PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (203)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Turtu, da e special. Un ficat, de la un animal are cca juma de kil :). La inceput nu-l gaseam deosebit. Era "un pateu ca oricare altul". Acum insa da, mi se pare ceva extra. Un gust fin, o textura fondanta. Nu are nimic de-a face cu ficatul normal.
Nucile de St Jacques sunt niste scoici mai cu motz asa.
Melcii sunt deliciosi. Nu stiu sa gatesc, am mancat numai la resto.


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Mamaaa ce de retete , eu Craciunul asta nu fac nimic sunt doar musafir.Ma primiti?
Ia convingeti-ma...brad natural sau artificial?????impodobitul de fatza cu cupilu' sau surpriza?Astea s dilemele mele la ora asta

MAMI de CLARA (2008) si RIANA (2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Brad natural la ghiveci si impodobit cu copilul, aleg eu.



mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:


Noi suntem ecologici anu' asta, deci artificial

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Dana eu zic artificial cu copilul. Nu e eco artificial, noi avem artificial, dar e imposibil de reciclat dupa ce nu mai ai nevoie de el, dar rezista mai mult mai ales in preajma astora mici. dar cu toate astea eus fan brazi naturali, noi avem artificial ca il avea sotul deja cumparat inainte sa ne mutam impreuna si am zis ca asteptam sa creasca si maimutza mica mai marisoara sa mergem la ales de brad de la crescatorie speciala.
Mada am zis si mai sus si eu ziceam ca e ecologic ca vb aia nu tai brazi, dar nu e ca cica nu poate desparti materialele sa le recicleze asa ca din pacate ajung in landfil.
Sg pb cu ala natural e ca decat daca e in ghiveci se usuca si ii cad acele. Dar na acuma sunt breeds speciale sa nu le cada acele si etc.

Edit: ca am uitat, la ale mele asta e bucuria ca facem bradul impreuna, nu vad nici un fun sa fie gata impodobit, ca lor le place sa get stuck in, sa contribuie si apoi o sa se laude uite eu am pus globul ala acolo si etc. Deci in nici un caz impodobit fara copil, zic io.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:


Mno, pe aia n-o stiam...Pe asta il are Mick de vreo 8 ani si e inca bun bunutz asa ca-l folosim cat l-o mai tine. Noi am avut natural ultimii doi ani, dar anul asta parca nu vreau. Anul trecut am gasit inca ace si in iulie asa ca anu' asta il folosim pe asta artificial, mai ales ca is si scumpi din cauza ca n-au putut sa ii recolteze pe aia naturali din cauza zapezii.

Ooka retrag "duamna" si scriu doamna e mai bine?

Dana noi am facut bradul cu ele si asa facem in fiecare an

Gata ma duc la teme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Mada, pai dintre artificial si natural taiat, eu zic ca e mai eco prima varianta, nu? Adica in loc sa tai cate un brad pentru fiecare familie in fiecare an, mai bine se arunca un brad per familie la, nu stiu, 7-8 ani?... zic si eu
Noi anul asta pt prima data am folosit artificial, pt ca l-am facut de pe acum si daca ar fi fost natural n-ar fi rezistat prea mult timp. Dar vom cumpara si crengute de brad, pt miros.
Impodobit impreuna cu copilul, clar

Mada, cozonacii nu sunt chiar asa de greu de facut daca respecti niste reguli simple, ca si la paine. In primul rand tre sa fie caaald in bucatarie . Daca vrei sa te incumeti, iti pot da reteta dupa care am facut eu ultimele dati si mi s-a parut foarte ok.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

DANA...si eu as fi ales aceesi varianta ca si OOKa,dar Irinei ii e teama de beculete si de bradasa ca am ales sa il fac in lipsa ei,si tot din acest motiv l-am impodobit pe cel artficial de tema ca va dori sa il punem "la loc"adica sa il strangem si atunci nu maindurm sa arunci 200 de lei. Cu greu a acceptat bradul,nu e fan Craciun,Mos ,beculete...Dar am tot dus-o prin mall-uri si i-am explicat ca tot orasul se pregatesete de sarbatoare...si lanoi pe strada lumea a inceput deja sa decoreze casele as ca s-a mai imprietenit putin cu beculetele...dar de Mos nici nu vrea sa auda.

La noi problema e suzeta si nu olita...dar eu nu am probleme. O las sa renunte cand o vrea ea. Si eu am avut suzeta pana 3 ani si asta e...Si pe mine ma mai sacaie lumea,dar ma fac ca nu aud. Mai nasol e cu sotul,care imi spune ca eu incurajez,dar nu i-o dau decat la somn si apoi i-o scot....nu sta sa plencane toata ziua la ea...

Eu cu bucatareala nu sunt prietena,dar de acnd mi-a sugerat ANKA mixerul ala,parca parca ma mai apuca si pe mine.

OOKA...m-ai innebunit cu ce zici tu acolo...habar nu am cum e faza cu ghimbirul...doar ca il vad prin supermarket si am baut o data un cocktail cu ghimbir..in rest,habar nu am
Iar cu salate sanatoase....in afara de salata clasica,ma depaseste subiectul

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Nici eu nu stiam noroc ca am vazut anul trecut un documentar despre natural vs artificial si atunci explica ca is imposibil astia de reciclat. Si Flo il are asta de vreo 8 ani si l-am folosit an de an si a fost super ok. Da de ace mi-e si mie si plus ca nu il ptoi tine tare mult ca se blegeste saracutzul.
Didi da e mai eco intr-un fel, dar normal brazii de Craciun aici se iau din crescatorii speciale si cum ar veni is tot eco ca is replenished an de an poti sa ii ai si in ghiveci si se si recicleaza ca vin si ii strang dupa sarbatori.
Mada a nostru inca arata ok, da nu perfect se vede cai cam vechi de la atata desfacut pus in cutie etc. Oricum cand ilvom inlocui il duc la charity nul pun la gunoi ca mai poate ii este de folos cuiva.
Didi da reteta pls, poate ma incumet,am s-o notez oricum sa o am undeva, eu nu le am deloc cu aluaturile de astea mai simple care le torni in tava si le bagi la cuptor mai merg, da la aluaturi is bata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Da chiar, cat ghimbir se pune in suc? Eu am incercat o data sa fac suc de fructe cu ghimbir, si am pus o mica bucatica de ghimbir in storcatorul de fructe... oi fi pus eu prea mult dar nu m-am putut atinge de ce a iesit

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput