Un sfat, va rog mult
Buna seara!
Sunt foarte speriata. Zilele trecute am descoperit un nodul la sanul stang, in partea stanga, la jumatatea distantei dintre mamelon si axila, cam de o jumatate de centimetru. Este foarte tare. Am mai citit si pe alte site-uri si forumuri si m-am speriat si mai rau pentru ca am inteles ca daca nu este dureros riscul de a fi canceros este mai mare.Pe mine ma dor ambii sani cam cum vreo saptamana inainte de menstruatie, iar in ultimile lunii m-au durut si mai rau. Si sunt sigura ca in urma cu maxim doua luni nu-l aveam pentru ca ma palpez periodic. Am 22 de ani si sunt dintr-un oras mic unde nu gasesc un medic prea grozav. Nu am nici cu cine sa vorbesc, chiar m-am speriat foarte rau. As vrea sa stiu daca a mai avut cineva asa?
Raspunsuri
IRA_LIZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alexandruski Buna seara! Sunt foarte speriata. Zilele trecute am descoperit un nodul la sanul stang, in partea stanga, la jumatatea distantei dintre mamelon si axila, cam de o jumatate de centimetru. Este foarte tare. Am mai citit si pe alte site-uri si forumuri si m-am speriat si mai rau pentru ca am inteles ca daca nu este dureros riscul de a fi canceros este mai mare.Pe mine ma dor ambii sani cam cum vreo saptamana inainte de menstruatie, iar in ultimile lunii m-au durut si mai rau. Si sunt sigura ca in urma cu maxim doua luni nu-l aveam pentru ca ma palpez periodic. Am 22 de ani si sunt dintr-un oras mic unde nu gasesc un medic prea grozav. Nu am nici cu cine sa vorbesc, chiar m-am speriat foarte rau. As vrea sa stiu daca a mai avut cineva asa? |
Alexandruski, da, in perioadele de mare stress mi s-a intamplat si mie sa fac noduli, ceva de genul: o perturbare in bunul mers al hormonilor. Daca imi amintesc cum se numea diagnosticul iti scriu. Oricum s-a resorbit pe masura ce m-am linistit eu. Iar de mers la medic am mers imediat ce am descoperit nodulii k sa stiu clar ce am si ce trebuie facut.
DU-TE LA MEDIC! lasa eventualitatile, du-te sa te consulte, nu sta asa. Nu orice nodul este cancer, insa mai ales daca, doamne-fereste, ar fi vb de tumora maligna, trebuie depistata cat mai de timpuriu pt un tratament eficient.
te pup, tine-ne la curent ce e cu tine, ok?
iulix spune:
Decat sa stai cu frica mai bine du-te la doctor. Nu sta cu incertitudine asta ca iti faci mai rau!!! Multa putere iti doresc!
liliana83 spune:
Mergi cat mai repede la doctor! Nu mai amana nici un moment . Este posibil sa fie doar o mastoza fibrochistica, dar pentru linistea ta si pentru a te asigura ca nu este altceva mai grav trebuie sa mergi urgent la control .Multa sanatate!
IRA_LIZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui liliana83 Mergi cat mai repede la doctor! Nu mai amana nici un moment . Este posibil sa fie doar o mastoza fibrochistica, dar pentru linistea ta si pentru a te asigura ca nu este altceva mai grav trebuie sa mergi urgent la control .Multa sanatate! |
Phii, asa e, Liliana, asa se chema ce-am avut io, sarumana k mi-ai amintit. Am patit-o acum dooj' de ani dupa ce-am picat examenul de intrare la facultate.
Deci, Alex, mergi la medic neaparat, nu amana, vezi k iti spun si fetele. Eventual, medicul acela mai putin p[riceput din orasul tau cel mic sa-ti dea trimitere catre un spital mai bun dintr-un oras mai mare invecinat, intereseaza-te cam ce medici & spitale gasesti in proximitate, ok? cred k poti intreba si pe-aici pe forum, sunt useri din toata tara (de fapt din toata lumea)
Editez k acum am vazut de unde esti: pai Giurgiu e la o aruncatura de bat de Bucuresti!
ali spune:
Alexandruski am citit pe undeva ca palparea trebuie facuta dupa ce trece menstruatia.Deci depinde in ce zi a ciclului ai simtit nodulul.
ali
Mama fericita de Andrei
gaby76 spune:
E posibil sa fie mastoza. Si eu m-am speriat si tot asa ca tine ma trezeam cu noduli si cu dureri mari de sani dupa ovulatie. In ziua cand venea menstruatia dispareau durerile dar mai ramaneau ici colo noduli. De cele mai multe ori cauza este hormonala (mie mi-au trecut nodulii dupa ce am inceput sa fac tratamentul pentru hipertiroidie dar durerile de sani persista).
Dar cel mai bine e sa mergi la medic sa faci o ecografie mamara, nu-i mare lucru, decat sa stai sa te intrebi "oare ce-o fi". Sanatate iti doresc!
Alexandruski spune:
Si cum simteai nodulii astia? Se simt in relief pe san? Se observa? Nu stiu cum sa ma exprim. Dar am intrebat si eu pe cineva mai in varsta si mi-a zis ca, la varsta mea, avand in vedere ca nu am nascut, e normal ca sanul sa aiba modulatii mai tari. Am si palpat un nodul, dar il avea pe mana si nu semana deloc cu ce am simtit eu la mine. Ca mi-e sa nu ma fi speriat degeaba, mai ales ca dupa menstruatie numai simt la fel ca inainte.
gaby76 spune:
Nodulii sunt ca niste "galme" mai mici sau mai mari. Uneori sunt durerosi, alteori nu. Eu, de exemplu, aveam mai multi pe sanul drept si mai putini pe cel stang. Si nu te mai lua dupa gura nimanui ca-i "normal" pentru ca nu este. Mergi sa faci echo mamara si vezi ce-ti spune medicul. Mie mi-a prescris un unguent cu progesteron si antiinflamatoare dar n-am rezolvat problema decat dupa ce m-am reglat hormonal.
gaby76 spune:
Chiar daca dupa menstruatie se retrag asta nu inseamna ca e ok ca sunt acolo. Stiu cum e ca mie imi venea sa ma urc pe pereti uneori. Acum e muuult mai bine dupa tratament.
XIO spune:
E chiar atat de greu sa mergi la un dr? In loc sa-ti pierzi timpul intreband pe un forum cum se simt nodulii altuia mai bine mergi sa te vada un medic. Si lasa povestile cu varsta si nascutul si altele, normal este sa mergi la un consult atunci cand ai o problema. Am o prietena care era tanara, fara copii, fericita, a descoperit un nodul dar spre deosebire de tine s-a dus la mai multi medici, ca primul i-a spus ca e tanara, n-are de ce sa isi faca griji pt. ca se retrage. In final a descoperit ca era cancer de san, s-a operat, s-a tratat si acum e bine.
Tu ce vrei? Sa te consulte un medic sau sa speri ca nu e nimic?
Parca nu ar fi vroba de sanatatea ta...
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/