Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***282***
Raspunsuri - Pagina 10
claudela spune:
Ajung foarte greu sa mai intru aici, la voi...Oricum, va spun ca nu v-am uitat si mi-e dor sa mai stau la o vorbulita cu voi toate!
Va imbratisez cu mult drag!
Ilinca_M. spune:
Gaza, mi-ai luat vorba din gura, si eu vroiam sa spun ca Ian simte starea sufleteasca a mamei lui. Dar ce aventura ca aiuritul ala de medic, cu tratamentul lui pentru adulti...e bine sa ai si un farmacist de incredere, eu sunt foarte incantata de farmacista noastra, numai la ea mergem de vreo 7 ani.
Sophiphi vad ca a iesit, macar temporar, din greva foamei, azi a despachetat singura cumparaturile si a venit cu un borcanel la mine sa-i dau papa
. Doamne da sa baloteze mai bine, sa-mi lase si mie noaptea macar 2 ore legate de somn fara molfait la pieptu-mi de arama...
Cu spalatul pe dintzi suntem la faza de care s-au plans multe tufete mai demult: refuz total. Si ce-i mai placea, ce pasiune facuse pentru spalat pe dinti, seara ea-mi amintea, imi facea gestul frecatului cu periutza sa nu uit...si-acum nu vrea si pace. Eh, e o faza, va trece, nu-mi fac eu probleme din asta...
Anaan, si Sophiphi e mare fan ochelari, cum v-am zis i-am dat o pereche de soare si se distreaza de minune cu ei. Ce-mi place cum ii sta Guliei in roshu
Eu n-am gasit nicaieri body rosii, de cand ma stiu; de ce naiba e asa de rara culoarea asta la copii?!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
inapreda spune:
Multumesc pentru sfaturi si experiente impartasite. 
Eu am cerut analize amanuntite pentru ca eram nelinistita ca nu minca si nu dormea corespunzator. Nu am avut niciodata probleme cu mincatul si, desi nu era sub greutate, mi s-a parut normal sa investighez pentru ca voiam sa ma asigur ca nu are carente de vitamine, minerale sau ca nu are alte "ba--"uri. M-am dus la medic sa intreb ce si cum, dar nu mi-a oferit raspunsuri. Cind am cerut analizele, eu chiar la paraziti ma gindeam. Sumarul de urina a iesit ok, copro, la fel; si analizele de singe au iesit ok, mai putin eozinofilele.
Doctorita m-a intrebat: e alergic la ceva?
Raspuns: DIN CITE STIU EU, nu!
Cum pot sa-mi dau seama daca e alergic la ceva? Ce analiza/analize sa cer? Ce sa mai investighez.
Anti-parazitarea nu am inceput-o, desi am cumparat medicamentele pentru toate persoanele care intra in contact cu Ian; dar nu am inceput-o tocmai pentru ca nu-mi "mirosea a bine" ![]()
Gina lu' Ian
Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard
Ian
Gaza22 spune:
Ina in primul rand analizele de copro se repeta intotdeauna la diferenta de 1-2 saptamani pt a surprinde crocbauri care daca sunt in starea de ou nu pot fi observati. Denisamada te poate lamuri mai bine. Apoi ar trebui sa mergi la un alegolog, el iti poate spune cel mai bine ce sa faci si ce teste sunt necesare. In general semnele de alregie sunt, curgerea nasului/ochilor, stranut, mancarimea nasului/ochilor/pielii, pete pe piele sau sunt cazuri in care alergia nu e ff puternica si nu prea sunt semne. Alergologul te poate lamuri cel mai bine. Si eu ziceam ca nu am alergie la nimic si s-a descoperit ca am rinita alergica la acarieni domestici si acum sunt pe tratament si imi dau seama ca ma simt exceptional si ca medicul avea dreptate desi la inceput am zis ca exagereaza.
Mami de Gazii mica si frumoasa
Primul Anisor 
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda -i-am facut analizele si i-au iesit eozinofilele marite; doctorita mi-a spus ca are paraziti si i-a prescris un tratament; la farmacie mi-au spus ca tratamentul ala e pentru adulti; am fost la alt medic care i-a dat dreptate farmacistei si mi-a schimbat tratamentul si m-a inspaimintat groaznic: cica, daca farmacista nu era "pe faza", si-i administram tratamentul lui Ian, ii stricam ireversibil ficatul ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ce-ati face in locul meu, cu medicul nr 1? Eu n-am facut nimic dar toata lumea ma acuza, sustinind ca ar trebui sa iau masuri. |
Desi nu am obiceiul sa ma bag in asemenea momente... acum am o dispozitie diferita... so: e adevarat ca eosinofilele cresc in parazitoze, dar nu exclusiv, de exemplu ar putea fi si semnul unei alergii/fond alergic. Oricum, nu ne aruncam sa tratam parazitoza pana nu am identificat individul care se face vinovat (parazitul)... Antiparazitarele sunt intr-adevar hepatotoxice, nu e o idee buna sa le dam "de kestie" si cu atat mai mult supradozate... Ce sa zic... un minim de "masuri" ar fi sa nu mai mergi la dr respectiva...
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anaan Pisik, si eu am mania bagajoaielor Ilinca, m-a pus pe ganduri treaba cu covorasul, mai ales ca este un favorit al lui Andrei. Toata ziua il face si rasface ![]() ![]() |
Si io am o problema cu bagajele, mi se trage din vremuri imemorabile... he-heeeeee. Intai scot tot ce imi trece prin cap sa pun in bagaj... apoi incep sa restructurez....uneori prea mult.
Covorashul nostru nu prea mai prezinta interes.... a trecut vremea lui, acum aproape ca sta "intreg"...

Dupa ce le-a spus la toti bebe - Ana, Adela a intrat intr-o noua faza: toti sunt "bebe". Acum e cu verishoara-sa (9ani), dar tot "bebe" o striga. Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
olishka spune:
Salutare!!!
Mi-a fost dor de voi dar nu am mai apucat sa intru. David a avut laringita si afost si racit asa ca nu l-am mai dus la gradinita. Acum este bine, dar tot nu-l duc la gradi caci mi-e frica sa nu ia ceva de pe-acolo, avand si sistemul imunitar mai scazut dupa boala, si vrem sa fim in forma la munte.
Am facut si ceva decoratiuni de craciun, asa ca timpul meu liber a fost 0, ba chiar am fost pe minus ![]()
Adyris felicitari pentru bebe 2 si bine ai revenit 
Gaza
pentru ca ai reusit sa strangi o gasca asa mare la serbare.
Va
pe toate!!!
Olga, mamica lui David iepurasul 

olishka spune:
Spuneti-mi va rog daca mai stiti ceva de Eseea si Damian, caci nu am apucat sa recuperez tot ce s-a scris.
Olga, mamica lui David iepurasul 

Ilinca_M. spune:
Denisamada, nici pe Sophiphi n-o mai pasioneaza covorasul, dar in filmuletzul ala zicea ca elimina nu stiu ce particule nashpa-n aer
. Deci simplul fapt ca zace naibii acolo-n camera e nociv
. Asa ca noi l-am aruncat fara mustrari de constiintza!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
inapreda spune:
Ian se spala pe dinti de mai multe ori pe zi. Intotdeauna singur. Deci, efect zero. Stiu ca sint prea toleranta dar nu stiu cum sa-l faca "sa aprecieze" ca-l spala mama pe dinti. ![]()
Gina lu' Ian
Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard
Ian