Manifestari astmatice la copii (3)
Raspunsuri - Pagina 18
Zina spune:
Alina, la ce medic sa merg? Ca am fost la ORL, la medicul pediatru. Am o prietena care este medic pneumofiziolog, dar care mi-a spus ca ea nu-i poate da niciun tratament, deoarece nu este de copii, doar il poate asculta la plamani si atat. Dar asta a facut-o si pediatra de 2 ori in ultimele zile si mi-a spus ca la plamani nu se aude nimic. Este medic pneumofiziolog si de copii?
Singulair-ul l-am intrerupt, ca asa mi-a spus doctorita, deoarece a facut febra si a spus sa nu i-l mai dau.
A, si ce spray se da pentru nas/gat, eu am primit pentru nas Biorinil?
aalina2003 spune:
Zina,
Da, exista pediatru cu specializarea pneumologie. Ex. Dr Craiu (IOMC), Dr Cernatescu (IOMC), dr. Marcela Ionescu (Medlife).
Faptul ca a facut febra nu este indicatie pentru intreruperea tratamentului cu Singulaire. Tratamentul asta este unul de durata,decizia intreruperii lui se ia dupa ce copilul nu a avut nici o excerbare a bolii timp de trei luni. Asta a fost recomandarea medicului care a vazut-o pe fetita mea.
Despre sprayul pt nas/gat ..iti pot spune numele lui,dar este vorba despre un medicament pe baza de corticosteroizi,cu indicatii precise si cu multe efecte secundare care trebuiesc luate in calcul. Nu e doar un fel de Olinth sau asa ceva.(ex Flixotide sau Nasonex). Oricum,nu poti lua singura decizia de a-i da asa ceva.
Chiar daca programarea la dr dureaza, du-te la medic.
Ar putea foarte bine sa fie vorba si numai despre polipii pe care i-a descoperit medicul ORL.
Sanatate!
Zina spune:
Alina, m-am interesat, la noi in oras nu este niciun medic pneumolog pediatru. Astazi i-am facut baietelului meu aerosoli cu Fluimucil, si acum spre seara a inceput sa-i curga nasul. I-am extras mucisorii cu batista bebelusului, au fost destul de multi, deoarece am facut procedura de 3 ori. Chiar acum sta la aerosoli, a doua oara, vad ca fluimucilul ii dizolva secretiile si le elimina pe nas. Nu mai stiu ce sa zic, sper sa nu fie alt virus, ca doar l-am tinut in casa de vineri, n-a mai iesit niciunde. Ma rog, sotul este si el racit, sper sa nu fi luat ceva de la el. Am sa-l duc la ORL-ist saptamana asta, sa vedem ce mai spune.
Doamne ajuta sa-i treaca odata. De tusit astazi a tusit doar de vreo 2 ori.
aalina2003 spune:
Zina,
In Deva cred ca nu e niciunul,dar la Cluj sigur e.(dr Sota Ioana-daca nu ma insel).
Dar poate,totusi,e vorba doar despre o viroza.Sanatate!
softurela spune:
Gabi, nu stiu exact de ce laptele e mai greu tolerat decat branza sau smantana. Ma gandesc ca prin fermentatie se diminueaza ceva.
Stiu ca si medicii contraindica laptele dar nu contraindica branza sau smantana.
Sincer, nu m-am documentat in directia asta.
Tu sa fii vigilenta, dupa ce ii opresti singulair-ul. Cu singulair-ul in schema nu prea ai cum sa-ti dai seama ce ii prieste si ce nu. Din punctul meu de vedere, singulair-ul este extrem de eficient si isi face treaba.
Noi, ne-am luptat cu o viroza (gripa), saptamana trecuta. Luptat, mult spus.
A fost nesperat de bine cu Diana. Ce sa va zic, viroza a trecut numai cu apa de mare in nas, fara flixo, singulair, ventolin. I-am dat un remediu homeopat, pe care il avea in intretinere (pulmin-histamina).
Sa va zic cum au decurs lucrurile :
prima noapte : muci, febra si voma;
dimineatza : intensificat secretiile nazale (stranuta si se intindeau mucisorii pana la genunchi);
la ora 11 : s-au oprit secretiile nazale.
De atunci si pana la final, isi sufla odata pe zi nasul (iesea extrem de putin) si a avut o tuse reziduala (max 1 secunda/tuse, de 5-6 ori pe zi).
Noaptea nu a tusit deloc, doar dimineatza la trezire avea acea tuse reziduala.
Bun, o sa ziceti ca mine. O fi fost o viroza usoara. Dar cand m-a luat si pe mine, si uite ca inca ma mai tine. Dar cand l-a luat si pe taicamiu si uite ca saracu a dat in laringita. Maicamea a fost prima, e drept la ea s-a manifestat mai usor, dar e si singura din familie care a facut vaccinul antigripal.
Iar micutza Bianca, ca tare mila mi-e de ea. Abia scapase si a luat-o din nou.
Ce sa zic, sa vedem si la urmatoarea viroza cum o fi. Ca parca tot nu imi vine sa cred ca Diana a intrat in normalitate.
Si din pacate pe viroza asta am si abuzat de ea. Am avut cununia cumnatei mele si a stat micutza, 4 ore in fum de tigara. Nu a deranjat-o catusi de putin fumul desi eu faceam 13-14.
Asta e, sotul si socrii sunt pe contrasens. Ii las in plata lor si imi doresc sa am cat mai putin contact cu ei (cu socrii bineinteles).
Ce nervi mi-am facut, ii dadeau sa bea Nestle, tort, desi micutza nu tinea neaparat. La un moment dat, mireasa a intrebat-o, vrei carne, cascaval si ea a zis, "nu, ca imi face rau". Am comandat bruschete, somon cu legume si a mancat mai bine ca noi :).
