Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (14)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Androix, pai tu crezi ca eu le pun sa le aranjeze? Doar sa le stringa, le-am luat cutii cu capac pentru toate maruntisurile, una mai mare pentru masinile lui Lisandru, cele mai mari... vreau doar sa le arunce in cutii. Le string si ai mei, dar imi ies peri albi pina o fac... Agata se plinge ca Tudora nu o ajuta, Tudora se plinge ca e prea greu... Lisandru intra peste ele si rastoarna tot ce au strins cu chiu cu vai amindoua... iar eu dau marunt din buze in bucatarie si le spun ca nu maninca pina nu fac si ei ce au de facut, asa cum si eu am facut ce mincare... sau altceva. Inteleg pe moment si de duc si fac... vreo cinci minute, dupa aia se iau iar cu joaca... iar le spun, ii rog frumos sa stringa sau sa mai stringa din ele... si uite asa, ajungem seara... si tot cu ele pe jos, pe masa, birou, paturi sintem. Pe mine nu ma deranjeaza, e o casa vesela cu jucarii peste tot, cu carti, cu culori... dar totusi, exista o limita, trebuie sa avem pe unde trece si unde dormi.

Dar cel mai mult nu-mi place ca taraganeala asta si neascultatul lor, ia din timpul nostru, mai ales meu din altele... de ajung in situatii in care trebuie sa trag la jug ca sa pun totul la loc... pentru o zi. Si nu numai cu strinsul, ci asa in general... si nu numai cu copiii, ci cu noi toti, ca si eu sint lasa-ma sa te las... daca ma apuc de ceva si vine unul si ma anunta ca vrea sa joace nu stiu ce joc sau imi pun intrebari - Agata are tactica asta, cind trebuie sa faca ceva, imi pune intrebari incuietoare... eu intru in joc si uite asa se face ora de masa si de culcare si nimic nu e facut, fac eu dupa ce se culca - Tudora e in perioada intrebarilor, chiar si Lisandru, la care cuvintul de ordine e why? - si eu ramin cu toate nefacute...

Ei, analizind bine situatia si de unde vin problemele, intirzierile, oboseala si nervii pina la coada, ca de aia trebuie sa iau masuri, simt ca-mi pierd rabdarea... le-am spus ca ii iubesc, ii ador, fac orice pentru ei... pentru toti, chiar si pentru coana Ritza, da' brinza-i pe bani!

De data asta ma tine, sa stii, ca mi-a cam ajuns sa vorbesc ca televizorul... de fapt, mult mai in zadar decit el. Am analizat foarte bine situatia si pe linga boemia si procrastinarea despre care stii, mai e si altceva: e o pierdere de timp in locuri in care nu ar trebui sa fie! Acolo sint solutiile... de acolo trebuie sa incep si e bine si pentru mine, dar si pentru ei, toti vom cistiga timp mai mult pentru fiecare sau pe care sa-l petrecem impreuna.

Le-am facut-o intr-o seara, le-am demonstrat practic ca televizorul e mai interesant de ascultat decit sint eu. Am trecut pe linga ei, pe linga toti si i-am tot rugat sa faca una-alta, acestea nefiind decit lucruri pe care trebuia sa le faca fieacare (spalat pe dinti, pus pijamale etc.) Da, mami, imediat... dar peste o jumatate de ora tot asa erau, nu se intrerupea nimeni din ce faceau. Iar ii rog... biiineee, mami... si tot asa.

Si m-am dus si am dat drumul la televizor... unde era un film de doi lei. Treptat, toti au lasa ceea ce faceau si au ramas guri-cascate la televizor, urmarind filmul... L-am inchis si au sarit toti in sus... si atunci le-am spus de ce am facut asta. Nu stiu ce au inteles, dar atunci, acum vreo doua saptamini, le-am spus clar ca asa nu se mai poate si ca daca ii rog ceva, as vrea sa si faca, macar in limita bunului simt, ca nu ma astept acum sa faca tot ce cere mama... iar daca nu fac, consecinta va fi ca nici eu nu voi mai face unele lucruri, ca fiind mama nu pot sa nu mai fac nimic. Tudora ar mai face ea, dar de multe ori se ia dupa caprita mare si iedul cel mic. In povestea noastra, mijlocia e mai inteleapta o tzira...

Ei, si in seara asta au pierdut patinajul... a venit tati si foarte mirate, m-au pirit... foarte bine v-a facut, sa o ascultati alta data. Si apoi, in particular: chiar nu le-ai dus? Adica nici el nu ma ia prea in serios...

Eu nu am somn... m-am uitat la un film si am tot citit una-alta.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ioana, iti doresc la multi ani draga mea, sa fii fericita multi ani, cu bucurii mari si mici si multe, sa fii sanatoasa si sa-ti iasa tot ce ti-ai dorit!

Mergi la inceput

Oana (Mygirl), la multi ani frumosi si sanatosi si fericiti iti doresc cu drag si tie!!!

Si am cercetat mai bine lista si mai avem o sarbatorita, puiuta mare a lui Monu, Alexia-IOANA Mami, sa-ti traiasca printesa, sa fie fericita, sa ajunga ce viseaza ea in viata, sa-i bucure pe toti din jur!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

La multi ani, Ioana, Oana si Alexia-Ioana, sa fiti sanatoase si fericite!

Despre adunatul jucariilor, zic si eu ca Nelia: macar sa avem pe unde trece! Am renuntat la alte standarde. Aplicam metoda inghesuitului in cutii, metoda riscanta, pentru de cate ori cautam ceva anume sfarsim prin a scoate tot.

Singura mea grija este ca Maria o sa fie tot asa explodata ca mine. De-asta inca ma straduiesc sa organizez lucrurile prin preajma - sa nu ma injure viitorul ginere si neamul lui. Altminteri cred ca o sa fie o nevasta buna, ii place sa "gateasca" pe langa mine, si nu mananca nimic din ce pregatim impreuna. Spre deosebire de mine, care, ca in Povestea caprioarei, mananc si gatesc... mananc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cu intarziere dar din tot sufletul:

La multi ani de sfantul Ion! Sa aveti parte de iubire si bucurie!

Intrasem sa va arat un filmulet cu kinderii mei cantand Maria Mirabela

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Avem azi iar doua sarbatorite , constantencele Oana si Cornelia !!! La multi ani fete dragi, sa aveti o aniversare minunata cu cei dragi, va doresc multa sanatate si noroc !

Mergi la inceput

Androix, ai mei inca sunt la Veronica, tre' sa le caut si eu Maria-Mirabela Si "Mama".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

La multi ani, Cornelia!

La multi ani, Oana!

Mergi la inceput

La multi ani, Cornelia! La multi ani, Oana!

Sa fiti sanatoase si sa aveti parte de multe bucurii in viata!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Androix, frumos cinta copiii tai si tin minte versurile!

Mergi la inceput