Floricele de Liliac Mai_Iun_2010! Vin Sarbatorile!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Vivela, si eu stiam de aceasta recomandare a orl-istilor, insa ce faci daca se vede ceara si galbeneala in urechea copilului? mie mi se pare tare inestetic...si de asta sunt si eu interesata de ce variante mai sunt de curatare. tin minte si la scoala ca erau copii care nu erau curatati in ureche, invariabil vedeai asta functie de cum mai intorceau capul...
la cursul de ingrijire nou nascut pe care l-am facut, neonatoloaga ne-a sfatuit sa curatam fara sa insistam.doar bagat usor, rasucit o data si gata, scos, ca sa nu ramana copilul cu urechile ude dupa baie...
i don't knooowwwww....cine-o sti cum e bine?...

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

am citit acum articolul.
Apropo de urechi, cand spalam bebele pe cap e mai bine sa stea cu capul in jos sau dat pe spate? asta ca sa evitam sa intre apa in urechi. Ca Ioana e inca mica ca sa stea cu capul pe spate, mai degraba sta in fundulet in cada cu capul in jos si ii torn apa din crestet si ea se scurge pe langa urechi. Eu tin minte cand eram mica ca ma spala mama pe cap si imi spunea sa imi bag degetele in urechi cand ma limpezea pe cap. Insa aveam ceva anisori....

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Virgi, daca stergi cu un prosopel umed nu se mai vede ceara. si in orice caz, prefer ceva inestetic decat infectii ale urechii.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Buna dragele mele,

am revenit de la dr. cu Tudor, semnele pe care le are se pare ca ar fi de la un rosu in gat. Am facut si o hemoleucograma si nu are infectie in organism. Totusi dr ne-a zis ca tr urmarit fff bine, cum face kk, daca incepe sa tuseasca sau sa apara mucusori. Maine tr sa duc si urina si proba de kk, sa nu fie si vreo infectie urinara sau altceva, enterocolita. Pana sa mergem la Budimex azi, nu avea nimic decat febra, cum am venit de acolo, gata 2 scaune moi, deci urmeaza regim . Mergem in continuare pe antitermice si daca pana maine seara nu scade febra sa mergem din nou la medic si probabil vom lua antibiotic. Cam asta facem noi. Speram sa ne revenim fara antibiotic si sa nu fie nimic mai mult de atat.

Nu pot scrie mai mult pt ca Tudor e atat de marait, nu sta o secunda fara mine. Acum il tin in brate si ar vrea si el sa scrie...

Sanatate multa tuturor

Mami de Matei (11.09.2006) si Tudor (28.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

neata

sa va povestesc cum arata o noapte de (ne)somn cant toti cei 3 prunci sunt raciti....? Mai bine nu....

am citit tot insa creierul meu incetosat nu a retinut mai nimic. totusi incerc

aparator
- cele de priza sunt ok
- cele de colturi la noi nu au stat. trage bebe de ele si le scoate. ca acum nu merge sa le lipesti cu uhu pe mobila....
- produsele chimice, medicamentele, chibriturile, obiectele taioase trebuie plasate sus. sertarele nu-s safe
- in dulapurile de jos, daca nu-s cu incuietoare, cat mai putine chestii grele, colturoase, sau care se pot sparge
- mobilele care se pot rasturna sunt un pericol
- atentie la cabluri (trae bebe de ele so poa' sa traga si tv-ul/dvd-ul, etc
- grija la usi si sertare la prins degetelele

din obsesiile personale acum:
- nu le-am aratat ca pot sa intre in frigider/masina de spalat/sertare/dulapuri (mi se par odioase pozele cu un copil care "iese" din msina de spalat
- atentie la chei (se pot incuia singuri in baie de ex)
- nu suport balcoanele (mai sus de et 1 nu am stat)
- nu le-am aratat "lumea" de pe pervaz. Prefer tinutul in brate si uitatul pe geam
- i-am invatat repede cum sa se dea jos de pe ceva ca sa evitam la max cazutul in cap

Betigasele de urechi, chiar cu opritor, nu fac decat sa impinga inapoi ceva ce in mod natural iese afara.. De la pediatrul din Romania stiu, nu ne atingem decat de urechea externa

Vivela, poza aia a voastra a reusit sa imi deschida un pic ochii. Uau!

Se vede si la Sabina primul dinisor (liniuta aceea stravezie).

Aici ninge de 12 ore dupa ce ieri o ploaie zdravana a spalat un pic zapada ce o aveam.

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

cine se pricepe bine bine la excel va rog, ridicati mana sa dau un PM cu o intrebare.

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Aaa, legat de curatirea urechilor eu stiu ca nu e nevoie sa umblam cu betisoare. Eu ii sterg pe amandoi copiii cu prosopul, dupa baie si nu am avut probleme cu asta. E suficient sa curatam bine urechea externa. Asa am primit instructiuni de la pediatru si medicul ORL.
Noi avem alta problema ORL, cu Matei. din cand in cand ii curge sange din nas. Medicul spune ca se mai intampla, ca are vasele fff subtiri, ca poate isi baga degetele in nas aiurea dar eu nu stiu ce sa mai cred. Chiar si azi noapte , din somn, asa , l-a apucat. Am stat pana s-a oprit sangerarea, nu multa, dar....si apoi curatat si culcat copilul mare.

Mami de Matei (11.09.2006) si Tudor (28.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

cine se pricepe bine bine la excel va rog, ridicati mana sa dau un PM cu o intrebare.

Ioana & Arturicii'S

baga aici si raspunde care se pricepe. incerc si eu

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofie-iubi spune:

Apropo de curatatul urechilor, eu o sterg pe Sofie dupa fiecare baie (zilnic) cu prosopelul in pavilionul urechii, iar la 2 sapt cam, cand se vede ceara inestetic, i-o scot usor cu un betisor, nu bag pe canal.
Sofie pana acum nu a facut iritatie la fundulet, dar am dat-o permanent cu bepanthen, iar mai nou cu crema de corp si din cand in cand cu bepanthen. o spal si dupa fiecare kk la chiuveta.
atunci cand am inceput diversificarea cu suc de mar, facea kk des si cam lichid, dar cand am inceput sa-i dau suc de morcov s-a reglat. Acum de cand papa piure face 1 data max de 2 ori si mai compact, nu tare.

Mergi la inceput

mi-am amintit acum ca vorbeati despre jucariile de fetite.

mie cele mai dragi jucarii mi-au ramas in minte oalele de tabla. le-am vazut acum la ikea . si sa stiti ca nu sunt pasionata de bucatarie

Sabina a descoperit masinutele baietilor. Cand nu are stare ne jucam cu o masinuta si e f incantata. Acum serios, o masina se misca, o papusa...nu

Glumesc. O sa vedem ce sa ii aduca si ei Mosul.

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput