Nasterea la Medlife (21)
Raspunsuri - Pagina 17
ralucutza77 spune:
AM si eu cateva intrebari pentru fetele care au nascut la Medlife. M-am hotarat sa nasc si eu acolo (sunt insarcinata in 34 de saptamani); am fost astazi la un consult la dna Dr Roxana Constantin si mi-a facut o impresie foarte buna. Mi-a spus ca dupa ce implinesc 35 de saptamani trebuie sa merg la Medlife Grivitei pentru o intalnire cu neonatologul si anestezistul. Consultatia asta se plateste sau este inclusa in costul nasterii? Si ce se intampla in cazul in care ma apuca nasterea inainte de termenul stabilit de medic (voi face cezariana)? Cum procedez? Sun la medic, sun la receptie? Daca ma duc direct la clinica se ocupa cineva de mine? A, si stiti cumva cat costa ligaturarea trompelor?Multumesc mult! DPN 20 apr 2011Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#
liana.berbec spune:
Ruddy,
Intepaturi pentru anestezie sunt practic doua, prima este o injectie cu xilina ca sa nu mai simti cand te inteapa pentru introducerea acului de anestezie. Deci sunt 2 dar simti numai una. In timpul operatiei senzatia este ca cei doi medici trag fiecare inspre el de burta ta, ai senazatia ca e o piftie care se clatina tare, dar nu doare, doar simti ca umbla pe acolo.
A doua zi nu este chiar atat de groaznica, cred ca depinde f mult de persoana. eu am nascut la 4 dimineata si la 18 dupamiaza eram in rezerva ca asa am vrut, sa merg cat mai repede ca sa pot fi cu bebe.
ralucutza77,
Consultul preanestezic costa 60 de lei parca dar ce neonatal nu.
Daca te apuca travaliul poti suna medicul inainte de a pleca spre spital, dar oricum cand ajungi acaolo se ocupa medicul de garda pana cand soseste medicul tau.
nicofa25 spune:
Felicitari, Ruxandrada! Sa fie sanatos, norocos si mancacios! Si sa ne tii la curent cu ce face bebe :)
32+
Wudy spune:
Multumim pentru aprecieri :*
Iti raspund cu mare placere.
Imi aduc aminte cate intrebari aveam si eu si invarteam internetul asta de pe o parte pe alta.
Spre sfarsitul sarcinii am avut norocul sa intalnesc o fata cu suflet mare care chiar daca avea bebe mic mic, imi raspundea la toate intrebarile (Te pup Roxx26)
asa
1. :)) Habar nu am cate intepaturi sunt. Sa vedem, cred ca prima este cand iti pun branula la mana si a doua cand iti fac anestezia. Eu atat imi aduc aminte
2. Eu am simtit doar o mica piscatura cand mi-au facut rahi-epidurala. Sunt persoane care simt mai mult decat atat. Multumesc lui Dumnezeu, pentru mine a fost floare la ureche, nu am avut dureri nici cand mi-a facut-o, nici dupa
3. Eu nu am simtit niciun disconfort in timpul operatiei. Auzisem ca simti cum iti umbla prin burta, ca simti cand iti trage copilul...hmmmm, ori eram eu prea speriata/fericita/euforica... ori anestezia mea a prins ff bine ca eu nu am simtit nimic.
4. Dupa operatie la TI ori de cate ori simti cea mai mica durere/disconfort cere calmante (nu face pe viteaza cum am facut eu). Sa traisca cine a inventat calmantele alea. Sa nu crezi ca sunt prea multe (cum am acrezut eu). Cum simti ceva durere, cum ceri calmant
Iar in rezerva a doua zi sincer iti spun ca va fi o zi dificila. Nu-ti spun ca sa te sperii ci ca sa stii, dar si aici ti se vor administra calmante si deja a treia zi va fi super ok.
Chiar daca ai dureri/disconfort incearca sa mergi cat mai mult in prima zi la rezerva, cate putin,. mergi 5 minute, te odihnesti cateva ore, mai mergi iar, chiar daca mai cocosata, te mai opresti...eu cred ca asta este cheia succesului.
Pup
Citat: |
citat din mesajul lui Ronny2011 Wudy, iti multumesc tare mult pt toate informatiile oferite. Eu vreau sa nasc normal dar se pare ca va trebui sa fac cezariana din cauza unui streptococ hemolitic de tip b. As vrea sa va mai intreb ceva pe tine si pe cele care au facut la medlife: 1. Cate intepaturi sunt? Cand intri la operatie..stiu ca pare tampita intrebarea dar sa stiu la cate injectii ma astept. 2. Doare cand se face epidurala/rahia? 3. In timpul operatiei simti vreun disconfort? 4. Ziua de dupa e chiar atat de groaznica, durerile sunt chiar asa de mari? Multumesc mult, apropo, am vazut pozele de pe picasa Wudy, felicitari sunteti doua scumpe!!!!! :))) |
Alina mamica super fericita de Anais Maria.
"Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului"
DA, inima mea este in afara corpului deja.
http://picasaweb.google.com/tudoralina79/MinuneaNoastra#
Wudy spune:
Consultul preanestezic costa 60 de lei dar daca pastrezi bonul la final se scade din factura.
"Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului"
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Wudy Consultul preanestezic costa 60 de lei dar daca pastrezi bonul la final se scade din factura.Alina mamica super fericita de Anais Maria."Hotararea de a avea un copil este cea mai importanta. Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului" DA, inima mea este in afara corpului deja.http://picasaweb.google.com/tudoralina79/MinuneaNoastra# |
Wudy spune:
Nu iti trebuie programare
mergi la camera de garda a spitalului si acolo vine medicul anestezist care nu este neaparat sa fie si cel care-ti va face rahi-epidurala (eu am facut preanestezicul cu cineva si anestezia propriu-zisa mi-a facut altcineva)
Consultul consta intr-o discutie cu medicul despre starea sanatatii tale si alte intrebari cum ar fi grupa de sange, rh, daca ai anemii, daca ai mai facut vreodata anestezie, daca ai avut vreo operatie, daca esti alergica la vreun medicament etc etc
Cat despre intervalul orar chiar nu stiu ce sa-ti spun, eu am fost pe la 12 dar pur intamplator...
Citat: | ||
citat din mesajul lui ralucutza77
Multumesc mult. Si in ce constau consulturile astea? Dr spunea ca nu e cazul de programare, ca pot merge in orice zi intre 12 si 14. Asa e? DPN 20 apr 2011 Poze: http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta# |
ralucutza77 spune:
Alina, multumesc mult pentru raspunsuri. Mai am o intrebare, legata de celulele stem. Pe langa recoltare (care e inclusa in pret), ce se mai plateste (in cazul in care se merge pe varianta Stem Sure)? Stiu ca e o taxa anuala, nu la aia ma refer, ci la costurile de transport, validare si cum s-or mai chema. Si, in cazul in care vreau sa renunt la recoltarea de celule stem, trebuie sa anunt de dinainte, sau se recolteaza oricum? La noi treaba cu nasterea la privat a venit cam pe neasteptate (m-a lasat balta medicul care mi-a urmarit sarcina pana acum), asa ca nu ne-am pregatit financiar suficient de bine... DPN 20 apr 2011Poze:
Ronny2011 spune:
Fetele, va multumesc mult pentru raspunsurile oferite despre cezariana!
Cu celulele iti pot spune eu, abia am terminat cu contractul.
Taxa de recoltare pt Stem Sure e inclusa in pret insa kit-ul se plateste. Costul este de 850 euro.
Eu am facut contractul la receptia Asilife de la demisol, am plecat cu kit-ul acasa si in 7 zile (parca) a trebuit sa depun in contul lor 50 euro, val in lei conform facturii pe care mi-au trimis-o pe mail.
Restul de 800 euro ii voi achita dupa nastere, dupa ce primim certificatul din Danemarca pt celule.
Apoi se mai achita taxa anuala de 70 euro.
A_ndreutza spune:
Hey, o sa avem si noi o a doua cezariana prin Mai...nu stiu cand se va face programarea, ma puteti ajuta cu acest detaliu?
cam cu cat timp inainte se programeaza operatia?
in plus mie cel mai teama imi este de anestezia in coloana...ca si idee...
sper sa nu simt nimic...