Ce fel de mame ...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Cam ca Bebe Beca cred si eu.. probabil dintre cezarienele programate in primele zile din ianuarie, unel se vor reprograma in ultimele zile din decembrie. Asta e valabil doar pt mamele cu venituri mari, ca celelelate oricum sunt acoperite de varianta B, daca nasc in ianuarie. La fel si cu nasterile naturale, ca si ele pot fi induse. Daca de ex. mamica are de ex. pe 30 dec, 40 saptamani de sarcina si nici un semn de nastere, probabil ca nu va mai astepta pana pe 1-2-3 ian, si va dori provocarea nasterii, daca va fi de acord si medicul (care va avea ca argument sarcina depasita)...
Ma rog, nu comentez aici, insa situatiile de mai sus, cand sarcina este ajunsa la termen, cateva zile in minus, nu aduc prejudicii copilului...

Insa ce este sub 37 saptamani de sarcina, este periculos pt bebe orice lucru care ar grabi venirea lui pe lume. Pana la urma da-i incolo de bani, ca banii se fac, mai importanta e sanatatea copilului.. Asa ca nu cred ca vor fi mamici asa inconstiente.. cum zicea si Beca, cu DPN la sfarsit de ianuarie sau februarie, care sa doreasca sa nasca cu 1-2 luni mai devreme. Si ce medic s-ar "baga" totusi in asa ceva?

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

marius fix asta ziceam si eu mai sus numai ca tu te-ai exprimat mult mai bine

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Daca e sa gandesti asa atunci pune problema cezarienii la cerere, pentru ca mamicii ii e frica sa nasca natural si practica provocarii nasterii atunci cand medicul e de garda, asta nu e un potential pericol pt mama si pentru copil? Clar nu le pasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

si pe mine m-a oripilat stirea si din pacate cred ca sunt un nr mai mare in acest moment de mame dispuse sa riste la limita sanatatea copiilor lor...
De ce spun asta? Pt ca sunt multe mame care au luat decizia sa faca un copil acum pe baza acestei legi favorabile si care se bazau pe acesti bani si pe acest concediu de 2 ani... si acum daca statul vine si zice ca lucrurile vor sta altfel, ele incearca sa gaseasca o solutie cat mai favorabila...
Dar, pe de alta parte, sper ca cele care ar face asta sunt cat mai putine si ca vorfi doctori care sa fie integri si sa nu riste viata un bb doar pt niste bani in plus.
Suntem in Romania si aici orice este posibil cu bani si insistente -din pacate - asa ca lumea se adapteaza la situatia personala si decide cum il taie capul fara sa se gandeasca uneori la consecinte.
Ma gandesc aici la mame supuse unor presiuni din partea familiei - sot, soacra,etc- care trebuie sa le tine piept celor care le sfatuiesc sa isi rezolve situatia ... ca doar ce mai conteaza cateva zile/sapt? !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

nu cred ca vreo mama in 35 de saptamani se va grabi. eventual cele care au termen in prima saptamana din ianuarie - ca daca ai dpn pe 1 ianuarie poti linistita sa nasti pe 31 decembrie

si doctorii nu vor accepta sa faca cezariene la 35 de spatamani, ca apoi daca ceva merge rau pot fi acuzati (pe buna dreptate) si nu isi risca cineva cariera si tot numai pt atata

plus ca ar fi vorba de femei cu venituri mari, care nu vor varianta 2, dar vor sa stea acasa 2 ani. si ele in general se mai informeaza, mai citesc, au un nivel de educatie care nu cred ca le-ar permite sa riste idiotic o nastere inainte de 37 de saptamani implinite.

riscul mare ar fi ca poate persoane mai putin informate, care nu citesc carti sau articole, nu stiu ce inseamna 36 de saptamani vs. 38, care nu merg regulat la doctor in timpul sarcinii, sa isi aplice metode babesti acasa, de capul lor, si sa iasa rau. desi probabil si aici e vorba de persoane cu venituri mai mici, care nu sufera din cauza modificarii legii, ca se incadreaza la varianta 2 si atunci nu au nevoie sa se grabeasca

mama de Carol (29.12.2008) si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Sunt medici care declanseaza nasteri si fac cezariene si in saptamana 36, si sa nu-mi spuneti ca nu e asa fiindca asta o stiu sigur, iar motivele sunt destul de stupide : cum ar fi ca pleaca in concediu!
Din pacate, o mama care gandeste asa si pe care o refuza medicul sau, poate oricand sa gaseasca alt medic dispus sa faca asta ! Sper totusi ca lucrurile s-au mai schimbat, sa realizeze ca presa este cu okii pe lucrul asta, mie mi s-au parut mai responsabile cadrele medicale si asistentele acum la a doua nastere.

Marius, intamplator o cunostinta a mea care luptase sa aibe un copil avea sarcini pierdute si era disperata la un moment dat, din luna a 7-a se vaieta ca: ea nu se mai suporta, ca nu mai poate, si a inceput sa-si preseze medicul care bineinteles incerca sa ii bage mintile-n cap, in final pe la 36 de saptamani s-a dus la el vaietandu-se ca are contractii, ca o doare burta ( asa o invatase mama ei), medicul a tinut-o o zi sub supraveghere si apoi i-a zis ca mai are pana naste si ca oricum nasterea va fi pe cale naturala, a doua zi fata asta era in alt spital operata de cezariana, fiindca se speriase de nasterea normala cat statuse in primul spital . Acum primul medic care a vazut-o toata sarcina este declarat un incompetent si inuman iar cel care a operat-o imediat un adevarat OM, in opinia ei, ce poti sa-i mai zici! Or fi hormonii, sarcina nu e chiar floare la ureche cel putin in ultimele luni, insa femeile de la noi sunt invatate ca se poate, ca te poti juca de-a Dumnezeul, asa cum zicea cineva, si mai ales cand exista si o motivatie ca asta afisata de guvernanti!

Eu am nascut prin cezariana in saptamana 36, dar asta pentru ca mi s-au rupt membranele si incepuse travaliul, iar copilul era in pozitie pelviana, medicul care ma supraveghea insa, nu a acceptat sa vin la spitalul la care era el ci m-a indrumat spre un spital mai mare care poate oferi copilului toate cele necesare in caz ca sunt probleme, a luat legatura cu medicul care m-a operat si pot sa spun ca toti s-au purtat excelent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Eu sunt in situatia de avea 2 copii norocosi. Amandoi au prins vremurile bune. Cand s-a nascut prima fetita, in dec 2007, era legea cu 600ron. Am lucrat de acasa, la program 9-18.30...numai eu stiu cum lucam alaptand, cu copilul in brate, zdranganind o jucarie, vorbind la telefon cu colegii, dupa o noapte de treziri dese. Totusi am avut mare noroc ca am putut face asta. Cand s-a dat legea cu 85% am revenit la birou, mamica la primul copil fiind, i-am gasit o cresa buna si atat de scumpa incat mi s-au injumatatit veniturile. In ianuarie, intr-o luni a inceput cresa, miercuri seara m-am internat cu ea in spital...rotavirus. Avea 1 an. Pana in iunie a durat minunata aventura a intoarcerii in campul muncii, varianta dinamica deci, aleasa de buna voie si nesilita de nimeni, nici macar de imprejurari. Ajungeam la munca si in 2 ore ma sunau sa ma duc sa o iau ca are febra. Iar lucram cateva zile de acasa. Apoi iar doua zile la birou, iar o saptamana acasa. Am simtit ca incurc mult mai rau ca atunci cand am lucrat de acasa. In aprilie ne-am internat cu pneumonie. In iulie am intrat in CIC. Nu mi-a mai trebuit nici lucru de acasa, nimic. Varianta dinamica a fost pentru copil un dezastru. In conditiile in care cresa dispunea de 1 educatoare la 4 copii. In toamna am ramas insarcinata cu a doua fetita, nascuta deci anul asta in vara. Intre CIC si prenatal am mai prins 2 luni jumate de munca in care am fost ba eu in medical, ba sotul in concediu de odihna, ba maica-mea in concediu de odihna. Acum nu ma simt nici cu sacii in caruta, nici la adapost de noi schimbari, nici o 'invingatoare'...dar de un lucru sunt sigura...voi sta acasa cel putin pana fata cea mica va implini 2 ani, indiferent ce planuri de intoarcere in campul muncii ar avea Basescu pentru mine si ce solutii de a ma forta. Unde in lumea asta mai esti pus in situatia de a decide la nasterea copilului cat o sa stai acasa? De unde naiba sa stii? Cate mamici si copii, atatea situatii. Unele si-au propus sa stea 2 ani si dupa 4 luni au simtit ca se urca pe pereti daca mai stau o zi acasa. Altele isi propusesera sa stea 6 luni si cand s-au trezit ca au trecut 2 ani si ele nu stiu cand. Unii copii au probleme de sanatate, altii sunt foarte dependenti de mama, altii adora compania copiilor, etc.

