PEPENASII de 2008 se pregatesc de Sarbatori! (203)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Si noi avem Pyrex, da' mai bune ca alea cica sunt Anchor, da' si de doua ori mai scumpe - problema e ca ala de mi-a pocnit mie in miliarde de bucatele, in cuptor, era Anchor
Next time, cumpar Pyrex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salu

Gini multam de reteta, o sa incerc sa vaz daca imi iese
Didi, lavanda poti sa o cultivi, da' pentru asta poate te ajuta Mada, ca eu n'am cultivat dar daca totusi vrei sa cumperi se gaseste lavanda bio la ki'life in piata romana. Probabil ca si la alt plafar, dar eu doar acolo am vazut'o la ceaiuri.

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Anka eu Anchor nu am vazut, creca sunt si aici,da cele mai folosite si vestite termorezistente is astea de la Pyrex de sticla, mai sunt si de alea groase si grele cast iron e materialul le nu stiu cum, ceva cu c, frantuzesc numele, ei alea cica is cele mai cu motz da is scumpe rau.
Eu nu cultiv da cultiva vecinii doi dintre ei au plantat in fatza la casa de-a lungul path-ului boscheti de levantica. De aia zic de cultivat, aici este peste tot in campuri, in gradini, boscheti peste boscheti, nu stiu cand trebuie recoltata exact, dar e tare faina arata si frumos si miroase extraordinar cand deschidem geamul seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Salutare!
Ieri am scos-o pe Ralu cu sania afara si a stat nemiscata in ea.
Adevarul este ca era si frig.Sa vad azi ce reactie mai are.
Annababy ce fulg frumos a fost Ioana la serbare.
mada relaxeaza-te ca meriti.Adevarul este ca oricat de bine as face curat in 3-4 zile se face la loc asa ca nu mai ma omor...
Noi ne pregatim sa plecam la socrii.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Dara...multa sanatate!!si incredere in Dumnezeu!!tot ce conteaza acum este ca a raspuns la tratament.

Miss JJ.....ai dreptate! imi face bine si mie si ei. Mai ales ca e topita dupa tati...si cum el ajunge mereu tarziu acasa,acum are ocazia sa fie numai cu ea,si sa se distreze imprauna. M-a sunat mai devreme si era ingrijorat. Au fost pe partie unde s-au dat cu sania,s-au jucat,Irina nu mai vroia sa plece de pe partie si cand au ajuns acum in camere era tare speriat ca e fata inghetata bocna. Sper ca l-am linistit. O tine in brate sa o incalzeasca la manute si picioruse...

Gini...si eu am mai facut biscuiti cum faci tu...eu le pun nuca in compozitie si ii numesc pricomigdale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Gata, am luat materia prima pentru caltabosi : matzele, ficat, inimi, juma de cap, carne. Cel mai tare ma incanta jumatatea de cap. Anul trecut nu am luat, si ce am mai regretat ....

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

ANNA...am vazut-o pe Ioana....e o scumpa!

Eu gatesc numai in vase termorezistente cand fac mancare in cuptor...asa zisele Ena,dar habar nu am ce firma sunt. Pana acum nu a pocnit nici unul. Dar stiam ca nu se baga in cuptorul incins. Trebuie bagate cand cuptorul e rece...eu cel putin asa fac si pana acum a fost ok.

Ma duc sa pregatesc ceva,..imi vine fata de la munte si sa pape ceva bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Azi am facut fursecuri cu Aida, ea le-a decupat si asezat pe tava. Reteta e una pe care o fac de obicei de Craciun si ne plac foarte mult:

200 g faina
2 galbenusuri
80 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 praf sare
120 g migdale macinate (sau nuci, fistic, etc)
175 g unt

Se amesteca un aluat din toate ingredientele si se da la frigider pana se raceste bine pentru a se putea decupa forme. Eu asez aluatul pe o folie de plastic, ii pun alta folie de plastic deasupra si il intind bine. Asa intins il bag la frigider, apoi cand e rece il decupez in diferite forme, pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dau la cuptor 10-15 min.
Aidei i-au placut , ceea ce e un lucru mare pt niste dulciuri home-made!

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

didi .Am sa incerc si eu reteta.
Apropo:am facut comanda de hainute de la Aramis pt Ralu si aseara am ridicat comanda si sunt foarte incantata de ele,calitate si au preturi mici.I-am luat multe lucruri si pt la vara ca nu m-am putut abtine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

lavanda eu am luat de la plafar, sub forma de ceai. daca e uscata pui doza ceva mai mare decat atunci cand e proaspata.

--------------------------------------------
Marina16+ & ANA SOFIA 05.08.08
--------------------------------------------
Mami Marina's blog
Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput