declaratie oficiala -vaccin?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cici, atitudinea invatatoarei - care era obligata sa va anunte si a medicului sunt inacceptabile. trebuie sa te duci si la invatatoare si la directoare si sa specifici clar ca nu ai nimic impotriva vacinului dar impotriva modului in care a fost abordata problema DA. calm, ca un adult ce esti.
vaccinul, vorba lui blackgril, nu e prima oara cand se face asa ca nu ai motive de ingrijorare.
dar repet, este obligatoriu sa se anunte parinti tocmai ca in cazul in care unul dintre copii prezinta contraindicatii de vaccinare sau pur si simplu parintii nu doresc aceasta vaccinare sa fie in cunostinta de cauza.
succes!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

In mod sigur este nevoie in prealabil de acordul parintilor pentru ca exista situatii in care din punct de vedere clinic un copil nu poate fi vaccinat.De aceea, nu pot intra intr-o clasa ca intr-un staul si lua la rand copiii fara acordul parintilor verbal cel putin.In mod normal trebuie intrebat parintele si despre eventualele probleme ale copilului(alergii, reactii la vaccinari, etc).
Cred ca ar trebui facuta o reclamatie, desi nu sunt sigura ca rezolvi ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

La noi la scoala s-a cerut mereu acordul scris al parintelui.
Cu o zi inainte de vaccin se imparteau copiilor hartiute in care eram anuntati de vaccin si intrebati daca suntem sau nu de acord cu el.
Cine nu avea hartiuta semnata la rubrica cu acord sau nu o avea deloc (uitata acasa) NU era vaccinat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Cici, e asa cum au spus fetele. Trebuie cerut acordul parintilor.

Vaccinul antipolio trebuie facut, mai ales daca este injectabil.

Mergi si fa-l la doctorul de familie. Sunt sigura ca acolo se vor purta frumos cu ea.

PS: fara relevanta cu subiectul. Am citit pe site-ul OMS ca este recrudescenta de polio in 2 tari din Africa (Congo si Angola) cu un virus usor mutant. Toata populatia de acolo este vaccinata antipolio de vreo 2 saptamani, iar toti calatorii din/spre tarile respective sunt obligati sa faca vaccinul si sa prezinte la intrarea/iesirea din tarile respective dovada ca l-au facut.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Am fost azi sa vorbesc cu d-na doctor care, atunci cand am intrebat-o de ce mi-a ridiculizat biletul in fata clasei ,mi-a raspuns taios ca are acest drept ,ca e opinia ei personala si poate sa si-o exprime oricand vrea ea.
Mi-a mai zis ca nu trebuie sa anunte pe nimeni cand face vaccinurile deoarece e campanie obligatorie de vaccinare iar eu prin scrisorica respectiva am jignit-o profund pentru ca am scris "sa nu se atinga nimeni de copilul meu". M-a intrebat daca atunci cand mie mi s-au facut vaccinuri s-a cerut acordul parintilor mei.
I-am spus ca sunt convinsa ca dupa revolutie ne-am castigat drepturile de a fi tratati ca oameni si nu ca animale.

As merge mai departe cu o plangere daca as sti ca exista macar o circulara de la minister prin care trebuie anuntati parintii despre campania de vaccinare .Cum pot afla acest lucru?
Toti parintii sunt revoltati dar nici unul nu are curaj sa ia atitudine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

cand a fost campania de vaccinare HPV la fetite, stiu ca ministerul sanatatii nu s-a putut impune ptr ca n-a primit acordul scris al parintilor. De ce ar fi altfel in cazul tau? Eu as scrie totusi o adresa catre ministerul sanatatii si una catre ministerul invatamantului. Atat medicul cat si invatatoarea au facut abuz de putere in opinia mea. Sau macar fa o reclamatie scrisa catre directoarea scolii. Cred ca pana nu reclama nimeni asemenea comportament, medicul din acea unitate scolara nu va tine cont de opinia parintilor. Macar o avertizare din partea conducerii scolii ar trebui sa primeasca acel medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Cred ca Mediajust te poate ajuta cel mai bine insa pana apare ea, arunca un ochi aici: http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_protectiei_copilului.php

articolul 2) alin.4) spune asa:

(4) Persoanele prevazute la alin. (3) sunt obligate sa implice familia in toate deciziile, actiunile si masurile privitoare la copil

si asta sigur trebuie respectat de catre scoala copilului .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raton spune:

Cici, in primul rand BRAVO pentru ideea scrisorii! tu ai procedat foarte bine, dupa parerea mea, in tot ce ai facut.
dupa mine, prima care a gresit e invatatoarea, care trebuia sa instiinteze parintii. Vad ca asa e si normal. Iar comportamentuol doctoritei respective e inacceptabil din multe puncte de vedere, iar medical e gresit. Legea protectiei copilului spune clar asta.

Ne votati, va rugam? rat1 si rat 2 http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Citat:
citat din mesajul lui cici

Am fost azi sa vorbesc cu d-na doctor care, atunci cand am intrebat-o de ce mi-a ridiculizat biletul in fata clasei ,mi-a raspuns taios ca are acest drept ,ca e opinia ei personala si poate sa si-o exprime oricand vrea ea.
Mi-a mai zis ca nu trebuie sa anunte pe nimeni cand face vaccinurile deoarece e campanie obligatorie de vaccinare iar eu prin scrisorica respectiva am jignit-o profund pentru ca am scris "sa nu se atinga nimeni de copilul meu". M-a intrebat daca atunci cand mie mi s-au facut vaccinuri s-a cerut acordul parintilor mei.
I-am spus ca sunt convinsa ca dupa revolutie ne-am castigat drepturile de a fi tratati ca oameni si nu ca animale.

As merge mai departe cu o plangere daca as sti ca exista macar o circulara de la minister prin care trebuie anuntati parintii despre campania de vaccinare .Cum pot afla acest lucru?
Toti parintii sunt revoltati dar nici unul nu are curaj sa ia atitudine.

casuta cu pitici

Pe mine ma socheaza atitudinea dnei doctor. Cum adica a fost jignita profund??? Ce drept are acea persoana - medic - sau nu - sau orice ar fi - asupra unui copil? De cand e dna doctor respectiva stapana pe orice copil,indiferent de opinia sau parintelui?
Nu stiu daca invatatoarea trebuia sa anunte vaccinarea - insa institutia medicala care a organizat aceasta vaccinare trebuia sa anunte parintii. Daca un copil este alergic, daca are probleme medicale, daca a mai facut vaccinul inca o data - poate privat??? Numai parintii stiu asta/ si cred ca aici sunt niste probleme care trebuie foarte serios discutate. Inspectoratul scolar sau directia medicala ar trebui sa fie luate la intrebari si amendate. Cred, ca ai putea sa dai in judecata scoala si pe dna doctor.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Inadmisibil sa faca vaccin fara a fi anuntati parintii !!!
Sunt atatea situatii in care copilul poate avea interdictie de vaccinare... Rares abia acum 3 saptamani a facut vaccinurile obligatorii din maternitate... nici nu vreau sa ma gandesc ca la scoala i-ar face cineva vaccin fara sa intrebe intai parintii !!

_
*Diferenta dintre rai si iad este una de perceptie si de adaptare*
Magda,mami de topmodel categoria pana Liviu-Rares Andrei 18.11.2009 si Iarina 31.01.2006

Mergi la inceput