declaratie oficiala -vaccin?
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ilinca_M_p_/Ilinca_M_p_.jpg)
Ilinca_M. spune:
Cici, sper ca n-o sa te lasi pana n-o sa faci ceva valuri impotriva arogantei si inconstientei doctorite, care-si permite asemenea comportament dictatorial; cum adica nu trebuie sa anunte pe nimeni, ca e "campanie obligatorie"?! Cine naiba se crede, asta da atitudine periculoasa, din motivele enumerate mai sus (poate un copil a fost deja vaccinat recent, poate e cu imunitatea slabita in momentul acela, are alergie la o componenta a vaccinului etc etc). Si adormita aia de invatatoare a fost luata si ea ca din oala de madam dictator, sau cum de nu i-a trecut prin cap sa anunte parintii?!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Iti vine s-o bati! Tot asa trebuia sa-i spui si tu ca e dreptul tau sa refuzi vaccinul si s-o jignesti cat o simti ea de profund, daca e atat de obtuza.
Cred ca merge sa faci o sesizare la inspectorat. Eu nu am inteles de ce nu ati transat problema si in clasa I cand ti=a speriat copilul si l-a intepat cu forta.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blackgirl0/blackgirl0.jpg)
blackgirl0 spune:
Medicul scolar nu este angajatul scolii!!! Poate fi cel mult angajatul primariei sau, cazul localitatii in care profesez, este o colega de-a mea, tot medic de familie.
Daca vrei sa faci cuiva plangere, incepe cu invatatoarea. Ea de ce nu v-a cerut acordul scris, de ce nu a instiintat parintii?
Si, vorbind la rece, cat de ofensatoare a fost scrisoarea scrisa de tine? Nu obtineai mai multe daca cereai de la bun inceput din clasa I o intrevedere fata in fata cu invatatoarea, respectiv medicul scolar si pe un ton civilizat iti expuneai doleanta?
![](images/user_woman.png)
sorana spune:
Ce chestie aiurea!!!
Eu nu mi-am vaccinat copilul la scoala ci la medicul de familie.
Deci vaccinul nu e obligatoriu sa-l faci la scoala.
Din ce stiu eu trebuie acordul scris al parintilor pentru a vaccina copilul (si nu invers, adica pentru a nu-l vaccina) si asta mi se pare logic pentru a evita sa-i faci acelasi vaccin de 2 ori sau in cazul celor alergici (alergia la ou am inteles ca e problema) ...
La noi au fost mai multi copii care nu au fost vaccinati la scoala.
Am adus adeverinta de la medicul care a vaccinat-o.
Oricum din ce am inteles de la cei vaccinati la scoala a fost super ok la noi, vaccinarea s-a facut dupa orele de scoala si prezenta parintilor a fost permisa (au fost cativa care au vrut sa verifice in special existenta acelor de unica folosinta ).
Plus ca a fost anuntata chestia asta si parintilor li s-a cerut sa semneze ca sunt deacord cu vaccinarea in scoala.
Sfatul meu este sa faci vaccinul la medicul fetitei si sa-i aduci adeverinta (cu ocazia asta ii si spui ca nu e obligatorie vaccinarea IN SCOALA ci doar vaccinarea - infdiferent unde!!!)
inaioana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cici Am fost azi sa vorbesc cu d-na doctor care, atunci cand am intrebat-o de ce mi-a ridiculizat biletul in fata clasei ,mi-a raspuns taios ca are acest drept ,ca e opinia ei personala si poate sa si-o exprime oricand vrea ea. |
Nu isi poate exprima orice opinie oriunde vrea ea, nici vorba.Acasa cu barbat-su poate vorbi ce vrea, dar in spatiul public e cu totul alta poveste.
Unele opinii exprimate in public intra in sfera penalului precum insulta, calomnia, defaimarea si asa mai departe. Faptul ca a facut-o intr-o situatie de natura sa afecteze buna dezvoltare psihologica a fetitei este o circumstanta agravanta si daca vrei poti face o plangere si te poti constitui si parte civila si sa ii ceri daune.
Copilul nu are varsta vaccinarii obligatorii, iar medicul este dator sa ceara acordul parintilor inaintea oricarei manevre medicale, chiar daca e vorba despre o vaccinare obligatorie. Daca considera ca nu a fost corect ca te-ai opus nu are decat sa te raporteze ca ai refuzat, dar exact cum te-ai exprimat si tu in mod absolut corect: nu are voie sub nicio forma sa se atinga de copil in absenta acordului tau explicit. De asemenea copilul trebuie consultat , situatia lui medicala trebuie cunoscuta de medicul care face manevre, altfel ii pune sanatatea in pericol ceea ce este contrar deontologiei medicale si, din nou, infractiune.
Pe scurt aici sunt doua aspecte: pe de o parte faptul ca ea intentiona sa faca o manevra medicala contrar procedurii legale, pe de alta partea atitudinea insultatoare la adresa ta pe care a avut-o in fata copilului si a clasei.
Ambele sunt de compententa parchetului dupa parerea mea, nu are inspectoratul scolar nicio legatura. Daca vrei sa faci o plangere impotriva invatatoarei ca nu v-a anuntat de vaccinare , nu stiu care e regula, afla in baza carui regulament era datoria ei sa o faca si acolo trebuie sa afli si cui trebuie sa te plangi (probabil directorului si inspectoratului apoi, daca masurile luate de director nu iti dau satisfactie).
Fetitei eu i-as spune adevarul adevarat, adica faptul ca acea cucoana e o prost-crescuta care nu cunoaste legea si a actionat atat ilegal cat si imoral si lipsit de orice vaga urma de bun simt fata de toata lumea. Ca ea, fetita, a procedat foarte bine si ca nu trebuie sa se simta prost deoarece dreptatea este de partea voastra, ea a fost puternica, voi ati actionat corect, iar cucoana aia va primi sanctiunile bine-meritate.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inaioana Nu isi poate exprima orice opinie oriunde vrea ea, nici vorba.Acasa cu barbat-su poate vorbi ce vrea, dar in spatiul public e cu totul alta poveste. Unele opinii exprimate in public intra in sfera penalului precum insulta, calomnia, defaimarea si asa mai departe. Faptul ca a facut-o intr-o situatie de natura sa afecteze buna dezvoltare psihologica a fetitei este o circumstanta agravanta si daca vrei poti face o plangere si te poti constitui si parte civila si sa ii ceri daune. Copilul nu are varsta vaccinarii obligatorii, iar medicul este dator sa ceara acordul parintilor inaintea oricarei manevre medicale, chiar daca e vorba despre o vaccinare obligatorie. Daca considera ca nu a fost corect ca te-ai opus nu are decat sa te raporteze ca ai refuzat, dar exact cum te-ai exprimat si tu in mod absolut corect: nu are voie sub nicio forma sa se atinga de copil in absenta acordului tau explicit. De asemenea copilul trebuie consultat , situatia lui medicala trebuie cunoscuta de medicul care face manevre, altfel ii pune sanatatea in pericol ceea ce este contrar deontologiei medicale si, din nou, infractiune. Pe scurt aici sunt doua aspecte: pe de o parte faptul ca ea intentiona sa faca o manevra medicala contrar procedurii legale, pe de alta partea atitudinea insultatoare la adresa ta pe care a avut-o in fata copilului si a clasei. Ambele sunt de compententa parchetului dupa parerea mea, nu are inspectoratul scolar nicio legatura. Daca vrei sa faci o plangere impotriva invatatoarei ca nu v-a anuntat de vaccinare , nu stiu care e regula, afla in baza carui regulament era datoria ei sa o faca si acolo trebuie sa afli si cui trebuie sa te plangi (probabil directorului si inspectoratului apoi, daca masurile luate de director nu iti dau satisfactie). Fetitei eu i-as spune adevarul adevarat, adica faptul ca acea cucoana e o prost-crescuta care nu cunoaste legea si a actionat atat ilegal cat si imoral si lipsit de orice vaga urma de bun simt fata de toata lumea. Ca ea, fetita, a procedat foarte bine si ca nu trebuie sa se simta prost deoarece dreptatea este de partea voastra, ea a fost puternica, voi ati actionat corect, iar cucoana aia va primi sanctiunile bine-meritate. Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011). |
Eu stiu ca invatatoarea este responsabila direct pentru tot ce i se intampla unui copil in timpul programului scolar inclusiv in pauze.
La noi la scoala se anunta vaccinarile cu cateva zile inainte si parintii sunt chemati sa asiste.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
inaioana spune:
Da, dar nu invatatoarea in mod direct a agresat copilul, cel mult a permis agresiunea si a fost neglijenta. Deci mai mult decat neglijenta in serviciu nu ii poate fi imputata si asta dupa ce se constata oficial ca ceva s-a intamplat, adica a existat un prejudiciu pe care il putea ea preintampina.
Oamenii nu isi cunosc de regula drepturile,responsabilitatiile si obligatiile, invatatoarea probabil stia ca ea trebuie sa permita accesul doctorului ceea ce e corect, dar nu era, ma gandesc, obligata sa stie daca acesta procedeaza conform legii sau nu in timp ce isi exercita profesia, asta era prima obligatie a doctoritei in cauza.
In fine, eu personal m-as concentra pe doctorita , nu pe invatatoare. In ea vad vinovata principala, invatatoarea e secundara, doar un facilitator.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
Cici, cred ca sunt in asentimentul multor mamici cand TE ROG sa mergi mai departe, sa nu lasi lucrurile asa. Cred ca doctorita respectiva chiar crede ca are dreptate, ca are voie sa vaccineze copiii daca e "vaccinare obligatorie" si ar trebui sa afle si ea si altii ca ea ca nu este asa.
Eu una sunt o adepta a vaccinurilor si copiii mei fac vaccinarile la scoala (am facut o vreme la medicul de familie dar apoi acesta mi-a spus ca nu mai primeste vaccinurile care se fac la scoala si ca nu crede ca la scoala vaccinarile se fac in alte conditii decat la o policlinica). Dar nu pot fi de acord ca unui copil sa i se faca un tratament pe care parintii lui nu il accepta.
Si pot sa va spun ca nici pe vremea comunismului nu se faceau vaccinurile obligatoriu la scoala. Eu nu le faceam. Pe vremea aceea se foloseau seringi sterilizate (nu de unica intrebuintare) si parintii mei nu erau de acord sa fac niciun fel de tratament injectabil la scoala. Cred ca in clasele primare discutasera cu invatatoarea. Dar din clasa a cincea lucrurile se petreceau mereu la fel (desi nu e de ras imi vine sa zambesc cand imi amintesc): venea o doctorita cu o asistenta si incepeau sa vaccineze in ordinea din catalog. Inaintea mea la catalog era o colega (si buna prietena) ai carei parinti erau de aceeasi parere cu ai mei. Asa ca ea spunea ca parintii ei "nu ii dau voie" sa faca vaccin la scoala. Doctorita si asistenta incepeau sa tipe la ea, sa spuna ca e obligata, ea incepea sa planga, ca nu si nu. Si dupa vreo 10 minute de parlamentari ii spuneau sa faca ea (!?!?) o declaratie ca refuza vaccinarea. Cand ajungeau la mine eu spuneam simplu ca nici mie nu imi dau voie parintii sa "fac injectii" la scoala si dau si eu declaratie. La urmatoarea vaccinare biata mea prietena o lua de la inceput. Vaccinarile le faceam la o policlinica unde tata ducea seringa mea personala, fiarta de el...
Revenind la cazul de fata: eu cred ca prima plangere trebuie facuta la inspectorat. Trebuie reclamat faptul ca in timpul orelor de curs, cand scoala raspunde de activitatea copilului, acesta a fost supus unor abuzuri (foloseste cuvantul asta, e "puternic"). Ma gandesc ca ar trebui sa spui povestea, pe scurt, pe site-urile unor publicatii, poate se gasesc unii interesati de o campanie in acest sens si se schimba ceva peste tot, pentru toti copiii care ar putea pati ce a patit fata ta.
gmmm spune:
cici, eu am impresia ca problema e de fapt mai profunda si ca priveste de fapt intreaga relatie scoala-familie. Vaccinurile n-au facut decit sa cristalizeze problema.