Eu stiu suficient de multe despe situatiile in care poate fi pusa o mama incat sa nu judec pe nimeni. Sper din toata inima ca nicio mama si niciun copil sa nu fie pusi in pericol la sfarsitul acestui an, prin nasteri provocate sau cezariene. Sunt convinsa ca vor fi cazuri de mamici cu termenul in prima saptamana din ianuarie care vor oferi copilului in schimbul a catorva zile de gazduire in burtica, un an in plus de prezenta si grija. Sper sa nu regrete niciuna decizia. Teoretic este o decizie buna, practic nu poti stii niciodata ce se poate intampla la nasterea unui copil, chiar si la termen. Daca decizia le va costa prea scump, comparativ cu asta aruncatul vostru cu pietre va fi nimic. Totusi, de ce o faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Unde in lumea asta mai esti pus in situatia de a decide la nasterea copilului cat o sa stai acasa? De unde naiba sa stii? Cate mamici si copii, atatea situatii. Unele si-au propus sa stea 2 ani si dupa 4 luni au simtit ca se urca pe pereti daca mai stau o zi acasa. Altele isi propusesera sa stea 6 luni si cand s-au trezit ca au trecut 2 ani si ele nu stiu cand. Unii copii au probleme de sanatate, altii sunt foarte dependenti de mama, altii adora compania copiilor, etc.

In Germania trebuie sa iti anunti angajatorul in primele doua saptamini de la nastere cel tirziu cit concediu de crestere a copilului pt primii doi ani iti iei (al treilea an il poti anunta mai tirziu). Si de fapt este si normal: angajatorul trebuie sa iti gaseasca inlocuitor. Sa modifici acea declaratie e posibil numai daca angajatorul e de acord. Daca a angajat pe cineva in locul tau pt acea perioada, bineinteles nu va putea sa te reia. Daca tu i-ai zis ca vei venii si nu te duci dupa 4 luni, iar il vei incurca... Deci e un risc pe care mamicile trebuie sa si-l ia aici fara sa cunoasca ce lii se va potrivii mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Unde in lumea asta mai esti pus in situatia de a decide la nasterea copilului cat o sa stai acasa? De unde naiba sa stii? Cate mamici si copii, atatea situatii. Unele si-au propus sa stea 2 ani si dupa 4 luni au simtit ca se urca pe pereti daca mai stau o zi acasa. Altele isi propusesera sa stea 6 luni si cand s-au trezit ca au trecut 2 ani si ele nu stiu cand. Unii copii au probleme de sanatate, altii sunt foarte dependenti de mama, altii adora compania copiilor, etc.

In Germania trebuie sa iti anunti angajatorul in primele doua saptamini de la nastere cel tirziu cit concediu de crestere a copilului pt primii doi ani iti iei (al treilea an il poti anunta mai tirziu). Si de fapt este si normal: angajatorul trebuie sa iti gaseasca inlocuitor. Sa modifici acea declaratie e posibil numai daca angajatorul e de acord. Daca a angajat pe cineva in locul tau pt acea perioada, bineinteles nu va putea sa te reia. Daca tu i-ai zis ca vei venii si nu te duci dupa 4 luni, iar il vei incurca... Deci e un risc pe care mamicile trebuie sa si-l ia aici fara sa cunoasca ce lii se va potrivii mai bine.

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Obligatia de care vorbesti tu nu este stipulata in nicio lege. Este o pretentie a angajatorului, eventual stipulata in contractul individual de munca. Si nu se intampla la toti angajatorii. Vorbesti aiurea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Nu cred ca-mi pot imagina, dar nici nu as vrea sa fiu in locul celor care aleg varianta. Probabil ca daca stai de vorba cu fiecare mamica, iti va da argumente solide (din punctul ei de vedere) pentru care recurge la acest gest.
Oricum, asemenea multor mamici din subiectul acesta si eu am o problema cu programarea cezarienei. Nu sunt impotriva ei, Doamne fereste, mi se pare minunat ca exista, dar scopul ei e sa salveze vietile mamei si a copilului in cazuri de necesitate medicala. Nu pentru ca vrei o zodie, o indemnizatie sau mai stiu eu ce, ci pentru ca vrei sa traiesti si tu si pruncul din tine. Si in acest context, in 90% din cazuri, eu vad cezariana ca o operatie de urgemta, nu ca o programare, ca la coafor ...

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput