Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011(11)
Raspunsuri - Pagina 17
luiza77 spune:
Mult succes Miris...te asteptam cu vesti bune, de asemeni si tie Anna, iti tin pumnii sa fie totul bine, va astept cu vesti bune si Dumnezeu sa fie alaturi de voi...revin mai pe seara cu detalii de la medic...Pupici
mica noastra minune 15+
ralucis spune:
Vroiam sa mai spun, cu rioscul de a fi obositoare, ca fetele care sunt la prima nastere si vor naste normal pot lua in calcul varianta fara-epiziotomie, pot discuta cu dr lor inainte, se pot sfatui cu ei in fctie de fiecare caz in parte, ca, desi recuperarea dupa o nastere normala este mult mai rapida decat cea de dupa cezariana, va spun ca nu e nicio bucurie sa nu poti sta in fund o perioada (eu am avut un colac de plaja pe care ma asezam), sa te streseze o eventuala constipatie si sa te apuce plansul cand te uiti in oglinda sa-ti oblojesti cusatura si vezi ce e acolo.
Marina_1609 spune:
salutare![]()
noi suntem bine si usurel ne pregatim de sarbatori. de doua zile impachetez cadouri si Sofia "ma ajuta"
Le ia si fuge cu ele prin casa si striga ca sunt ale ei
Dar am scapat si de aceasta sarcina. azi cred ca fac biscuiti cu lavanda![]()
despre epiziotomie stiu si eu ca nu e de gluma. mama, a facut acum un an prolaps uterin! si a avut doar 2 nasteri.
Tot asa stiu si de mama unei prietene care scapa mereu urina si se chinuie, tot cu 2 nasteri....
--------------------------------------------
Marina
17+ &
ANA SOFIA 05.08.08
--------------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi
tzuna spune:
MIRIS- iti tin pumnii sa fie totul bine.
STEFANIA- poate ne mai citesti... scrie ceva, orice sa stim cum mai esti. Te imbratisez.
SOMLEAC- si restul fetelor care mi-au raspuns: si eu ma gandeam ca e normal sa se vada mai bine burta la a doua sarcina dar ma streseaza cunoscutii care se tot minuneaza ca am o burtica prea mare la numai 16 saptamani. Eu una inca nu ma stresez, o dau constiincios cu crema si ma intreb cat s-o face si cum voi mai putea lucra peste cateva luni.
Legat de epiziotomie .... chiar mi-e groaza. Epiziotomia si hemoroizii cunt spaima mea pentru aceasta nastere. La prima imi era frica de dureri etc acum de astea 2. As fi dispusa sa fac epidurala doar pentru a scapa de durerile cusutului dar dr mea nu e pro epidurala mai ales ca eu sunt micuta si bebe probabil va fi maricel. Voi cauta din timp alte calmante, alt anestezic local in afara de xilina care chiar e apa de ploaie. Astept sugestii dc aveti. La fel si pt unguentele/supozitoarele pt hemoroizi desi aici e o problema ca tb sa fie compatibile cu alaptatul.
RALUCIS- ai perfecta dreptate legat de epiziotomie. Eu una nu cred ca putea fi evitata in cazul meu dar cine o poate evita chiar poate spune ca a nascut natural si si-a revenit f repede. Eu la nastere am simtit cum se intinde tot tesutul pe acolo si copilul nu poate iesi. A fost chiar o usurare cand am simtit ca ma taie si pot termina treaba dar partea cu brodatul, statul in fund dupa, hemoroizii (un fir de la epiziotomie a strangulat un vas de sange si s-a inflamat...distractie nu alta).
Acum si dc ai si dc nu ai epiziotomie tot exista riscul sa ai pe viitor prolaps uterin sau scapari de urina. Cred ca depinde de mai multi factori, ba unii medici se lauda ca ei cos bine si riscul de complicatii e f redus. Eu una nici nu am ajuns sa ma gandesc la chestiile astea pe termen lung. Pe mine ma macina ce urmeaza in viitorul f apropiat. Stiu clar ca nu vreau sa mai simt ce am simtit la prima nastere. Cum? Aici e problema. Si am mai scris ca in primul rand totul vine de la faptul ca am fetita care e f atasata de mine si nu vreau sa vada ca sufar,sa nu asocieze durerile mele cu nasterea si cu bebelusul.... sa ma pot ocupa corespunzator de amandoi...
dia_hubby spune:
salutare fetele.
nu am mai intrat de 2 zile ca am profitat de weekend sa stau si eu cu tati. pe mine ma inteapa in zona vaginului de vreo 4 zile si azi l-am sunat pe doctor sa vad daca am motive sa ma ingrijorez. mi-a zis sa stau linistita, sa iau no-spa sau scobutil, chiar algogalmin daca se intensifica durerea, dar sa nu ma stresez ca nu am de ce, atata vreme cat durerea nu e insuportabila si nu am scurgeri. asa ca m-am linistit.
si eu am probleme cu constipatia, dar incerc sa o tin in frau si chiar reusesc in majoritatea zilelor. eu mananc dimineata cereale integrale din orz, ovaz, etc si un iaurtel cu tarate, mananc multe kiwi si beau apa calda cu miere. face foarte bine, ar trebui sa incercati.
17+ 
silvy1981 spune:
INA CHIAR AM ASTEPTA TOATE TERMENELE ANALIZELOR DAR CU DT AU SCRATIT-O SI CU TROMBOFILIA NU MAI ZIC. NU TOATA LUMEA POATE FI MULTUMITA DE SERVICIILE ACESTUI LABORATOR MAI SUNT SI GICA CONTRA CA MINE![]()
PUP SI AI GRIJA DE BURTICICA 
O BURTICICA DE 14 SAPT CU BEBE LILY
miris_ spune:
am intrat doar sa va spun ca sunt bine, bb la fel. Valentina, te rog, daca poti lua legatura cu stefania, daca mai e in bucuresti, a rugat-o dr tarig sa treaca neaparat si pe la dansul. Multumesc.
Mamica de baiat mare
si
mormoloaca Iris-Alexandra de 16+ 
dia_hubby spune:
luiza, sa te intorci cat mai repede sa ne povestesti de bebe. si eu sunt la fel inainte de eco, nu pot dormi si am niste emotii. dar pana pe 29 mai e, asa ca o sa ma bucur de sarbatori.
miris, anna
cate un pupic ptr fiecare, sa va intoarceti cu vesti bune, ne rugam ptr voi
stefania, ma gandesc la tine neincetat, esti in gandurile noastre dupa cum ai vazut pe forum. sa va ajute Dumnezeu sa treceti peste aceasta incercare.
tzuna, eu fata de tine, ma stresez ca am burta prea mica si am senzatia ca nu mai creste deloc, chiar da inapoi. asa ca fiecare dintre noi e diferita, iar daca la tine se mira ca e prea mare, la mine imi zic toti ca au burta mai mare ca mea
. asa ca mai bine ar fi sa nu bagam in seama prea mult comentariile altora.
17+ 
silvy1981 spune:
LUIZA DACA DA DUMNEZEU SA FIE BINE PANA LA CAPAT CRED CA O SA NASC LA JUDETEAN IMI INCHIRIEZ REZERVA COSTUL ESTE DE 150 LEI PE ZI SUNT CHIAR CURATELE AI ORICUM MINIMUM DE CONDITII AC TV WC IN REZERVA.
LA MATERNITATE STIU CA S-AU IMBUNATATIT CONDITIILE DAR DACA VREI SA NASTI PRIN CEZARIAN NU PREA SE POATE DOCTORII DE ACOLO MERG MAI MULT PE NASTEREA NATURALA. PARCA DR SATATESCU ERA LE MATERNITATE NU SAU MA INSEL?
ACUM DEPINDE DE TINE CE ALEGI
PUP SI AI GRIJA DE BURTICICA