Mamici si viitoare mamici de gemeni&tripleti(54)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oria77 spune:

Doamnelor, mai aveti un loc pentru o graviduta? Eu astept 2 mocute identice, monocorionici monoamniotici, sunt cu sufletul in gat ca din cate am citit piticii care stau in aceeasi camaruta fara membrana intre ei se nasc in jur de 32 de saptamani si cu o minune ajung la 34-36!

Din cate stiti voi, in astfel de cazuri, se face neaparat cerclaj? Medicul meu ginecolog stie ca e o sarcina obtinuta dupa 8 ani de lupta, prin FIV, dar imi spune ca am colul lung si nu e cazul sa umblam la el. Problema e ca subsemnata "e zuza" si tine cu dintii de sarcina asta... Plus ca am vazut 2 sarcini pierdute la 19, respectiv 20 de saptamani in conditii similare!

Va multumesc anticipat pentru ajutor, voua multa liniste!

18+ cu 2 x ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Oria, bun venit! Sarcina usoara si sanatate la toti 3. Eu am avut 2 sarcini pierdute inainte si medicul meu a ales cerclajul "profilactic" la 11-12 saptamani. Iti inteleg ingrijorarea si temerile. Fii insa optimisa, o sa fie bine!



www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=5" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

Buna ziua fetelor,
Oria, bun venit! si sanatate:) . te inteleg perfect pt ca si eu am dorit cerclaj, insa dr mea (aceeasi cu care am facut si FIV) mi-a spus ca recomanda cerclaj numai daca se vedea cumva la eco ca ar fi colul deschis. Mi-a fost teama, insa merg pe mana ei, asa cum spune, asa fac. Din pacate am vazut si cazuri de avort prematur cu cerclaj cu tot facut. Acum tu incearca sa faci cum simti tu ca e mai bine. Sa-ti traiasca flutureii identici. Vad la semnatura ca ai deja 18 saptamani. Nu le-ati vazut sexul?
fetelor, nu mai spuneti cum se ingrozesc toti cand aud de gemeni Doar in dimineata asta , cand scoatema motanul afara (am un motan voiajor-vine cand vrea, pleaca cand vrea), o vecina ma compatimea ca o sa am gemeni. Cu atat mai mult cu cat mi-a spus ca si ea este din gemeni! Imi vine sa-i iau la draci pe toti, asa cum bine spuenati, ei habar nu au cat am asteptat copiii acestia si cat i-am dorit. Constientizez ca nu e flaore la ureche dar nu mai suport compatimiri si-mi vine sa le spun sa stea linistiti ca nu ei ii vor creste, ci noi.
Cu carutul...sa ma vedeti pe mine , ca stam la etajul 4 fara lift. O sa caut o solutie, vad eu cum fac, dar rezolv.
Cat despre tinutul in brate...am avut un cosmar cum ca-i tineam in brate simultan si eram gata sa-i scap...vai..ce cosmar...
mai avem cateva ore sa-i vad din nou pe bebici. Sper ca fetita sa-mi arate azi obrajorii..ca nu i-am vazut pana acum. mereu a stat cu spatele.
Va pup si va doresc o zi frumoasa. Revin dupa eco sa va spun cat au mai crescut bebicii mei, ca burta e maaare...

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

ORIA, bine ai venit!

MONAS, asteptam vesti de la eco!

Intr-adevar, nu exista retete magice in privinta programului bebeilor... Si pot fi foarte diferiti. De exemplu, la noi, cand aveau vreo 7 luni, Radu deja dormea foarte bine toata noaptea, de pe la 12 la 8 (pe vremea aia la 12 aveau ultima masa), in timp ce Anastasia avea somnul foarte agitat, cam cum zice Laura25. Asa ca o luam cu mine in pat (nu mai spun ca el adormea in patut si ea trebuia adormita in brate, el manca aproape tot laptele o data, ea in etape) ca sa ma pot odinhi cat de cat... se trezea, maraia, voia apa... bea putin, apoi adormea... dupa 1 ora-2 iar ... si tot asa. Chestia asta a luat sfarsit abia pe la 1 an si 8 luni, dupa ce ne-am intors de la mare anul trecut. Prima data a renuntat la adormitul in brate, cerea ea: "mami, veau in patut", dar trebuia sa stau langa ea (ei) sa-i mangai si sa le cant pana adormeau. Apoi treptat-treptat "am avut voie" sa stau pe canapea, iar acum le spun o povestioara/un cantecel, ii supraveghez pana isi papa laptele (acum papa amandoi tot, in cel mult 2 etape), dupa care isi mai povestesc cate ceva si adorm singuri (eu stau in camera alaturata, cu usa deschisa, si ii aud... mai merg la ei, ii pup, le spun noapte buna), iar la un moment dat se face liniste. Daaar, daca e sa vorbim de "minuni", inca nu am reusit sa le scot masa de la ora 5-6 dimineata, la ora asta fata se trezeste si cere laptic, de multe ori il trezeste si pe el, desi el nu s-ar trezi singur... de fapt nu as vrea sa scot lapticul, doar sa-l aman.. am incercat si cu cereale, nimic, a durat o saptamana minunea (se trezeau la 6.30-7)... asa ca las dupa ei, se va rezolva si asta candva... oricum dupa ce beau lapticul adorm instantaneu pana pe la 8.30... Deci, vedeti ca nu exista retete de niciun fel, cu atat mai putin "magice"

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

'Neata!

Gabitza, dar de ce e necesar sa va carati atatea dupa voi? Scaunul de baie de ex. de ce va trebuie? Fetele sunt mari, nu le poti spala intr-o caditza normala? Eu nu am avut nici un accesoriu pt baie si nici nu am simtit nevoia. Nici scaune de masa nu am avut deloc (nu as fi avut spatiu in casa si pt alea) si ne-am descurcat. Cat erau mici ii puneam in scoici /scaunele de masina (puneam scaunele in masina numai cand ne deplasam cu ea, ceea ce nu se intampla des in anumite perioade. Daca iesem in oras preferam sa mergem cu carutul, pe jos. E drept ca masina noastra e si maina de servici a sotului si are nevoie ziua si de spatiul din spate). Dupa un timp am inceput sa stam toti la masa, pe scaune 'normale'.
Ce vreau eu sa zic este ca uneori ne complicam singure, ne incarcam cu lucruri de care de fapt nu chiar avem nevoie. Se pot dovedi utile, dar cred ca ne-am descurca si fara multele accesorii pt cresterea bebelushilor inventate in ultimii ani.



Scaunul de baie...la inceput caramcadita ,apoi am comandat scaunul de baie. Eu am o problema cu cazile,nu fac baie nici eu cu cada plina, doar dus atata timp cat nu e cada mea.Si cum aici ne-am mutat cam de 3 ani si inca nu am inlocuit cada...urmeaza sa trecem la covoras de baie pana in vara cand punem centrala si reamenajam baia ... sau poate incercam sa ne mutam la 4 camere.
La inceput si eu ii hraneam in scoici,scaunele sunt mereu montate in masina asa ca nu le-am folosit pt hranirea lor. Iar la noi masa e un adevarat circ uneori, isi aduna pe masuta daca se poate toata bucataria ,trebuie neaparat sa-si bage mainile/lingura in castron si apoi se streg de scaun,se sucesc,smucesc,etc... e mai usor de curatat si stiu si ca sta in siguranta unul in timp ce il spal pe altul pe moaca,maini.
La plimbare iesim cu caruciorul si noi,cu saniutele decat in WE sau cand am ajutoare + zapada.
Acum Dragos merge singur (nu f bine,dar exerseaza zilnic)iar Eva merge de o manuta si doar cativa pasi singura.Afara ies cu ei de manute pana la lift,ajung la boxa si scot repede caruciorul in holul blocului,timp in care ei isi fac de lucru cu un calorifer de pe hol, ii pun in carucior si apoi coboram,destul de greu,cele cateva trepe pana afara. Ieri am luat un ham,inca neprobat,incerc sa il folosesc pe Dragos,astfel incat sa fac operatiunea de punere a lor in carut afara (Eva in brate pana afara)

Bine ai venit Oria,sarcina usoara in continuare. Eu nu am avut cerclaj, colul a fost lung si nu a fost necesar. Unde ai facut FIV-ul?

Dragos si Eva _30.11.2009


mucosii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oria77 spune:

In primul rand, bine v-am gasit!

Multumesc mult laura, maine cred ca imi bag doctorasul in sedinta, ca tot am pogramarea la eco! Daca se lasa cu vanatai, va anunt...

Monas daca gasesti o solutie pentru urcat carutul la 4 fara lift, te rog zi si la altii, ca sunt in exact aceeasi situatie! Piticii mei par fetite dar sunt pudice rau si au strans bine din picioruse cat "sa ne tina pe arcuri" inca 5 saptamani! Maine sper sa vedem...

Si eu intru in categoria burta imensa inainte de vreme, colegele se uita compatimitor si-mi spun care mai de care "asa aratam la 6-7 luni"... Mda, multumim de sprijin! Singurul lucru pe care il pot face este sa ma imbalsamez temeinic cu creme - la atata piele intinsa asta e, si sa ma bucur ca piticii cresc extraordinar de bine si ca suntem sanatosi! Au inceput niste arsuri urate in capul pieptului pe care nu le pot calma decat rozand uscaturi, dar tot ma mai trezesc noaptea sa mai dau la bobocei uneori, spre disperarea mea!

PS: gabitza FIV-ul l-am facut la Polisano Sibiu, in septembrie. Si sper din suflet sa fie bine si in cazul meu, fara cerclaj.


18+ cu 2 x ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo1981 spune:

Oria, pt arsuri de ce nu incerci cu renie, pastile masticabile
mai mult prietene de ale mele le-au folosit si sunt ok, bebei nu au avut nici o problema
si mie mi le-a recomandat medicul ca zicea ca nu are rost sa ma chinui cu arsurile ca nu e cazul
mai ales ca bebei si la tine sunt deja complet formati si nu mai sunt asa de sensibili la medicamente
referitor la carucioare, noi mergem in weekend-ul asta la Budapesta sa vedem ce gasim pe acolo ca totusi nu am cumpara ceva de pe net fara sa incercam
si parca la ei sunt mai mult decat la noi pentru gemeni, mai ales ca sunt specialisti in FIV
ca in cateva saptamani nu ne mai miscam prea mult, si eu sunt ca si voi toate prietenele si colegele imi spun ca erau asa in 6-7 luni si noi abia am intrat in saptamana 17+
care aveti gemeni de acelasi sex, voi ce faceti ii imbracati la fel?
asta e o noua dilema care ni se ridica, acum dupa ce am trecut cu bine si de triplu test

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

eu nu i-as imbraca la fel, adica ok acelasi model, macar culoarea diferita ... este parerea mea...la mine nu a fost cazul

Dragos si Eva _30.11.2009


mucosii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monas spune:

manumanu: m-am topit cand povestesti cum mai stau buburuzii tai de vorba pana adorm...
oria: cu arsurile..eu am incercat si cu dicarbocalm si cu rennie. insa singura metoda care a dat roade mai bune a fost sa nu mai maninc nimic dupa ora 15-16 si asa adorm si eu infometata dar cu arsuri minime.incerca cu rennie si daca nu rezolvi, incerca si cu "infometarea"...si ce mancacioasa eram eu inainte....
cum vin de la eco, intru si va scriu.

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANUSKKA spune:

Buna dimineata.Bun venit Ramo1981 si Oria77 si la burtici din ce in ce mai mari,sa aibe loc bebeii sa creasca mari macar de 2500g fiecare.
Oria77-nu mai lua in seama remarcile celor din jur,si eu pe la 41/2-5 luni am explodat deodata si ma intrebau diversi"Tre sa nasti,nu?Acusi descarci caruta"si cand le ziceam ca am abia 5 luni vedeam cum li se maresc ochii si inainte sa mai apuce sa zica ceva ziceam plina de mandrie"Am gemene,2 fetite"si-i socam si mai rau
Ramo1981-eu nu prea sunt de acord cu imbracatul la fel,mai ales ca fetele mele nu seamana deloc nici fizic,nici caractere.In schimb toata lumea care vine sa le vada le aduce hainute la fel.
Fetelor se poate ca la 31/2 luni cat au fetele sa fie geloase?Aniela plange cand ma vede in brate cu Daria.

mamica de Aniela si Daria 27.09.2010

Mergi la inceput