PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (203)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Truli . Este greu de imaginat ce este in sufletul vostru. Ma bucur ca ati gasit o terapeuta buna si ca sunteti pe drumul cel bun. Dumnul sa va aiva in paza si sa va dea forta necesara sa luptati pentru puii vostri.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Truli e tare greu sa iti vezi puiul intr-o situatie dificila, si sa nu stii cum anume sa-l ajuti, nu pot decat sa-mi imaginez ca e cumplit. Insa e bine ca ati constientizat din timp problema si ca terapia merge bine. Iti doresc multa putere sa lupti pt Victor, multa rabdare si incredere.

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
asteptam cu nerabdare pe !!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Am si eu o mare rugaminte!!!

Ma pot ajuta fetele din Franta....Cineva mi-a facut o comanda de medicamente,medicamente care se gasesc momentan doar in Franta. As vrea daca se poate sa mi le trimita cineva din Franta in Romania. Persoana care are nevoie de acste medicamente este un tanar de doar 31 de ani care sufera de o boala foarte rara.
Eu va voi trimite scanat prin mail reteta si trimiterea de la medic sa fie o garantie cum ca nu faceti altceva cu medicamentele.

Eu voi apela si la prietena mea care este in Franta pentru ca baiatul trebuie sa ia aceste medicamet toata viata...ea imi va trimite doza pentru 3 luni. Apoi voi apela si la varul meu din America unde medicamentele sunt mult mai ieftine..si le va trimite prin unchiul meu care este in vizita acolo.
Baiatul este fratele unei foarte bune prietene a mea de aici din Romania. Si ne luptam pe toate frontrurile sa putem aduce mediacmetul acesta in Romania. Pana acum il cumpara din Olanda,dar olanedezii nu il mai vand.

Va multumesc frumos!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Ma bucur ca au scris fete care nu au mai postat demult!
Camy ce ma bucur ca ai scris.Ce scump e Flavius!
bobitamica sa stii ca ai dreptate cu cumparatul hainutelor inainte dar nu m-am putut abtine.
Truli-luli multa sanatate micutului Victor si voua multa putere sa-i fiti alaturi si sa depasiti impreuna momentele grele!

Eu sunt in plina curatenie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

truli, multa putere va doresc sa luptati si sa scapati de acest diagnostic!

--------------------------------------------
Marina17+ & ANA SOFIA 05.08.08
--------------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

TRULI, dar tu esti sigura ca diagnosticul primit e cel corect? Nu vreau sa minimalizez ce vi se intampla si nici n=am prea citit despre autism, sa fiu sincera, dar mi se pare ca prea usor se lipeste diagnosticul asta pe frunte. De ce, ca nu vorbea la 2 ani? Ca din ce spui tu mi se pare un copil normal, spui ca e empatic, dragastos, ca rade, ca a inceput sa vorbeasca, si mai ales ca a facut progrese si fara terapie. Poate ca pur si simplu asta e ritmul lui de dezvoltare, a inceput sa vb. mai tarziu. Eu nu prea inteleg ce e highly functional autism, pana la urma oricine care e mai putin sociabil sau care vorbeste mai tarziu e autist?

Nici Luca pana acum o luna nici nu voia sa repete cuvintele pe care i le ziceam, abia de curand a inceput sa acumuleze, sa spuna cuvinte noi, dar inca suntem departe de faza cu vorbitul in propozitii. Si nici la capitolul somn nu sta bine, dar asta chiar are legatura cu autismul? Eu sunt convinsa ca el n-are nimic, se vede ca e inteligent, stie sa comunice si sa se faca inteles, doar ca e un pic mai lent la limbaj, si sotul meu a vb. dupa 2.5 ani. L-am si dus la un neuropsihiatru infantil acum cateva luni si a zis sa-l lasam in pace cu vorbitul, adica na, sa incercam sa-l stimulam dar sa nu ne facem griji ca nu vorbeste, iar dupa 2.5 spre 3 ani daca tot nu va vorbi sa venim din nou la ea.

Inca o data, nu vreau sa minimalizez, dar eu de mult nu mai iau ca litera de lege ce zice un singur medic, mai ales cand e vorba de diagnostice din astea crunte si mai ales la nivel psihic, ca na, daca ai o hepatita iti iese la analize, dar asa, autismul, diagnosticat dintr-o discutie de cateva minute cu un psiholog care nici nu-l cunoaste si care e si strain si-l inhiba, poate poti sa-l iei "with a pinch of salt".

Te imbratisez cu tot deagul si iti doresc sarbatori frumoase si senine!

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Multumesc mult fetelor pentru incurajari!

Moni sa stii ca nu m-am grabit, zic eu, cu diagnosticul. imi cer scuze ca nu am dat mai multe lamuriri si poate am speriat alte fete cu diagnosticul asta. La momentul respectiv, in august, V nu doar ca nu vorbea dar
- evita contactul vizual,
- nu reactiona cand era strigat pe nume,
- nu reactiona de nici un fel nici la alt fel de zgomote care in mod normal atrag atentia, asta in conditiile in care nu are probleme cu auzul
- era concentrat pe urmaritul rotilor la masini, prefera sa stea singur si sa ruleze masina pe podea urmarindu-i rotile
- nu arata cu degetul,deloc, solicitarile lui se faceau prin pozitionarea mainii mele pe obiectul care il interesa
- de unde pana la un an bodoganea mult pe limba lui, in jur de un an jumate parca a mutit, a inregistrat un regres nu doar din punct de vedere al verbalizarii ci si al interactiunii cu noi, in general

Pe baza acestor constatari am mers cu el la evaluare la clinica de neuropsihiatrie infantila unde i s-a facut eeg, care a iesit normal, a fost consultat de un medic neuropsihiatru infantil si de psiholog. Ei au constatat ca e vorba de o tulburare de dezvoltare, careia initial i-au spus tulburare pervaziva iar dupa trei luni i-au zis autism. Oricum ideea e ca se refera amandoua la acelasi lucru, e o tulburare din spectrul autist, usoara, speram noi, dar despre asta e vorba.

Si inca ceva, evaluarile nu au fost superficiale, de cateva minute, atat neuropsihiatrul cat si psihologul l-au evaluat aproape 2 ore timp in care l-au testat pe el cu diverse jucarii si materiale, l-au observat sau ne-au pus intrebari noua, parintilor. Mie mi s-au parut destul de temeinice si pricepute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Cat despre psihologi care vad probleme la oricine iti dau intr-o anumita masura dreptate. Adevarul e ca luate pe bucatele manifestari de genul asta poti intalni la oricine dar diagnosticul tine de frecventa lor si de ponderea intre manifestarile "normale".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

TRULI, am inteles acum. Sper ca nu te-ai suparat pe interventia mea, dar de multe ori m-am lovit, ori eu ori cunoscutii mei de diagnostice aruncate superficial si de asta am ajuns sa fiu de multe ori Toma necredinciosul. Sa dea Dumnezeu sa evolueze cat mai bine Victor si voua sa va dea putere si intelepciune sa stiti cum sa il ajutati! Te pup cu tot dragul

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Eu-s pe aici bagata pana-n gat in curatenie, God ca mult mai dureaza, sper totusi sa termin pana diseara ca e deja 2 si abia, abia daca sevede vreo ceva.
Nu am citit din urma da citesc mai pe seara, salutam gasca, spor la treburi la care mai trebaluiti azi.

PS: Didi am toate ingredientele si sper maine dim sa fac cu fetele biscuitii aia. Cozonacul pe la sf de sapt daca ma risc sa fie si sotul acasa.

Mergi la inceput