca vin. Ora, ceva, stabilim?
alinushca spune:
V-am citit, n-am dat bir cu fugitii, dar n-am mai reusit sa intru sa si scriu!
Felicitari proaspetelor mamici! Imi face placere sa va citesc cu toate grijile si problemele pe care le aveti, ca imi aminteste de cum eram si eu la primul copil - niste momente totusi de neuitat, foarte foarte foarte pretioase. Oho, inca si mult mai rau, asa ca felicitari, va descurcati minunat!
Noi azi botezam asa ca am fugit! Pupici tuturor!
Mami de
(28.10.2008) si de
(13.11.2010)
beatrice75 spune:
Vasari, nu mai gasesc pe forum lista cu medicamente acceptate in alaptare. Daca poti te rog sa mai plasezi linkul inca o data.
Am niste dureri atroce, parca ma zgarma acolo doctorul cu chiureta. Adica la cezariana nu am avut asa a doua zi dupa operatie. Atunci nu am mai luat nici macar un calamant. Acum mi-a prescris Ketonal si inca unul foarte puternic, pe langa antibiotice, de aceea Vasari eram curioasa sa vad daca sunt acceptate in sarcina si alaptare, ca sincer, parca nici nu mai am incredere in doctori. Cand ma asez in fund sa-l alaptez pe bebe, parca ma asez pe un tzep.
Ana, Amelia
douradoudou spune:
buna diminetzul 4 u all 
fetelor unde a disparut allexia????
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)

si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
beatrice75 spune:
Fetele, credeti ca ar fi mai bine 1-2 zile sa nu-l mai alaptez pe bebe?Doar sa ma mulg si sa-i dau la biberon? Sau uterul se contracta la fel de puternic la muls cu pompa ca atunci cand papa bebe? Pt ca nsh dk e o coincidenta sau nu, dar dupa alaptare, se contracta uterul si am avut niste dureri de plangeam. Repet, nu am avut asa dureri dupa operatia de cezariana. Sotul facea slalom intre patutul lui bebe si patul meu.
Vasari spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mirunam sau sa ii dau ceai noaptea ca sa il dezvat de mancatul nocturn... macar rezolvam doua probleme deodata, dormea noaptea si slabea . |

Sa beau si eu ceai noaptea? Sau ziua, ca eu atunci mananc?
Beatrice, in alaptat sunt permise orice analgezice, dar nu antiinflamatoarele, parca asa stiu. De analgezice sunt f sigura, ca am insistat cu intrebarea asta la dr neonatolog.
http://www.kellymom.com/health/meds/aap-approved-meds.html#Antibiotics
Si alapteaza cu incredere, listele astea nu sunt facute dupa ochi.:)
Eva, pai cu 3 cm m-am internat eu. Tinem pumnii sa fie cand si cum vrei tu!
La fel si pentru restul fetelor!Kitty, si la mine a decurs nasterea la fel, doar ca am avut inainte un pretravaliu de 11 ore f dureros, am inrat epuizata in travaliul propriu-zis. Dupa oxitocina au inceput brusc la 2 min si tineau si mai mult de 1 min. Iar anestezistul tot amana epidurala, nu ma credea ca am dureri. Oricum, dupa anestezie au inceput sa-mi tremure mainile si tot corpul spasmodic. Si dr m-a intrebat daca sunt multumita ca a durat doar o ora jumatate nasterea!
Eu am trimis prin Alexa la prematuri la Giulesti cateva body-uri si a doua zi le aveau pe ei. Poate ar fi o idee pt cine mai are asa micute sa le duca acolo...
_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010