Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (14)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Sigur ca isi descopera corpul, probabil ca ii si place... bine ca nu-si roade unghiile. Si pe Lisandru il mai surprind cind se uita la vreun desen ca si-o freaca prin pantaloni... i-am spus o data, in gluma, sa lase putza-n pace... si a fost sincer baiatul, a zis: e bine, mami! Singura problema pe care o vad este sa nu stea asa si sa nu-l ridiculizeze cineva, sa-l certe... sau sa rida unii copii, desi toti se descopera la virsta asta. Si ar mai fi igiena, eu atit ii spun lui Lisandru, ca daca puna minuta acolo, trebuie sa se spele pe miini, mai ales daca vrea sa manince. In rest... fa-te ca nu-l vezi, dar asa, in gluma, ca sa-i atragi atentia ca miinile mai stau si pe afara, mai intreaba-l: ei, ce ai gasit in pantaloni? Octav zice ca e foarte bine, inseamna ca o are, de aia o cauta...

Eu venisem sa aduc subiectul pe prima pagina, ca vazusem ca s-a dus saracu'... eu as scrie, dar n-am ce. Sint cu copiii acasa pina pe 11 si incerc sa pun casa la punct, ca incepe nebunia iar.

Voi cum ati inceput anul? Sper ca sanatate are toata lumea...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Gabitza, si Filip se mai descopera, mai ales cand e dezbracat pe la baie. Eu i-am zis exact invers decat Nelia ca daca se tot freaca la putza o sa il usture. Oricum a fost de cateva ori si daca am vazut ca nu devine un obicei l-am lasat in pace.

Am uitat data trecuta:

Mygirl, abia astept sa te citesc mai des!

Nelia, si eu a inceput anul tot ca tine: singura cu kinderii pana pe 10 si in incercarea de a organiza putin casa inaintea declansarii dezastrului. Ma rog, abia azi a inceput serviciul Mihai, a fost liber de pe 23 si ce bine a fost sa fim toti acasa.
De fapt: mi-am propus ca anul asta sa invat sa fiu mai organizata si mai putin explodata asa ca pana acum sunt in priza.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

Ce epitet ai putut sa gasesti, Androix, "explodata"! Doamne, mi se potriveste manusa, nu am reusit niciodata sa ma descriu printr-un singur cuvant.

Sa fiu mai putin explodata - asta e my resolution pentru noul an. Desi, daca ma gandesc bine, "explodata" suna cam ireversibil .

Mergi la inceput

Da, e paradoxal, nu? Implica ceva ireversibil si totusi asa ma simt in majoritatea timpului: de parca o bomba mi-a explodat in fata.

Intrasem sa va servesc o cafea rece si sa va spun in caz ca nu stiti deja ca CC a declarat constitutionala asumarea raspunderii guvernului pe legea invatamantului so din 2012 ne omoram la propriu pentru un loc la o scoala decenta. Cum comentati? Cele care va dati copiii peste doi ani ati inceput deja sa va interesati de scoala si invatatoare? Eu stau in loc cu gandul, ca in persoana nu m-as duce de pe-acum, problema mea este ca iar incep sa-mi fac o mie de ganduri: ne vom muta pana in 2012, mi-am propus asta si sigur se va intampla, problema e ca nu stiu unde. Apoi unde dau copilul la scoala: aproape de casa sau aproape de gradinita Georgiei? CIne se va duce sa-l duca/aduca, eu desigur dar cum fac cu Filip cand merg dupa Georgia? Il iau cu mine, il las acasa singur?
Imi fac prea multe probleme, pot fi lucrurile mult mai simple? Sigur ca pot! Dar eu nu ma simt bine pana nu ma consum prosteste pentru ceva ce presimt ca va merge ca uns asa cum a mers si la inscrierea la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Andreea, eu zic sa va mutati langa gradinita Georgiei, si asa le rezolvi pe toate . Iti inteleg framantarile, numai cand ma gandesc la distantele si traficul din Bucuresti ....

La multi ani pe 2011, ca nu cred ca ne-am vazut pana acum. Sa aveti un an exact asa cum va doriti sa fie.

Oana, sa stii ca nu ajunge sa dai un mesaj la inceput de an si altul la sfarsit ca sa bifezi lista .

Gabitza, ne confruntam cu problema de ceva vreme si inca nu am scapat de tot de ea. La un moment dat am avut impresia ca a devenit tic. Nu ca ar fi avut vreo activitate pe acolo, doar statea cu mana in pantaloni in loc s-o bage in buzunar . Eu am tot dat-o pe gluma, i-am spus ca nu trebuie neaparat sa o tina, ca nu fuge nicaieri si am tratat-o ca pe celelalte obiceiuri proaste: "scoate degetul din gura" sau, dupa caz, din nas sau din pantaloni sau "nu te mai scarpina in fund" .

Apropo de obiceiuri proaste, eu am o problema majora cu Iulia si suptul degetului. Am dat-o cu Mavala, mi s-a plans juma' de zi ca "nu buna oza", si era de-a dreptul disperata, nu mai stia ce sa faca cu mainile: se freca pe fata, se tragea de gene, de sprancene si mai verifica din cand in cand degetele. Spre seara a descoperit ca trecuse amareala(de fapt devenise doar acceptabila) si, fericita, mi le-a dat si mie sa le gust si a fugit sa-si ia paturica. Normal ca atunci am dat-o din nou si am luat-o de la capat .

Ideea era ca nu doarme deloc daca nu isi duce degetul si paturica la gura, de disperare a trecut pana la urma si peste gustul nasol. Acum isi suge degetul si se stramba .

Lili

Mergi la inceput

Daca te lasa sufletul i-ai paturica. Eu ma delectam la varsta ei cu un prosop. Initial un prosopel al meu personal, ii ziceam pipitza adica carpitza. Doar cam pe la varsta de 2 ani jumate ne-am mutat si maica-mea a facut pierduta pipitza mea. Insa am descoperit prosoapele de la baie. Imi placea in specia prosopul pe care se stergea tata dupa ce repara masina Pe la varsta gradinitei mama s-a decis ca trebuie sa-mi faca ceva asa ca mi-a adunat toate prosoapele din casa intr-o seara si aia a fost. Pur si simplu degetul n-a mai fost asa gustos.

Revenind in secolul nostru eu am schimbat la Georgia o dependenta pe alta: m-am suit cu ea in pat si am tinut-o de mana, la modul tandru uite dormi cu mamai de mana, nu am tinut-o cu forta Apoi a durat un timp pana am reusit sa scap de ritualul asta, dar pana la urma am razbit. Cu Filip e alta poveste: inca nu ma lasa sa le inchid usa la dormitor ceea ce e naspa ca intra frigul de pe hol si caloriferul electric duduie in gol...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Am incercat si santajul. Dupa ce am obisnuit-o sa doarma singura, am reinceput sa dorm cu ea cu conditia sa nu-si mai tina degetul in gura, si tot asa o tineam de mana. Dorinta ei de a sta cu mine dureaza intre 5 si 10 minute, dupa care ma invita sa plec, sau, dupa caz, pleaca ea singura din patul meu. Cred ca paturica o iau degeaba, pentru ca ea adopta orice patura gaseste (face la fel si cand mergem in vizita). Ar trebui sa iau toate paturile din casa, dar cum noi nu ne invelim decat cu paturi, e cam nasol acum . Poate la vara.

Asta cu usa camerei deschisa o are si Sergiu. In plus ma pune sa-i las si o lumina pe hol aprinsa .

Mergi la inceput

De lumina nu am mai spus ca pana nu demult era o veioza, acum e o instalatie de brad de la ikea cu stelute, d-aia cu baterie. O sa treaca perioada asta cu brad si o desfiintez si pa-sta sa vedem.
Cu Degetica nu stiu ce sa-ti mai spun te fenteaza Georgia era mai docila, de fapt ea adoarme destul de rapid, in 5 minute pica lata. asa si acum ea adoarme in cateva minute, Filip i schimb se frichine o gramada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citeam ce scrieti despre dependentele copiilor de ceva anume ca sa adoarma, ai mei nu mau au nimic, le-au trecut toate. Cea mai mare a fost titza la toti trei... acum se baga in pat si adorm singuri... mie inca nu-mi vine sa cred. Numai ca dureaza, vorbesc singuri, cinta, se foiesc, le ia cite o ora citeodata sa adoarma... dar macar nu mai stau linga ei, ma ingrijoreaza doar ca-si reduc partea de somn. Nici lumina nu le mai las, si-o aprind/sting singuri. Nu se mai trezeste nici unul noaptea... dorm neintorsi si singuri sau pe unde nimeresc de la 10 la 7 sau chiar 8 cei mai mici. Ii pot lasa oriunde, oricind, cu oricine... sint incintati, sar in sus de bucurie... ceea ce imi da senzatia ca abia asteapta sa scape de mine, adica de gura mea...

Dar are mitza... dupa ce se linisteste casa si vine si ea la culcare... isi suge coada si toarce. Torsul nu ma deranjeaza, e relaxant... mai, dar suptul asta al cozii ma termina... zici ca plescaie cineva cind maninca. Lasa coada-n pace si ea imi raspunde duios mrrr... si isi vede in continuare de supt.

Cu toata fata mea explodata (m-am rostogolit de ris, Androix, asa sint si eu... mai tot timpul) si haosul din organizarea mea, agitatia pentru toate cele, datul cu ala de pamint la fiecare problema etc... imi dau seama ca totusi, cel putin copiii sint neasteptat de in regula cam pe toate planurile!!!

Mai ramine sa intru un pic la capitolul disciplina, responsabilizare si mai ales ordine in casa... aici bomba explodata in fata nu mai acopera sa descrie toata nebunia... I-am crescut liberi, fara constringeri, fara pedepse, cu explicatii pina la raguseala... e bine, nu dau inapoi, dar reversul trebuie un pic cizelat. Adica spui ce ai de spus, dar pe un ton si cu un comportament civilizat, esti liber sa faci ce doresti dupa ce te-ai achitat de sarcinile din dreptul tau si daca libertatea pe care ti-o iei nu o ingradeste pe a altuia etc... lucruri spuse si ras-spuse pina acum, dar de data asta trecem la suportarea consecintelor... pe propria piele, in functie de virsta.

In seara asta sint aici si scriu pe DC pentru ca fetele suporta una dintre aceste consecinte... si fac ordine, lucru pe care le-am rugat toata ziua si mi-au dat ignore... asemenea si eu cind a trebuit sa le duc la patinaj! Si simbata Agata are competitie... nu-i venea sa creada ca nu o duc... nici mie, acum fie vorba intre noi. E prima data cind fac asta, de obicei dadeam marunt din gura, dar faceam, ca sa nu piarda copchilu'... Daca nu termina pina la 9 ce au de facut - de strins niste lucruri imprastiate de ele in camerele curatate si aranjate de mine... dupa ce toata ziua au facut ce au vrut... nu le duc nici miine seara si nici pe Agata simbata la competitie, cu tot obrazul pus in joc... si ma tin de promisiune.

Dar indiferent cum stau lucrurile, cu bune si cu citeva mai rele, dupa 9 ani si ceva de zile, pot spune ca ma apropii de sfirsitul 'maternitatii' mele, nici pampersi nu mai schimb... A fost o perioada grea, dar foarte frumoasa, gustata din plin, pe toate partile (consider asta o fericire)... si sint trista (ieri am facut ordine in camara si am dar peste o sacosa cu lucrusoare de-ale lor, cu primele mizgalituri, inclusiv testele de sarcina le am... si dintisorii Agatei... of, nu spun ce emotionata am fost si... am petrecut vreo doua ore povestindu-le copiilor ce au vrut sa stie de cind erau ei mici-mici). Sint trista, simt cum se incheie un mare capitol din viata mea, cel al sarcinilor, alaptatului, pampersilor, nedormitului noaptea, leganatului de copii pina in zori si multe altele pe care le stiti toate... dar linistita si in mare parte satisfacuta!

Daca o mai vad si pe Tudora la scoala Agatei, sint inscrierile peste doua saptamini si iar trebuie sa stau o noapte la usa scolii in speranta ca prind un loc... si ii fac un program Agatei de invatat pentru examenul de intrat in secundara... pot spune ca pot sa-mi vad si eu de viata profesionala. Lisandru sta in gradinita pina la 6 ani, nici nu ma gindesc sa-l scot, pentru ca implineste 5 ani dupa 1 septembrie si nu mi-l ia la scoala (maternelle 5 ani), a cistigat un an, fericitul!

Hai, ca am scris... ca si Androix, eu sint in priza, incerc sa ma tin de ce am promis, incerc sa-mi eficientizez munca in casa, ca sa-i pot la rindul meu eficientiza si disciplina si pe copii... pe Octav il las la urma, dar si cind i-o veni rindul, vede el. De ani de zile ma seaca cu asta, de pe pozitia omului organizat, eficient... in capul lui sau pentru el, dar nici macar. Caci, de fapt, acum cind analizez situatia la rece, cu determinare, adica in sfirsit am ajuns in momentul in care iau si aceasta problema in mina... ca un viitor lucrator social ce voi fi si care va cauta solutii pentru altii - incercind sa gasesc solutii, imi dau seama ca, de fapt, contributia lui e totusi minima... Si la haos si nebunie, e drept, dar si la munca in casa! Inca nu inteleg cum s-a intimplat si nu am vazut pina acum! Stii cum se spune, nu-ti dori prea mult ceva ca s-ar putea sa ai... ei, bine, asta si-a dorit, asta va avea... in scurt timp!

Atit doar ca aceasta determinare mi-a taiat deocamdata din timpul liber, deci si de DC... dar eu sint sigura ca sint pe calea cea buna si in vreo citeva luni se vor vedea si aici rezultate, adica voi obtine acel timp, dar de data asta fara sa fie in defavoarea altor lucruri. Cam atit, va anunt cind ma apuc cu adevarat si de slabit, mi-am dat seama ca nu pot inainte de a avea liniste pe toate celelalte planuri, e stresul mult prea mare sa mai am si grija maxima la ce maninc si cind! Dar vine el si rindul meu...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Nelia, apropo de mitza zi mersi ca-si suge coada! A mea care am avut-o ultima venea sa suga la tricou ori la mine ori la Mihai, la subrat, si in timp ce ne balea tricourile ne facea si masaj cu gherutele unde simtea ea mai moale
Te-ai tinut tare cu patinajul, bravo! Eu am problema asta cu Mihai ca ii scapa amenintari de care stie sigur ca nu se poate tine si atunci e de pomana. Trebuie insa sa-l laud pe Filip ca a inceput sa ma asculte cand il rog sa faca ordine. Se mai tanguie el ca Georgia nu-l asculta si nu-l ajuta dar i-am explicat ca si el cand era de varsta ei adunam eu jucariile in locul lui si pare ca intelege. Data urmatoare iar vine si mi-o paraste ca nu-l ajuta, iar o iau de la inceput dar pana la urma el aduna jucariile. Ca le pune claie peste gramada in biblioteca lor asta e partea a doua da macar nu mai stau pe jos.

Mergi la inceput