Manifestari astmatice la copii (3)
Raspunsuri - Pagina 19
aalina2003 spune:
gabitom,
Poate sa fie si o viroza, dar debutul cu voma e cam neobisnuit pentru o viroza.NU stiu ce sa spun. Acum cum e?
Inainte,cand bea lapte normal,vomita numai dupa cea bea lapte,nu?
Acum a vomitat si seara,fara sa bea lapte,nu?
softurela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cisi5 softurela - foarte interesante postarile tale. Daca este vreun topic unde sa ne dai cateva exemple de meniuri pe care le au fetele tale, de ex. eu nu stiu cum as putea sa-i dau ghimbir, sub ce forma...Am incercat cu ceai dar nici o sansa. Se pare ca de maine trecem si noi pe Singulair, nu se mai opreste tusea de ceva vreme, in special la aer rece se declanseaza. Am refacut testul cutanat si n-a iesit alergic la mucegai, cum ni s-a zis de prima data asa ca am primit diagnostic de astm indus viral (asta pentru a putea primi singulair-ul). |
Cici imi pare rau ca va imprieteniti cu Singulair-ul, ar fi fost ideal sa scapati fara el. Cu homeopatele nu mai incerci, ma gandesc la un tratament de intretinere care sa inlocuiasca singulair-ul.
In ceea ce priveste ghimbirul, are o aroma foarte puternica. Dianei ii place limonada cu ghimbir. Mai pun in ceai, dar foarte putin sa nu schimb radical gustul.
Nu trebuie sa pui mult, cate putin dar incearca sa pui mai des. In sucul de fructe, in ceai, in limonada, in pateuri, etc.
Usturoiul la noi in casa e prezent in fiecare zi, poate si de doua ori pe zi.
Toate pateurile (naut, linte, soia) contin cantitati mari de usturoi.
Tot in pateuri pun si uleiurile speciale (ulei de in, ulei rapita, ulei seminte dovleac, ulei masline).
Uleiurile sunt obtinute prin presare la rece si sunt bio.
Tot in pateuri mai strecor si niste pasta de susan (tahini) si lamaie bio.
In fine, pun multe ingrediente benefice in pateuri, ar trebui sa scriu retetele.
Exemplul de meniuri, m-am tot gandit si e destul de greu sa dau exemple. Nu meniul e cheia, ci ingredientele.
De exemplu, uite cum arata laptele cu cereale la Diana, pentru ca daca iti zic "lapte cu cereale" intelegi altceva:
- lapte migdale sau lapte soia sau lapte orez sau lapte caju; (facute in casa);
- ovaz sau quinoa incoltita sau hrisca incoltita sau mei/orez/amaranth fiert;
- nuci si seminte de canepa si sem fl soarelui;
- goji si stafide si merisor si smochine si banane/mango deshidratate;
- faina de roscove si fainade susan si faina de sem dovleac;
- mesquite sau vanilie sau lacuma;
Faina de roscove (nu pudra de roscove) contine mult calciu si e cumparata de la Magazine naturiste;
Faina de susan si cea de sem dovleac le-am facut eu in rasnitza de cafea. Fac cate o rasnitza si pastrez in cutiute Avent, in frigider.
Mesquite are gust de caramel si imbunatateste gustul laptelui vegetal. Lacuma are acelasi rol.
Esenta de vanilie contine alcool, asa ca am cumparat de pe net, pudra de vanilie.
Mango si bananele le deshidratez la deshidrator. Au un gust si o aroma mai buna decat fructul proaspat.
Eu am comandat niste fructe exotice bio, din afara si o parte le-am deshidratat sa se pastreze mai bine si mai mult.
Vezi, cate sunt de spus numai la o reteta ce pare banala.
O sa ma gandesc la o solutie sa popularizez retetele dar ma indoiesc ca o sa am timp. O sa incerc macar.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Ramona2006 spune:
Softurela, tot respectul ptr ceea ce faci ptr copii tai! Eu desi stau acasa si sint obsedata de chestii naturale si naturiste, nu fac nici jumate din ceea ce faci tu.
Am doar o intrebare. Stiu ca susanul e fff bun (eu il risneam si il amestecam cu pasta de curmale si faceam bilute, ca si cum ar fi bilute de ciocolata ptr Maya) insa ai grija, ca da alergii. Am vazut ca voi aveti probl cu alergiile, asa ca m-am gindit sa-ti atrag atentia. Poate stiai de asta, daca da, ignora ce am spus.
Chestiile astea cu Singulair-ul, tusea si alte alea le stim si noi, dar am sa revin alta data, acum avem rind la ORL 
Si inca o intrebare: ati auzit de ulei/preparat din chimenul negru - Nigella sativa? Cica ar face minuni la astm. Pina ajungem la homeopat ma gindeam sa intreb aici, poate a incercat cineva.
Am citit mult din topicul asta si nu pot decit sa spun ca va inteleg pe toate ffff bine.
Multa sanatate!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
softurela spune:
| citat din mesajul lui Ramona2006 Softurela, tot respectul ptr ceea ce faci ptr copii tai! Eu desi stau acasa si sint obsedata de chestii naturale si naturiste, nu fac nici jumate din ceea ce faci tu. Am doar o intrebare. Stiu ca susanul e fff bun (eu il risneam si il amestecam cu pasta de curmale si faceam bilute, ca si cum ar fi bilute de ciocolata ptr Maya) insa ai grija, ca da alergii. Am vazut ca voi aveti probl cu alergiile, asa ca m-am gindit sa-ti atrag atentia. Poate stiai de asta, daca da, ignora ce am spus. Chestiile astea cu Singulair-ul, tusea si alte alea le stim si noi, dar am sa revin alta data, acum avem rind la ORL ![]() Si inca o intrebare: ati auzit de ulei/preparat din chimenul negru - Nigella sativa? Cica ar face minuni la astm. Pina ajungem la homeopat ma gindeam sa intreb aici, poate a incercat cineva. Am citit mult din topicul asta si nu pot decit sa spun ca va inteleg pe toate ffff bine. Multa sanatate! Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa: http://aloneinholyland.blogspot.com/ |
Buna Ramona,
Da, asa e ..susanul, nucile, arahidele pot da alergii. Din cauza asta ma si feresc sa popularizez retetele. Sau daca as face-o ar trebui sa atrag atentia la fiecare pas ceea ce mi-ar lua si mai mult timp.
Din fericire Diana nu este alergica la nici un aliment vegetal. Am testat, verificat.
Si tot legat de susan. Apare peste tot informatia cum ca susanul ar fi bogat in calciu. Perfect adevarat doar ca este vorba de susanul nedecorticat, si nu de cel pe care il vedem in hipermarketuri.
Asa ca daca nu puteti face rost de susan integral, se gaseste tahini produs din susan nedecorticat.
Susanul decorticat contine la 100 g, calciu : 6% din doza zilnica recomandata, in timp ce susanul nedecorticat contine calciu la 100g, 98% din doza zilnica recomandata.
Legat de uleiul de chimen, nu am citit despre el. O sa studiez problema.
Multumesc de informatie.
Diana consuma doar chimen in painicile RAW pe care am inceput sa le fac de o luna incoace. Painicile astea sunt excelente si cand am auzit prima data de ele, ma gandeam ca sunt nebuni cei care mananca asa ceva :).
Multa sanatate la micutza! Sa veniti cu vesti bune de la ORL.
Gabi, voi ce faceti ? E viroza sau nu ?
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
cisi5 spune:
Poate ma ajutati voi cu cun sfat...mi se pare mie sau se prescrie foarte usor Singulair si se pune diagnostic de astm? Detaliez :
- acum 2 luni control alergolog-pneumolog, facut teste cutanate, a iesit alergie la mucegai, tratament Aerius, Ketof, Singulair (in momentul respectiv copilul nu tusea, medicul nu l-a consultat deloc doar a facut testul cutanat) - nu i-am dat nimic din toate astea
- facut analize de sange saptamana trecuta, VSH 50 (limita maxima fiind 10 ),Ige in limite normale (si cele specifice),proteina C reactiva ok, limfocite ok, radiografie plamani ok, secretii pe bronhii -din analize rezulta ca exista pe undeva o inflamatie,diagnostic astm indus viral pe baza hiperactivitatii pulmonare, tratament Singulair.
In momentul de fata nu tuseste noaptea, tuseste la aer rece si dupa efort. Chiar nu poate fi tratata o tuse fara Singulair, avand in vedere ca aceasta tuse persista de o luna, mai mult sau mai putin si nu cedeaza dupa aerosoli (flixotide)?
Imi cer scuze daca nu m-am exprimat foarte coerent, cred ca e ora de vina, dar de fiecare data am primit acest diagnostic de astm doar ca sa poate fi prescris Singulair, de parca l-am fi cerut noi.Fiecare doctor a tinut sa precizeze ca nu e astm, in cazul asta chiar nu este alta varianta de tratament?
gabitom spune:
Aalina, baietelul meu a vomitat dupa ce a baut laptele. Deci se intampla si dupa lapte de soia nu numai dupa lapte obisnuit.Insa a vomitat din cauza tusei,nu asa pur si simplu.Incep sa cred ca nu era laptele cauza tusei lui prelungite.Si eu cred ca e o viroza,insa ce ma induce in eroare mereu e faptul ca nu are febra. El nu a facut febra decat atunci cand a avut varicela.Il las sa treaca viroza asta sau ce o fi si pe urma incep sa ii dau Humana junior iarasi,ca sa vad daca se mai intampla acelasi lucru,adica sa tuseasca pana la voma.Chestia e ca si prof. Cernatescu mi-a zis ca pot sa ii dau lapte de vaca. La asta nu ma gandesc inca, insa ar fi f bine daca ar bea si el lapte praf obisnuit.acum ii dau Eurespal. Seara respira destul de greu si chiar sforaie.si cred ca atunci cand bea laptele(caldut),se inmoaie secretiile alea din gat si de aceea incepe sa tuseasca,ca sa le elimine. Ce credeti?
softurela spune:
| citat din mesajul lui cisi5 Poate ma ajutati voi cu cun sfat...mi se pare mie sau se prescrie foarte usor Singulair si se pune diagnostic de astm? Detaliez : - acum 2 luni control alergolog-pneumolog, facut teste cutanate, a iesit alergie la mucegai, tratament Aerius, Ketof, Singulair (in momentul respectiv copilul nu tusea, medicul nu l-a consultat deloc doar a facut testul cutanat) - nu i-am dat nimic din toate astea - facut analize de sange saptamana trecuta, VSH 50 (limita maxima fiind 10 ),Ige in limite normale (si cele specifice),proteina C reactiva ok, limfocite ok, radiografie plamani ok, secretii pe bronhii -din analize rezulta ca exista pe undeva o inflamatie,diagnostic astm indus viral pe baza hiperactivitatii pulmonare, tratament Singulair. In momentul de fata nu tuseste noaptea, tuseste la aer rece si dupa efort. Chiar nu poate fi tratata o tuse fara Singulair, avand in vedere ca aceasta tuse persista de o luna, mai mult sau mai putin si nu cedeaza dupa aerosoli (flixotide)? Imi cer scuze daca nu m-am exprimat foarte coerent, cred ca e ora de vina, dar de fiecare data am primit acest diagnostic de astm doar ca sa poate fi prescris Singulair, de parca l-am fi cerut noi.Fiecare doctor a tinut sa precizeze ca nu e astm, in cazul asta chiar nu este alta varianta de tratament? |
Cici, in general nici un copil pana in pubertate nu e considerat astmatic. Si asta pentru ca definitia astmului este "o boala cronica care nu se vindeca niciodata". Ceea ce in cazul copiilor mici nu este adevarat.
Ei au o forma de hipereactivitate care va ceda odata cu trecerea timpului.
La unii mai repede, la altii mai greu.
Unii au manifestari mai acute, altii mai putin.
Diana pana sa inceapa singulairul avea tuse si/sau wheezing doar la efort, la parfum, la tigara si viral.
Cat a fost pe singulair si flixotide a ramas doar cu astmul viral.
Cand am oprit singulair-ul (dupa un an), au inceput crizele nocturne si au revenit la efort, parfum, etc.
La alti copii, administrarea singulair-ului pe o perioada de 3 luni, face minuni. Tusea nu mai revine niciodata. Dar asta depinde de cat de avansata e inflamatia, depinde de ce intretine acea tuse, etc.
Si inca ceva, nu ai cum sa-ti dai seama daca raspunde la flixotide. Imbunatatirile nu se vad imediat.
La ventolin se pune problema, dupa ventolin tusea la efort/aer rece ar trebui sa se opreasca in 20 minute.
Daca ii dai singulair 3 luni, nu e o tragedie. Eu nu te sfatuiesc sa-i dai singulair, mai ales ca nici eu nu am mai facut-o. Am realizat ca singulair-ul, cel putin la Diana face bine doar cat timp il ia. Odata oprit e mai rau ca inainte.
Dar tu esti cea care alegi si poate aveti noroc si scapati numai cu 3 luni de singulair.
gabitom spune:
Softurela,inca nu stiu daca e viroza sau nu. Nu am fost la medic pt ca imi va spune ce imi zice mereu: ca nu are nimic si sa-i dau eurespal,ceea ce deja fac. Il mai urmaresc si vad cum evolueaza. azi noapte a mai tusit si tot avea senzatie de voma ,cred ca avea secretii in gat,il auzeam cum se ineca cu ele,dar nu a mai vomitat. acum doarme si nu a mai tusit.Adevarul e ca am cam iesit mult afara cu el chiar la -4 grade si cu sania si era cam ger,ca si eu sunt un pic racita. sper sa fie doar o viroza sa nu fie alergie,ca laptele este exclus de pe lista,atunci la ce?!
softurela spune:
| citat din mesajul lui gabitom Softurela,inca nu stiu daca e viroza sau nu. Nu am fost la medic pt ca imi va spune ce imi zice mereu: ca nu are nimic si sa-i dau eurespal,ceea ce deja fac. Il mai urmaresc si vad cum evolueaza. azi noapte a mai tusit si tot avea senzatie de voma ,cred ca avea secretii in gat,il auzeam cum se ineca cu ele,dar nu a mai vomitat. acum doarme si nu a mai tusit.Adevarul e ca am cam iesit mult afara cu el chiar la -4 grade si cu sania si era cam ger,ca si eu sunt un pic racita. sper sa fie doar o viroza sa nu fie alergie,ca laptele este exclus de pe lista,atunci la ce?! |
Tu i-ai facut exudate nazale ? Diana avea secretii abundente de mucisori in vremea cand avea pneumococul in nas. Si, da, atunci vomita din cauza secretiilor.
Si pneumococul/stafilococul se activeaza la frig, praf, curent.
Viroza nu se ia de la sanius decat daca ar fi stat nas in nas cu un copil bolnav. Viroza = virus si nu se declanseaza in lipsa acestuia.
Nu zic sa te duci sa-i iei exudate, ca nu e nimic grav daca il are in nas. Dar sa tii cont si sa-i recoltezi cu proxima ocazie. Macar excluzi.
gabitom spune:
Softurela,exudate i-am facut si nazal si faringian prin oct. Cel nazal a fost bine la cel faringian a iesit klebsiella. Am tratat conform antibiogramei cu Gentamicina si apoi Cefaclor,dupa 2 saptamani am repetat si a iesit bine. De atunci nu am mai facut pt ca mi-a intrat in cap chestia cu alergia iar medicul a zis sa-l mai lasam in pace daca nu face febra.Dar cred ca am sa-i fac din nou un exudat. despre sanius,stiu ca n-are legatura cu viroza,insa am fost si prin oras,a luat contact cu oameni,surioara lui merge la gradi si este si ea putin mucioasa,dar atat. Azi noapte a fost bine,nu a tusit deloc.Luna viitoare incep iar cu bronho vaxom,sper sa fie bine si iarna urmatoare sa nu mai avem probleme caci eu incep serviciul si el va merge cu bunica la gradi(buni e educatoare).
Sanate si fetitelor tale!