Ce fel de mame ...

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
citat din mesajul lui Edip
... ne place or nu, nu putem tinde in Ro la acelasi standard de viata pe care il au tari cu zeci de ani de capitalism fara multa munca. Ro are de recuperat zeci de ani de comunism, 20 de pomeni electorale si coruptie si multe altele...

Sunt de acord, romanii nu pot avea pretentii sa aibe un standard de viata similar cu tarile dezvoltate. In Romania aproape fiecare persoana face evaziune fiscala, coruptia este prezenta in toate detaliile vietii, conducatorii sunt impotenti si corupti (si alesi de popor), se munceste haotic, se produce putin si de proasta calitate, etc.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

nu pot avea pretentii, dar trebuie sa spere ca muncind or sa ajunga la un moment dat la acelasi nivel... cu cerutul nu prea sunt sperante... fiecare categorie sociala de la pensionar, bugetar la mame gravide cere si fiecare crede ca are dreptate in felul lui... nu se gandesc ca acesti bani acum vin de pe la FMI si copii lor or sa ii plateasca cu varf si indesat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Neataaa!!!!
Or' esti in concediu, Edip? :))

Deci, sa vedem: teren si casa inainte de 30 ani, castig de 10 ori mai mare decat lenesele si proastele care vor sa le creasca Statul copiii, ti-ai impusca in cap prietenii .
Fiindca tot suntem aicea la o sueta intre noi fetele, nu ne descrii si noo ghiulurile tale?

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
nu poti compara salariul mediu din ro care produce mai nimic sau este o tara considerata cu munca ieftina ca altfel nu si-ar deschide nimeni firma in ro din vest, cu tari care au o economie puternica de zeci de ani... ne place or nu, nu putem tinde in Ro la acelasi standard de viata pe care il au tari cu zeci de ani de capitalism fara multa munca. Ro are de recuperat zeci de ani de comunism, 20 de pomeni electorale si coruptie si multe altele...

Nu incercam sa compar nimic. Puneam acele intrebari ca sa ma lamuresc daca ce se vehiculeaza in popor (ca in occident daca ai o slujba buna, medie iti permiti din veniturile salariale chirie la casa, nu cutie de chibrituri ca in tzara, 1-2 masini, tot felul de activitati cu copiii, eventual cu ceva economii poate trai o familie cu 1-2 copii doar dintr-un venit de acest fel) are baza reala sau nu. De asta am intrebat de chirii raportat la un venit mediu. Dar era greu sa dai un raspuns ca cel al mathildei (multumesc! ) cand ai putut sa ne mai dai cateva palme de la innatimea civilizatiei si bogatiei tale de om productiv.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=3" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

uf, s-a culcat . Ramane sa mai aflu una-alta despre prosperitatea lui Edip abia in urmatoarea lui zi de concediu :)).
Somn usor, Edip! Iti tin pumnii sa nu ai un vis cu Romania .

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

degeaba va luati patriotic de Edip, cu superioritate sau nu omul are dreptate. ar trebui sa ne luam viata in maini si sa nu asteptam ca statul sa ne dea. Pana una alta situatia Romaniei la sfarsit de 2010 e simpla, se imprumuta ca sa poata sustine un aparat de stat umflat cu pompa si total nefunctional, se imprumuta ca sa plateasca ajutoare sociale destul de bune pentru situatia actuala. Si o sa platim cu totii pana la ultimul leut aceste imprumuturi tot din buzunarul nostru dar pe asta vad ca o uitati cu desavarsire.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marina

degeaba va luati patriotic de Edip, cu superioritate sau nu omul are dreptate. ar trebui sa ne luam viata in maini si sa nu asteptam ca statul sa ne dea. Pana una alta situatia Romaniei la sfarsit de 2010 e simpla, se imprumuta ca sa poata sustine un aparat de stat umflat cu pompa si total nefunctional, se imprumuta ca sa plateasca ajutoare sociale destul de bune pentru situatia actuala. Si o sa platim cu totii pana la ultimul leut aceste imprumuturi tot din buzunarul nostru dar pe asta vad ca o uitati cu desavarsire.

Marina

Te rog mult zi=mi concret, concret ce pot sa fac eu? Sunt de acord cu tine, dar ce pot sa fac eu? Ca tot zici "sa face! sa dregem! Sa nu mai permitem!" CE?!?! CUM?!?!?!

Eu momentan primesc de la stat educatie gratuita la copii. Atat. Sa renunt si la asta? Momentan nu pot sa renunt pt ca nu am alternativa. La medic ma duc doar cu banul jos, nu beneficiez de nimic gratuit. Ce ar mai trebui sa fac? Sa impusc niste functionari ca sa fie mai putini? Sa ii oblig pe parintii mei sa isi dea demisia ? (sunt bugetari, unul in invatamant, unul bibliotecar).

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=3" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Laura eu nu sunt Dumnezeu sa-ti dau tie sfaturi. Daca vrei sa gasesti o solutie pt o viata buna/confortabila o gasesti inclusiv in romania
de azi. Daca vrei si viata confortabila/ si timp cu copii si viata culturala si medicina dupa ceas nu o sa le gasesti in 2010 in Romania si mi se pare sincer o utopie sa stam sa comentam pe forum cand situatia e clara in jurul nostru.