Poate ma insel, nu stiu.
EllaX spune:
Eu cred ca doamna doctor respectiva stie foarte bine ca tu ai dreptate, Cici! De aia e si asa agresiva. Intr-adevar, nu are dreptul sa administreze un tratament fara consimtamantul prealabil al pacientului sau al reprezentantilor legali ai pacientului (parintii, in cazul vostru). Uite:
Codul de Deontologie Medicala al CMR
SECtIUNEA C
Consimtamantul
Art. 58. - Pentru orice interventie medicala diagnostica sau terapeutica este necesar consimtamantul informat al pacientului.
Art. 59. - Consimtamantul pacientului va fi exprimat in conditiile legii.
Art. 60. - Consimtamantul va fi dat dupa informarea pacientului asupra diagnosticului, prognosticului, alternativelor terapeutice, cu riscurile si beneficiile acestora.
Art. 61. - in situatia pacientilor minori, incompetenti sau care nu isi pot exprima vointa, consimtamantul va apartine reprezentantilor legali. Daca medicul curant apreciaza ca decizia reprezentantului legal nu este in interesul pacientului, se constituie o comisie de arbitraj de specialitate pentru a evalua cazul si a lua decizia.
Art. 62. - in situatii de urgenta, cand este pusa in pericol viata pacientului, iar acesta nu isi poate exprima vointa si rudele sau reprezentantii legali nu pot fi contactati, consimtamantul este implicit, iar medicul va face tot ceea ce este posibil pentru salvarea pacientului, urmand ca informarea acestuia sa se faca ulterior.
(online la http://www.cmr.ro/content/view/385/38/ )
Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 - privind reforma in domeniul sanatatii – extras –TITLUL XII: Exercitarea profesiei de medic. Organizarea si functionarea Colegiului Medicilor din Romania
SECTIUNEA 1 - Dispozitii generale
ARTICOLUL 376
(1) Cu exceptia cazurilor de forta majora, de urgenta ori cand pacientul sau reprezentantii legali ori numiti ai acestuia sunt in imposibilitate de a-si exprima vointa sau consimtamantul, medicul actioneaza respectand vointa pacientului si dreptul acestuia de a refuza ori de a opri o interventie medicala.
(2) Responsabilitatea medicala inceteaza in situatia in care pacientul nu respecta prescriptia sau recomandarea medicala.
ARTICOLUL 412
Obligatiile membrilor Colegiului Medicilor din Romania sunt urmatoarele:
a) sa faca dovada cunoasterii normelor de deontologie profesionala si a celor care reglementeaza organizarea si functionarea corpului profesional; modalitatea de testare a cunostintelor de deontologie si a legislatiei profesionale se stabileste de Consiliul national al Colegiului Medicilor din Romania;
b) sa respecte dispozitiile Statutului Colegiului Medicilor din Romania, ale Codului de deontologie medicala, hotararile organelor de conducere ale Colegiului Medicilor din Romania si regulamentele profesiei;(online la http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Legislatia-pacientului/exercitarea-profesiei-de-medic-organizarea-si-functionarea-colegiului-me_3423 )
Noo, bun, sa repetam: doamna doctor n-a respectat nici legea 95/2006 privind exercitarea profesiei de medic, nici Codul de deontologie medicala a CMR. Numa' cu nerespectarea ultimului si tot isi pierde dreptul de libera practica, fara de care nu mai poate profesa ca medic.
Asta pe langa abuzul asupra copilului, despre care ti-au scris fetele mai sus.
Pe langa faptul ca n-a examinat pacientii, inainte de administrarea vaccinurilor. E posibil sa fi avut datele lor medicale - dar nu stiu daca le avea pe cele recente, ca alergiile se pot dezvolta oricand in cursul vietii, nu te nasti cu un set si cu alea ramai.
Ce mai tura-vura, daca nu poate demonstra ca a avut acordul vostru, n-are ce face.
Iar scoala e vinovata. Nu cred ca are acordul vostru scris pentru administrarea altui fel de tratamente decat cele pentru urgente medicale.