PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (203)
Raspunsuri - Pagina 16
MissJJ spune:
Buna fetele!
A nins si la noi finally.
E frumos si alba afara. Ieri am fost in Londra la winter wonderland, cu un mic detur inainte si pana am ajuns noi la winter wonderland ningea de le rupea eram in fatza la palat si abia distingeai ce si cum.
Asa tare ningea asa ca la winter wonderland l-am vazut pe mos, numai maimutza mare la vizitat aia mica nu vroia si pace sa iasa din carutz nu-i placea ca se tot acoperea coperttina de zapada si ea nu vede plus era mega aglomeratie acolo. Poze la winter wonderland nu am facut ca eram fleasca de la atata ninsoare, ca na nu ne imbracasem de ninsoare ci de ger. Si cand am venit acasa era totul alb si aici.
Acasa am lenevit ca matzele la caldura am baut ciocolata calda si am papat turta dulce de la german market.
Azi avem de gand sa facem shopping pt masa de Craciun. Sa vedem daca circula vreo ceva, cu toate ca se pare ca, spre surprinderea noastra toate circula.
Didi question, ca na io care nu le am cu de astea
, adik vrei sa zici ca pui o folie de aia transparenta apoi pui aluatul si deasupra inca o folie si asa il rulezi??? Ca eu nu pricep cum functioneaza asta, nu-l rulezi si apoi il asezi intre folii? Sorry de intrebarile astea stupide, da na is beginner.
Intreb ca suna super fain si as face dupa amiaza ca tare s-ar mai bucura maimutzele.
Tecky sa le poarte sanatoasa.
Ms.
Mai eu de curatenie is mega satula acuma fac acuma e la loc.
Vicky spor la treaba.
Bobitamica ce frumos s-au distrat ei, lasa ca le prinde bine.
Si la noi avem fiecare timpul nostru mai mergem numai eu sau numai tati cu ele undeva na sa avem fiecare timpul nostru.
Pupici si duminica placuta mergem sa ne organizam si noi.

Tecky spune:
Hai sa rup eu tacerea asta![]()
mada ma bucur ca a nins si la voi ca stiu ca iti doreai sa aveti zapada de sarbatori.

Am uitat sa o laud pe Ralu ca de 3 saptamani a inceput sa faca la wc,cel putin kk numai la wc face.
Noaptea si cand iesim afara mai face in pampers.
Eu maine vreau sa fac curatenie generala...
Ce mi-ar placea daca in preajma sarbatorilor ar mai intra fete care nu au mai postat sa ne scrie cate un pic despre ele si pepenasii lor.
Va las ca ma pregatesc sa ies cu cativa prieteni in oras.
vias spune:
buna seara..asta in caz ca va mai amintiti de noi...
sa stiti ca de citit citesc, dar mi se pare ca eu nu am ce sa spun, privesc cu multa admiratie toti pepenasii scumpi si pe fratiorii lor.
Toti au crescut mari, frumosi, au inceput sa vorbeasca....sunt niste minuni 

Flavius a crescut si el, multumesc lui DD este sanatos, asa sa-l tina DD toata viata, este plin de energie, este si un neastamparat, este la varsta la care se catara, rupe, sparge, tranteste, strica, vrea cu orice pret sa faca ceva ce nu e voie, vrea cu orice pret acolo unde s-ar putea accidenta...dar slava Domnului, e iubit de toata lumea...asa ca e si un foarte rasfatat..si se gasete mereu cate cineva care sa stea in spatele lui.
Merge de la 11 luni fara o zi, acum alearga deja, sta mai prost cu franele, semai trezeste cateodata cu cate un zid , usa, dulap in fata, dar in rest e ok.
ii place foarte tare sa danseze, se duce singur si da drumul la muzica..e un scump si jumatate.
I-am luat si motul..a ales prima data cartile de joc 
, apoi cartea si pixul..
Cam asa ne petrecem noi timpul...il asteptam pe mos Craciun, abia astept sa-i vad reactia..am primit si un sfat bun, legat de brad..adica sa-l leg de calorifr, pt ca sincer, altfel si l-ar pune in cap imediat.
Doresc sa felicit tinerele mamici, sa le dea DD multa sanatate lor si copilasior, am vazut si poze...
Si Marina, sarcina usoara in continuare! 
Cu Anaxena m-am intalnit acum o luan si jumatate si nici nu i se vedea burtica..nu parea deloc insarcinata...este la fel de frumusica ca intotdeauna.
Doresc sanatate multa tuturor pepenasilor si fratiorilor lor.
Syb 
sper din tot sufletul sa se gaseasca o rezolvare sau macar ceva care sa-l ajute pe Victor. Sa fii tare si puternica..si sa nu iti pierzi niciodata speranta in DD! Sper sa nu te supere deloc cuvintele mele, nu asta imi doresc, imi doresc sa stii ca ma gandesc la tine...si ma rog pt puiul tau!
Mada de Irl si tie iti doresc multa sanatate, sper sa se gaseasca o rezolvare si pt problema ta! Sanatate multa! 
Mada din Uk multa bafta iti doresc, sper sa primesti curand un raspuns favorabil . iti tin pumnii stransi! 
Mona, in cazul in care ne citesti, sa stii ca ma gandesc la tine. De-a lungul timpului am invatat ca nimic nu e alb sau negru, nimic nu e atat de frumos sau atat de urat, am invatat ca lucrurile nu sunt niciodata ceea ce par a fi.
Ai grija de tine si de familia ta, va doresc numai bine. Sper ca intr-o zi sa rasara soarele si pe strada ta.
Va pup si va citesc pe toate.
Va doresc tuturor numai bine,sanatate multa, sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua!
ps. sa stiti ca acum am in cap mai multe nume, ma gandesc la voi toate, va rog sa nu va suparati ca nu am trecut aici numele vostru.

Cami,
de
Flavius Cristian in 
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
Poveste si POZE
Didi81 spune:
Mada, da, ai inteles bine. Am explicat eu prost, de-aia nu s-a prea inteles
. Ideea e ca aluatul e moale si lipicioas cand e caldut, pt ca e untul moale. Asa ca il trantesc intre foliile de plastic sa il pot intinde, si il bag intins gata la frigider. Altfel degeaba l-asi racii ca s-ar incalzii la loc dupa aia pana il intind.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
Didi81 spune:
Cami, imi pare foarte bine ca ai intrat sa ne mai scrii despre voi
. Sarbatori fericite si sanatate multa va doresc!
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
katalyna spune:
buna seara dragelor!
eu, cam greu apar pe la voi, sper ca sunteti bine
merg sa citesc din urma sa vad ce au mai facut pepenashii.
noi suntem bine, il asteptam pe moshul, deja l-a vazut la david la scoala unde i-a adus si cadou, a inghetat cand a luat-o in brate, dar macar nu a plans ![]()
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=3" target="_blank">kat.jpg
bobitamica spune:
Buna dimineata,
TECKY...sa poarte cu placere hainutele,Ralu!!!Eu nu mai cumpar pentru sezonul urmator pentru ca am facut asa si Irinei nu-i mai vin.Desi ea e slabuta,ii raman scurte la maneci sau din contra ii sunt tot mari si cand ar putea sa le poarte, e iar iarna respectiv vara.
Asa ca de acum cumparam pentru fiecare sezon si nu multe haine. Am constatat ca am tendinta sa ii pun unul sau doua plovare /toamna sau iarna. Acum i-am luat un polar de la Decathlon si numai pe ala il poarta. Ii place ca e moale si tine de cald. Iar de pantalonasi nu mai zic...ea nu suporta blugi,raiati sau alti pantaloni care se inchid cu nasture...cica ii intra nasturele in buric,asa ca preferam panatlonii cu betelie in elastic din ala lat. Si avem unii de la C&A...Blugi ii pun cadn mergem undeva si ii dau ceva asa zis mai "elegant".Aceeasi problema avem si cu incaltamintea. I-am cumparat niste pantofiori si niste ghetute superbe,dar care domnisoarei mele nu i-au placut,daca va vine sa credeti...nu vrea nici sa le vada,dar sa s incalte cu ele...si a trebuit sa cumparam ghete impreuna cu ea. Ea le-a ales singura...![]()
DIDI...super reteta pentru fursecuri...O sa incerc si eu!
CAMY...ma bucur tare mult ca ai scris si ai povestit de Flavius. Nu stiu daca iti vine sa crezi,dar zilele trecute m-am gandit mult la tine. Nu stiu daca stiti dar astia cica vor sa desfiinteze institutul de la Tragu Mures. Si chiar m-am gandit mult la voi. Ma bucr ca sunteti bine ,sanatosi!!
Sa aveti Sarbatori frumoase si vesele!!!
MISS JJ...sa stii ca tare mult le-a priit excursia asta in 2.Irina e oricum foarte atasata de tati si ii place mult cand e cu el. Si cum spuneam,asa a profitat si el. Iar eu m-am odihnit,daca as putea spune asta....pentru ca mi-am gasit de lucru...Am facut ordine la acte,si in niste dulapuri pe unde nu am facut de ceva vreme ordine
.
MONA...

KATALYNA...Irina nu vrea sa il vada pe Mos Craciun..."e gas si ae baba si nu-mi pace."...
MARINA...deja cand aud asa chestii asa complicate,cum ar fi lavada si alte minuni...imi dau seama ce prost stau la capitolu'bucatareala...Dar am recunoscut ca nu ma pasioneaza prea tare...
.
Stiti cum consider eu ..ca viata e o multitudine de alegerei...asa ca alegi sau nu alegi sa faci anumite chestii...iar eu am ales probabil altceva. Prefer sa fac altceva decat sa gatesc....
Oricum va admir tare mult,pe voi fetele care gatiti faceti scoala,aveti grija de copii...
.
truli-luli spune:
Buna fete dragi!
Nu am mai scris de mult timp despre noi. Am tot incercat dar nu reuseam sa pun gandurile pe hartie (monitor :) ). Noi am trecut printr-o perioada dificila. Pe 2 august , cu 2 zile inainte de ziua lui, am fost cu Victor la o evaluarela Cluj unde ni s-a pus diagnosticul de tulburare pervaziva de dezvoltare (de fapt e vorba de o turlburare din spectrul autist). Am ajuns la aceasta evaluare pentru ca am observat , pe langa faptul ca nu vorbea, ca nu arata cu degetul, ca parea sa nu ne auda cand il strigam pe nume. Ne-a lovit diagnosticul asta mai rau ca trenul. Am inceput sa caut pe internet , sa citesc, sa ma ingrozesc, sa plang.... treptat am inceput sa ne mai dumirim si sa incepem terapia cu o domnisoara psiholog. A fost greu la inceput pt ca nu stiam exact ce trebuia sa facem, cum anume, nici psiholoaga nu il cunoastea indeajuns incat sa se poata adapta la stilul lui. Asa ca aproape trei lui am cam bajbait pe intuneric. Din fericire in timpul asta Victor a continuat sa faca progrese, chiar si fara o terapie sustinuta.
Dupa 3 luni am fost din nou la evaluare la Cluj. Medicul neuropsihiatru a spus ca lucrurile evolueaza bine iar psihologul a insistat ca trebuie sa lucram mai mult cu el. Asta a fost semnalul nostru de trezire si de mobilizare. De atunci facem terapie in fiecare zi, adica lucrul cu el la masuta, 3 zile pe saptamana cu domnisoara psiholog si restul zilelor in special cu sotul meu. Eu ma ocup de partea de generalizare in restul timpului. Avem mare noroc cu faptul ca el acumuleaza foarte repede, a inceptu sa vorbeasca, cate putin, nu in propozitii dar denumeste obiectele cunoscute si pare incantat sa repete cuvinte dupa noi. Si avem sperante ca lucrurile se vor imbunatati cu timpul. La asta ne ajuta si faptul ca din punct de vedere cognitiv sta f bine, peste varsta lui. Cautand partea plina a paharului am observat ca nu are stereotipii f multe sau f pronuntate, nu prea avem probleme cu somnul, cu mancarea, din punct de vedere afectiv comunica foarte bine si e empatic, e dragastos cu cei ai casei, incepe sa inteleaga sau sa arate ca intelege ce i se spune, sa initieze jocuri cu noi, sa ne ceara interactiunea. Toate astea imi dau speranta ca va fi mai bine si ca va fi vorba de un Highly functional autism. Dar asta vom sti doar cu timpul. Pana atunci lucram si luptam si evaluam ca se imbunatatim situatia. Si cel care ne ridica moralul e tot Victor cu veselia si dragalasenia lui, cu ghidusiile si cu noutatile cu care uneori ne surprinde
Eu abia acum am inceput sa ma dezmeticesc si sa accept situatia si sa incep ca actionez constructiv. Daca in prima faza cand am aflat am fost destul de ok, de vreo luna m-a lovit o durere in suflet si o apasare si un necaz de nu imi venea sa ma urnesc dimineata din pat. Din fericire in perioada asta sotul meu s-a tinut tare si m-a sustinut si pe mine, a lucrat si cu Victor.... a fost grozav. eu acum incep sa revin la linia de plutire si sa lucrez si eu mai bine si mai organizat cu Victor.
Pe langa toatea astea Ana a avut si ea de suferit din cauza orientarii bruste a atentiei catre Victor. I-a fost greu sa inteleaga de ce totate efortuirle si rabdarea si atentia erau pt el. Intren timp ne-am mai echilibrat si noi si , zic eu, am reusit sa revenim la normal, sa ne ocupam de amandoi, sa avem rabdare cu amandoi si asta se vede f bine si in relatia dintre ei. Se inteleg mai bine, se joaca impreuna, rad, impart jucarii (uneori :)) oricum, colaboreaza mult mai bine si cauta compania celuilalt.
cam atat pot sa scriu acum. Am inca multe ganduri amestecate in cap, sper ca am fost cat de cat coerenta. Oricum ideea e ca ma gandesc la voi si la pepenasi si va doresc din suflet sarbatori minunate!
bobitamica spune:
Truli....citesc si nu-mi vine sa cred ce spui. Bine ca v-ati dat seama si ca ati mers la medic cu el. Cred ca a fost cumplit pentru voi cand i-au pus diagnosticul!!Dar e bine ca v-ati mobilizat si ca sunteti pe drumul cel bun!!! Stii si tu ca sunt de prisos cuvintele,dar as vrea sa te sustin moral,sa poti lupta pentru copiii tai. E un lucru extraordinar ca terapia si lucrul vostru impreuna a dat rezultate!! O imbratisare si un gand bun de la mine!!