Mergi la inceput

Marina, eu nu am intrebat ce sa fac eu ca sa imi fie mie bine, la nivel personal, pt ca nu sunt, slava Domnului, in situatia sa ma plang. Ne descurcam.
Eu intrebam ce pot face eu sa schimb situatia din Romania care este : "Pana una alta situatia Romaniei la sfarsit de 2010 e simpla, se imprumuta ca sa poata sustine un aparat de stat umflat cu pompa si total nefunctional, se imprumuta ca sa plateasca ajutoare sociale destul de bune pentru situatia actuala. Si o sa platim cu totii pana la ultimul leut aceste imprumuturi tot din buzunarul nostru dar pe asta vad ca o uitati cu desavarsire."

Am eu vreo putere de a schimba ceva, orice, oricat, in bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

mathilda, salariul ca secretara la facultate e venit mediu pt Calgary, sau sub mediu?
In Iasi de ex. (de unde am luat eu pret pt chirie in garsoniera) o secretara de facultate cred ca ia cam 1000, deci sub mediu.

E sub mediu dar si sta intr-o zona nu prea buna.... in general e cam 30% din salariul mediu.. exceptie fac Vancouver, Toronto si chiar Calgary unde poate fi chiar mai mult...

Voi ba vreti sa va comparati cu alte tari ba nu vreti.... Pai tu stii cat produce angajatul mediu in Calgary comparativ cu ala de la Piatra Neamt?

http://www.ziare.com/social/angajati/romania-penultimul-loc-din-europa-la-numarul-de-angajati-1062310 - articolul asta explica multe...

Si salariul ala mediu net din Ro include si banii facuti la negru, gen spagi, si alte cele? Nu de alta dar daca iau salariul mediu la doctori nu prea da cu ce vile si masini au.. la profesori iar nu se vad meditatiile.. la politai nu se vad spagile in loc de amenzi... chiar ma intreb daca romania are zidari, faiantari sau alte meserii de genul asta ca fac pariu ca la impozite nu apare nici unul....

Edip, in Romania discrepanta dintre paturile sociale este enorma. Toti ne plangem de salariile jalnice dar BMW-ul il vezi mai des decat Daciile Cand a venit taica-miu in Ro s-a speriat cand a vazut numai BMW, Mercedes, Passat samd.
Cei de la Topgear au venit in Romania pt. a testa un Ferari sau ceva de genul, chiar spuneau ca le va fi putin aiurea sa vina intr-o tara mai saraca, oare ce spun oamenii ca vin sa se dea mari. Cand au ajuns in Constanta stateau aliniate in fata restaurantelor un Ferrari ca al lor, un Gallardo, Porsche si alte masini extrem de scumpe, nu le-a venit sa creada.

Cei care au bani de vile au bani majoritatea de la parintii lor, si asa au avut si banii ca sa ajunga sus, cunoscuti, apelati.(ma refer la ce ai scris tu acolo de profesori, medici).Cei care nu au bani din familie ajung sa isi faca vila tarziu tarziu de tot, la pensie.

Zidarii si ceilalti fac mai multi bani decat medicii si profesorii.
Problema este insa mai sus, la parlamaentarii care au respins legea de majorare a pensiei la batrani cu 2 sau 5%, ca nu sunt bani, dar in aceeasi zi au aprobat legea de majorare a salariilor si pensiilor celor din Parlament la cateva zeci de milioane de pers/luna.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
... ne place or nu, nu putem tinde in Ro la acelasi standard de viata pe care il au tari cu zeci de ani de capitalism fara multa munca. Ro are de recuperat zeci de ani de comunism, 20 de pomeni electorale si coruptie si multe altele...

Sunt de acord, romanii nu pot avea pretentii sa aibe un standard de viata similar cu tarile dezvoltate. In Romania aproape fiecare persoana face evaziune fiscala, coruptia este prezenta in toate detaliile vietii, conducatorii sunt impotenti si corupti (si alesi de popor), se munceste haotic, se produce putin si de proasta calitate, etc.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

nu pot avea pretentii, dar trebuie sa spere ca muncind or sa ajunga la un moment dat la acelasi nivel... cu cerutul nu prea sunt sperante... fiecare categorie sociala de la pensionar, bugetar la mame gravide cere si fiecare crede ca are dreptate in felul lui... nu se gandesc ca acesti bani acum vin de pe la FMI si copii lor or sa ii plateasca cu varf si indesat...

Hai ca m-ati dat pe spate. Deci eu care muncesc de dimineata pana seara nu ar trebui sa am pretentia sa am un standard de viata ridicat ca deh sunt roman si ar trebui sa astept ca romania sa recupereze ce a pierdut in timp si poate vreodata va ajunge aproape de nivelul altor tari si abia atunci sa am pretentii.

In concluzie tarile voastre de adoptie trebuiau sa va zica : sunteti romani , acum stati la noi , da trebuie sa locuiti in tomberon pe strada ca inca nu aveti dreptul sa duceti un trai decent.

Cred ca ati contribuit f mult la progresul tarilor in care sunteti de v-au dat voie pana la urma sa traiti la standardele lor.

Mergi la inceput