Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (54)
Raspunsuri - Pagina 9
crispro spune:
Puiut, cu adormitul in patul lui, cica merge varianta in care stai langa el, il mangai, il pupi, ii povestesti... daca plange il iei in brate. Cand s-a linistit il pui inapoi, la fel, ii canti, mangai, orice... plange, il iei in brate... si tot asa... cand ti se pare prea greu, sau nu merge dupa mai multe ture, renunti si mai incerci a doua zi... la mine cam o sapt a durat pana s-a invatat, dar bagam la ture noaptea, si il tineam de mana intr-o veselie...dar era si mai mic... mai nestiutor...
Roxana, io m-am tot uitat pe net dupa cosmonaut, marimea 6-9 luni, dar ba nu aveau marime, ba ceva nu imi placea... asa ca am iesit in oras si am luat de la un magazin cu hainute copii unul cu 35 de lei super gros si fainut... nu are marime trecuta pe el , ca e ceva firma din asta de piata (turceasca)... dar ma bucur, ca de nu as fi dat 200 de lei pe net... Io am mai avut un cosmo dar mai de toamna, de 3-6 luni , dar nu ii e bun, i l-am dat cand avea 4 luni, de 2 ori... asa ca sigur trebuie de 6-9 luni, mai ales ca mai are hainute pe sub el...
Diana, mersi de site. Ma bag la citit.
Eladea,
Puiut, mai vroiam sa iti zic ca daca acum esti pe LM, si deja de ceva vreme, mai repede de 6 luni nu are rost sa incepi diversificarea, doar daca nu se satura...
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
aelita spune:
Iulia Alexandra La multe lunite,scumpa mica !!!
DRAGAICA ,e greu sa ii aduci acolo,pe parintii tai?ar fi bine daca ai reusi,eventual si fratele dupa ce termina facultatea si isi face si el alt viitor ,toti impreuna e mai usor.
CARLA "retelete " ti le faci tu cum vrei,doar sa tii cont sa dai cate un fel doar,nu amestecate,si sa dai asa 3 zile,sa vezi eventuale reactii.abia apoi introduci a doua leguma,si acum poti face piure din cele doua,prima fiind testata.nu se face din doua netestate,ca apoi nu mai stii la ce a facut reactie.
astfel,prima luna e cam de testari,cate 3 zile,sa nu te stresezi ca "nu mananca" pt caoricum nu se cheama masa ,e doar sa se obisnuiasca in timp.
tu sa iei totul lejer,asta e cel mai important!! daca te simti nervoasa in vreo zi,si simti ca nu ai rabdare,pune pe cineva sa le dea,dar cineva care nu e stresat.
ei daca simt tensiune la masa,vor refuza apoi,percep ca e ceva "naspa" .Multa bafta!
hai sa vezi ca iti intri in mana! la inceput e mai greu,cu doar cate un cartof si-un morcov
Apoi,cand mananca multe feluri de legume,iti spun cum faceam eu:puneam sa zicem 10 legume la fiert.dar nu le faceam toate piure.faceam sa zicem cartof cu dovleac si carne de pui la blender.(carnea o fierb separat).si foloseam "zeama" din aia de la cele multe legume.
din aceeasi oala faceam si sa zicem dovlecel cu rosie si cu ceapa(asta cand se permite ,dupa varsta),sau si cu patrunjel(tot din oala fiert,puneam cate o ramura mare),sau si cu un pic de tzelina...ce combinatii iti vin !!
dar eu le fierbeam toate ca sa am si "zeama" plina de vitamine.
pastram unele castronele la congelator,pt eventuale plecari de-ale mele,si daca lasam pe cineva sa dea ,nu stiau sa faca piureuri si din ce,asa luau de la congelator.puneam castronele mici,scriam pe ele" cartof,dovleac,ceapa,pui" sau ce era acolo.
Dar asta cand erau mai maricei ,asa la inceput le dadeam numai eu,proaspat.
dar pt cand nu puteti,se intampla sa fiti bolnave,plecate,etc...e buna metoda congelatului,cum faceam si cu laptele.
sper sa va fie de folos tuturor,ideea de mai sus.
CARLA citesc mesajul cu cazatura.
imi pare rau!
ai sa te obisnuiesti,cred ca nu ecopil sa nu fi cazut din pat.ai sa vezi ca nu are nimic.iti amintesti de bebe care a cazut de pe masa de infasat?pup sa treaca!
tot idee, pt cazaturile din pat:
Protector pat ,are margini de aluminiu si in rest plasa ,are o parte care se baga subsaltea,si se pliaza,ziua ,cand nu vrei sa stea asa in sus,se lasa in jos pe langa pat,sa nu incomodeze.
mai sunt altele de lemn,dar alea sunt fixe .
asa asta se poate pune si la patul mamei,cand copilul e sazicem bolnavior si sta cu mami.si cand nu mai e nevoie,e usor de manevrat.
ANCA,doamne,ce cazatura a avut Vlad,cred ca ai simtit ca innebunesti pe loc!!!
eladea2005 spune:
ho,ho,ho...primiti pe Mosu' ?
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
racusor2010 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Roxana_Theo Fetelor, voi de unde ati luat cosmonaut pt vremea rece? si ce marime? Noi am primit unul si cand l-am probat am vazut ca ii este cam mare. si cum s-a facut tare frig, chiar avem nevoie. Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor 24.06.2010 http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/BebeTeo |
ce marime este? daca e 6-9 luni sau 74, ala e eu i-am luat de la C&A unul nu f gros si unul de la zara grosut si f simpatic. de 6-9 luni. la coccodrilo au, dar cel de 9 luni e imens
si nu f groase am vazut la fox kids, miniblue
pe acolo prin baneasa sigur gasesti, ca am luat noi anul trecut la nasi
mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010
aelita spune:
CRISSY am vazut zambaricul
ELADEA ce mosc craciun frumos !! acum sa te tii la doi mosi!
anca_vlad spune:
aelita a fost o incercare din multele la care m-a supus Vlad dar a trecut si suntem bine!
racusor in legatura cu olita, eu pe vlad am inceput sa il pun pe la 7 luni si jumatae la toaleta de dimineata si a functionat ff bine pana pe la 11 luni, cand din pacate a facut e-coli si i-am dat greu de cap....de papersi am scapat pe la un an si 10-11 luni!
ooana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui btz_ovi
Cam atat am vazut si eu la un centru in Bd din pacate Tu acum vrei sa iti faci pt slabire,tonifiere nu??Cam cate sedinte/luna faci?? Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010 |
cand am avut probleme cu spatele am mers zilnic 3 saptamani mai putin duminica..dar de atunci nu am mai avut probleme, inainte aveam dureri insuportabile
acum m-as duce de 2 ori pe sapt la un masaj de tonifiere mai mult la inceput...si poate dupa ce implinim 7-8 luni ma bag si la anticelulitic
Primul Craciun cu Matei - luna a 5-a 08.07.2010
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
baby78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carla_2008 neata fete! eu sunt tare suparata si speriata azi noapte plangea puiul mateo,l-am luat in pat cu mine nu stiu cand,nu stiu pt ce,insa dupa catva timp am adormit cred si am auzit o bufnitura!puiul cazuse din pat ,l-am luat repede,nici nu a plans tare,dar eu sunt tare speriata!!!!1 patul meu e jos,la 40 cm ,iar pe jos am parchet.S-a rostogolit pe lateral,asa a cazut.Ce spuneti ?sa-l duc la o tomografie,ceva? adevarul e ca sunta EPUIZATA si trebuie sa ma odihnesc ca noaptea nu tin minte ce fac Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori: Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010 http://community.webshots.com/user/denyssa_catana |
Si al meu a reusit azi sa ma albeasca intr-o secunda ....L-am lasat dimineata in patul mare baricadat de perne si eu din 5 in 5 min mergeam la el sa vad cum e...De fapt imi e teama sa nu isi puna paturica pe fata.....La un moment dat la nici 2 minute dupa ce l-am verificat...am auzit ca tipa....nu plans..doar un tipat si atat. Am ajuns in camera si am inghetat..Nu era in pat....era cazut langa perete...noroc ca era la ceva distanta de calorifer ca lesinam....Cred ca s-a trezit s-a rotit pe burta si apoi a inceput sa impinga perna gravidei pana a cazut...cred ca a cazut pe ea ca nu am vazut nimic rosu sau ceva semn de lovitura dar socul meu a fost enor...tremuram toata cu el in brate iar el radea....
Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010
puiutz_mic spune:
Crispro, multumim frumos pentru idei, o sa incercam, dar, vorba ta, Vladut era mai mic, acum la 4 luni cu Raducu al meu cred ca e mai greu... cand i-am vazut privirea aceea de parca a inteles ca vreau sa-l las acolo... am cam inteles ca nu o sa mai reusim
Iar de Sarbatori mergem la bunici, la Barlad, si nu caram patutul cu noi, asa ca oricum va dormi tot cu noi in pat. Nu stiu daca are rost sa ma mai chinui pana atunci sa-l invat in patutul lui...
Cat despre LM, da, suntem de vreo 2-3 luni aproape exclusiv cu tzitzi, am mai incercat chiar sa-i dau niste ceiut cu bibe si nu l-a vrut deloc... el cred ca o sa treaca direct la lingurita si canuta
Elena, mami de Raducu cel cumintel 12.08.2010
aelita spune:
vad ca incep cazaturile
pe langa rprotectorul de mai sus,eu mai faceam urmatoarele:
in loc sa pun perne pe langa el,ca oricum la o anumita varsta le impinge,mai bine puse pe jos.
plapuma,pernele(eu am multe) le puneam langa pat,si cand cadeau,cadeau pe moale