Floricele de Liliac Mai_Iun_2010! Vin Sarbatorile!
Raspunsuri - Pagina 18
Virgi17 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui arturicii mi-am amintit acum ca vorbeati despre jucariile de fetite. mie cele mai dragi jucarii mi-au ramas in minte oalele de tabla. le-am vazut acum la ikea Sabina a descoperit masinutele baietilor. Cand nu are stare ne jucam cu o masinuta si e f incantata. Acum serios, o masina se misca, o papusa...nu Glumesc. O sa vedem ce sa ii aduca si ei Mosul. Ioana & Arturicii'S |
Si eu ma jucam cu masinutele in copilarie cu mai mult drag decat cu papusile.Aveam masinute banale de plastic, micute, le aliniam pe parchet si faceam intrecere intre cele.Sau imi mai placea un mic trenulet pe sine, il impingeam cu mana si mergea pe traseu sub forma cifrei 8.
Ieri ma uitam cu pofta la raionul cu Lego(n feluri) si masinute...cred ca atunci cand va fi Ioana de varsta portivita pt Lego, ma iau la intrecere cu ea

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)
marylenac spune:
Cris am tot vrut sa iti multumesc pt pontul cu bradutul artificial dar sotul meu luase deja pana sa vad eu mesajul de la tine. oricum 
Mami de Matei
(11.09.2006) si Tudor
(28.05.2010)
Madamar spune:
Fete scumpe, bun gasit!
In primul rind: ma scot din mintzi reclamele astea! Zau ca nu mai pot deschide o pagina fara sa ma invadeze reclame 'jde mii!
Si sa vin acum cu report... raspunsuri de 3 zile, in care am absentat, pentru a-mi face asteptarea expirarii avertismentului, mai usoara;))!
Moni_or: cereale nu i-as da sub nici o forma zilnic... Voi incerca sa ii dau mai des legume si fruncte, inca rezist sa nu linguritesc, ci sa isi ia el cit ii trebuie, molfaind.
Sper sa nu capete aversiune fata de mincare puiul meu, ba din contra.
Legat de cereale: si eu am invocat pediatrei aceasta motivatie, k e destul de dolofan, insa mi-a spus ca macar o lingura ii trebuie, de astfel de fibra. Nu ii voi da zilnic, si nici foarte mult.
Despre ciclu: nu stiu ce sa vreau - sa vina, ori ba:). Voi fi insa atenta cum e cu mesele, dupa ce vom elimina una din mese, cum spui... insa nici la asta eu nu ma grabeam, si il pun la sin dupa sau inainte de fiecare masa auto-diversificata.
Cum e acum Luca, cu somnul? Doarme mai bn?
CK - multumesc pentru detalii, eu as vrea sa amestec in fructe cerealele, dupa cum mi s-a recomandat.
Corina - multumiri poentru detalii! tu esti cea care a citit mai mult, bv!

Dientza - teama de a nu renunta la lapte matern vine din cauza ca bebele unei prietene, desi era super prieten cu tzitzi, in momentul diversificarii primea tzitzi doar in somn, pe furis... asta era teama mea.
Si o
pt raspunsul cu cerealele:).
Mira - cum e la viu cu innecul? Lui mateo i se mai intimpla si eu inca ma sperii... poate ca daca am locui separat de parinti, si eu as fi mai degajata... sau poate ca fetitele-s mai temperate?!:)
Vivela; ai dezlegat misterul cerealelor "cu lapte praf":) - multumesc pt detalii.
Tu cind ai introdus iaurtul? Mie mi-a spus pediatra k prima proteina sa fie pieptul de pui, apoi brinza/iaurt, galbenus si ficat... de ce oare?
IoanaCT - multumescv pt raspuns. Cum mai sunt fetele, mai bn?
Artu - ceai verde???

Teina nu ii face rau??
Sau a fost doar pt ca era curioasa si cerea? asa de curiozitate i-am servit si eu mamaluga cu br de vaci, dar nu a vrut:). Si piine.:)
Mira - noi folosim untul de shea zilnic, dupa baie, la fundulet si pe corp, pe unde se mai zgirie - e minunat. De vreo 3 luni, cred.
Ziua dam ori nivea, ori bubchen, preventiv, o data/zi.
Sofie - e posibil sa nu ii placa pt ca stie ca fructul e mai bunutz - face deja diferenta, avind memoria gusturilor.
ioana 1234 - e posibil sa aiba si ceva pb de dictie, cind mai creste, de la frenul lingual netaiat.
vivela - imi pare rau pt iritatia - incearca si tu cu untul de shea. cica e bio - la noi a avut super rezultate.
sper sa revin...
pupici si sanatate
Mary,
lui
Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita,
puiul
arturicii spune:
Am rezolvat cu excelul
Da, asa e Virginia. Lego e cel mai cel.
Nu cred ca v-am povestit.
La sedinta cu parintii am vorbit si cu proful de sport. I-a laudat pe baieti cat sunt de activi in comparatie cu altii catre care, dadea el ex, vine mingea si ei se feresc/nu participa la jocurile de echipa/sunt f pasivi. Si, i-a definit tot el, acestia sunt PSP-istii.
Asa ca pe cat de mult posibil sa ferim pe cei mici de "tehnologie" pentru a ii lasa sa fie oameni nu roboti.
Ioana & Arturicii'S
mommy_to_be spune:
| citat din mesajul lui marylenac Aaa, legat de curatirea urechilor eu stiu ca nu e nevoie sa umblam cu betisoare. Eu ii sterg pe amandoi copiii cu prosopul, dupa baie si nu am avut probleme cu asta. E suficient sa curatam bine urechea externa. Asa am primit instructiuni de la pediatru si medicul ORL. Noi avem alta problema ORL, cu Matei. din cand in cand ii curge sange din nas. Medicul spune ca se mai intampla, ca are vasele fff subtiri, ca poate isi baga degetele in nas aiurea dar eu nu stiu ce sa mai cred. Chiar si azi noapte , din somn, asa , l-a apucat. Am stat pana s-a oprit sangerarea, nu multa, dar....si apoi curatat si culcat copilul mare. Mami de Matei (11.09.2006) si Tudor (28.05.2010) |
Marylenac, si eu am avut aceeasi problema din copilarie pana pe la facultate. La fel, incepea sa-mi curga sange din nas din senin. Motivul? La fel, vase de sange foarte fragile. Problema se agrava daca raceam sau daca luam aspirina (nici acum nu pot sa iau, explicatia exacta nu o stiu...). La un mom dat s-a pus problema cauterizarii vaselor de sange din nas, insa nu am vrut sa aleg varianta asta. Daca ma intrebi cum m-am tratat, iti spun ca n-am facut-o. Adica am inceput sa sangerez din ce in ce mai rar, iar acum nu mai am probleme. Eu zici sa nu-ti faci griji.

Vivela spune:
madamar, eu inca n-am introdus mare lucru pana acum, ca noi abia ce-am facut 6 luni. doar morcov, telina, dovlecel, mere si avocado. dar pt ca s-a intamplat cu iritatia, am zis stop joc. (vad ca e mai bine dupa vreo 3 aplicatii cu sudocrem. o sa cumpar si eu unt de shea, n-am avut acum de unde.).
iaurtul, unii zic dupa 7 luni, altii zic ca poate fi introdus si de la 6 luni. sincer nu mai stiu exact cand am facut pasul asta la david, probabil in jur de 7 luni. cand era vreo mancare pe care o refuza, o lingurita de iaurt amestecata in piureul respectiv facea minuni, parca ii dadeam alta mancare.
nu prea vad rostul ordinii introducerii proteinelor, mai ales ca puiul e...asa cum stim. eu o sa-l evit cat pot, nu de tot in cazul copiilor, dar mai rarut ca-i mai dragut. o sa mergem pe curcan si vita mai mult.
fug ca plang copiii. plus un dulap cu haine desfacut si inca nepus la loc
.
Traiesc in Orasul Alandala
Dienutza spune:
| citat din mesajul lui Vivela eu stiu ca orl-istii nu recomanda betisoarele de urechi, dimpotriva. urechea se curata singura, noi ar tb doar sa curatam pavilionul, nu si canalul auditiv. asa ne-a recomandat si in maternitate dr care i-a facut testul de audiometrie. si asa am procedat si procedez cu ambii copii. Traiesc in Orasul Alandala |
Si doctorul acesta de la ORL pediatrie la care am mers mi-a spus sa nu curat urechea cu betigase, ci cu coltul unui prosopel. Insa nu mi-a spus sa nu ii curat canalul auditiv. Mi-a zis sa ii curat ceara de acolo ca cica ii deranjaza. In ideea asta mi-a recomandat si audispray, ca sa dizolve ceara si sa o pot curata mai usor. Eu nu as prea folosi ca, din cate stiu eu, cu cat cureti mai mult, cu atat stimulezi secretia de ceara. Pana acum ii curatam zilnic urechile cu prosopelul, dupa baie. Mie mi se pare ca se curata ok, dar ORL-istul ne-a spus ca avea ceara uscata si a curatat-o el cu un tubulet care aspira.
MarylenaC am auzit ca la unii copii aparitia dintior poate fi insotita si de diaree, pe langa febra. Dar e bine ca ati facut analize sa excludeti alte probleme. Sa auzim de bine!
Ioana ferlicitari Sabinei pt. primul dintisor!!! Multumim pt. sfaturile referitoare la securitate copii umblatori. Eu intentionez sa fac lucrurile safe in zona in care se va deplasa ea, astfel incat sa nu fiu nevoita sa ii interzic sa puna mana pe diverse lucruri etc.
Legat de jucarii de fetite, chiar am fost astazi la Kaufland si am vazut o bucatarie pt. copii. Mie nu mi se par iesite din comun. Noi cand eram mici ne jucam de-a bucataria, la fel cum ne jucam de-a scoala, de-a mama si de-a tata, de-a doctorul, de-a magazinul etc. etc. Ma intreb de-a ce se vor mai juca si copiii nostri? Ca eu nu ii mai vad jucandu-se pe afara. Nu ma mai vazut copii jucand elasticul sau sarind coarda, nici macar de-a v-ati ascunselea.
mommy_to_be spune:
Artu, felitari pentru niste baieti sa sportivi! E mare lucru in ziua de azi! Copiii nu mai ies la joaca, ci stau uitati la calculator. Maaaare pacat!
De cand ne-ai recomandat tu site-ul cu muzica clasica, cjpx.ca, noi suntem fani inraiti. Au trecut din nou la colinde si e taaare frumos. De fiecare data cand il deschid imi fuge gandul la voi
Mary, pai daca te-ai prins ca untul de shea e asa de bun, de ce nu ne-ai zis si noua? Ca eu il tineam in casa uitat si doar in disperare de cauza am cautat sa vad ce mai am prin dulapiorul de la baie, am dat de el, am citit indicatiile, si l-am aplicat. Cat despre inec... documentandu-ma cu adevarat, am intels ca ceea ce i se intampla Maiei nu era inec ci "gagging"(nu cunosc termen in romana). Poate asta i se intampla si lui Mateo. E un sistem de aparare impotriva inecului copilul scoate afara bucatelele prea mari care au ajuns prea aproape de fundul gurii si se manifesta la fel cum ne manifestama noi daca bagam degetul sau orice altceva prea adanc in gura. A... si voiam sa te intreb: de ce i primit advertisment? ca eu nu am fost pe faza...![]()
Am fost cu Maia la control: 9,100 kg si 70 cm ![]()
![]()
mommy_to_be spune:
Referitor la jucarii pt fetite, e adevarat ca si eu eram innebunita sa ma joc de-a bucataria, cand eram mica. Aveam si eu olite de tabla, aragaz, si eu set de canite si farfurioare. Ne jucam cu nisip, pamant si apa... ajungeam in casa unsa din cap pana in picioare. Insa de aici pana la un set complet de menajera, ca in link-ul trimis de Corina, e mult...
mommy_to_be spune:
| citat din mesajul lui Vivela madamar, eu inca n-am introdus mare lucru pana acum, ca noi abia ce-am facut 6 luni. doar morcov, telina, dovlecel, mere si avocado. dar pt ca s-a intamplat cu iritatia, am zis stop joc. (vad ca e mai bine dupa vreo 3 aplicatii cu sudocrem. o sa cumpar si eu unt de shea, n-am avut acum de unde.). iaurtul, unii zic dupa 7 luni, altii zic ca poate fi introdus si de la 6 luni. sincer nu mai stiu exact cand am facut pasul asta la david, probabil in jur de 7 luni. cand era vreo mancare pe care o refuza, o lingurita de iaurt amestecata in piureul respectiv facea minuni, parca ii dadeam alta mancare. nu prea vad rostul ordinii introducerii proteinelor, mai ales ca puiul e...asa cum stim. eu o sa-l evit cat pot, nu de tot in cazul copiilor, dar mai rarut ca-i mai dragut. o sa mergem pe curcan si vita mai mult. fug ca plang copiii. plus un dulap cu haine desfacut si inca nepus la loc Traiesc in Orasul Alandala |
Vivela, vezi ca au unt de shea si pe elemental punct ro. Imi zicea azi Corina ca s-ar putea sa aiba, m-am uitat si este. Si rafinat, si nerafinat.