In concluzie, ce s-a intamplat cu Diana in ultima vreme vine sa intareasca convingerea mea ca problema nu e mediu extern (praf,parfum,fum de tigara), problema cea mare este inflamatia bronsica. Daca aceasta s-ar reduce, bronhiile nu ar mai reactiona asa la intalnirea cu un element iritant. Imi amintesc cum tusea Diana cand dadea cu nasul de unul din elementele de mai sus.
Deci, trebuie luptat cu inflamatia. Medicamentele au rolul asta dar degeaba, daca nu se indeparteaza cauza care genereaza inflamatia, odata oprita medicatia (la scurt timp) inflamatia revine.
Si cauza tine pe de o parte de imunitate si pe alta parte de toxicitate. Ambele sunt legate intre ele.
Medicii recunosc ca astmul e legat de imunitate, cred ca ati auzit si voi fraza "cand o sa creasca si o sa se desavarseasca imunitatea, astmul o sa dispara". Dar uite ca astmul poate lupta cu timpul, atat timp cat se incearca cresterea imunitatii.
Nu va ganditi ca niste siropuri o sa-i cresca imunitatea, eu una nu i-am dat niciodata si nici nu o sa-i dau substante care nu stiu din ce si pe ce vapor sunt facute. Cea mai sfanta e alimentatia.
Un exemplu concret a fost cand am ajuns cu ea la homeopat. Doamna doctor a vrut sa-mi recomande si niste siropuri pentru imunitate. Mi-a citit ce contine fiecare : ulei de samburi struguri, susan, in, ulei de seminte dovleac...etc.
Cand a terminat i-am zis: dar asta mananca Diana in fiecare zi, asta e alimentatia ei. De ce sa-i mai dau si siropul ?
Si nu va imaginati ca ii dau cu lingurita toate aceste alimente. Nu, toate astea sunt incluse in stare cruda in mic dejun, pranz, cina.
Am o intrebare, cand i se administreaza remedii homeopate am inteles ca nu are voie ciocolata si menta, ca se anuleaza efectul medicatiei.
Eu nu pot sa o opresc pe Diana de la ciocolata. De fapt, mananca cate o boaba-doua de cacao pe zi (organica si cruda). Ma intreb in conditiile astea daca nu cumva ii dau degeaba Pulmin-histamina.
Multumesc,
Multa sanatate !
M-am lungit putin pentru ca am mai [primit intrebari legate dealimentatia Dianei.
Sper sa nu plictisesc pe cei care nu sunt interesati de subiect.
Incerc doar sa ajut niste copii, a caror mame au bunavointa sa asculte si sa creada.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
gabitom spune:
Softurela,multumim pentru explicatiile tale bine documentate. Intr-adevar nici eu nu ma grabesc sa trag concluzii pripite,sunt constienta ca si Singulairul il ajuta si dupa ce vom intrerupe vom mai vedea(nu stim cand va fi asta,trebuie sa nmergem luna asta la control,cu intarziere ce-i drept dar nu pot pleca la drum pe vremea asta). Si lui ii curge putin nasul dat nu ii dau nimic decat putin Panadol seara(cred ca incep si caninii sa ne dea batai de cap),Nazomer si am inceput o schema de imunizare cu Isoprinosine,suntem in a 5 a zi,mai ales ca e sezonul virozelor. Eu am fost ff racita dar el chiar ca nu a avut nimic. Iesim zilnic afara la sanius,speram sa fie bine!Cu lactatele e mai greu intr-adevar!Toata lumea ma intreba uimita:" Cum nu ii dai lapte de vaca?!"Il privesc pe copil parca ar avea nu stiu ce boala daca nu bea lapte obisnuit.Sper sa scapam si noi odata de toate problemele pe care le-am avut si nici macar nu stim clar de la ce!
Sanatate la toata lumea!
cisi5 spune:
softurela - foarte interesante postarile tale. Daca este vreun topic unde sa ne dai cateva exemple de meniuri pe care le au fetele tale, de ex. eu nu stiu cum as putea sa-i dau ghimbir, sub ce forma...Am incercat cu ceai dar nici o sansa.
Se pare ca de maine trecem si noi pe Singulair, nu se mai opreste tusea de ceva vreme, in special la aer rece se declanseaza. Am refacut testul cutanat si n-a iesit alergic la mucegai, cum ni s-a zis de prima data asa ca am primit diagnostic de astm indus viral (asta pentru a putea primi singulair-ul).
Zina spune:
Am fost si noi la alergolog, dar mi-a spus ca nu-i poate face niciun test deoarece are numai 4 ani si 4 luni, doar in toamna...am inteles ca aceste teste se fac de la 5 ani.
Am primit Singulair si Aerius, si de saptamana aceasta incepem renovarea apartamentului, scoatem tot parchetul, punem altul, peretii vor fi din nou dati cu lavabil, schimbam toate tevile de la centrala (ca astea s-au tot spart si apa s-a scurs sub parchet de fiecare data), intr-un cuvant vreau sa elimin din calcul si mucegaiul sau mai stiu eu ce.
gabitom spune:
Buna fetelor! Azi sunt cam suparata pt ca baietelul meu iar a tusit azi-noapte. A vomitat si cand l-am adormit si dimineata la 5 dupa ce a baut laptele. I-am dat 2 pufuri de Flixotide,si de dim i-am dat Grintuss. Inainte credeam ca face alergie la lapte si iata ca a inceput sa se repete povestea si cu lapte de soia. Sau poate este o viroza? Chiar nu mai stiu ce sa cred.