Floricele de Liliac Mai_Iun_2010! Vin Sarbatorile!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui Virgi17

Am fost in Ikea, am luat aparatori de colturi, inchizatori pt dulapuri si cateva bavetele. Nu stiu Ioana cum va fi, daca va cotrobai peste tot sau nu, am zis sa le am in casa in caz ca incepe sa scotoceasca peste cateva luni.

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)

Virginia, cat costa accesoriile astea la Ikea?
Fetelor, chiar vroiam sa va intreb ce ati mai facut la capitolul "baby-proofing", de unde cumparati toate cele.
Mamicile cu copilasi mai mari, ce vi s-a parut mai util?
Orice sfaturi sunt binevenite

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

va las un Mos sa va colinde .

Off, ochii aiaaa

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

buna mamici,

vero sa sti ca pentru anemie ii ia sange doar din degetel si nu doare deloc,eu ma asteptam sa tipe,da de unde ea radea la asistenta

in legatura cu supa eu initial am inceput diversif cu sucul de morcov,mar,para dat cate putin pana am ajuns la 100ml dupa care i-am dat piure de morcov cu cartof dulce si-a mancat vreo 180ml,dupa cateva zile i-am bagat si dovlecel si ardei...piureul il fac mai curgator asa ca o smantana

si-a mea este rosie la fundulet in permanenta,nu stiu ce sa-i fac,nu se agraveaza ca o tin sub control,citrice nu-i dau ,chiar nu stiu de ce are pipi si kk asa acide,cel putin kk daca sta 5min cu el la fundulet se face rosu rosu ,o las si la popoul gol,trece pe moment dupa care la primul pipi,kk iar se inroseste.....i-am luat de la plafar o crema cu galbenele si propolis,vad ca are efect cat de cat insa nu-i trece de tot roseata....

intrebare: de cand ati inceput diversificarea la bebei fac de mai multe ori kk pe zi?ca a mea face si de 5 ori cate putin,uneori tare,uneori ca o crema...toata ziua buna ziua tre sa ma uit in k..rul ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

tatiana, si damian face mai des kk, cred ca se adapteaza tranzitul la hrana solida. si dupa fiecare scaun trebuie sa-l spal la robinet, nu ma indur sa-i dau cu servetele umede pe ranile alea .am trecut pe sudocrem, ca prea era nasoala treaba.

Corina, .

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Taty_ana si Eva face kk de mai multe ori pe zi de cand am inceput diversificarea. Cam de 2 - 3 ori, in functie si de ce mananca.
Pentru iritatie noi folosim Bepanthen (eu il recomand cu caldura, desi este cam scumput ~ 50 ron tubul de 100g care ma tine cam 1 luna). Ii dau cu el de fiecare data cand ii schimb scutecul un strat foarte subtire, cam cum te-ai da cu crema pe fata. Pana acum nu am avut probleme, dar eu ii dau preventiv. Si, cum spune si Viviela, dupa ce face kk o spal la fundulet la chiuveta.
Legat de servetele umede, am luat unele foarte placute ca textura si ca miros de la huggies (eu ii luam de la pampers premium care).
Eu imi dau seama cand face kk pt. ca se screme putin. Si o schimb imediat. Doar daca se intampla sa nu fiu in camera si sa nu o aud se intampla sa o mai las asa.

Am fost si noi ieri la doctor la ORL ca, dupa ce a fost racita, Eva ramasese cu o fornaiala la nas.
S-a uitat in nas, in gat si in urechi (normal) si mi-a spus ca este OK doar ca are niste mucisori (ceea ce stiam si eu). A aspirat-o putin in urechi ca cica avea niste ceara uscata si mi-a spus sa ii dau Vibrocil 2 picaturi de 3 ori pe zi si aerius sirop 2 ml / zi seara. Deocamdata am inceput doar cu Vibrocilul. Nu as vrea sa ii mai dau si aerius totusi.
Pentru urechi ne-a recomandat ca parte a igienei curente sa ii dau cam de 2 ori pe sapt. cu audyspray dupa baie, dupa care sa o sterg. Voi folositi ceva? Este necesar sa ii dai cu asa ceva in urechi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Tatiana, si noi cand am inceput diversificarea, facea fata mea dupa fiecare masa kk, uneori si in timpul mesei, se oprea din inghitit si..... Aveam cam 5 kk-uri pe zi!! Acum insa, face cam de 2 ori pe zi.Eu cred ca a inceput usor usor sa isi regleze tranzitul.probabil ca intestinele se obisnuiesc cu papa si aduna bolul pana il elimina.Caci acum si cantitatea e alta fata de inceput.Eu cred ca se va regla si pitica ta.

