Ce fel de mame ...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu chiar cred ca cele programate pt primele zile din 2011 o sa faca ceza mai devreme. Dar nu mai mult de-atat....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

In Germania trebuie sa iti anunti angajatorul in primele doua saptamini de la nastere cel tirziu cit concediu de crestere a copilului pt primii doi ani iti iei (al treilea an il poti anunta mai tirziu). Si de fapt este si normal: angajatorul trebuie sa iti gaseasca inlocuitor. Sa modifici acea declaratie e posibil numai daca angajatorul e de acord. Daca a angajat pe cineva in locul tau pt acea perioada, bineinteles nu va putea sa te reia. Daca tu i-ai zis ca vei venii si nu te duci dupa 4 luni, iar il vei incurca... Deci e un risc pe care mamicile trebuie sa si-l ia aici fara sa cunoasca ce lii se va potrivii mai bine.

angajatorul nu te poate obliga sa-i spui cand te reantorci la munca. nu are baza legala iar daca pune presiune, o face ptr ca angajatul nu cunoaste legea. si patronilor nemti a inceput sa le placa sa incalce legea...acolo unde vad ei ca merge, o fac cu nesmitire.
scuzati off topicul.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

"Sie müssen die Elternzeit in diesem Antrag zunächst bis zum zweiten Geburtstag des Kindes festlegen. " http://www.test.de/themen/kinder-familie/infodok/Elternzeit-Musterantrag-1276519-2276519/

Iar pe lung textul legii:

"Gesetz zum Elterngeld und zur Elternzeit
(Bundeselterngeld- und Elternzeitgesetz -
BEEG)
§ 16 Inanspruchnahme der Elternzeit
(1) Wer Elternzeit beanspruchen will, muss sie spätestens sieben Wochen vor Beginn schriftlich vom Arbeitgeber verlangen und gleichzeitig erklären, für welche Zeiten innerhalb von zwei Jahren Elternzeit genommen werden soll. Bei dringenden Gründen ist ausnahmsweise eine angemessene kürzere Frist möglich. Nimmt die Mutter die Elternzeit im Anschluss an die Mutterschutzfrist, wird die Zeit der Mutterschutzfrist nach § 6 Abs. 1 des Mutterschutzgesetzes auf den Zeitraum nach Satz 1 angerechnet. Nimmt die Mutter die Elternzeit im Anschluss an einen auf die Mutterschutzfrist folgenden Erholungsurlaub, werden die Zeit der Mutterschutzfrist nach § 6 Abs. 1 des Mutterschutzgesetzes und die Zeit des Erholungsurlaubs auf den Zweijahreszeitraum nach Satz 1 angerechnet. Die Elternzeit kann auf zwei Zeitabschnitte verteilt werden; eine Verteilung auf weitere Zeitabschnitte ist nur mit der Zustimmung des Arbeitgebers möglich. Der Arbeitgeber hat dem Arbeitnehmer oder der Arbeitnehmerin die Elternzeit zu bescheinigen.
(2) Können Arbeitnehmerinnen und Arbeitnehmer aus einem von ihnen nicht zu vertretenden Grund eine sich unmittelbar an die Mutterschutzfrist des § 6 Abs. 1 des Mutterschutzgesetzes anschließende Elternzeit nicht rechtzeitig verlangen, können sie dies innerhalb einer Woche nach Wegfall des Grundes nachholen.
(3) Die Elternzeit kann vorzeitig beendet oder im Rahmen des § 15 Abs. 2 verlängert werden, wenn der Arbeitgeber zustimmt. Die vorzeitige Beendigung wegen der Geburt eines weiteren Kindes oder wegen eines besonderen Härtefalles im Sinne des § 7 Abs. 2 Satz 3 kann der Arbeitgeber nur innerhalb von vier Wochen aus dringenden betrieblichen Gründen schriftlich ablehnen. Die Arbeitnehmerin kann ihre Elternzeit nicht wegen der Mutterschutzfristen des § 3 Abs. 2 und § 6 Abs. 1 des Mutterschutzgesetzes vorzeitig beenden; dies gilt nicht während ihrer zulässigen Teilzeitarbeit. Eine Verlängerung kann verlangt werden, wenn ein vorgesehener Wechsel in der Anspruchsberechtigung aus einem wichtigen Grund nicht erfolgen kann.
(4) Stirbt das Kind während der Elternzeit, endet diese spätestens drei Wochen nach dem Tod des Kindes.
(5) Eine Änderung in der Anspruchsberechtigung hat der Arbeitnehmer oder die Arbeitnehmerin dem Arbeitgeber unverzüglich mitzuteilen."

http://www.gesetze-im-internet.de/bundesrecht/beeg/gesamt.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

(3) Die Elternzeit kann vorzeitig beendet oder im Rahmen des § 15 Abs. 2 verlängert werden, wenn der Arbeitgeber zustimmt. Die vorzeitige Beendigung wegen der Geburt eines weiteren Kindes oder wegen eines besonderen Härtefalles im Sinne des § 7 Abs. 2 Satz 3 kann der Arbeitgeber nur innerhalb von vier Wochen aus dringenden betrieblichen Gründen schriftlich ablehnen. Die Arbeitnehmerin kann ihre Elternzeit nicht wegen der Mutterschutzfristen des § 3 Abs. 2 und § 6 Abs. 1 des Mutterschutzgesetzes vorzeitig beenden; dies gilt nicht während ihrer zulässigen Teilzeitarbeit. Eine Verlängerung kann verlangt werden, wenn ein vorgesehener Wechsel in der Anspruchsberechtigung aus einem wichtigen Grund nicht erfolgen kann.

partea asta de lege este interpretabila, de la un angajator la altul.
de regula mama isi programeaza cat va sta cu copilul si tine la acel termen. dar sa nu ocupam subiectul cu off topic.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Hehe Kari, eu nu vad nimic interpretabil. E clar care sunt drepturile si obligatiile celor care isi iau concediu de crestere. Flexibilitate exista numai daca angajatorul isi / iti permite. De exemplu pt mine au angajat pe cineva pe perioada concediului. Deci pot eu sa zic f bine si frumos ca vreau indarat, locul e ocupat.

Da acu inchei si eu off topicul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui larasarit

Daca e sa gandesti asa atunci pune problema cezarienii la cerere, pentru ca mamicii ii e frica sa nasca natural si practica provocarii nasterii atunci cand medicul e de garda, asta nu e un potential pericol pt mama si pentru copil? Clar nu le pasa

NU!

In stagiile din facultate am avut "placerea" sa cunosc o "mama" care era la a 12-a sarcina parca, nascuse 10 copii, acesta era al 11-lea, aproape toti erau parasiti pe la orfelinate si acesta avea aceeasii soarta. Nu stiu daca avea acasa 2 copii sau nu avea deloc.Am vazut si femei care faceau copii doar pt.ca rpimeau bani . Deci doar pt. ca o femeie e insarcinata nu inseamna ca e si o mama incantata de acest statut.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

si in US creste numarul inductiilor si al cezarienelor in ultimele zile din an. Motivul: tax deductions. spitalele sunt pregatite pt o aglomerare in acele date.

de ce mi-e teama mie in RO e daca va creste nr cezarienelor si al inductiilor inainte de termen in 30-31 Dec de exemplu, exista riscul sa fie si un nr mai mare de copii in Terapie Intensiva, si stim cu totii cat de bine supravegheati sunt copiii acolo si cat de prost stau spitalele romanesti cu lipsa de personal. Doamne ajuta sa se nasca toti bebelusii sanatosi iar mamele si puii lor sa fie tratati cat se poate de bine in spitale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eu am avut o cezariana din motive medicale. A mea a fost la 38 de saptamani, dar am citit o gramada in ultima parte a sarcinii si stiam ca si pentru problema mea (hipertensiune) exista, in anumite cazuri, indicatie de cezariana la 36 de saptamani. (Sau de inducerea nasterii; adica in ordine inversa, de inducerea nasterii sau de cezariana.)

Fireste, exista multe femei care au indicatie de cezariana la 36 sau 38 sau 39 de saptamani si implinesc aceasta varsta la sfarsitul lui decembrie. Probabil multe dintre acestea luasera decizia de a naste la inceputul lui ianuarie, doar n-o sa faci cezariana programata pe 31 decembrie. Dintre ele cele mai multe vor reveni acum asupra deciziei si vor naste in decembrie. Tot asa, femei care aveau programata cezariana pe 3-4-5 ianuarie vor discuta cu medicul si ar putea decide sa nasca inainte cu cateva zile. Un an in plus cu copilul mi se pare un motiv destul de bun.

Presupun ca exista si persoane suficient de inconstiente ca sa ceara sa nasca mult mai devreme, fie pentru bani, fie pentru anul in plus. In primul rand cred ca acestea sunt cu adevarat inconstiente, chiar nu isi dau seama de riscuri ("si unchiul X s-a nascut la 7 luni si e ditamai omul"). Dupa ce o sa li se explice situatia, probabil vor renunta la idee. Daca totusi raman la dorinta de a naste mai devreme, s-ar putea sa nu gasesca un medic pentru asta. Din pacate, cautand suficient gasesti pe cineva care pentru bani face (aproape?) orice (de exemplu un ucigas platit...). Dar acum, in cazul asta particular, cand s-a facut atat tam-tam e putin probabil sa riste cineva. Ziaristii sunt dornici de "cazuri" si in orice spital gasesc pe cineva care e gata sa le spuna (din diverse motive) ce doctor, ce a facut, cum a facut o cezariana mult prea devreme. Iata ca e buna si presa la ceva!

Eu cred ca in ultima saptamana din decembrie va fi un "mini baby boom" dar sper ca vor fi copii sanatosi. Mai greu va fi pentru cele care vor naste normal in perioada respectiva, vor fi cam inghesuite si probabil trimise de la un spital la altul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

cezarienele costa mult, ca-i la stat sau la particular...si nu cred ca o mama care nu are bani o sa-si permita sa plateasca, plus ca, daca cererea-i mare, cresc si tarifele:-)))

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

cezarienele costa mult, ca-i la stat sau la particular...si nu cred ca o mama care nu are bani o sa-si permita sa plateasca, plus ca, daca cererea-i mare, cresc si tarifele:-)))

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.

o mama care nu are bani nu are motive sa nasca mai devreme, naste frumos un 2011 si opteaza pentru concediu 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

si eu cred ca cine ar alege sa nasca cu mult mai devreme decat DPN-ul nu stie cu adevarat ce probleme ar putea aparea la nasterea prematura. dar de asta exista doctorii, sa le explice. sau ar trebui sa le faca sa inteleaga si sa renunte la idee. ca n-or sa-si faca cezariene singure...

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput