Floricele de Liliac Mai_Iun_2010! Vin Sarbatorile!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bilica spune:

Diana,pe cursele lungi,avioanele au bazinet pt bebe,pe care il rezervi de cand cumperi biletul;este asezat chiar in fata ta,tu vei sta chiar in primul rand de la clasa cu care mergi(economic presupun)...La decolare sia terizare ea trebuie sa suga ceva,biberon sau suzeta,caci din cauza presiunii i se infunda urechile si sa nu se sperie....;la noi nu plange deloc,doar cand se plictiseste sa stea intrun loc...si ne deplasam (plimbam)ca este suficient spatiu dintrun capat in altu pe diferite culoare....copiilor le place sa priveasca oamnenii,asa ca ....Cu mancarea e usor ii dai san,sau biberon( trebuie sa ai pregatite vreo 4 sticlute),ei iti ofera apa calda sau biberoane de cu lapte (taravel uz-sticlute din plastic cu lapte Similac pt varsta bebelui) sau chiar food in borcanele( sunt draguti,dar depinde si de companie)......Cu fusul orar,aeronava incearca sa nu mofitice acest lucru si se respecta orele de somn...se sting luminile pe perioada noptii....Nu cred ca ai pt ce sati faci griji...va fi ok! sper ca ai inteles ceva din ce am scris...cred ca stiai majoritatea... BON VOYAGE!

Cine imi zice si mie parola pt FB,vreau sa adaug o poza acolo....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Buna dimineata! Un ceai verde serviti? Vad ca aici e moda sa se ofere cafea, dar eu am trecut pe ceai verde, asa ca asta e tot ce pot sa va ofer

CORINA, minunate pozele! Asa as face si eu o sedinta foto profesionista cu copiii, insa mi-e ca ar iesi un fiasco. Cel mare mai nou are aversiune fata de poze, nu ma lasa sa-i fac niciuna ca se pune pe strambat si plans, nu stiu ce l-a apucat, iar cel mic face niste scandaluri cand ii schimb hainele, asa ca mai multe toalete la sedinta foto ies din discutie. Mai asteptam poate pe la vara reusim.

MAMANATI, ce fetita dulce ai, imi place de mor mesajul din prima poza: "if you think i'm pretty, you should see my mom" Asta da mesaj pozitiv, mai ales pt. babele de care vorbeau fetele, care intreaba cu cine seamana copilul de e asa frumos :)

IOANACT,sanatate Justinei!

CORINA, cu diversificarea, noi am inceput la 6 luni fix, cu pireuri de legume, a mers absolut minunat la inceput, acum nu mai papa asa bine pt. ca ii ies dintisorii si il doare.

MARY, mie mi-a venit ciclul prima data luna asta, la vreo sapt. dupa ce am inceput diversificarea, adica odata ce i-am inlocuit o masa cu lapte. Probabil de aia ca a fost prima data cand s-a rarit un pic alaptarea, pana atunci nu prea treceau 3 ore fara tzitzi, nici ziua, nici noaptea. Parerea mea e ca poate ar trebui sa incepeti, sa-si mai ia vitamine din legume, cu greutatea stiu ca nu sta prost Mateo, dar na, sa fie aportul de vitamine acolo. Apropo de greutate, sa stii ca Alex a stagnat in greutate de cand am inceput diversificarea, de aproape o luna, desi mananca destul de bine (in afara de ultima sapt., cand din cauza dintilor n-a prea papat bine nici lapte nici altceva). DAr acum ma gandesc si eu ca daca in fiecare luna ar pune la fel de mult in greutate ar ajunge obez, la un moment dat trebuie sa mai stagneze sau sa incetineasca cresterea.

MARY, cerealele se recomanda mai mult celor care au greutate mai mica, la Mateo nu cred ca e cazul. Adica na, e bine sa ii mai dai, ca au B-uri, dar nu stiu daca in fiecare zi. Eu i-am luat de alea fara lapte, sunt de la toate firmele si cu lapte si fara lapte si i le amestec cu fructe, nu ii dau masa separata de cereale, ca si al meu e destul de plinut.

Metoda Ferber de care ziceti cred ca e metoda plansului controlat, nu? Eu dupa denumirea asta o stiu. Sa va povestesc eu experienta mea cu ea. Copilul meu cel mare, Luca, a fost mereu un copil problematic cu somnul, n-a dormit o noapte legata, dupa 9-10 luni in loc sa fie mai bine ajunsese sa se scoale si de 15-20 ori pe noapte. Si nu mergea asa, ca ii pun suzeta si nani la loc, nuuuu, trebuia purtat in brate prin camera si leganat, hatzanat, minim 5 min. Ei si asta repetandu-se de 15 ori pe noapte va dati seama cam cum eram. Iar ziua nu dormea mai mult de 1.5 ore si alea cu treziri, plans si leganat din jumatae in jumate ceas. Mi-a tot zis mie unul si altul (inclusiv cei din familie) sa-l las sa planga, dar nu m-a lasat inima. Ei dar deja la 1 an si o luna ajunsesem o umbra de om, eram extrem de nervoasa, tipam din orice, ma descarcam deja si pe Luca, am zis ca ori ajung in spital ori fac ceva sa doarma copilul. Si cu inima stransa, am aplicat metoda plansului controlat. Dar eu nu maream intervalele, ca oricum plansul imi era ca un cutit in inima, pur si simplu din 5 in 5 minute ma duceam la el si il consolam (oricum nu se prea consola numai ca ma vedea, fara sa0l tin in brate). In prima noapte a tinut show-ul vreo 2 ore, in a 2-a noapte vreo ora, dar vreau sa va zic ca dupa 3-4 nopti copilul meu dormea noaptea!!! Nu-mi venea sa cred... A urmat o perioada magica de vreo 4-5 luni in care nu-l recunosteam, il puneam in patut, ii faceam tai-tai si puteam sa ies din camera ca el adormea singur.

Insa totul a tinut pana la 1 an jumate, cand a avut un episod nasol de tot de viroza, cu dificultati de respirare, atunci a renuntat de buna voie la suzeta pt. ca nu putea respira cu ea in gura si de cand a renuntat la suzi s-a stricat si somnul de noapte si au reinceput trezirile. Dar eu n-am mai avut forta sa aplic metoda plansului, bine, nici trezirile nu mai erau de 15 ori, erau de vreo 5 ori pe noapte. Iar dupa ce s-a nascut Alex nu se mai linistea nicicum Luca noaptea decat daca stateam cu el, nu mai mergea sa merg, sa-l linistesc si sa ies, cum ieseam cu urla disperat, asa ca la 2 ani ai lui Luca mi-am calcat toate asa-zisele principii cu dormitul in patul lui (ca pana atunci nu l-am luat in pat cu mine ca deh, eram mare desteapta, citisem in carti ca nu e bine) si l-am luat in pat cu mine si in camera cu Alex. Si acum se mai trezeste noaptea si scanceste dar macar sunt langa el, il mangai si se linisteste instant.

Am scris o tona, dar voiam sa va zic de experienta mea. Eu una n=as mai putea sa o aplic, a fost intr-un moment de disperare si epuizare totala, a dat roade cateva luni dar copiii trec prin tot felul de etape. Si acum mi-e teama sa nu-l fi traumatizat cu metoda asta, el are intarziere de limbaj si stau mereu sa ma gandesc: o fi de la vaccinul ror? O fi de la metoda plansului controlat pe care am aplicat=o cand nu mai puteam de oboseala? O fi de la certurile care sunt mai mereu in casa?(recunosc ca nu am o relatie stralucita cu sotul, dimpotriva) Oricum, ma straduiesc in fiecare zi sa-mi repar greselile din trecut si sa nu le mai repet la Alex.

Fug ca s-a trezit Luca.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

'Neata!

Moni a dat ceaiul, eu dau cafeaua.

www.acvaria.com/flori37.jpg" target="_blank">LA MULTI ANI!

bubu30

Adelina Ioana de n_a_n_a
Maia Alexandra de mommy_to_be
Ema de remy_mv
Andreea Miruna de aka
Nicolas de anouk3

Corina, superbe pozele, superba Mariuta, superba si mami.

Nati, bine ai revenit si mie imi era tare dor de tine (voi). Beatrice a crescut muulllttt si e o frumoasa ca si surioara ei si ca si mami, de altfel.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Neatza!

Multumim Dienutza si Mary pt urarile de La Multi Ani!

Ieri am intrat pe fuga si nu am apucat sa urez La Multi Ani bebeilor de 10, iar azi avem o lista lunga de sarbatoriti, asa ca:

Matei Sebastian
Surya Rachel
Maya Sofia
Beatrice Emilia
Adelina Ioana
Maia Alexandra
Ema
Andreea Miruna
Nicolas

Sa fiti sanatosi si cuminti, sa le umpleti parintilor inimile de bucurie in fiecare zi!

Legat de cum sa adormiti copiii, aruncati un ochi si pe linkul de mai jos - metoda Karitane

http://forum2.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=94892

Am terminat de rasfoit cartea The No Cry Sleep Solution de pe mailul comun si e fooaaarte misto! Este mai ales utila bebeilor care se trezesc de multe ori pe noapte. Sunt explicate ciclurile somnului, de ce se trezesc bebeii si nu reusesc sa adoarma imediat la loc, cum sa le introduci un obiect lovey, cum sa il dezveti pe bebe sa se mai trezeasca si sa caute suzeta, cam cat ar trebui sa doarma bebe intr-o zi, cum e cu somnurile de peste zi etc. Noi aplicam majoritatea sfaturilor de acolo si la noi functioneaza ft bine. Ma rog, deocamdata sunt la faza la care o pun in patut si stau langa ea pana sa adoarma, si asta functioneaza cam in 80% din cazuri, nu mereu, dar sunt multumita si oricum, avansam

Imi place ca este scrisa de o tipa care are vreo 4 copii, care a alaptat si stie cum e cu adormitul la san si trezitul din ora in ora pt tzitzilit si este foarte flexibila in metode. Te invata cum sa-ti ajuti bebelusul sa doarma si sa adoarma singurel FARA SA-L LASI DELOC SA PLANGA.
Ideile principale sunt: 1. bebe sa adoarma in patut pt ca atunci cand se trezeste sa nu se intrebe cum a ajuns acolo si 2. bebe sa fie semi-adormit cand il pui in patut, dupa ritualul cu care este el obisnuit (tzitzilit sau biberon/baita/leganat/cantat/ascultat sunete din natura etc.)

A, si o chestie care sa va linisteasca: se pare ca majoritatea bebeilor se trezesc o data sau de 2 ori pe noapte pana la un an si chiar si pe urma, iar acesta e un obiectiv rezonabil (adica daca vrei sa-ti doarma 12 ore neintrerupt e cam greu sa ai succes, pt ca acestea sunt exceptiile fericite, nu regula) si inca o treaba: cand expertii spun ca bebe trebuie sa doarma toata noaptea de la 3 luni, se refera la un interval de 5-6 ore, nicidecum de seara pana dimineata (pai si de ce nu spun asa bai nene? )

Andreea, mamica de Sofie, da-mi un PM cu adresa ta de mail si-ti trimit cu drag cartea

Va pup, weekend frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ck_29 spune:

Madamar, cerealele Topfer le gasesti in reteau farmaciilor Dona, si se prepara cu apa. Nici eu nu ii dau fetei LP (ci exclusiv san), si le-am ales special sa se prepare cu apa, ca sa nu ii introduc LP cat inca mai am san.

Si sunt si bio. Mai o varianta, cele de la Hipp (tot cu lapte inclus, tot bio). Am zis ca daca nu accepta Topfer, incerc cu Hipp.

Nici nu stiu daca sa zic ca am inceput diversificarea....eu o consider o completare a alimentatiei...tot ca sa zic ca incep diversificarea dupa 6 luni

Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

La multi ani tuturor bebelusilor nascuti astazi!Sa cresteti mari,sanatosi si norocosi!

noi in continuare suntem cu multi muci si ne chinuim rau cu ei,nu mancam nici macar lapte,de solide nu mai zic,inafara de pireul de fructe de dim care ne ajuta la kk pt ca suntem constipate orice altceva am suspendat deocamdata pana se face bine...in rest are energie cat pentru inca 3 bebei,nu stiu cum sunt ai vostri dar eu deja nu mai pot face nimic,trebuie sa stau langa ea tot timpul pt ca este intr-o continua miscare,se taraste,catara pe perne,mai nou a inceput sa se ridice in picioare dar nu sta si cade,se leagana in 4 labe si mai da cu capul de perete desi am perne puse acolo,in fine seara sunt rupta rupta de aceea am hotarat sa cumparam un tarc,macar stiu ca acolo e in siguranta pentru ca patutul e prea mic pentru spatiul ei de joaca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Hello, mamici si bebici!

Floricelelor sarbatorite astazi!!!

Virginia, Crissy, Nati, Diana, Monica, Theo - multumim pt cuvintele frumoase

Camelia, ma bucur ca Teodora a inceput sa pape asa cu pofta! Noi mai asteptam cateva zile, dar probabil saptamana viitoare incepe si la noi distractia Vom merge pe autodiversificare, clar.

Mary, eu zic sa nu te descurajeze faptul ca Mateo se joaca mai mult cu mancarea. Asta e si ideea la inceputul blw. Tu in schimb trebuie sa ii oferi in fiecare zi, chiar si de cateva ori pe zi, posibilitatea de a incerca. Cu cat mai multe ocazii va avea sa expirementeze, cu atat mai repede isi va da seama ca in afara de plimbatul pe masa, e fun sa si mozoleasca ceva Nu trebuie sa ii dai cantitati mari, nici mai multe alimente odata (maxim 2-3). Daca nu il intereseaza un aliment anume, mai incerci peste cateva zile, ca si in cazul diversificarii clasice.
Nu te nelinisti de vitamine si nutrienti. Lapticul tau oricum ramane baza pana la un an. Nu il pune la masa inainte (sau in loc de) alaptat, ci dupa(poate nu imediat), cand e satul si multumit. La varsta asta inca nu va asocia mancarea solida cu senzatia de foame.
Cam asta spune teoria, acum sa vedem si la noi cum va fi practica Important e sa ne inarmam cu rabdare, sa nu ne panicam in primele saptamani. si sa avem incredere in copii nostri.
Ioana(Artu), Carla, Mira - la voi cum mai merge autodiversificarea? Mai povestiti cum au evoluat fetele, ca sa prindem si noi, incepatorii, la curaj

Ciclu inca nu a venit nici la mine
Nici nu mi-e dor!

Corina, mami de Maria (14.06.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Madamar Eva este nascuta pe 18 mai (deci este apropiata de varsta cu Mateo). Am inceput diversificarea de aprox 1 luna si nici gand sa renunte la lapte matern. Deocamdata ii dau doua mese solide si restul lapte. Dupa fiecare masa solida ii mai dau si o completare cu lapte, sa manance atat cat doreste ea (cam la 30 min. distanta). In ceea ce priveste mancarea solida, uneori mananca mai bine (180 - 200 ml.), alteori mai prost (50 - 60 ml.). Dupa sapte luni intentionez sa ii introduc si a treia masa solida. Nu iti face griji ca renunta copilul la laptele matern. De la aceasta varsta ei sunt atat de atasati de acest obicei, incat ne va fi greu sa ii dezvatam de el.
Cerealele se pot pune si in fructe si in legume. Sau chiar in laptele tau. Dar sa cumperi din acele fara lapte inclus daca vrei sa le combini asa. Eu am luat cereale de la milupa - orez. Sunt bio, nu au gluten si nici zahar. Sunt recomandate de la 4 luni. Deci sunt OK pt.

Mirela multumesc mult pt. informatii! Sper ca imi vor pune la dispozitei bassinet (noi vrem sa mergem cu british airlines). ricum plecam abia la sfarsitul lui ianuarie, dar am tit avut discutii cu sotul pentru ca mie imi este cam teama de un zbor atat de lung si as fi vrut sa nu plecam. Dar.. sper sa fie totul OK.
Ce as fi vrut sa te mai intreb: cum se adapteaza Surya la schimbarea de fus orar? Ati avut probleme cu somnul dupa drum? Ce ati facut sa le rezolvati?

CK eu stiu ca introducerea oricarui aliment in afara laptelui inseamna diversificare. S-ar chema ca ai inceput diversificarea, daca i-ai introdus cereale. Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

Bun gasit, dragele mele!

Azi am implinit si noi 7 lunite. Doamne... Cu fiecare luna care trece ma intreb unde a zburat asa de repede vremea. Ma uit la primele poze pa care i le-am facut Maiei si parca nu o recunosc... e cu totul altfel fata de cum era in primele zile de viata. Sunt nostalgica si incerc sa ma bucur cat mai mult de fiecare clipa alaturi de ea. Va multumim celor care ne-ati facut urari de "La Multi Ani"

Vreau sa va multumesc si celor care mi-ati raspuns la intrebarea in legatura cu aceasta tiranica metoda Ferber. Nu ati facut decat sa-mi intariti convingerea ca nu e de noi. Nu se leaga deloc cu felul in care vad eu cresterea unui copil, so my instinct was right. Crissy, iti multumesc de sugestie! Chiar voi citi cartea de care spuneai si sper s-o scoatem la capat cumva.

Despre autodiversificre: Ne merge bine. Maia e o curioasa, rontaie tot ce ii pun in fata. Imi reprosez insa faptul ca au fost zile in care nu am reusit sa-i dau sa manance, avand perioada asta agitata cu apartamentul, vizionarile, cautarile... Pana acum a mancat brocoli, telina, morcov, conopida, banana, mar, para, avocado, mango, struguri, portocala, pruna, castravete, dovlecel... Sper sa nu fi omis mare lucru. Eu sunt foarte incantata de "metoda", iar acum nu as schimba-o pentru nimic in lume deoarece imi place s-o vad curioasa, apoi surpinsa cand descopera gustuol si textura. De asemenea, imi place faptul ca-i acord incredere si nu o fortez sa manance tot ce "i-am pregatit". Ea detine controlul si e fericita, deci sunt si eu fericita. Corina, once again, iti multumesc ca mi-ai imprumutat cartea. Numai citind-o m-am convins pe deplin sa mergem si noi pe drumul asta

Ce-ati mai facut bun de mancare pentru voi, aia mari? Ca eu sunt in pana totala de idei... Ma duc si eu sa scot rufele. Va pup si va doresc o seara faina, faina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofie-iubi spune:

Vreau sa spun si eu la multi ani bebelinelor si bebicilor care implinesc astazi x lunici, sa cresteti mari si frumosi si sa ascultati de mami si de tati, sa adormiti singurei si sa papati bineee.
pupici

Mergi la inceput