Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011(11)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralucis

Tzuna, eu am deja 2 epiziotomii, nu mai vreau sub nicio forma a treia, am întrebat dr saptamana asta si mi-a zis ca se poate fara. O sa fac exercitii kegel si masaj serios in zona perineului cu ulei, sper sa scap. Cica in afara se prefera acum sa te rupi natural si sa fii cusuta sau sa nu te coasa deloc decat epiziotomia, pt ca ruperea ar fi mai de mica profunzime, nu ca epi, care se ace cu o foarfeca si e destul de adanca.

e vreo problema?...nu de alta, dar eu am 3 si urmeaza a patra a

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005),Ana Iasmine(06.10.2007)si (DPN 8.05.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Citat:
citat din mesajul lui mindelly

De vreo saptamana ma gandesc daca ar fi vreo legatura intre forma burtii (la termen sub 20s) si sexul copilului. Se zice in popor ca daca burtica e mai ascutita e baiat. Se mai zice ca ar fi o legatura intre greturile din prima perioada si sexul copilului, cica daca le ai e fetita si daca nu - e baiat. Desi am vazut cazuri si cazuri care confirma sau infirma aceste teorii, ma gandesc daca ar exita vreo legatura... Voi ce ziceti?

Nu prea cred ca e adevarata treaba cu greturile si sexul copilului,eu la prima sarcina n-am avut absolut deloc greturi si a fost baiat,acum am avut greturi,inca mai am din cand in cand si e baiat si acum.

17+

My baby

Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pico

Citat:
citat din mesajul lui ralucis

Tzuna, eu am deja 2 epiziotomii, nu mai vreau sub nicio forma a treia, am întrebat dr saptamana asta si mi-a zis ca se poate fara. O sa fac exercitii kegel si masaj serios in zona perineului cu ulei, sper sa scap. Cica in afara se prefera acum sa te rupi natural si sa fii cusuta sau sa nu te coasa deloc decat epiziotomia, pt ca ruperea ar fi mai de mica profunzime, nu ca epi, care se ace cu o foarfeca si e destul de adanca.

e vreo problema?...nu de alta, dar eu am 3 si urmeaza a patra a

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005),Ana Iasmine(06.10.2007)si (DPN 8.05.2011)

Da, problema ar fi ca se slabeste musculatura perineului, care este responsabil pentru sustinerea organelor genitale, a vezicii, si uite asa se poate ajunge la incontinenta urinara sau la faza nasoala numita prolaps de organe, multe bunici si mame au suferit de asta, unele au ajuns chiar la operatie pentru a incerca sa remedieze situatia.
La o rupere naturala daunele sunt mai mici fata de amploarea taieturii de la epiziotomie. Si apoi, chiar nu toate femeile ar trebui sa nasca cu epiziotomie, unele au indicatie medicala pentru asta, normal, ca si la cezariana, dar dr. nu mai sta sa analizeze daca gravida ar putea naste fara epiziotomie si practica aceasta procedura din oficiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mushil spune:

Citat:
citat din mesajul lui prettysunshine

Citat:
citat din mesajul lui mindelly

De vreo saptamana ma gandesc daca ar fi vreo legatura intre forma burtii (la termen sub 20s) si sexul copilului. Se zice in popor ca daca burtica e mai ascutita e baiat. Se mai zice ca ar fi o legatura intre greturile din prima perioada si sexul copilului, cica daca le ai e fetita si daca nu - e baiat. Desi am vazut cazuri si cazuri care confirma sau infirma aceste teorii, ma gandesc daca ar exita vreo legatura... Voi ce ziceti?

Nu prea cred ca e adevarata treaba cu greturile si sexul copilului,eu la prima sarcina n-am avut absolut deloc greturi si a fost baiat,acum am avut greturi,inca mai am din cand in cand si e baiat si acum.

17+

My baby

Never take life seriously.Nobody gets out alive anyway.

Buna,

Nici eu nu cred ca e adevarat. Eu la Darius nu am avut greturi, ma deranja cand ma spalam pe dinti, acum am avut seara greturi o perioada si e tot baiat. Nici forma, pt ca mama a avut fata si baiat si burta era la fel ca forma, la fel si nasa mea si amandoua au avut greturi si le-a fost rau. Cred ca depinde de conformatie.

Darius Matei ( 24.07.2009 )
18 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Salut burticile ,

noi suntem bine, pe mine ma chinuie rau sciatica si numai bine nu i-au facut turele de sanius din wekendul asta.

Si mie mi s-a facut epiziotomie la fiecare nastere. La ultimele doua inteleg ca au fost si peste 4 kg si deja pe locul cicatricei anterioare nu mai este tesutul elastic. Probleme dupa nu am avut insa, nici cu durerea, nici cu incontinenta urinara. Acum probabil voi primi a 5-a, brrr ca nici nu vreau sa ma gandesc pana acolo.

Nici eu nu cred in prezicerile astea cu forma burtii, pofte si alte cele. In schimb am observat la ai mei ca la cei care seamana cu sotul am avut sarcini asemanatoare cu greturi si pus pe mine mai multe kg, iar cei care seamana cu mine au fost fara greturi si cu putine kg in plus.Nasterile au fost diferite pentru cele doua echipe. La cei "ai sotului" mi s-au rupt membranele inainte , asa ca o pocnitura ( explozie) am simtit si apoi o senzatie de usurare, la "ai mei" membranele au trebuit rupte de medic ca erau prea groase. Pe ai sotului mi se pare ca i-am scos afara mai usor, pe ai mei am crezut ca o sa ma fac bucati si tot n-o sa-i vad afara.

De data asta, dupa simptome bebica va fi din echipa sotului.

Tzuna e normal ca la a doua sarcina sa se vada burtica mai repede.Musculatura o data ce a fost intinsa, se lasa mult mai usor intinsa din nou. E ca si cu ciorapii la prima purtare sunt mai stramti, a doua-treia ajung chiar sa ti se para mari. Sa nu-ti spun cum arat eu, de zici ca trebuie sa nasc in cateva zile. Chiar ma gandesc cum ma voi descurca lunile urmatoare, cred ca voi fi de-a dreptul imensa.

Stefania, ma gandesc la tine

Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvy1981 spune:

luiza nu vreau sa te contrazic dar am facut analize pt trombofilie la sante si mi-au iesit pozitive .am fost la Bucuresti la Institutul Clinic Fundeni de hematologie la dr Uscatescu si s-a dovedit ca analizele erau eronate .
asa ca nu mai pot avea incredere in ceea ce spun cei de la sante
desi
aceste analize pt depistarea trombofiliei le-au trimit mai departe la un alt laborator basarab.
ar merita sa ii dau in judecata pt ca am luat tratament ( aspenter)si pt ca m-au stresat la maxim dar vreau sa ma bucur de sarbatori si sa ma gandesc la faptul ca sunt sanatoasa si eu si bebe .
anna_i iti tin pumnii pt maine dumnezeu sa fie alaturi de tine si de bebe
pup toate burticile si sa fiti sanatoase
o burticica de 14 saptamani cu bebe lily

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza77 spune:

Buna dimineatza, astazi ma duc la medic sa il vedem pe bebe, de emotie aseara nici nu am putu dormii, m-am foit de pe o parte pe alta de 30 de ori aseara, m-am trezit foarte obosita, sper ca totul sa fie bine, astzi ne face masuratorile pentru triplu test....Doamne Ajuta!
Inna si eu voi naste tot la Judetean, eu voi face cezariana, si imi voi inchiria rezerva, este 150 de ron pe zi, asta daca nu mai scumpesc anul viitor, imi iau rezerva nu datorita faptului ca sunt eu mai pretentioasa, ci pentru ca te lasa sa iti vina vizitatorii acolo si tati poate sta cu noi pana pe la 8 seara, in septembrie a nascut o prietena si asa a fost, plus ca si asistenta sefa este asistenta doamnei doctor Statescu la cabinetul ei particular si una din infirmiere este infirmiera doamne doctor la cabinet, asa ca cunoscand cateva persoane cred ca va fi bine.
Silvy in legatura cu analizele la Sante tu faci cum vrei, mie pana acum nu mi-au gresit nicio analaiza si voi merge tot pe mana lor, este alegerea ta, oricum ai de unde alege in Galati si alte laboratoare, sunt o gramada......
Un inceput de saptamana minunat va doresc si plin de vesti bune.....pupici

mica noastra minune 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miris_ spune:

buna dimineata! Stefania, esti in gandurile mele. Nu te pot alina, dar imi doresc tot binele pentru tine si sotul tau. Eu sunt la spital. Mi s-a facut control sa vada daca pierd lichid, nu pierd, si acum am perfuzia cu 1 antibiotic cefor, 2 fiole no-spa, 2 de scobutil, 1 de diazepam. Dupa ce se termina flaconul acesta de ser, urmeaza prelevarea de lichid, apoi inca o perfuzie, ca cea de acum. Sotul e afara din sectie. Sper sa il lase mai tarziu la mine. Probabil ca azi nu mai intru pe net-ca mi se va descarca telefonul de cat vorbesc, dar maine, da. Sa aveti o zi placuta.

Mamica de baiat mare si mormoloaca Iris-Alexandra de 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amidala spune:

Multa bafta, luiza.

Eu n-am mai intrat cateva zile ca n-am avut net si vad ca ati scris o gramada.

Eu la 18 saptamani nu-mi dau seama daca se misca bebe sau nu...simt niste chestii prin burta dar nu pot fi sigura ca e bebe:(

Va urez o sapt frumoasa.

18+
bebelush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_i spune:

Buna dimieata, burtici!

Multumesc tuturor pentru sustinere.
miris, mult succes, sa dea Dumnezeu ca totul sa fie foarte bine.

Eu maine intru in "focuri", ma rog sa decurga totul bine iar rezutatele sa fie bune. Se pare ca pe 24-24 voi avea primele raspunsuri la intrebarile mele.

Stefania, ne gandim la tine, sa depasesti cu bine acest moment critic.

16+

Mergi la inceput