Floricele de Liliac Mai_Iun_2010! Vin Sarbatorile!
Raspunsuri - Pagina 12
Vivela spune:
salutare
Marlena, cerealele merg bine si in iaurt sau in suc de fructe. tin minte ca lui david numai asa i-am dat pana pe la 1 an, in iaurt. dupa intarcare i-am mai pus in lapte formula de continuare, dar destul de rar. totusi, tine cont atunci cand le pui in iaurt ca se ingroasa destul de mult, gasete tu consistenta potrivita dupa cum se amesteca.
cerealele pt copii care se fac cu apa: nu se fac cu lapte doar pt ca au in componenta lor lapte praf. adica e o iluzie aia cum ca ii dai copilului cereale care se fac cu apa doar pt ca nu vrei sa-i dai LP. eu cumparam din cele care se fac cu apa si le amestecam cu iaurt, cum ziceam mai sus, din aceleasi considerente.
in rest, nu stiu ce sa zic mare lucru, sanatate multa bebicilor .
aa, si am inceput si noi un soi de auto-diversificare metoda damian, adica eu ii pun in fata piureul si el ia tacticos cu lingurita si "mananca". am pus ghilimele pt ca rata de reusita in a nimeri si gura e sub 50%, restul in ochi, in cap, in urechi, pe haine, pe mine, pe jos, pe pereti... dupa masa, copilul aterizeaza direct la baita, ca nu fac fata cu servetele sa-l sterg .
noapte buna
Traiesc in Orasul Alandala
Ioanact spune:
Buna!
Multumim (Dienutza, moni_or, Vivela) pentru urarile de sanatate.
Pana la urma am ajuns la antibiotic - Augmentin (e primul antibiotic, vroiam ca macar pana la 1 an sa nu-i fi dat, dar a trebuit).
Mi-a tot varsat si ieri si azi..azi cel putin cred ca de 4 x.
Are infectie in gat si tb eliminata, prin tuse, varsaturi.
Azi noapte n-a prea dormit, adormea si iar se trezea..nu putea sa respire (are si mucisori). Dimineata avea 38,1, i-am dat Nurofen si i-a scazut, insa la 19 iar a facut febra (mare) 38,9 si n-am m stat pe ganduri si-am sunat dr sa-mi zica daca sa-i dau sau nu antibiotic.
Eram convinsa, ca alta solutie nu aveam.
Ii fac aerosol in continuare + sirop Humex.
Sper in noaptea asta sa fie mai bine.
Asa mila imi e de ea, ca face o gurita (ridica buza de jos peste cea de sus), ca nu se simte bine..mititica.
La cat de necajita e, i-a iesit' in seara asta un: 'pa pa pa'.
Madamar sunt cereale care se prepara cu apa si i le poti pune si in fructe..de ce nu.
Nu mi se pare tarziu 7 luni, de inceperea diversificarii.. si eu vroiam sa incep cat m tarziu (6-7 luni), dar m-am razgandit.
Pe la 5 luni am inceput sa-i dau cate putin..a acceptat cateva zile si apoi n-a m vrut, si-am facut pauza. Pe la 6 luni a inceput sa pape mai bine.
Sa va zic si povestea noastra in privinta somnului (moni_or).
Ioana pana la 8 luni adormea leganata, (ii leganam salteaua de la patut, inca nu-i dadusem niv in jos)..pana intr-o seara cand am vazut ca tot maraia cand o leganam, si ziua la fel facea. O deranjam cu leganatul.
Asa ca n-am mai leganat-o , si-am iesit din camera. Ea, adormise singura (cu suzeta si papusa Ingeras)...asa ca , exact cand a implinit 8 luni i-am dat salteaua in jos . De-atunci adoarme singura, iar de un an doarme singura in camera ei.
Are si ea mom cand maraie, plange..dar merg la ea imediat..ii dau apa/ceai, ii mangai capul..mai nou ii facem masaj si se linisteste.
Asta se intampla cand e f obosita..ex: cand vine de la gradinita.. oboseste f tare.
Cu Justina, n-a fost cazul s-o legan prea mult timp.
In primele 3 luni adoarmea la san si o asezam in patut.
Dupa aia, ii leganam salteaua (la fel ca la Ioana) numai atunci cand maraia si nu reusea sa adoarma.
De pe la 5 luni n-am mai leganat-o..imi adormea singura. Ii dau lapticul, si ies din camera..iar ea adoarme.
La 7 luni i-am dat salteaua in jos.
Spre deosebire de Ioana ea n-are suzeta (nu i-am dat ca nu a fost cazul) ,are Ioana si pt ea ( nu vrea nicicum s-o lase, numai la somn o i-a) iar papusa Ingeras are, dar nu doarme cu ea.
Ioanei i-a placut inca din primele 2-3 luni..o tineam in patut la ea, si tot vazand-o mereu a prins drag de ea. M tarziu, cand a inceput sa apuce jucariile in mana si bineinteles si papusa asa o m lua si o strangea..si-acum tot cu papusa doarme, insa alt ingeras pe nume Gugu (asa i-a pus numele).
Ca o paranteza..cand eram mica aveam o papusa care ii ziceam Gaga..tot cu G.
Au fost si zile si nopti cand am dormit cu ele in pat.
moni_or si Ioana are intarziere de limbaj, nu stiu care e motivul (sunt copii care vb dupa 3 ani, poate fac parte din categoria lor)..noi vb cu ea, nu ne certam..acum a inceput sa vorbeasca mult m bine, mai ales de cand a inceput gradinita. Unele cuvinte m pocit, dar zice..
Crissy_C Justina se incadreaza in categoria celor care se trezesc noaptea de 1-2 ori, exclus cand e bolnavioara. Ioana, la varsta ei doarmea (doarme) toata noaptea, exclus cand avea dureri de dinti..etc.
Se vede ca-s nevorbita.
Scriu un alt mesaj cu urarile de .
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
Ioanact spune:
LA MULTE LUNITE SI ANISORI, sarbatoritilor de azi: Adelina Ioana, Maia Alexandra , Ema, Andreea Miruna si Nicolas!
LA MULTI ANI, bubu30!
Cat si Ioanei mele , care impineste 2 ani si 11 luni, inca o luna si implineste 3 ani.
Blogul fetelor!
arturicii spune:
Corina,
merge bine cu masa.
Vrea sa guste de toate (asa a ajuns sa manance spaghetele) insa ii dau doar cand e ceva cat de cat ok ptr ea. Ieri a baut ceai verde si azi suc de mere cald.
Nu suntem f variati cu meniul,adica tot legume si fructe. Am mai incecat de ex varianta cu legumele taiate bucati (fasole verde, broccoli, dovlecel) si a mancat.
De mari gateli ptr ea nu m-am apucat ptr ca sunt multumita de cum accepta meniul actual.
Ca si cereale ii dadeam din cele pulbere (bio, fara zahar) cu bucati in ele de fruct insa de 2 zile nu le mai vrea. Am gasit niste cereale ptr bebei sub forma de ineluse tari. Ii plac f tare. Sa vezi ce le vaneaza pe masuta.
Am luat azi oua de ferma si incercam maine un pic de galbenus.
Nu a refuzat ceva pana acum.
Ioana & Arturicii'S
corinasmile spune:
Neatza!
E weekend, deci e liniste pe aici
Haideti macar la o cafea fierbinte!
Corina, mami de Maria (14.06.2010)
mommy_to_be spune:
'Neata si de la noi!
Corina, multumim de cafeluta.
Totusi, noi azi nu avem nevoie de ea. Maia a dormit snur de la 23:30 la 7:30 Nu mi-a venit sa cred... Pe la 5, cand am vazut ca nu se trezestem, m-am dus s-o verific... M-am trezit asa de fresh, de parca as fi dormit 12 ore, nu 8. Iar de la 7:30 a mai dormit o tura pana la 9. Aseara am incercat sa o adorm la ea in patut, i-am cantat, am mangaiat-o, vreo 40 de minute, ea se foia de numai, se freca la ochi, dar nicigand sa doarma, pana a inceput sa planga, si atunci am luat-o in brate, am pus-o la san si a facut nani fata
Stam foarte bine si cu iritatia. Din rosu aprins s-a facut rozalie, dupa ce am dat-o ieri toata ziua cu unt de shea de la Life Care. Partea buna e ca nu are in el decat unt de shea, fara a fi extraprocesat (e chiar granulat asa, cumva). Cand i-am schimbat scutecul de dimineata nu mi-a venit sa cred ce bine arata.
Azi facem ficatei cu ceapa. Imi sta demult gandul la ei, aveam ficateii in congelator, dar niciodata timp sa ma apuc de ei. Sper ca azi sa-i dovedes
Va pup pe toate si va doresc o duminica superba.
Ioanact spune:
Buna!
Multumim pt Corina!
Azi noapte (la 12) cand m-am dus sa ma culc, Justina se trezise, i-am dat laptic si la un mom dat, a dat afara un pic de laptic, am ridicat-o repede si cand am pus mana pe ea, frigea toata. Facuse febra 39,2.
I-am dat Nurofen, am m stat cu ea pana i-a scazut. A papat si lapticul si-a adormit, desi s-a m trezit de 2 x pana la 9:30.
Dimineata mi-a varsat m mult secretia din gat. E bine ca eliminat sa nu se m chinuie, desi tot m haraie, m are secretie.
Febra n-a m facut.
LA MULTE LUNITE SI ANISORI , sarbatoritului de azi: Rares Mihai!
Blogul fetelor!
cris_09 spune:
Neata!
Multumesc de cafea Corina,special pentru ea am intrat;abia acum o savurez.Dupa cafea,direct gratarel,deh,dc am dormit cam mult
La multe lunite sarbatoritilor de ieri si azi
Mira,ai ramas la luna august,mai arata=-ne si noua fetita frumoasa si bucalata
Sa aveti o duminica frumoasa
Cristina,si Seby bebyin asteptarea lui Mos Craciun www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">(14.05.2010)
sofie-iubi spune:
Buna seara, acum am reusit sa intru si a durat ceva pana am citit tot din urma :)
Astazi Sofie a papat piure de morcov fiert in vid, mar ras, banana frecata, amestecate cu suc de morcov proaspat, de mar si putina clementina stoarsa si i-a placut mult mult. Plus am continuat cu suc de mar si morcov pls 2 lingurite de suc de clementina, apoi laptic de san. Pentru pranz i-am facut o supa de morcovi dar nu i-a placut. Nu e ciudat ca suc vrea sa bea fara probleme, iar supa nu-i place?
Vi s-a intamplat si voua?
Duminica placuta in continuare :)