PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (203)
Raspunsuri - Pagina 4
MissJJ spune:
Se vede ca nu am chef de invatat nu?
Bobita si asta mica nu se omoara cu mosul, cu bradul a vazut ca ne implicam toti si e zarva s-a bagat si ea si i-a placut.
Ghimbir aici se foloseste la tot felul de retete si de dulciuri si savoury, este si fresh si conservat si tot felul. Eu nu ma omor dupa el, dar in retete e tare yumii.
Asa na uite ca mi-am adus aminte. De ce e mai prea tarziu deja pt olitza?? Maimutza mea mare stiti f bine ca abia cand a avut 3 ani in vara s-a invatat direct la toaleta. Nu vad de ce e asa tarziu si a avut f putine accidente si acuma nu mai avem treaba. Cu asta mica nici nu ma agit nu o intereseaza subiectul decat f rar si atunci mai mult de distractie.
Retete de salate sanatoase nu pricep exact cum vine asta, ca nu tre sa pui maioneza, poti face cu lamaie si putin ulei sau cu otet balsamic si tot felul de condimente. Combinatiile sunt endless, depinde ce ii place fiecaruia. De ex aici evreii mananca multe salate bune cu o tona de legume, deci poate gasesti ceva retete evreiesti, is delicioase retetele lor.
Aaa si am uitat sa zic de Craciun preferatele mele aici sunt www.simplynetworking.es/wmsimages/157362702_MEDIUM.jpg" target="_blank">mince pies, is delicioaseeeee www.bbc.co.uk/blogs/food/2010/12/dan-lepards-favourite-mince-pi.shtml" target="_blank">aici detalii despre ele..
MissJJ spune:
Didi nu stiu sa iti zic da uite www.bbc.co.uk/food/ginger" target="_blank">aici spune o multimea despre ghimbir si da multe retete yumii.
AnnaBaby spune:
De craciun vom face sarmale (abia le astept mi-e o pofta de mor), o comanda de salata boef la mama, si diverse specialitati de carne de porc, cu asta se ocupa sotul, ii place la nebunie sa faca el tot felul de muschiuleti marinati, afumati, etc. Saptamana asta vrea sa cumpere un porc si sa-l taie, e pasionat de traditiile astea cu ignatul, eu nu prea.
Nu prea multe chestii ca oricum acasa vom sta destul de putin, deja suntem invitati in seara de ajun la finii nostri, apoi in ziua de craciun vom merge pe la parinti, pe la bunici, etc. Peste tot ne asteapta mesele intinse asa ca acasa nu mai apucam sa mancam.
Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank">poze in concurs ann1 si ann2
Didi81 spune:
Mada, merci de link . Da, ghimbir macinat, la pliculet, am folosit si eu din cand in cand in diferite retete, dar mi-am cumparat o ditamai radacina pt pus in suc.
Reteta de cozonac o sa o scriu cand ajung acasa.
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
Marina_1609 spune:
ooka, am un album cu o carte de salate aici
nu sunt prea calitative pozele dar tot se intelege ceva. sunt multe feluri. sper sa se deschida linkul
si noi vom avea iepure, de obicei il facem la cuptor cu gutui. imi place de mor si pilaful cu iepure doar ca asta nu prea intra in meniul de craciun
cu ghimbirul nu stiu cum sa te ajut. nu am recoltat niciodata. in schimb noi facem o reteta bestiala cu ghimbir. carne de curcan o faci in putin ulei in wook si cand e aproape gata pui ghimbirul ras si amesteci pana se omogenizeaza bine apoi pui suc de lamaie si cand mai scade si e deja aprape gata pui mierea la sfarsit. mierea o tii putin sa nu se caramelizere. cam 500-600 g carne, o radacina de ghimbir si 1 lamaie jumate, miere cam 2 linguri. iese o mancarica f interesanta dulce-iute-acrisoara
asa, ziceam ca vom avea iepure cu gutui, sarmale, salata boeuf (pt ca fara salata asta nu-i craciun ,zice sotul) , ma gandeam la o piftie,o ciorbita, cozonaci si mai vad eu....oricum nu facem toate astea intr-o zi ca e prea mult. aaa si daca am timp, fac eu si painica
ooka, eu am facut painici fara drojdie dar sunt din acelea pe plita, ca niste turte, ca lipiile dar nu lipii
--------------------------------------------
Marina16+ & ANA SOFIA 05.08.08
--------------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi
Biribu spune:
acu ca vorbiti de mincare... noi facem la greu cupcakes, e americaneasca treaba dar e buna cu copiii, mai ales party-uri cu pici, fiecare isi primeste cake-ul personal si gata. bag si reteta daca vreti, de decorat e usor si distractiv.
Craciunul il vreau cit mai traditional ca de-aia e craciun, o sa bag sarmai, piftie, cozonaci la greu. cu fripturi eu nu ma omor daca nu-s la gratar.
pomul il vom decora si impreuna si separat cu ei chestiile rezistente si eu apoi decoratiunile mai delicate le agat prin virf (sper sa-mi tina figura).
ceea ce le-a placut tare a fost sa facem noi decoratiuni, am cumparat globuri simple rosii fara nici un brizbriz si le-am impodobit cu ei cu abtibilduri, sclipici etc, a fost distractie maxima ieri.
de cookies am mai zis, am vreo douaj de forme, iar ii las in ajun sa se desfasoare. aici tre sa-i lasi lui Santa cookies noaptea ca sa-ti lase cadouri deci e traditie.
Ooka pai eu eram in tabara dumitale dar nu m-ai zarit cu ghimbirul tau, pai nu radacina e cea folosita? ce altceva vrei sa folosesti? eu recunosc deschis ca il urasc cu pasiune, poa sa imi garanteze el viata vesnica si tot nu imi place...
Danutz noi facem brad natural anul asta, am avut pina acum timp de 3 ani artificial din motiv copii si mi s-a cam luat, ca eu asa simt craciunul, tre sa-mi miroasa a cetina.
Mada si eu am de-aia ce zici tu, plantar fasciatis ii zice, nu? rabdare si tutun. si ca sa inchei sa ma fac sper bine inteleasa pina la capat, nu, nu era vorba sa fii tu the bad one, cred ca stii treaba asta. era vorba ca deja dupa atitia ani cind istoria se repeta si cineva iti spune repetat ca nu iti doreste ajutorul sau parerile e mai bine sa o asculti, asa-i normal dupa mine. apropo de facebook, nu te evit doamne fereste pt ca nu am cum ca nu am cont. nu mai am defapt, l-am inchis demult la cererea expresa a husbandului din motive de securitate etc, deci daca o fi pe acolo vreun nik ca al meu nu-s eu aia .
da pe mess sunt gasibila oricind in limita timpului disponibil.
Tony al meu e un scump si jumatate. dimineata imi zice: mamy you are so bu-ti-ful asa complimente nu mi-a facut nimeni.... cind mergem prin vreun magazin si vede flori il taraste pe tasu acolo si declara: this is for my mamy clar nu de la barbatu-mea a invatat treaba asta ca el nu le are pe astea...
Mami de doi mici
"If you believe everything that you read, better not read"
ankalaura spune:
Turtu - uite www.google.com/products/catalog?hl=en&q=popcorn maker&um=1&ie=UTF-8&cid=14078521921055011342&ei=LkMGTcSKOIP0tgO5mJnFAg&sa=X&oi=product_catalog_result&ct=result&resnum=3&ved=0CEAQ8wIwAg#" target="_blank">AICI, popcorn maker Exact asa este al nostru (doar ca fu mai eftin )
Noi nu avem MU si nici nu mai vrem sa avem. In aparatul asta pun boabele, niscaiva ulei, ceva unt pe capac daca doresc, si ele pocnesc in mod natural, zbang zbang. Pe tava respectiva exista o chestie care se invarte si amesteca bobitele. Dupa care intorc partea aia transparenta, capacul, care devine castron din care servesti
Salata de cuscus, fac si eu, pe www.e-retete.ro/retete/salata-de-couscous-cu-legume-tabbouleh" target="_blank">asta Daca ai si o frunza de menta, e o nebunie! Lamaia ii da un iz racoros de milioane, si se poate manca simpla sau ca si garnitura. Poti sa te joci cu proportiile cum vrei tu, si sa fie mai mult legume decat cus cus.
Irlandezo - da' de ce cumparati margarina bre? Ca e o porcarie, dpdv alimentar. PiEs - fie-mea mananca smantana cu lingura. O avea vreun lips?
Si la noi ninge iar, asa de frumos! Ieri am cumparat saniute fetelor, poate azi merg sa le iau de la scoala si gradi cu saniuta! Ce s-ar mai bucura!!
Didi - pai daca face la olita, super!
A mea a invatat sa isi schimbe singura pampersul Iar peste pampers isi pune chilotei! N-am nici o sansa sa ma bag peste procedura ei. Cum face un pipi, cum isi schimba pampersul.
Dana - eu detest brazii artificiali, mi se par odiosi!!
Bradul natural, miroase asa de frumos, ala e Craciunul! Un brad artificial mi se pare ca un machiaj prost, o chinezarie, o plasticarie, o peruca mov, nici nu stiu cu ce sa compar mai odios de atata
Mi se pare mai "biologic" bradul natural, decat cel de plastic
Ca sa nu adunati ace pana in iulie, puneti domne o chestie sub el! Iar cand il scoateti, puneti un "drum" de folie pana la usa.
In Ro, crengile se lasau chiar si pana a doua zi de dimineata! In plus, brazi naturali erau extrem de scumpi, multi dintre ei erau urati, inegali, chei.
Ei bine, aici, e tara brazilor, e cu totul altceva, un brad natural e 20$ si in ianuarie iti mai dau si banii inapoi pe el unii, pe cand ala artificial e si 2-300, depinde de marime si culoare. Daca pretul era invers, probabil ca stateam pe artificial din lipsa de fonduri (adica ce naiba, e aberant sa dai 200$ pe un brad natural, daca ar fi fost asa, si sa il arunci dupa 10 zile...). ca sa nu mai zic cat sunt de frumosi astia de aici, sunt alte specii, o sa pun poze cand il vom impodobi si noi.
Didi - da si mie reteta ta de cozo!
Noi n-am stabilit inca meniul, in afara de curcan.
Fug la lectii, sunt absolut inconstienta!!
ooka spune:
Mada, retrage'le de tot ca nu e cazul'
Bobita
Didi, curata radacina si tai'o in bucatele mici mici (1 cm x 1 cm max) pune lamaie felii/suc si miere si apa plata, lasa sa se macereze macar o ora, dupa bea. Super bun. Ghimbirul facut suc la storcator e foarte iute. Mai merge ceai si eu il fac cu rata, parca ras. De fapt il faceam cu rata, ca nu'mi mai aduc aminte cum faceam sosul. Ghimbirul este foarte bun in raceli si e si foarte placut in limonade ca are un gust curat, asa intr'un fel.
Iar cu bradul, noi am luat un brad in ghiveci anul trecut, ieftin (100 ron) sau poate putin mai mult, oricum avea cam 130 cm si acu este fericit la Snagov in pamant, se pare ca s'a si prins ca a dat muguri noi. Asa ca eu consider ca e ok pentru circuitul bradului in natura. Plus ca braduti in ghiveci gasesti si la 50 ron bucata.
mami de Sofi
ankalaura spune:
Biri - m-am gandit.
Daca omu' isi duce copilu on regular basis la Mc Do, nu ma bag. La fel, daca nu ii pune centura in masina, daca nu il pune in scaun, iar copilul face in spate pe bancheta ca mingea de biliard pe masa aferenta. Mi s-a intamplat sa fim in masina, a fost chiar penibil, eu le zic alor mele sa puna centura, adica aleia mari, ca pe aia mica o buckle up myself, iar ea imi zice - "da' cutare n-are" - cutare fiind cu noi in masina. Ele nu comenteaza, stiu ca centura se pune mereu, ca nu se sta altundeva decat pe scaunel (acum, Eliza mai rar, ca e destul de inalta, nu mai are nevoie nici de inaltator, dpdv legal, dar eu tot ii mai pun).
Ei bine, respectivii ne-au vazut ca noi punem centura, desigur, ei au facut ca ei in continuare. Evident ca nu imi dau cu parerea pe subiect.
Cu McDo, la fel, adica eu stiu ca ei fac aniversarile numa' acolo, ca notiunea lor de fericire cu copiii e sa isi petreaca weekendu' la McDO, nu ma bag, nu comentez.
Dar daca ne intalnim la un pahar de vorba si omu' imi zice ca are o dilema, ca nu stie ce sa faca, de exemplu, sa emigreze, na. Apai imi zic parerea doua ore in continuu si nu ma pot opri. Si omu' imi zice, "da, da' cum sa o las io pe mama aici, ca e batrana si bolnava". Ii zic, bai, te analizezei bine, faci alegeri, unele al naibii de grele. Ii zic cum am gandit eu, cum mi-au zis altii ca au gandit ei, poate il ajut pe om sa se orienteze. Dar nu ii zic "bai tu esti prost? Vezi-ti bai de viitorul tau ca dupa aia te lasa pe tine copiii tai, batran si bolnav, si o sa iti mai si reproseze ca le-ai irosit copilaria" Si omu' poate se orienteaza, daca eu ii zic doar din experienta mea.
Drept sa zic, daca imi vine si peste 5 ani cu aceeasi problema, ca ce sa faca el, ar emigra, da' ce sa faca cu mama cea batrana, nu ii mai zic nimic. COnsider ca e matur si ar fi tebuit deja sa aiba raspunsul De fapt, il si are, dar ii place sa se turmenteze aiurea. Ca nu o sa emigreze niciodata daca el in 5 ani nu s-a lamurit. Adica s-a lamurit, dar nu accepta raspunsul din sinea lui.
Sau vine omu' si imi zice, bai mi-a ocupat unu' locu' de parcare, la noapte ma duc si ii sparg rotile. sigur ca ii zic sa stea cuminte, eventual sa lase aluia un bilet in geam, sa ii spuna ca e locul sau, platit, rezervat, bla bla, si daca totusi nu ii elibereaza locul, sa ii mai lase un bilet, sa ii spuna ca va chema remorcarea. Dar sa ii sparga cauciucurile, pun pariu ca se va trezi si el cu parbrizul bucati.
Cam asa vad eu, in viata reala.
Aah, Mona, mai vroiam sa zic un lucru si tot uitam. Parerea mea e sa mergi in urma si sa stergi mesajul (sau amanuntele din mesaj) care face referire la activitatea aia cu copiii, cu scoala, cu nevasta. Doamne fere pica cuiva ochii pe el si te trezesti cu un proces la tribunal, pe motiv de denigrare publica a unei persoane detinatoare de functii in aparatul de stat.