LMA Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *276*
Raspunsuri - Pagina 4
stancutza spune:
La Multi Ani! Eladea, Stoisor si Cynthia! Sanatate si multa fericire!
Honey, indiferent ce vor decide doctorii, ai incredere ca totul va fi bine, trebuie! Noi ne temem de operatii, dar de multe ori sunt cea mai buna solutie. Iti doresc multa putere si incredere!
Noi facem bine, suntem in vizionari de bone ... am gasit www.cautbona.ro si sunt incantata ca pot vizualiza interviuri video cu bonele potentiale, mi se pare un sistem ok, inainte de a le chema sa ne vedem.
Daca stiti o bona de treaba si responsabila care isi cauta de lucru, sa-mi dati si mie de stire va rog!
In paralel, de doua saptamani vine la noi acasa o logopeda tanara si mult mai pliata pe nevoile copilului (meu atomic si cu personalitate :-)) ), o ia pe Sofi incetul cu incetul cu joculete, pt ca saraca fata mea e traumatizata ca i se va cere sa repete cuvinte de pe cartonase... Sapt trecuta a fost la spital o serbare pt copiii cu implant (cei mai mari au spus poezii / cantat), Sofi nu prea s-a amestecat cu grupul nici chiar la dans, pt ca de cate ori o vedea pe doamna logoped isi acoperea gurita, ceea ce inseamna "nu vreau sa vorbesc!". Uf.
Si de ceva vreme merg si la psiholog...e o tipa foarte draguta si informata, care e destul de desteapta incat sa ma ajute sa-mi raspund singura la intrebari, sa constientizez greseli si sa imi gasesc cai si forta de ale corecta. Am mers la inceput din disperare de cauza ca nu vrea Sofi sa colaboreze la logoped, si am realizat intre timp ca de fapt asta e doar varful unui aisberg (dedesubt aflandu-se mai multe cauze: propriul meu stres si presiunea vizavi de metoda vechii logopede, faptul ca am cerut mereu de la Sofi sa vorbeasca dar nu mi-am facut timp suficient sa o si ASCULT...etc). Si, daca de la logopedie plecam mereu pleostita si cu impresia ca sunt cel mai prost parinte, de la psiho plec motivata, (i)luminata si bineinteles mai increzatoare in viitor.
Alinaatudor, ai mare dreptate: regulile sunt esentiale pt buna dezv psihica a unui copil. Sofia respecta multe reguli legate de siguranta proprie (cutitul, foarfeca taie si doare - "au!", la trecerea pt pietoni trecem doar pe verde, daca suntem langa trotuar si vine o masina ne oprim si ne facem mici langa masinile parcate pe trotuar...etc), dar are putine regul in afara acestora, pt ca nu am considerat eu necesar sa i le impun. Si asta nu e bine. In plus, daca ii puneam o interdictie, de multe ori nu ii spuneam si "de ce", considerand ca nu poate intelege. Respecatrea regulilor - chiar si a celor care ii frustreaza - ii pregatesc pe copii pentru colectivitate, ii ajuta sa se integreze mai bine si sa accepte mai usor viata in colectiv, in afara mediului familial. Si sa accepte autoritatea educatoarei si asa mai departe.
Cam atat :-))
Gata, v-am plictisit destul cu ale noastre, va pup!
danybv spune:
Buna seara fetelor
honey79 imi pare nespus de rau pentru mama ta. Sa-i daruiasca Dumnezeu multa sanatate iar voua multa putere.
La Multi Ani draga printesica Bianca, sa-ti daruiasca Dumnezeu multa sanatate si fericire alaturi de mamica ta si cei dragi tie. Un buchetel de floricele din partea mea
Doresc si eu multa sanatate tuturor celor bolnaviori. Insanatosire grabnica.
Va pup pe toate si va doresc numai bine .
danybv
Mamy de Maria (11 Ianuarie 2008 ) si Andrei (21 Martie 2006)
www.trilulilu.ro/danybv/cf92b5c8a8098e" target="_blank"> Dedicatie pentru soacre
ramonab spune:
La multi ani Bianca!multa sanatate si multe bucurii!!!
Honey, imi pare rau sa aud de mamicuta ta ca nu e bine.Ii doresc multa sanatate si sa se faca bine repede .Un mare si pt tine.
(slideshow)
Razvan 2+
aurel_cris spune:
Bianca
Sa ai parte numai de bucuri in viata pui mic.
Honey multa sanatate mamei tale.
Ellenuta spune:
buna fetele
am si eu niste pozute de la serbare si www.youtube.com/watch?v=9sAkYSL-TMc" target="_blank">filmulet pe youtube.
alinak vad ca e un pic mai bine eva cu kk, dupa regim si ercefuryl. chiar ma speriasem .. sper sa fie bine si sa nu-mi faca vreo "bucurie" ..
lala of .. imi pare tare rau de tvul vostru .. si eva ia jucarii si bate cu ele in tv, sper sa nu crape .. ii fac observatie, o mai cert, nu intelege neam ..
gatta vai nu pot sa cred .. ce se tin bolile lant .. sanatate multa si sper sa va faceti bine repede. si mie mi se pare slab ospenul, eu am luat amoxicilina de 500 (2 pastile odata) ptr puroi in gat. eu ziua evei o fac la mcdonalds iar la cadou nu m-am gandit bine .. insa ptr ca de cracioun i-am luat o super casuta cu papusi, mobila, etc, cred ca o sa i-o iau pe papusa maria si ceva joculete educationale. laptop are insa nu prea o pasioneaza .. iepurasul ala e dragut, insa, nu are ce invata de la el .. parerea mea ..
alina te inteleg perfect .. si eu patesc la fel cu soacra-mea si chiar nu mai stiu cum s-o fac sa inteleaga ca mai trebuie si pedepse si un pic de militarie, nu sa-i faca toate poftele evei si ea sa ni se urce in cap .. din pacate, uite ca suntem dependente de ele .. :( in seara asta, ptr ca a fost si sotu' acasa si-a luat eva o pedeapsa de juma de ora la dormitor .. i-am pus sa manance in farfurie si ea a luat cana cu lapte si a turnat-o peste cartofiori si friptura .. a vazut-o ta-so si a dus-o in camera la ea .. i-am explicat ca alti copii nu au ce sa manance si ea isi bate joc de mancare, ca nu trebuie sa faca asa .. mi-a promis ca nu mai face ca o sa pape frumos .. sunt curioasa daca se tine de cuvant ..
honey tin pumnii stransi sa fie bine mamica ta!
ema pupa baietii frumosi! ai gasit calendar?
stancutza nu m-ai plictisit deloc pe mine una. ma bucur ca ai gasit solutia ptr orele de logopedie. sper sa colaboreze sofiuca si sa fie bine de acum incolo. la psiholog as merge si eu .. e prin zona tipa? da-mi si mie un pm, sarmana!
pupi
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe
Ellenuta spune:
daca tot m-am pus pe filmulete .. am www.youtube.com/watch?v=TIIBiWqwzv8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=TIIBiWqwzv8aici[url] unul cu fetele dansand si anna care arata cati ani are .. e cam de acum 2 luni ..
si inca www.youtube.com/watch?v=RsXEQ-bXKaI" target="_blank">unul de la serbare, asta e mai lungut ..
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
papa bun
bio bebe
Eliza spune:
Simona multa sanatate Sarei si tie si sa fiti in forma maxima la serbare. Cu jucaria de Craciun...daca ea si-o doreste mult si ti-o permiti eu zic sa i-o iei. S-ar putea sa fie dezamagita chiar daca tu ii iei altceva ce pare mult mai interesant din punctul tau de vedere.
Apropo de asta ...eu i-am aratat mai demult Emmei o jucarie foarte simpla: o maimuta cu gura deschisa si aveai 10 banane pe care trebuia sa le ia cu o penseta si sa hraneasca maimuta. Si discutand cu taica-su de ea ii zic: "in fond asta e o porcarie de carton pe care poti sa o faci si tu acasa". Acum 2 zile imi zice ca nu mai vrea balerina de la Santa ci "maimuta cu banane, stii tu ..porcaria aia!". Na, ca nu ma mai invat minte sa nu mai spun prostii in preajma ei.
Lala vad ca Andrei nu se dezminte face nazdravanii. Bine ca el o ok. TV-ul...nu e bine ca s-a stricat dar nici de neinlocuit nu e.
Elle sunt mortale fetele. Ana o soarbe din priviri pe Eva, iar Eva e o dulceata la serbare.
Aici nu fac serbari de nici un fel , cel putin nu la gradinita noastra, cica sa nu stresseze copiii.
Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii
Eliza spune:
Stiam eu ca am vazut niste poze de la serbare cu Andrei si cu Daria doi ingerasi tare frumusei.
Eliza
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii
ginnette spune:
Neata fetelor si o
Intai, sanantate multa mamei tale Vali; sa de-a D-zeu sa treceti si peste hoptul asta cu bine!
Apoi,
Helen, am admirat-o aseara pe FB pe Eva ; dar filmul cu amandoua nu l-am vazut; las' ca-l vad diseara de-acasa!
Cum e papusa aia, Maria? Face ceva special? (vorba lu' Dan "face clatite stand pe spate")
Simo, offf, alta belea!
I-am dus marti pipi buburuzei - maine iau rezultatul...sper eu, bun!
Cat despre jucarii, sa stii ca si Adela i-a dat tarcoale iepurasului ala, dar i-am zis ca este de bebelusi si atunci a zis ca vrea o papusa mare "pt petite (fetite)" - si i-am luat-o deja, de la a u c h a n - este o papusa mai mare de la aradeanca; si ta-su' i-a luat o masina teleghidata (ca e disperata cand le vede)
Ca sa revin, eu zic sa i-l ei, dak n-o poti convinge cu altceva; dak o sa primesac altceva, o sa fie dezamagita, parerea mea.
Alinat, off, greu cu regulile; la noi, tata este 'carpa' cu care Adela sterge pe jos - n-are nici-un pic de autoritate in fata ei; si pe mine, dar mai ales, pe mama, care a stabilit niste reguli cu ea, ne dispera.
Dar eu recunosc: nu m-as putea descurca fara ei!
LalaD, sa nu certi bulinul ... prea tare
Partea buna din 'patanie' este ca acum, o sa ai mult mai mult timp liber!
Felicitari lui Luk pt cantecele si poezii!
Stancutza, ceva poze cu bulina?
I-am dat un mesaj LaureiD sapt trecuta, m-a sunt inapoi dar eu n-am mai putut sa-i raspund si nici n-am mai sunat-o - prost crescuta ce sunt
Ca tot vorbeati de barduti, eu am unul artificial, dar tata - care a avut o copilarie grea - a zis ca "atata timp cat traieste el, nu se face brad de plastic" si in fiecare an, da o gramada de bani - pt ca ia de 1.80m cel putin - pe brad natural.
Am incercat sa-l 'sensibilizez' cu padurea, dar nimik - a zis ca padurea au stricat-o astia care ne conduc, ca de alfel toat atara.
Hai c-am fluturat destule stegulete galbene pe campii!
Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Buburuza de 2 ani
Albume
kalosalina spune:
Neatza zuzici!
Elle ma bucur ca Eva e mai bine. Am savurat pur si simplu pozele este o "delicioasa" printzesa (cum zice Daria)!!! Fff frumusica este si imi place mult si rochita. Imi poti spune de unde i-ai luat-o? Tb si eu sa incep sa caut sa-i cumpar una Dariei pt petrecerea de ziua ei. Aaa am vazut si filmulteul cu fetele Tare scumpa e si grasunica mica
Off Gatta iar o trageti cu boli Sanatate multa si insanatosire grabnica, sa fiti de sarbatori fresh
Lala ce ghinion cu tv-ul Asta e...bine ca nu a patit nimic Andrei
Stancutza ma bucur ca ati gasit o logopeda mai pe placul si nevoile Sofiei
Eu i-am cumparat Dariei pt mos periutza electrica de la Braun care o urmaresc de mult timp in carrefour si abia saptamana trecuta au adus-o, roata olarului, un joc cu 2 puzzle-uri si cu creionul magic, un joc cu pioni si cu 3 tablitze care au fata verso diverse povesti, si 6 carti din care probabil ii voi mai opri si pt ziua ei. Am aflat ca de la mosul de maine va primi papusa Maria si multe dulciuri.
Si trebuie sa ma hotarasc ce sa-i cumpar de ziua ei. Ma gandeam la un set de role dar nu stiu cat de incantata va fi de ele, tinand cont ca le va putea folosi abia la primavara...nu prea am idei