Bebelusi de Septembrie-Octombrie 2010 (12)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iunia82 spune:

Buna seara mamici,

Fi-mea seamana cu mine la greutate (ce-i drept, eu am o sora geamana si m-am nascut cu 2,8 kg), eu fiind o slabanoaga, de ma ia lumea drept minoraInainte de sarcina aveam 45 kg, acum am 52 kg si e tocmai bine.
La aproape 3 luni avea 5,1 kg si 59,5 cm (e fotomodel). Si mananca cam 700-max 800 ml (cam 5x150ml, dar ia cand 170, cand 130, nu constant la fiecare masa; a luat si 200ml/portie intr-o noapte).
Nu va stresati cu cantare si masuratori, ca bebicii iau cat le este necesar si sunt unii care se satura cu mai mult, altii cu mai putin.
Fi-mea are zile cand mananca 750ml, si zile cand se satura cu 600ml. Cred ca variaza si apetitul lor, cum se intampla si la adulti :)
Curba greutatii sa fie ascendenta si acel indice (il calculeaza MF) sa fie minim 100. Cu greutatea de mai sus, fi-mea avea indicele 102.
E stresant sa stai cu cantarul langa tine, iar bebele simte ingrijorarea mamei si parca mesele devin ceva impus si nu o placere. Daca copilul e vioi, ia in greutate constant (in ritmul lui), nu are alte probleme de sanatate, doarme bine, dont worry

http://picasaweb.google.com/110128217238178049412/Lavinica?authkey=Gv1sRgCIWD8Yu60MbZEQ&feat=directlink

mamica de Ana Lavinia (01.09.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Arianna11

Nikolici si Alesia fosaie numai noaptea,parca ar fi infunfata,dar muculeti in nas nu are ...oare de la ce o fi,ca racita nu e?

DD ne-a daruit o minune Alesia Maria

E putin laptic care se intoarce din cauza pozitiei la orizontala. Nu-i problema, o sa treaca pe la 4-5 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiutza

Citat:
citat din mesajul lui nikolici

intrebare: bebicii vostri fonfane, ca si cum ar avea mucii blocati?
Eu inca nu stiu ce sa cred , ori asa sunt bebicii in general, cu toate ca K1 nu a fonfanit ori a racit K2 de la sora-sa.:(

Si alexalmeu fornaie si de obicei are mucisori uscati mai sus....si de obicei ii pun ser fiziologic si pe urma dupa vreo 5 minute ii scot cu un betisor de ureche. ii drept ca se cam enerveaza si plange da...asa scapam si respira usor.

In general in astea 5 minute stranuta macar o data - si il ridicam si atunci mai coborau mucisorii!

Dana - mami de Alex (31.08.2010) si de Bobi (06.03.2006)

exact asa ii fac si eu, SF si betisor sa se agate ce se poate agata de vata.
Imi aduc aminte ca pediatra lu' K1 mi-a spus cand era bb mic sa-i pun ser fiziologic in fiecare zi ca sunt asa numitii muci de lapte, si ajuta la respiratie.
Eu doar sper sa nu fie vreun pui de raceala de la K1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaElenaM spune:

Buna Seara!
Eu tot citesc de la ultimul meu post ca in rest n-as avea timp sa citesc tot..nush daca ati mai discutat de vaccinul Rotarix??, medicul bebelusei il recomanda, insa eu nush ce sa fac ptr ca bebelusha mea nu prea accepta orice in gurita si sunt sanse 75%sa-l scuipe ori sa-l vomite..si am vazut ca ar costa 360 ron...pe undeva am citit ca virusul s-ar lua ..din fecale..ceva de genul..doctorita spune ca este un virus ...care apare in sezonul rece..nici nu mai stiu..
Criss am stat cu sufletul la gura cu raceala lui David, iti doresc sa se insanatoseasca si sa nu mai te mai intalnesti cu problema asta muult timp!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns summertime spune:

Citat:
citat din mesajul lui RalucaElenaM

Buna Seara!
Eu tot citesc de la ultimul meu post ca in rest n-as avea timp sa citesc tot..nush daca ati mai discutat de vaccinul Rotarix??, medicul bebelusei il recomanda, insa eu nush ce sa fac ptr ca bebelusha mea nu prea accepta orice in gurita si sunt sanse 75%sa-l scuipe ori sa-l vomite..si am vazut ca ar costa 360 ron...pe undeva am citit ca virusul s-ar lua ..din fecale..ceva de genul..doctorita spune ca este un virus ...care apare in sezonul rece..nici nu mai stiu..
Criss am stat cu sufletul la gura cu raceala lui David, iti doresc sa se insanatoseasca si sa nu mai te mai intalnesti cu problema asta muult timp!

Sara Maria-astazi -07.12 --2 LUUNI!

Eu am facut rotarixul in perioada in care miriam vomita f mult. Doctorul i l-a dat in gurita cu o seringa, f usor..chiar a parut ca ii place, savura picaturile cu pofta. Apoi 40 min nu i-am dat sa manance, ca s anu vomite si am tinut-o la orizontala in brate, plimbata prin casa ca sa nu s eagite. Dr mi-a zis ca daca regurgiteaza putin nu e problema, ca nu are cum sa-l vomite pe tot. El a venit la 8 dimineata si nu apucasem sa-i dau sa pape in ultimele 2 ore, ca se culcase la 6 :D deci nu a avut nici dinainte ce sa vomite

-------------------------------------------------
proaspata mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns summertime spune:

Aaaaaaaa, si am dat pe el 290 ron

-------------------------------------------------
proaspata mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanamera spune:

Acum inteleg de ce mi-a zis dr de familie ca ma costa 500 si ceva de lei vaccinurile de la 2 luni,e inclus si rotarixul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

mii,tuturor!!

Mi-e taare dor de voi,insa am intrat asa de tare in febra pregatirilor pt Craciun ca nici n-am mai deschis calc. Am imbracat casa in strai de sarbatoare,am achizitionat bradul,am facut majoritatea cumparaturilor(ca sa nu ne inghesuim zilele ce urmeaza prin magazine)..Nu stiu..am asa o stare de beatitudine-cred ca-i cel mai frumos Decembrie din viata mea

summer,chichi-ma bucur tare mult ca v-am cunoscut
Nu stiu daca v-a povestit summer cum ne-am cunoscut Eu am abordat-o s-o descos despre wrapul in care tinea o magaldeata si,in timp ce o intrebam eu una alta,imi dau seama ca e blonda,maruntica,dragutica..mazarica leat cam cu a mea..Hmm..Era summer!!
La chichi,l-am zarit pe omu-su impingand dulcetul blondin,caci chichi era cu ochii la toate cele,ramasese in spatele omului si n-o vazusem

Imi pare rau ca n-am intalnit-o pe kitti,ca-mi spusese cris ca-i pe-acolo.
Gata mutarea?Mai tranzitati Craiova pana-n sarbatori? Da-mi un semn,de ai timp

Maria
Maria are 6420g,cafenie si ochi albastri-mor de dragul ei! Ma uit la minunatiile astea mici si inca nu pot sa cred ca-s ale mele!

Inchei telegrama aici,nu inainte de a va imbratisa zdravan si a va ura sarbatori de vis in 3,4,5!!
Si las si-un micut cadou: http://www.miscarea.net/1-acum-pa8.htm

Mamica lui Mihai si a Mariei
Siluan trebuie sa traiasca!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mari-Mariuk spune:

Buna dimineata!
Ce frumos ca si azi dau tot eu cafeaua!
ARICIULE, bine ai revenit!!! lui bb Tudor, sa creasca mare, sanatos si frumos!
Are si Vlad mucisori de lapte, si fornaie destul noaptea. Aplicam tehnica cu ser fiziologic de 2 ori pe zi, pompita dupa cateva minute si ce e mai subtire luam cu un betisor de urechi. Lui ii place chestia asta doar daca are suzeta in gura, zambeste si apoi rade dupa ce stranuta.
Noaptea asta a mancat din 2 in 2 ore...sunt adormita rau de tot, dar trebuie sa fac mancare pana la pranz, ca vine sotul sa manance si nu am ce ii da (nu m-as stresa prea mult de ar avea un job usor, dar asa trebuie sa fie alimentat sanatos si consistent)
SABINA, ce vor vrea copiii nostri cand vor fi mari e treaba lor, noi trebuie doar sa le explicam partile rele din ceea ce nu ar fi normal si crestinesc.

Mariuk, fericita mamica de VLAD-CRISTIAN (27.08.2010)

http://picasaweb.google.com/102527437167244304186

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

ce sa mai mananc ca sa nu ma mai constip?
Ma omoara hemoroizii. Folosesc procto-glyveno, ziua se amelioreaza iar dimineata iar sunt constipata

Mergi la inceput