Corina, setul de aparatori de colturi (8 buc) costa 20 ron, protectiile pt dulapuri(2 buc) costa 30 ron. Daca vrei sa iti faci idee ce mai gasesti la ei, intra pe siteul ikea si acolo gasesti toate produsele lor cu preturi cu tot.Eu asa am facut o dupa amiaza intreaga, mi-am facut lista si ieri cand m-am dus acolo, punct ochit, punct lovit, caci n-aveam timp de pierdut la shopping, aveam de mers si in Carrefour pt cadouri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Chiar,vorba Dienutzei, si eu vroiam sa va intreb cu ce curatati urechile copiilor si la cat timp. Eu o sterg cu betigase cu opritor dupa fiecare spalare pe cap, adica de 2 ori pe saptamana.Pana in toamna, o spalam zilnic pe cap si o curatam zilnic in urechi.

Mergi la inceput

eu stiu ca orl-istii nu recomanda betisoarele de urechi, dimpotriva. urechea se curata singura, noi ar tb doar sa curatam pavilionul, nu si canalul auditiv. asa ne-a recomandat si in maternitate dr care i-a facut testul de audiometrie. si asa am procedat si procedez cu ambii copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Bun gasit dragele mele!

Sarbatoritilor de astazi

Vivela, Tatiana, vad ca va plangeti de iritatii. Noi am reusit sa rezolvam problema cu unde de shea, asta sdupa ce am dat cu de toate: Bepanthen, Sudocrem, Creme pt iritaii de la Nivea, Himalaya, Petrini, ulei din germeni de grau. Am mers pana si pe varianta Advantan Milk, in disperare de cauza, pentru ca Maia era din ce in ce mai rosie si iritatia se extindea tot mai tare. Untul asta de shea e pur, nu e crema cu unt de shea, ci chiar unt de shea, si face minuni. Daca cunoasteti pe cineva la Life Care, puteti sa-i spuneti sa va faca comanda. E in jur de 40 RON 100 g (parca, sper sa nu gresesc). Ce a mai dat rezultate a fost baita in ceai de musetel. Inainte de culcare puteti sa lasati copiii vreo 15 min cu funduletul in ceai, in cadita. Pe dimineata zona arata mult mai bine.

Uf... Maia e foarte galagioasa azi. Daca nu ii convine ceva incepe sa tipe cat o tine gura si nu se potoleste pananu obtine ce vrea. Azi mergem la vaccinul de 6 luni (noi suntem putin decalate) si implicit, controlul de 7. Abia astept sa vad cat a mai crescut

O zi minunata va doresc!

Mergi la inceput

uitati si aici un articol despre betisoarele de urechi:

http://www.romedicale.ro/betisoarele-de-urechi-nu-sunt-sterile-informatii-medicale-orl-666/

Citat:

Medicii atentioneaza sa nu utilizam, in nici un caz, betisoare de urechi zilnic, iar daca apelam la acestea sa le folosim cat mai rar. De asemenea, dusurile cu jet direct (vertical) in ureche sunt interzise, deoarece pot traumatiza timpanul. Nici spalarea urechii cu foarte mult sapun sau sampon nu este indicata, pentru a nu genera afectiuni ale pielii.
Urechea se spala cu apa si se curata cu un prosop sau se introduce un jet de apa in fata urechii si se sta cu capul aplecat, pentru a se elimina lichidul.

Mergi la inceput